Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x07 - Strange Frequencies (Különös frekvenciák)

2016. október 18. 15:00 - Smiley93

A tetőn vesszük fel az előző részben elejtett fonalat, ahol is Theo csak úgy bajtársiasan megzsarolta Stilest az Idegbeteg srác-féle szerencsétlen üggyel. Stiles észbe kap, s hirtelen felindulásból Sztrádasrácra támad, aki persze nem szégyenlős visszatámadni, s így szorongatják egymást egy ideig, miközben megdumcsizzák a dolgokat. Theo bevallja, hogy aznap Malia kérésére visszament a könyvtárba Stilest keresni, s épp az állványzat összeomlására futott be, már-már tökéletes időzítéssel. Részleteket mondjuk nem látott, csak feldúltan elrohanó Stilest, akivel hiába próbált volna értekezni, mert épp jöttek a zsaruk, úgyhogy meghúzta magát inkább. További infók hiányában pedig, miután később Stiles látványosan hatalmasakat hallgatott a sztoriról, ő is így tett. Ezután indítványozza a megenyhült Stilesnak, hogy húzzanak el az újabb önvédelmi gyilkosság helyszínéről is, mert mindjárt itt vannak a zsaruk, s csak kompromittáló fedősztorijuk van. Stiles inkább maradna, majd hazudnak Zsaruapunak, ez az évek alatt kialakult szokás.

1.jpg

Újfiú viszont nem hazudna többet Haydennek, sőt éppen ellenkezőleg, őszinteségi roham tört rá, amelynek során szerencsétlen lányra zúdította az egész vérfarkasos-rémdoktoros-természetfeletti témát. A csaj teljesen érthető módon kattantnak nézi, mire Liam bizonyítási kényszertől fűtve előkapja a farkasmaszkot, mire még egy orrbaverést is bezsebel, csak a csaj elhajtó kocsijának hátsó lámpáit nézheti. A lányt persze mégsem hagyja hidegen, amit aznap látott-hallott, így odébb, a kihalt úton le is áll, hogy szemügyre vegye gyorsan gyógyuló kezét. Ekkor az autó rádióján az egyik doki bejelenti, hogy javul az állapota. Na nem a kocsijáé, mert az lerobban, s egyszerre már a rémdokik masíroznak felé, Hayden meg a kocsiban ragadt. Az utolsó előtti másodpercben érkezik a szőke farkas, Újfiú képében, s kimenti a bajba jutott hölgyet. Főcím.

2.jpg

Az állatorvosi rendelőben hullavizitel Farkasfiú, Stiles meg Sztrádasrác. Utóbbiak azt füllentik a falkavezérnek, hogy a sétapálcás rémdoki nyírta ki a tetőn a kimérát, ejnye, nem szép dolog ártatlanokra kenni egy gyilkosságot. Mivel tartanak a test eltűnésétől, Sztrádasrác jelentkezik hullafelvigyázónak, mikor befut a hír az újabb kiméráról, Haydenről. Az alfa azonnal indul is intézkedni, a szobájába zárkózott lány lelkére kéne beszélni, meg még jobban beavatni természetfeletti dolgokba. A csaj sokáig nem merészkedik ki, végül mikor kinyitja az ajtót, az is kiderül, miért: mert már fullos farkasmaszkban nyomja.

3.jpg

Kira az apjának segít becuccolni a suliban a termébe, amikor a semmiből a saját anyja támad rá. Kira inkább shoppingolna anya-lánya programként, de Mrs. Yukimura nem az a tutyimutyi alkat, kard ki kard, indulhat a rókaharc! A nő addig provokálja lányát, míg csak előédesgeti belőle a lángos rókaszellemet. Az egyetlen baki a tervben, hogy ez a róka nemcsak vérszomjas, de erősebb is Mrs. Yukimuránál, így csak az apja egy dobócsillaggal való mágikus közbelépése akadályozza meg az anyagyilkosságot. Mason a könyvtárban egy kínos találkozást próbál elkerülni Skorpiósrác exével, mindhiába. A megmart srác ugyanis tudja, hogy ő dumált utoljára a pasijával az „eltűnése” előtt (khm, „dumált”, mondhatná Mason, de nem teszi), s érdekelné, nem mondott-e róla valamit. Mason hárít, sajnos nem tud semmit, a csalódottan elmasírozó exbarát meg visszateszi a polcra a könyvet, amit addig böngészett, s amely a beszédes „Csodálatos gyógyulás” címet viseli.

4.jpg

Farkasfiú meg Stiles eközben a suliban a Haydenmentő akciótervet dolgozza ki. Ennek értelmében a suliban rejtegetnék a dokik elől a lányt, mivel az a Visszhangos házhoz hasonlóan tellurikus áramok kereszteződésére épült. Íme, a Terv: a csaj nővérének azt hazudták, a lány egy havernál alszik. Kisinas Menőcsaj ötlete alapján rendőrségi jeladókat szerel át, hogy összezavarja a dokik tájékozódási képességeit aka frekvenciáit, Kira meg… hát, ő a legjobb lesz, ha kimarad a buliból, elvégre ő meg a tellurikus áramlatok a múltkor se jöttek ki jól. A hab a terven egy Rémdoki elrablása. Hajrá!

7.jpg

Sztrádasrác a hulla mellett strázsál, mikor az egyik szaki vizitel nála. Theo persze rögtön besértődik, a dokikat tán nem érdekli, ki takarítja el a szemetüket? Nem, mert már tudják. Erre a srác még jobban bedurcizik, őt meg miért zárják ki az elit körből? Válasz nincs, mert most meg Stiles jön vizitelni, illetve az ötletét megvalósítani, mire a doki balfenéken el. Stiles azt találta ki, hogy a mobilja kamerájával figyelik a hullát, míg ők a kocsiban kicsit odébb várakoznak, s csak akkor lépnek, ha felbukkan valaki, addig pedig csacsoghatnak, okos.

5.jpg

Kirát az anyja akupunktúrás kezeléssel próbálja kikúrálni a japán róka kórból, meglátjuk, mekkora sikerrel. Zsaruapu Farkasanyunál jelenik meg a rémdokis ponyvát szorongatva, panaszkodik, hogy nem jut semmire a cuccal. Illetve panaszkodásba ágyazva tálal egy kérést, az irattárban szeretne kutakodni, hogy orvosi hasonlóságokat keressen a kimérák között. Farkasanyu pedig ilyesmiben mindig is tökéletes cinkostársnak bizonyult, most sem okoz csalódást. Kisinas hölgykoszorúban, Menőcsajjal meg Maliával rámolja ki a sulinál a frekvenciazavarókat, majd gyorsan elhelyezik őket a suliban. Lydia még sutyorog egyet Farkasfiúval a terv valamiféle titkos, második feléről, amiről szegény Újfiú mit sem sejt, mert ha tudná, nem aludna jól. Ekkor azonban már érkezik is a három szaki, nincs idő több csevegésre.

8.jpg

Bőven van ideje viszont cseverészni Sztrádasrácnak Stilesszal, úgyhogy be is próbálkozik a klasszikus „nekem semmi hátsó szándékom sincs” szöveggel. Még mielőtt jobban belelendülhetne, Stiles gyorsan le is állítja, úgyse hiszi egy szavát se (és milyen jól teszi). Erre Theo gyorsan taktikát vált, s az idegesítő, ám őt mindig óvó nővérére, pontosabban a halálára tereli a szót. A lány szikláról esett le, eltört lába, s halálra fagyott a hideg éjszaka, Kistheo lelt rá, szipp. Alig morzsolnánk el egy könnycseppet, egy rövid flashbackben látjuk, amint Kistheo a vízben fetrengő nővérét lesi szemtelen képpel, mégse lehetett akkora véletlen az a patakba esés.

9.jpg

A Zsaruapuból meg Farkasanyuból verbuválódott szülői kompánia lázasan keresi az orvosi összefüggéseket a kiméra-jelöltek között, egyelőre nem érkezik az isteni szikra. Zsaruapu viszont elmereng Idegbeteg srácon meg az apján, kiderül, a fiú nem is olyan elvetemült alak, inkább csak kétségbeesett. Mikor az apját gerincen lőtték, annyira sietett hozzá a kórházba, hogy elcsapták, s meg kellett műteni. Farkasanyu meghatódik, majd lecsap a sztorira: esetleg bőrátültetése is volt? Volt ám, ahogy emlékszünk, Tracynek is. A suliban Újfiú ad lelki támogatást a kiméra-jelölt Haydennek, mire a lány nagylelkűen felajánlja megbocsátását, már ha sikerül élve megúsznia ezt az éjszakát. Az őket gyászos képpel figyelő Farkasfiú arcát elnézve én erre nem fogadnék jelentősebb összegben. Az alfa már valamiféle furcsa fekete szalagot (?) is lát a padlón, mikor Lydia zökkenti ki, aki a tervbe csúszott kis hibára figyelmezteti: mivel megzavarták az elektromágneses hullámokat, ők sem tudnak telefonálni, ergo nem tudnak kommunikálni Stilesékkal. Azt is megbeszélik, hogy igazából fogalmuk sincs, kire várnak Stilesék, ha a Rémdokikra a suliban számítanak.

12.jpg

Stilesék azért csak várnak tovább szorgalmasan, Sztrádasrác Idegbeteg srácra tereli a szót, akinek kiderül, hogy vendigo-fogai voltak (na, erre se jöttem volna rá magamtól). A kannibálokról hamar a kiméra-gyilkosok karma-büntetésére kerül a szó, Stiles speciel attól tart, Scott barátságát fogja elveszteni emiatt. Yukimuráék Kirát vesztik el, méghozzá a saját ágyából, ahol csak hűlt helyét, illetve az akupunktúrás tűkből kirakott 115-öst találják. Újfiú nem sokkal örömtelibb felfedezést tesz az öltözőben: Farkasfiú láncait, amiket a potenciálisan elfogandó rémdokinak szántak. Liam persze rögtön levágja, hogy itt bizony nem kedvenc utálójának a megmentése az elsődleges cél, az inkább csak afféle bónusz, és nem örül a hírnek.

11.jpg

Kinn a sötétben Kisinas őrködik magányosan, és annyira unatkozik, hogy meztelenül rámászó Menőcsajt fantáziál maga mellé. Ez eddig rendben is lenne, csak ekkor hirtelen egy megperzselt bőrű Lydia nyomul már rá, ami rögtön nem akkora öröm. A folyosón őrjáratozó Malia sem örül különösképp, mikor kintről Kisinas felberregő kocsiját hallja, arról nem szólt a fáma, hogy Parrish csak úgy ukmukfukk lelép. Mielőtt azonban istenesen leteremthetné a megbízhatatlan rendőrt, a padlóból előbukkanó rókacsapda ejti foglyul: előbb a lábát, majd a kezét és legvégül a torkát is átszúrják. Nem meglepő módon ez a Három Szaki belépője, akik elvonulnak a lefegyverzett prérifarkas mellett, akit láthatatlan csapdák szegeznek a padlóhoz, szóval ez is csak afféle elmejáték lehet.

13.jpg

Tovább elmélkedik az őrsön Farkasanyu meg Zsaruapu is, lázba hozta őket az ígéretes bőrátültetéses összefüggés. Sajnos Skorpiósrác nem esett át ilyesmin, viszont szaruhártya-transzplantáción igen, méghozzá allogén módon = másik embertől kapta a beültetett hártyát. Hasonlóan jártak el az orvosok Tracy meg Idegbeteg srác esetében is, megvan az összefüggés: azaz az átváltoztatottak már a szakik barkácsgyakorlata előtt is genetikai kimérák voltak. Vissza a suliba, az öltözőben a nagy leleplezés óta egyre feszültebb a légkör. Újfiú méltatlankodik, hogy Farkasfiúnak annyi az egész terve, hogy Haydennel idecsalogatja a rémdokikat, majd esetleg elcsípi az egyiket, szerinte az ilyesmit még tervnek csúfolni is túlzás. Scott nem is tagad, a terveik egyébként rendszerint ennél is kidolgozatlanabbak szoktak lenni, én se értem Liam reklamációját. Az alfa egyébként nyitott a kisbéta stratégiai javaslataira, ám azok mégsem érkeznek. Végül megegyeznek abban, hogy Scott minden tőle telhetőt megtesz a lány védelmében, ami meg triviális.

14.jpg

Mindjárt bizonyíthatja is szándéka komolyságát, mert Hayden az ultrafontos gyógyszerét naná, hogy kinn felejtette, wtf. Farkasfiú egy rossz szó nélkül oson ki érte a folyosóra, Menőcsaj őrködik. Nem kell farkasnak lenni ahhoz, hogy veszélyt szagoljon az ember, s lőn: Az a fura véres csík bevonzza Scottot a bioszterembe, ahol róka-halmazállapotú Kira nyársalja fel, majd fojtogatja, Farkasfiú meg küzd a levegőért és az életéért. Menőcsajnak is feltűnik, hogy Farkasfiú sokáig marad el, így utánaindul. Nem jut messzire, máris a makkegészséges (!) Tracybe fut, aki a segítségét kéri. Lydia pedig gondolkodás nélkül rohan (!), hogy így is tegyen, jutalmul a csaj kitépi a nyelvét, mert a sikítását akarja hallani. Végszóra érkeznek a Szakik, akik még egy gonosz pillantás nem sok, annyit se pazarolnak a földön fetrengő banshee-re.

15.jpg

A halottőrzők eközben továbbra is az önvédelemből elkövetett gyilkosság meg bűntudat témáját boncolgatják, már csak a kanapé hiányzik. Sztrádasrác szerint az önvédelemből ölés nem számít, tessék csak nézni, az ő szeme is szép aranysárga. Stilest ez sem győzi meg a srác ártatlanságáról (helyesen), hiszen talán az egész szemszín-mizéria csak felfogás (és bűntudat) kérdése, a hős lelkiállapotának kivetülése a természetre. Theo azonban nagy ravaszan rávezeti Stilest, hogy bár utólag bűntudat gyötri Idegbeteg srác kinyírása okán, az eset szent pillanatában azonban teljesen rendjén valónak találta a dolgot. A csernusi mélységeket idéző eszmecserét füstszag, ill. egy Sztrádasrácot orrba vágó lángoló kar szakítja félbe.

16.jpg

Az erőember-produkciót a dzsip fejre állítása koronázza meg, aminek következtében Stiles is eszméletlenül végzi, a kocsi meg lángokban áll. Kisinast persze – mert hát ő a hullarabló – mindez nem hátráltatja, jó munkásemberként elszállítja a testet. Egy kis cselekmény- és helyszínbeli kitérő egy klubba, ahol Mason Skorpiósrác exével fut össze. A srác el van kámpicsorodva rendesen, egyrészt nyilván a pasija, másrészt meg amiatt, mert a sebei rekordsebességgel gyógyulnak. A suliban a magára maradt Újfiú és védence rettegve lapulnak az öltözőben, ám amikor Liam minden bátorságát összeszedi, s kinyitja az ajtót, a rémdokik néznek vele farkasszemet. Vissza Farkasfiúhoz, aki azóta is tisztességesen fuldoklik Kira szorításában, a látomásos kínzásból a kézfejébe szikét döfő Mason szabadítja meg, okos srác Újfiú haverja.

18.jpg

17.jpg

Scott kicsit zavart, mi szél hozott, Mason? Találtam egy kimérát, újságolja amaz lelkesen, ám erről Farkasfiúnak eszébe jut egy másik kiméra, Hayden, ja meg a kis bétája is, spuri az öltözőbe. Ott tátott szájú, ámde sértetlen Menőcsaj-Malia duó fogadja őket a hírrel: Újfiúnak és utálójának/védencének nyoma veszett. A páros eközben már a Szakik vendégszeretetét élvezi, akik nagy ügybuzgalmukban Liamet is becsövezték, Haydent meg éles szerszámokat csattogtatva veszik körül. Mindeközben Sztrádasrác eloltja a dzsiptüzet és felrángatja Stilest, hogy megossza vele: a test eltűnt.

20.jpg

A záró képsorokon Farkasanyu érkezik haza gyanútlanul, a házba lépve egy felnyársalt kiméra hullája fogadja.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása