Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 6x04 – Erődemonstráció

2016. október 17. 11:00 - Csecse Becse

„Ezt kell csináni e! Produkció!” – Győzike óta tudjuk, és mennyire igaza volt/van: mert így kell egy szórakoztató műsort összerakni. Jó hangokkal, nyamvadt napilapokban címlapozható háttérsztorikkal, ordenáré röhögéssel, no meg szombat este lévén frankó (záró)bulival. Íme:

00_open.jpg

Mercédesz, a megérintő

Tóth Mercédesz Budapestről érkezett, 17 éves, és szerinte az a jó énekes, aki megérinti a közönséget. Olyan előadó szeretne lenni, akit leszólítanak az utcán, a YouTube-on vagy a tévében tátott szájjal hallgatnak, neki ezt jelenti a sztárság mibenléte. Miközben erről mesél, addig számtalan nyomoronc „boldogítja” a közönséget valami rettenet hanggal, vagy különösen röhejes előadással. Na, de majd Merci! A szülei nevezték be, aztán úgy volt vele, hogy ha már homár, akkor nem futamodik meg a feladat elől. Tekintve, hogy Fulor Fluor Tomi nevét kimondani is alig bírja, előre sejthető produkciójának minősége. Fluor a Mizuval az éjszakában zúzott, ő inkább a színpadon. Az első sor után ByaAlex az asztalra dől, ha lett volna kardja, akkor lehet inkább abba. Gabi a fejét fogva kérdezi a közönségtől, hogy mi a X ez. Nem hagyják végigtolni a dalt, Gáspár Laci javasolja neki, hogy ha legközelebb a szülei benevezik éneklésre, akkor inkább küldje őket az X-Faktorba.

01_richard.jpg

Mata Richárd 15 éves, azt nem érteni honnan jött, de a komplett famíliája elkísérte. Szülei nem különösebben örülnek, amiért tanulás helyett az énekléssel foglalkozik. A színpadon bevallja az ítészeknek, hogy ő bizony már 2 éves kora óta énekel, amin egy kicsit élcelődnek. „A mostani lassú számokat” kedveli, hasonlóval készült be: Timothy Lee McKenzie, művésznevén Labrinth „Jealous” c. dalát adja elő. Meglepően jól, a kezdetben kedvesen mosolygó mentorok arcára kiül a döbbenet. Siker borítékolva. Puskás Peti a „2 éves korom óta éneklek” alatt még arra gondolt, hogy majd poénokkal szétcincálják a végén, most meg örül, amiért itt lehet és hallhatta. Laci szintén nem ezt nézte ki belőle. Nagyon jól énekelt, nagyon tehetséges, és megint csak azt tudja mondani: Ez az új generáció. ByeAlex ugyancsak hangoztatja, sztereotípiái voltak, amikor megérkezett, aztán ezt úgy megcáfolta Richárd, mintha egy öklöst vitt volna be a képébe. Gabi ritkán mond ilyet, de szerinte világszínvonalú, amit művel. Négy darab igennel juttatják tovább.

A Zoo Keys nevezetű formáció tagjai testvérek, név szerint Bozóki Freddy és Bozóki Lili. Kicsit furcsán beszélik a magyart, aminek jó oka van: egyenesen Stockholmból jöttek. Lili – az idősebb – még kicsi volt, amikor kiköltöztek, Freddy pedig már Svédországban született. Mindenki derültségére kijelentik, nagyjából pár hete álltak össze énekelni, előtte viszont sokáig külön úton művelték. A kis hölgy hóna alatt lévő, furcsa formájú műszert Gáspár Laci teszi szóvá: az bizony egy omnichord, afféle 80-as évek beli szinti. Lacit különösen érdekli, mert még életében nem látott ilyet. A nevetést tovább fokozzák, amikor Lili elmeséli, hogy a barátaival lakik egy régi villában egy szigeten, annak a padlásán találta. Ezek után Puskás Petit már az se érdekli, ha nem énekelnek, sztorizgassanak csak tovább. Persze, ők nem ezért jöttek, és egyébként is, ha meg nem sikerül, legalább tanulnak belőle valamit. Szóval, belefognak inkább Lukas Graham „7 Years” c. dalának sajátos feldolgozásába. Az omnichord tényleg a nyolcvanas évek első szintetizátorjainak, kb. 8-bites hangján szól, viszont mindkettőjük éneke teljesen korrekt és tiszta. A különleges előadás meghozzá sikert: állva tapsol mindenki. Lacinak nagyon tetszett az egész koncepció, és ő is fel akar menni a padlásra, hátha talál valamit. ByeAlexnek olyan élmény volt ez, mint amikor a YouTube-on bóklászik különleges feldolgozásokat keresve, aztán belebotlik egy hasonlóba. Szavazás előtt Laci még megkérdezi, hogy eladó-e a hangszer, de amúgy igent mond, akárcsak a törpiek. No, hát ilyet is lehet importálni Svédföldről, nem csak Hannát.

02_zookeys.jpg

Igenek szakmányban

  • Sorbán Fanninak sorsszerűen jött most ez az X-Faktor, merthogy ez a hatodik adás, 2016-ot írunk, ő pedig 6-án született. Lady Gaga „Poker Face”-ével győzi meg a mentorokat, Gabi különösen örül neki.
  • Ónódi János nem csak énekelni imád, hanem színpadon szerepelni. Rebecca Ferguson „Glitter & Gold”-ját adja elő, Gáspár Laci pedig közli vele a „rossz hírt”: még jó sokat kell dolgoznia, pl. klipet kell forgatni, lemezeket kiadni, ilyesmik.
  • Brantner László nagyon reméli, hogy látni fogják azt, ami benne van. Robyn „Dancing on my Mind” c. dalával váltja meg belépőjét a klubba.
  • A Társadalomshop zenekar szeretne még többet, még nagyobb színpadot, még nagyobb közönséget, és még több zenét gyártani. A saját dalukkal jutnak tovább.

Jó reggelt, Vietnám!

Pont párhuzamosan ment a DunaTV-n, sajnos (vagy szerencsére?) kezdődött az X, ami miatt át kellett ugye kapcsolni. No, de sebaj! Vietnámi ebben a műsorban is van, Tran Thanh Binkhy személyében. A derék hölgy vietnámi származású, ám már széles e hazánkban látta meg a napvilágot. Szülei a jobb élet reményében költöztek 23 évvel ezelőtt Magyarországra, ami be is teljesült, mert nagyon szeretnek itt éldegélni. Annak ellenére, hogy nem tartja magát képzettnek, szeret énekelni és ezt szeretné megmutatni a közönségnek is.  Adele „When We Were Young” c. dalát tolja el, rendkívül jól és különleges hangszínnel. Puskás Peti nem tér magához, annyira csodálatos volt az előadása. ByeAlex nem tudja, mit képzelnek magukról az ilyen gimnazista lányok, amikor így bejönnek és ilyen pofátlanul jól énekelnek. Szerinte elképesztő, hogy ilyen tehetségek születnek a világra. 4 igen.

03_eszter.jpg

Eszter nem adja fel

Balogh Eszter egyszer már szerepelt az X-Faktorban, nagyjából a hetedik helyig jutott. A csalódáson a családja és a barátai segítségével tette túl magát. Gabi különösen örül, amiért itt van, mert neki szerinte énekelnie kell, csak mindig valami nüansznyi hiány volt ahhoz, hogy átugorja a lécet. Mindketten remélik, most nem így lesz. Ellie Goulding „Love Me Like You Do”-jával próbálja meggyőzni a mentorokat, akik fapofával hallgatják a meglehetősen középszerű és unalmas előadást. Gabi unja meg és állítja le azzal, hogy tud ő ennél jobban is énekelni, szeretne hallani valami mást. Hát jó, elhozta még Sam Smith-től a „Writing's on the wall”-t. Puskás Peti igyekszik felspanolni, tegye már oda magát, mert az első próbálkozásnál látszott, mennyire parázott. Laci szerint nem kéne erőltetni a dolgot. A második előadás sem túl meggyőző, az eleje még vidám, a közönség tapsikolással honorálja, a végét viszont nyávogással rontja el. Gáspár Laci köszöni szépen, de ez ugyanolyan volt, mint az előző, nem érezte az átütő erőt, a hangképzéssel gondok vannak, sokszor volt hamis. Gabi sem elégedett, de már annyira régóta küzd, ezért nem tudja elküldeni. Puskás Peti amondó, hogy ha valakit sok csalódás ér, akkor abból erőt kell meríteni és felállni, szóval igen. Gáspár Laci tartja magát a véleményéhez: nem. ByeAlex úgy gondolja, esélyt kell adjanak neki, mert fel fogja szívni magát: igen. No meg reklám.

Happy Sad Gang

Meggyes Roland – művésznevén Mohaman – érkezik a backstage-be Bencéhez, akinek valahonnan ismerős a pali. Bizony, a békebeli Happy Gang nevezetű haknibajnok együttes egykori tagja. Amikor futott a zenekar, illetve az utána következő Mohaman időszak, nagyon sokan felismerték. Huszonévesen megvolt mindene, lakás, befektetés, család, gyerek, csak aztán jött az éjszakai élet és viszlát jólét. Mondjuk lehet, hogy ő is túltolta az ekit a peresztrojka hevében, aztán kicsit rajta is maradt, mert a színpadon úgy viselkedik, mint aki egy pöttyet szét van esve. Saját dalt, azaz ahogy ő mondja, „új nyelvet” hozott. Még mielőtt belekezd, elégedetlenkedik a mikrofon miatt, egzecíroztatja a technikusokat, meg össze-vissza beszél. Kínos nézni és hallgatni, amit művel. Velem ellentétben Lacinak tetszik, Gabi szerint konkrétan hülyének nézi őket. De ez még semmi, maga a produkció aztán felteszi az i-re a pontot: az „új nyelv” tulajdonképpen ritmusos halandzsa, tök semmi értelme. Mentorék elképednek, nem igazán tudnak mit kezdeni az audiovizuális horrorral. ByeAlex kijelenti, hogy ő bizony k…a ideges. Gáspár Laci megmondja, ő is tudna ilyet, Puskás Peti egyszerűen csak elszomorodott. ByeAlex teszi fel az adekvát kérdést: „Mi a f…om ez?” Anno domini gyerekkori idolja volt, felnőtt rajtuk egy egész generáció, aztán most meg idejön egy nagy – kisípolt – ló-valamivel. Gabi osztaná ki jó alaposan, de az emberünk mit sem foglalkozik vele, inkább szétszereli a mikrofont, pózol egyet, aztén le se szarva a népeket, szépen elbattyog. Így múlt el Denethor, Echtelion fia Mohaman, Happy Gang fia.
Mentorék morgolódnak utána, mert arra számítottak, hogy nyom valami freestyle-t. Gabit teljesen lerántotta a műsor.

04_rockergyerek.jpg

Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek

Vidám leányzó libben a színpadra, Gabi különösen örvendezik a lázadó rockerlány fizimiskáján, jól felidézi a saját efféle korszakát. A kisasszonyt Huszár Alettának hívják, mindössze 14 éves és Ráckevéről érkezett, és igen, ő minden ellen lázad, ezt pedig a rockzenében tudja igazán megmutatni. Anyuka a backstage-ben reméli, hogy lánya letolja a hajakat fejekről. És valóban, görög van a falóban: az AC/DC „Higway to Hell”-jét tolja teljes vehemensen, korát meghazudtoló erővel. Van spirit a kiscsajban, na. Zajos a siker, álló ováció. Gabi saját bevallása szerint pirinyót elérzékenyült, mert magát látta benne, ahogy egykoron Tapolca utcáin barangolva arról álmodozott, hogy egykor híres énekesnő lesz. Laci szerint olyan erő van benne, hogy nem kell félteni. ByeAlex reménykedik benne, hogy sok ilyen zenét fognak még együtt hallgatni, mert hasonló az ízlésük. Négy igen, persze. Mondjuk, szerintem meg egy 14 éves lánynak – hiába nem kell félteni –, nem hiszem, hogy a média fertőjében kéne tengődnie.

The X-Faktor is About Cats

Vince Alíz „Liza” Pécsről érkezett, nagyjából azóta énekel, amióta van szája, de komolyabban – úgy, hogy foglalkoznak is vele – csak két éve. Klasszikus gitározást 6 évig tanult, aztán váltott a könnyűzenére, azt már autodidakta módon fejleszti. Backstage Bencének feltűnik a hölgyemény macskás ingje, aztán tovább vizslatva kiderül, nem csak ott figyelnek cicusok, hanem a gitáron is akad jópár. Van neki ezen kívül még négy macskás pólója, meg egy élő macskája is, de nem játszanak nagy szerepet az életében a bundások, csak komázza őket. A színpadra saját dalával állt fel, ami egy pöttyet szokatlan, de nem rossz, amolyan alternatív, engem kicsit emlékeztet az Of Monsters and Men stílusára, ám mindenképpen egyedinek titulálható. ByeAlexet nem vette meg a dal, viszont a személyiségét érdekesnek tartja. Vele szemben Puskás Petinek tetszett a nem éppen mainstream nóta, ő ezt díjazza. Gabinak se nagyon jött be, szerinte a határozott gitárjátéka mögött elveszett a hangja. Lacinak még az is tetszett, ahogy összegabalyodott időnként. Laci: igen; Peti: igen; Gabi: nem; ByeAlex: igen.

05_cicas.jpg

Mer’ a műbalhé az kell – 2. kiadás

Dobos Kristóf egy darabig járt a BME-re, aztán inkább a zenélést választotta, no meg a részidős adminisztrátor szakmát. Saját dalát adja elő, ami a The Schumbag and The Addict címre hallgat, amúgy egy jó kis blues-os rockos nóta. Lacinak nagyon tetszett, már várta, hátha elpattan a húr, mint a Tom és Jerry-ben. Folytatná még a mondókáját, de Gabi egy szavazzunkkal félbeszakítja. A 4 igen alatt rosszallóan tekintget Gabi felé. Erdős Orsolya tanuló Christina Perri „Jar of Hearts” c. dalát adná elő, ha Puskás Peti le nem állítaná. Laci értékel, Gabi belefolytja a szót szavazási felhívásával. 3 igennel és Gabi nemjével továbbmegy. Laci szóvá teszi, hogy ha folyton letorkolják őt, akkor ugye minek beszéljen? Gabitól kapja meg a választ: ne sértődjél már meg, q…a sokat beszélünk, miközben még vagy 10-11 emberke hátravan. Pap Nóra „Russian Roulette” by Rihannája után ugyanez, Márk Cintia eladásánál dettó.  A vitatkozás újra kezdődik, amiért nem hagyják Lacit érvényesülni és pont emiatt zavarodik bele a mondandójába. Gabi megunja a dolgot és távozik, hogy fújjon egyet. Reklám.

Visszatértekor magyarázza el Petinek: napok óta gyűlik benne a feszkó és most kezd tele lenni a puttonya. Mert hát ő már harmadik éve ül a műsorban, ő az egyetlen aki tudja, milyen felelősségteljes munka ez. Négy napja azon van, hogy menjen folyamatos meló, meglegyen a fegyelem-figyelem, miközben Laci rendszeresen megsértődik. Hát, mostanra borult ki a bili. De sebaj, mindjárt elmúlik az, csak jöjjön a 15. versenyző. Jön.

06_viktoria.jpg

Erős

Benedek Viktória 15 éves, Fajszról érkezett, keresztszülei és két unokaöccse kísérték el a műsorba. Hát a szülők? – teszi fel a kérdést Gabi, amivel eléggé beletalál a témába. A leányzó eddig ugyanis a mamájánál élt, ám adódtak bizonyos gondok, emiatt költöznie kellett másik nevelőszülőkhöz. Édesanyját nem látta 5 éve, édesapja 8 éves korában lemondott róla. Nehéz gyerekkora volt, sok nélkülözéssel, meglehetősen rossz családi háttérrel, amiben megesett időnként a csetepaté is. Elviseli ugyan a szülő nélküli állapotot, de mégis nagyon hiányzik neki egy rendes családi életforma. Eredetileg a keresztszülei nevezték be, aztán ha már így alakult, akkor a szüleinek üzenne, hogy lássák, kit is hagytak hátra. Cserháti Zsuzsa „Elfelejtett dal” c. számát adja elő elég meggyőzően, a dalszöveg és az előtörténet megteszi a hatását: szem nem marad szárazon. Hatalmas nagy taps, a versenyző arcán széles mosoly. Gabi nem bír magával, felszalad hozzá és jól megölelgeti, még puszit is kap a homlokára. Laci kívánja neki, hogy az eddig zűrös élete helyett találjon maga mellé sok olyan embert, akik segítik és előre viszik, meg persze szépen is énekelt. Gabi fejtegeti, hogy mennyire sok olyan nő van, akik örökbe kell fogadjanak gyermekeket, miközben jönnek olyan anyukák, akik csak úgy eldobják a sajátjukat. Ám pont ezért, cserébe nagyon csodálatos dolgokat fog visszakapni az életben. Puskás Peti 30 éves koráig a szüleivel élt, így amikor hallotta az előtörténetét és elkezdődött a dal, akkor csak rájuk tudott gondolni. Önmagában az éneket nem is tudná értékelni, a teljes sztorival együtt az elmúlt napok leginkább megérintő és legszebb jelenetét látta. ByeAlex az édesapját nagyszerű embernek tartotta, de az atyai szeretet ő sem kapta meg, nem is igazán mondta, hogy büszke lenne rá. Kivéve, amikor megjelent Alex első regénye, akkor írta ki az üzenőfalára, hogy büszke a fiára. Aztán egy hét múlva elhunyt.
Szavazás: Gabi leginkább a hangja miatt; Laci nagyon bízik benne, hogy tud majd segíteni magán; ByeAlex és Peti nem kommentel; szóval, 4 igen. És azt azért tegyük hozzá, hogy a leány mindenféle meghatottság vagy esetleg érzelmei kimutatása nélkül tolta végig az egészet, van benne erő.

A fenenagy meghatottság hatására Laci és Gabi is kibékülnek, nagyon szeretik egymást, majd jön a nagy megölelés. Ebből Peti és Alex sem akar kimaradni, ők is nagyon szeretik egymást, míg végül mind a négyen összeborulnak, a közönség legnagyobb örömére. Béke van, tesó.

Bence és hozzátartozók

Amíg Hiczkó Barbara a mentorokkal cseverészik a színpadon, Bence a backstage-ben kérdezi a kísérőket, melyikük kije-mije a fellépőnek. Anyuka, anyuka barátnője, bátyó. Na, és mit fog énekelni? Ed Shearan-től a „Photograph”-ot – válaszol a báty,  pedig nem, hanem Four Non Blondes-tól a „What’s up”-ot. Itt már kezd zavarossá válni a történet. Bence: nem ezt mondtátok. Anyuka válaszol neki, hogy persze, mert az Erik fogja azt előadni. Bencének lassan leesik a tantusz, hogy hja, hát ők nem is az éppen bénán dalolászó Barbara rokonai, úgyhogy az egyik hostessz segítségével gyorsan lecseréli őket az egy szem barátnőre.

07_negyes.jpg

És akkor kezdődjék show!

A blokk elején még úgy voltam, hogy na, megint jön egy gyors klip a vegyesfelvágottról. De nem! Az eddigi jópofa hangok után elkezdett igazán szórakoztatóvá válni az este. Simon Krisztina elhozta a sramlit a színpadra, saját dala képében, mérsékelten vicces előadással. A sort folytatja Baghy Andrea Szerencsről, művelődésszervező, aki nem csak szervezi a falunapokat, de fel is szokott lépni rajta. Anastacia dala közben olyan fejmozgást produkál, amit Gabi szerint még Kovács Kati is megirigyelhetne. Szabó Izabella azért jött Kolozsvárról, mert szeretné megnyerni az X-Faktort. Kovács Kati „Rock and Roller”-jét meglehetősen szürreális formában reprodukálja, vagy legalábbis szeretné. Díva Kovács Ági és Maestro Menyhárt Csaba arra számított, hogy oltári bulit fognak csapni a színpadon. Mondjuk ki: saját maguk paródiái, a legutolsó, bivalybasznádi falusi lakodalomban sem alkalmaznak hozzájuk hasonló zenészeket. Gabi ilyen sz.rt még életében nem hallott.

Az Elegendő csapat két hölgyből áll, egyikük matematikát, másikuk informatikát tanul. Saját szerzeményük egyik vizsgájukról szól, a szövegben ilyen gyöngyszemekkel mint ez is: „Teljesen polinomiális approximációs séma a részösszeg problémára” tételcímmel. ByeAlex futott már bele troll pasikba, de troll lányokba még nem, tetszett neki a móka és csak annak reményében ad nekik igent, hogy a többiek nemet mondanak. Laci úgy dönt, trollkodik ő is egyet: igen. Gabinak ugyan feldobták a napját, de énektudás híjján nemet mond. Puskás Peti szereti, ha Alex zsörtölődik magában, úgyhogy bekiabál egy nagy igent, majd jól kiröhögi Alexet. Alex tessék-lássék nekimegy a döntése miatt, birkóznak egyet, aztán kölcsönös röhögéssel zárul a kis intermezzójuk. Ha már megvan a kacarászós alaphangulat a folytatás sem kutya:

Ruszó Gyula DJ Szatmári & Jucus számával hozza vissza a 2000-es évek klub fílingjét, Puskás Peti legnagyobb örömére: nem rest beszállni a buliba, a színpadon ropja a derék versenyzővel együtt, amúgy nagyon is jópofa mozdulatokkal, robotolással, meg minden. Istenes Bence sem bírja sokáig a backstage-ben, ketten simán ellopják a show-t a pali elől. Gáspár Laci óva inti Petit, az emberből árad a hülyeség és ha hagyja, akkor rá fog ragadni és nem tud majd aludni tőlük. Seres Tíme a „Sing it Back” alatt addig mutogat Lacira, míg csatlakozik hozzá a színpadon, bemutatni pár – béna – kungfu mozdulatot, meg még egy spárgát is. ByeAlex imádta a produkciót, de csak onnantól, hogy Laci részt vett benne. Sárközi József veszettül süvölti a Queen „Want to Break Free”-jét, amit Gabi illusztrál a színpadon, eljátszva a klipben takarítónőnek öltözött Freddie Mercury-t. A Végbélszakadás nevű kéttagú formációnak már a neve láttán elkezdtem röhögni, pedig a „Szarás” című előadásuk sem kismiska: az egyik irgalmatlanul nyüvi a gitárt, a másik meg valami éktelen hörgéssel próbál énekelni – mivel folyton kisípolják a szöveget, nehéz érteni, bár a cím elég sokat sejtető. Szóval, az előadás egy pontján, amikor a dalszöveg átvált sima ordításba, ByeAlex száll bele a témába és ordít vele együtt a mikrofonba. Gabi kínjában az ítészi asztal alá bújik, én meg már sírva röhögök, ahogy Alex és Laci próbálják leállítani a farkasüvöltést. Puskás Peti kikönyörgi, hadd fejezzék már be, legalább még egy sort szeretne hallani. Ezzel véződik: „Még egy kan cica is elfér benne”. Esküszöm, tévés produkción rég szórakoztam ilyen jól. Köszönöm, X-Faktor! :D

08_vegbel.jpg

A levezetés már nem ennyire égbekiáltóan röhejes, maximum az, ahogy Béres András aspiráns kezéből Gáspár Laci inkább kiveszi a mikrofont és ő fejezi be Demjén Ferenc „Jégszív” c. dalát. A buli hevében Puskás Peti még jól meg is sérült. Reklám.

Derék mentoraink a következő fellépőre várva kiszúrják, hogy szerelem van kialakulóban a nézőközönség soraiban, ehhez énekel Gabi egy kis dalt az Aladdin c. egykori Disney rajzfilmből. ByeAlex lokalizálja a leendő fiatal párocskát, amire Gabi „csókot-csókot!” skandálással buzdítja a közönséget. Megkapják, a fiatalok pedig nem győznek pironkodni.

Zene mindenkinek

Kútvölgyi Sára 16 éves, és Bruno Mars-tól a „When I Was Your Man”-t hozta el, de nem csak önmagában, hanem jelbeszéddel. Egy évvel ezelőtt édesanyjával együtt találták ki, hogy jelelni tanulnak. Saját bevallása szerint kicsit nehézkes az ének közbeni jelelés, ám ez egy plusz ahhoz, amit az énekléssel hoz. A családjában nincs senki, akivel szüksége lenne jeleléssel kommunikálni, teljesen saját indíttatású a dolog. A dalt nagyon szépen adja elő, a szöveg jeleléséhez viszont nem igazán értek (meg nem is értem), úgyhogy ha a Kedves Olvasók között van olyan, aki tudja értelmezni, kommentben megoszthatja velünk a milyenségét. Jutalma jó nagy taps, mert amúgy egyben volt a produkció. Gabinak nagyon tetszik a határozottsága, és az, hogy tudja, mit akar. ByeAlex le van nyűgözve. Laci ezúton röstelli, amiért gyerekkorában hiába tanította édesanyja neki a jelnyevet, holott az anyai nagyszülei siketek voltak. Nagyon szeretné, ha a leányzó divatot teremtene, ne csak a hash-tag, meg a like legyen menő, hanem a jelnyelv tudása. Puskás Petinek sok boldogságot okozott, reméli, fog is még, úgyhogy egy igen. Gabi: igen. ByeAlex azzal kíséri az igenjét, hogy ő lehet a mai fiatalok egyik példaképe. Laci egyetért, legyen!

09_jelbeszed.jpg

A záróbuli – nem is akármilyen!

A The Crossroads nevű banda Abonyból érkezett, 4 tagból áll: Dávid basszeros, Gyurika az ütős hangszereket kezeli, Kristóf villanygitárral, Bence énekes. Most még az elején vannak, ezért elsődlegesen feldolgozásokat játszanak, bár vanak már saját nótáik is. Haladnak előre, folyamatosan kanyarítják az új dalokat, egy idő után mindenképp csak saját dalokkal szeretnének koncertezni. Az X-Faktorba egy Led Zeppelin mashup-ot hoztak, a „Whole Lotta Love” és a „Rock and Roll” keverékéből. Hadd szóljon! – kéri fel Laci őket.

Szól, nem akárhogy, hanem elsöprő erővel, nagyon komolyan zúzzák a srácok, az énekes sem kutya, a dalokra jellemző folyamatos falzett hangok a helyükön vannak. Szétszedik rendesen a színpadot, velük bulizik az egész stúdió. Egy komolyabban kitartott hangnál ByeAlex álla leesik. A produkciót szűnni nem akaró vastapssal hálálja meg a közönség.  ByeAlexnek annak idején évek kellettek, mire meg mert mozdulni a színpadon, ehhez képest a frontember meg felszántott mindent. Gáspár Laci gratulál mindenkinek, az énekes srácnál külön kiemeli, micsoda power van benne. Ha lett volna ott egy arany gombjuk, mint a Gottalentben, akkor Gabi simán rácsapott volna. Metálvillákkal megtűzdelt négy igen a mentoroktól, méltán.

10_zeppelin.jpg

Lamentálás

No, nem tőlem, hanem mentoréktól. ByeAlexnek eleddig ez élete egyik legérdekesebb élménye, ilyen még egy nem lesz. Legszívesebben sírna, amiért vége van a castingnak, annyira jól érezte magát. A minap felhívta asszonypajtása, és neki se tudta elmondani, milyen volt az egész. Ezután bárhova is sodorja négyüket az élet, ha egymásra néznek, mindig tudni fogják: ezt ők csinálták.

Gabinak más a mostani négyes, mint az eddigiek. Nagyon megtalálta köztük a helyét, velük szabadabb tud lenni. „Szóval, srácok, menjünk a táborbaaaa!” – felkiáltással és pacsizásokkal zárul az adás. Stúdió kiürül, villany leó, az utolsó pedig becsukja maga mögött az ajtót.

Képek forrása: rtl.hu

Címkék: rtl klub x-faktor
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dajcs Béla 2016.10.17. 11:32:41

Mata Richárd már volt anno az Ének Iskolájában, ezért is annyira hiteltelen ez az egész műsor, mert hiába egy konkurens csatornán volt, azért nem hinném, hogy nem látta/hallotta volna legalább a zsűri egy tagja.
A műbalhé, meg annyira gagyi volt. Egyféleképpen lehetett volna valami életszagúra kihozni, ha rögtön a balhé után, amikor a jó produkció volt a kiscsajjal, és Tóth Gabi elkezdett ömlengeni, a Gáspár Laci benyögi, hogy szavazzunk. Na azt megnéztem volna. :)

csAlonzó 2016.10.17. 20:28:09

A Crossroads-ban Dávid az énekes, és (gondolom) Bence a basszeros. Dávid a Szeleczki Dávid a Megasztár 5. szériájából.

2016.10.17. 20:51:21

Honnan veszi a bátorságot az a nyikhaj Alex, hogy bárkivel így beszéljen?
A zenei munkássága, ha a munkásság szót egyáltalán használni lehet a szánalmas tevékenységére, egy nagy 0. Nem előadó ez, hanem egy senkiházi.
Hiába hájpolják, lesz ő még a lejtő legalján. Szopik még f@szt heroinért!

Zabkása 2016.10.18. 10:21:32

Nem szeretem ezeket a tucatszámra készített "tehetségkutató" műsorokat, de az elejét mindig megnézem nevetgélés céljából.
Viszont azt kell mondjam, nagyon tetszett a műsor, most ebben tényleg volt sok tehetséges kamasz. Még ha le is veszem a drámát, ami Benedek Viktória esetében sajnos valós, de ugye itt azért tolják, hogy menjen a címlap. Sebaj, el tudok vonatkoztatni, tehetséges volt ő is, a vietnámi lány is, a jelbeszédes kislány hangja is rendben volt. Nem beszélve a végén a bandáról, hát az kurvanagy volt!
A Mohaman-es szakaszért viszont jár a faszkorbács, egyértelműen látszik, hogy a Da Flava katona konkrétan fogyatékosra szívta magát, pont egy hete láttam egy riportot vele a neten ugyanebben a cuccban meg mutogatta a tetkóit meg mutogatta a mobilját, hogy ennyi a vagyona. Én sajnálom, a gimis keménykedős korszakomban sokat hallgattam, hogy LE-GA-LI-ZÁL-NI, pedig még csak nem is téptem :D De ettől még nem érdemli meg, hogy betegként rajta röhögjenek.

A zsűriből nekem Puskás Peti az abszolút agyfasz, akkora senki, hogy az már fáj.
Tóth "bóticsöcs" Gabi irritáló, bár most kevésbé volt az, mint az eddigi évadokban. De amikor metálvillával X-et mutatva ordít hogy faktoooor, akkor azért betömném a száját.
ByeAlex... na most én ezt a faszit a kedvesével együtt kibaszottul rühelltem, de tudom, hogy keméyn zenében utazik, mást csinál stb... itt számomra egy korrekt fickó lett, meg lehet kövezni, de vállalom.
Gáspár "lélekonor" Laci meg az együgyü cigó, akinek vitathatlanul kurvajó hangja van. Butácska, de szerintem baromi szerethető figura, és a 4 vip közül ő van ott a leginkább szakmailag.

Zárásként: szóval mivel csak röhögni szoktam az elején de most ez nagyon tetszett, a következő adást is megnézem.
süti beállítások módosítása