Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 2X03 – It's Not a Rumor

2016. október 12. 11:00 - Bruti

Florida partjainál járunk, és egy régi ismerőst mosott partra a víz. Niels rezignáltan javítgatja a szemüvegét, miközben a parton mászkálók azt találgatják, honnan jöhetett a fickó.

vlcsnap-00001_4.jpg

Kapcsolunk Chandlerre, aki a lepukkant Fehér Házban kutakodik élet és a kormány nyomai után. De a bunker zárva van, és azt innen ember ki nem nyitja, bent meg nagy a csend. Nagyon úgy néz ki, hogy a kormánynak tényleg reszeltek. A Doki viszont jó híreket közöl: több mint 10.000 adag vakcina már elkészült és hordják szét a keleti parton. A hajó Norfolkba indul, hogy a legénység is felvegye a kapcsolatot a családjaikkal, Karát pedig előlépteti hadműveleti parancsnoknak a kapitány. Közben a Fehér Házban összegyűjtött iratokból és videókból kiderül, hogy vannak még működő laborok országszerte, sőt Rachel kapcsolatba lép régi mentorával, Dr. Hunterrel, aki a floridai labort vezeti. Mindenki boldog, de Floridában vannak azért problémák. Mindjárt ott van Niels, aki ugye a két lábon járó kaszás. Sorra fertőz meg mindenkit, a lelkiismeret furdalás legkisebb jele nélkül.

vlcsnap-00002_4.jpg

A Doki összefut Tex-el az edzőteremben, és kiderül, hogy Texnek van egy lánya, akit fel akar kutatni.
A hajó kiköt Norfolkban, ahol jó pár katonát találnak, köztük pilótákat is, akik majd szétszórják a vakcinát az egész országban. Chandler lelkesítő beszéde után, már indulnak is a repülők, majd a gépek után, a szárazföldi egységek is.
Alisha viszont nincs túl jól, magát okolja a baltimore-i események után, de a hajómester próbál lelket önteni belé, hogy nem az ő hibája, szóval álljon le a hülyeségével. Quincy családja is kiszáll a buliból Norfolkban, mert ráuntak a hajókázásra. A csapatok felkeresik a családjaikat, vagy ami maradt belőlük. Garnett senkit nem talál otthon, mint ahogy Kara sem, de a nyomaikat megtalálják. Kara végül egy biztonságos zónában találja meg az anyját éppen, egészségesen.

vlcsnap-00003_4.jpg

Niels nyugodtan szunyókál egy táborban, mikor odamegy hozzá egy fickó és felrugdossa. Az érdekli, hogy miért nem beteg, mikor egy fertőzött ember hálózsákjában fekszik már napok óta. De a kérdés inkább az, hogy a fickó miért nem betegedett meg, a csapatával együtt?
A Doki Hunterrel beszélget, és elújságolja, hogy elindultak a repülők. Majd megtudja, hogy a pasija Michael Kínában volt, mikor kitört a járvány, azóta nem tudnak semmit róla.
Mike és Tex az XO családját keresik, de csak képeket találnak, a család sehol. Nagyon úgy néz ki, hogy továbbálltak. Másnak több szerencséje volt, sokan megtalálták a szeretteiket. Garnett viszont rossz híreket kapott. Az egész családja kartonját megtalálta a kórházban, mindannyian odavesztek.

vlcsnap-00004_4.jpg

Egy általunk ismeretlen fickó valami pajtában szónokol néhány vidám embernek a csodálatos túlélésükről, meg arról, hogy ők különleges emberek és minden bizonnyal ők a föld jogos örökösei. Niels is ott van köztük, és végre jól érzi magát, mert az immunisak nem hullnak körülötte, mint a legyek.
Chandler visszaköltözteti családját a házukba. majd közli velük, hogy otthagyja a hajót és rájuk fog vigyázni. Ezt bár nem biztos, hogy jó ötlet, de egyelőre annyiban hagyják a dolgot. Kara és Green elbúcsúzik az anyjától, akinek ugyan nem mondták el, hogy a lánya várandós, de mégis megsejtette valahogy. Chandler rendbe rakja a házat, és persze kitűzi a lobogót, mikor jön az apja és helyre rakja a fiát. Nem úgy van az, hogy most akkor visszavonul a közélettől, mikor a hajónak szüksége van parancsnokra. A világ megmentésre szorul, úgyhogy nem dőlhet még hátra, húzzon vissza dolgozni. Mike is hasonlóképpen gondolkozik. A családja házánál hagy néhány vakcinát, rádiót és egy levelet, amiben leírja, hogy tudnak kapcsolatba lépni vele.

vlcsnap-00005_4.jpg
Chandler is elbúcsúzik a családjától, Quincy feleségét és a lányát pedig melléjük költözteti, majd mindenki visszatér a szolgálatba. A hajón a parancsnok kirángatja Alisha Grandelsont a depresszióból, és kinevezi hadnaggyá a bátorsága és a hűsége miatt.
A z immunisak prédikátora Curtissal beszélget. Ő az a fickó, aki Nielst befogadta közéjük. A fickó mindenesetre képben van, mert informátorai jelezték, hogy elindultak a vakcina szállítmányok az ország minden tájára. Niels megerősíti az infót és nagyon úgy néz ki, hogy megint valami rosszban töri megint a fejét.

vlcsnap-00006_4.jpg

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: The Last Ship
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2016.10.12. 11:39:00

Jó hogy nem húzták évadokig a vakcina kifejlesztését (nem is maradt volna túl sok ember addigra) hanem most már az "újraépítésre" is gondolnak.
süti beállítások módosítása