Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

American Horror Story – S06E04

2016. október 12. 15:00 - Fekete Panna

Először is szeretnék Mindenkitől elnézést kérni, amiért az első rész elején kijelentettem, hogy az évadok nem függnek össze. Azóta kiderült, hogy nem igaz, a hatodik évad részei sorrendben:

  1. rész / 1. évad – Gyilkos ház: egy fiatal pár beköltözik álmaik házába, kisbabájuk elvesztése után
  2. rész / 2. évad – Elmegyógyintézet: ápolók gyötrik a betegeket
  3. rész / 3. évad – Boszorkányok: szellemidézés
  4. rész / 4. évad – Cirkusz: ???

bscap0000.jpg

Ott tartunk, hogy Shelby üvöltözik Matt-tel a házban, nem elég, hogy a háta mögött megegyeztek Lee-vel, hogy Flora miatt beáldozzák a házukat, de még egy ismeretlen nőt kefélt úgy az erdő közepén, hogy két paraszt nézte, hát az már 19-re laphúzás. Matt hiába mondja neki, hogy nem emlékszik semmire, Shelby nem hisz neki. Erre eltörik a mécses Matt-nél, zokogni kezd, hogy valszeg kihasználták a testét, erre már Shelby is megenyhül. A dokumentumfilmben közli velünk, hogy bár tényleg valóság volt, de úgy tűnik Matt csakugyan ártatlan.

A következőkben Shelby a fürdéshez készülődik, éppen engedné a vizet a kádba, amikor is a zuhanyfüggöny mögül rátámad a disznófejű emberke, ránk hozván a szívinfarktust.

bscap0001.jpg

Shelby nem rest, kivágódik a füriből, rohan a folyosón Matt után kiabálva, aki meg is jelenik és ráveti magát a szörnyre, aki felbukik. Így Matt-nek van ideje felkarolni Shelby-t és szaladnak le együtt az emeletről. Azt hinnénk, hogy disznófej fent maradt, de nem, hirtelen a földszinten is eléjük ugrik, mikor már pont kivégezné kedvenc házaspárunkat, amikor hirtelen a semmiből valaki rávág a hátára egy baltával.

Bemutatom Elias-t, a baltást, a ház előző lakóját, ő az, aki a pincében pocolt, akitől tudjuk az ápoló nővérek véres történetét.

bscap0002.jpg

De itt még nincs vége a hacacárénak, a malafcfejű valakinek meg se kottyant a balta a háta közepébe vágva, felpattan és nyomulna tovább gyilkolni, mikor is Elias kiabálja a „croatoan” szót és egy hirtelen jött áramkimaradással egyetemben a szörny eltűnik.

Hajnal lett váratlanul, Shelby kérdezi Elias-t, miért mondja a „croatoan” szót, már harmadszor hallja (koszos gyerekek, Cricket a szellemidézéskor és most), most már tudni szeretné mit jelent. Kiderül, hogy ez a szó vérmágia és sötét erő egy szava, a Roanoke-i kolónia alkotta mások számára, hogy megtalálják őket (vagy valami ilyesmi, ez annyira nem tiszta), egy kislányt látunk, aki éppen belevési a fába:

bscap0003.jpg

Elias volt a háztulaj előttük, hat hónapig lakott ott, de aztán elköltözött. Nem adta el a házat, mert tudta, hogy a tulajdonosok egy idő után vagy eltűnnek vagy meghalnak. Arra gondolt, ha megmarad neki a ház, akkor nem fog oda költözni senki. Ellenben nem számolt az ingatlanadóval, így hamarosan elfogyott a pénze és a házat elárverezték. Azon az aukción vette meg Shelby és Matt. Elias arcán sajnálat: bocsika, hogy így alakult.

Matt ezen sztori után kipenderítené legszívesebben, de Elias bizonygatja, hogy márpedig rá itt szükség van, mert a malacember vissza fog jönni, felbukkanása nem egyszeri. Ezt Shelby is megerősíti, hiszen ő is látta a második részben, ahogy elégetik a máglyán élve.

bscap0004.jpg

Rögvest lent találjuk magunkat az óvóhelyen, ahol Elias gyorsan elhadarja (tényleg baromi gyorsan), hogy mivolthogyvolt a házban eddig, kik voltak a tulajok, azokat, akiket ki tudott deríteni. Nem is ragoznám túl én sem, röviden, de nem kronológiai sorrendben:

1973-ban egy tajvani család költözött be a házba (anyuka-apuka-két leány gyermek), jó amerikaiak szerettek volna lenni, ezért a tévé előtt ülve vacsoráztak és egymás között is angolul beszélgettek. Egy nap vacsi közben az emeletről nagy zaj hallatszódott. Felmentek és kábé három vaddisznó bandázott ott, azok csapták a ricsajt. Másik nap a szülők beszélgettek, hogy el kellene hagyni a házat, mert nem biztonságos, mire az egyik lányuk az emeletre menet összefut Malacfej barátunkkal, aki lelöki a lépcsőn a kislányt.

bscap0007.jpg

Hogy hova lettek a vaddisznók az emeletről, arról nem szól a fáma.

Több se kell a tajvani családnak, próbálják a ház előtt rituálisan hívni az őseiket, hogy tisztítsák meg a házat a gonosztól. Ősök nem jönnek, ellenben a Hentes és kolóniája igen, miközben a vörös hold világít. A Hentes bárdja hamarosan beleállítva szépen az apukába, gondolom később a család többi tagjába is. Fontos tudni, hogy ez októberben volt.

1792-ben Edward Felippe Mott építette a házat amúgy, ő tűnt el először. Itt nem ereszti bő lére a sztorit vele kapcsolatban…

1989. október - most jönnek a Jane-nővérek, akik elkezdték festeni a „murder” szót a falra. Azt a sztorit Elias barátunk onnan tudja, hogy egy este maguk a nővérek mesélték el neki: a kolónia elfogta őket és megölte, bár már figyelmeztették őket, hogy ez fog történni. Az egyiket úgy ölik meg, hogy letéptik a karjait, a másikat a Hentes fejezte le a bárddal.

bscap0008.jpg

  1. októberében három vadász szállt meg a házba, hogy aztán sebtében fejbe lőjjék egymást.

Elias rájött, hogy az októberi holdciklusban történtek a halálesetek, az eltűnések. Az indiánok a Haldokló Fű Hold napjának hívják, hat nap az évben, amikor vörös a hold. => Meglátása szerint a szellemek bármikor fel tudnak bukkanni, de ölni csak ebben a hat napban tudnak, úgyhogy go, el innen, de gyorsan. - Javasolja Matt-nek és Shelby-nek.

bscap0009.jpg

Visszatérnek a házba a pincéből, Matt közli, az unokahúga nélkül sehova, Shelby pedig az interjúztatóban mondja, ja persze, az adó miatt elvesztette a házat, biztos vissza akarja kapni, ő innen egy tapodtat se mozdul=> szerintem meg hülye vagy, ennyit fűznék hozzád. Szóval Elias mindenképpen el akarja őket vinni onnan, ne reménykedjenek, ha a Hentes elkapta Florát, neki már vége. Mire Shelby mondja nem, nem! Nem a Hentes kapta el, hanem Priscilla elbújtatta. Priscilla?! – néz fel Elias – Milyen érdekes, pont tudom hol szokott játszani az erdőben a kisány, odaviszlek benneteket, jertek csak utánam. Erre Matt és Shelby utána megy. ???

Kapunk itt azért egy kis magyarázatot az igazi Matt-től és Shelby-től: azért mentek vele, hogy ha van is egy kis esély Flora megtalálására, akkor tisztázhatják Lee-t és minden (??) oké lesz.

Tehát: mennek, mendegélnek az erdőben, Elias Priscilláról magyaráz, a terület szélén szokott játszani a többi szellemmel, azokkal, akiket a Hentes megölt. Nem tudja miért maradtak itt a lelkek, de nem is nagyon érdekeli. Ekkor jön rá Matt, hogy ők is látták már kislányt, ő volt az, aki levezette őket az óvóhelyre.

Aztán egyszer csak egy fa mellett ott áll a femme fatale, a nő, akivel Matt volt az előző rész végén, akit még nem tudunk ki, csak annyit, hogy ki játsza. Matt totál lefagy, Shelby tököt növeszt hirtelen és odarohan a nőhöz, aki menekülőre fogja. Shelby rohan utána, de nem éri utol, megáll egy pillanatra és akkor felbukkan a három vadász szétlőtt fejjel. Shelby bedobja a „croatan” szót, de persze nem hat rájuk, Elias húzza el onnan.

bscap0010.jpg

Visszatérnek Matthez, aki ugyanott áll, de most nem a nőt néz, hanem ahogy a szellemek egy kört alkotnak és a bekötött szemű Florát irányítgatják körön belül. A szellemek: a két ápoló, Chen család, a három vadász, a Malacfejű és Priscilla. => A ház a építője akkor ezek szerint a Malacfejű? Hiszen ő is eltűnt állítólag, vagy akkor ő hol van?

Elias feléjük tart, szólongatja Priscillát, hogy engedje vissza Florát az élők közé, a szellemek és az élők között nincs barátság. Mire Priscilla reagálhatna bármit is, vadászkürt hangja hallatszik és Elias-t nyílzápor kapja el. Vért köp rögtön, úgy gondolom neki annyi. Több kolónia tag jön íjjal a kezében, veszélyes a helyzet és ezt Matt is realizálja, próbálja feleségét elrángatni a haldokló Elias mellől sikerrel. => Most akkor Elias visszajön szellemként?! Vagy mi lesz?!

bscap0013.jpg

Rohannak a ház felé, mire annak nyílik az ajtaja és megjelenik Cricket, a médium.

Cricket próbálja a házaspárt nyugtatni, Flora biztos nem halott, érzi, hogy nem az. Másrészt meg szerencséjük van, hogy még él, mert elég balul sült el ugye a Hentessel való alkudozás, miután a rendőrök elvitték Lee-t, Cricket újra megkereste a nőt, de akkor már Kathy azt mondta neki, hogy utoljára figyelmeztette őket, hogy tűnjenek el, most már a hold miatt erősek.

Cricket, miután kijelenti, hogy meghalna egy Diet Coke-ért olyan szomjas, elindul az erdőbe beszélni a Hentessel megint, mert ki akarja deríteni, hogy lehetne ezt a bandát végleg kiűzni onnan. Jut eszembe, időközben besötétedett.

Cricket reggelre ér vissza, elég zaklatott állapotban, de legalább él. Kiderül, hogy nem a Hentessel futott össze, hanem azzal a picsával, akié az igazi hatalom. => Nem én mondom, Cricket mondta így, bár lehet boszorkányt mondott, a bitch meg a witch hasonlít nagyon.

bscap0006_1.jpg

A médium bandukolt az erdőben, a jóskártyájával hívta a Hentest, de a boszorkányba botlott, aki majdnem megölte, de a kisember elkezd neki magyarázni, hogy hát Te vagy az, aki a Hentes és bandája felett áll, a Mester? Hatalmad minden egyes holdfázissal növekszik, viszont a női vágyaid is te ribanc, apropó, azokat ki elégíti ki? – Erre Cricket felajánlja Matt-et, az egyetlen dolgot, amire igazán vágyik a boszorkány, mint kiderült. Ezen meglepődünk, hogy mi? Mire Cricket mondja, csak azért dobta elé Matt testét, hogy szóra bírja a boszit, aki erre el is mesélte rögtön a kis sztoriját a kolóniával kapcsolatban.

Sztori: ahol a ház van, ott volt az elveszett Roanoke-i kolónia otthona, bőség volt és jólét, viszont ennek megvolt az ára. Emberáldozat, a boszorkány pont akkor vezeti be a médiumot a faluba, amikor feláldoznak valakit, éppen Priscillát. Egy kővel veri be a Hentes a fejét épp. Ördögimádás? Oh, nem. Annál sokkal rosszabb, régi istenek kegyetlen vallása volt ez, amit a boszorkány képviselt.

bscap0015.jpg

Viszont nem mindenkinek tetszett az igaz hit ellen való fordulás, a Hentes fia (Wes Bentley) fellázadt és kérte anyját, hogy ne higyjen az erdei boszorkánynak, térjen vissza Istenhez, az Igazihoz. Úgy döntöttek, hogy a kolónia nem marad ott, visszamennek a helyre, ahol az apukát kellene várniuk, hogy hazavigye őket Angliába. Mindenki osztja a fiú véleményét, jobban félnek az Istentől, mint a boszitól. És kapják magukat, elindulnak. Lehet csak csomagolni. A boszi így néz utánuk:

bscap0016.jpg

Itt kérdezném meg, hátha valaki tudja, a boszi miért nem választotta mondjuk a Hentes fiát a vágyai kielégítéséhez? Jó oké, most szakállas, meg hosszú hajú, meg ápolatlan, de mind tudjuk jól, hogy néz ki a ruha alatt…

Szóval, a Boszi a Hentesnek mondja, ontsd a vérüket, használd ki a vörös hold erejét, tedd őket rabszolgává halálukban. A Hentes nem rest, szervez is egy vacsorát még aznap estére, melyre mindenkit meghív, álságosan bejelenti, hogy visszatér az Istenhez, holnap már indulhatnak is, de előtte egyenek meg egy tök ismeretlen gyümölcsöt, amit ez a bőség adott, jelképezve azt, hogy valami új indul.

Természetesen mindenki eszik a gyümölcsből (inkább várták volna meg, míg pálinka lesz belőle) és szépen fuldokolnak is, ahogy kell. A Hentes fia is köhögni kezd, de őt az anyja mellkason is bárdozza. Biztos kedvességből. Hogy ne szenvedjen. Na de aztán szép sorban mindenkiben megmártja, közben szónokolva, hogy a vérüket ontja azért, hogy örökre itt maradjanak ezen a földön. Mire jön a boszorkány, a bárdot szamurájkardként átadja a boszinak, így ő is meg lesz halva. Ezzel a véráldozattal örökre ahhoz a földhöz vannak kötve, a vörös hold által pedig gyilkolni is tudnak a mészárlás idején. Hát ezért Hentes, a Hentes. Milyen szép és megható történet.

bscap0018.jpg

Ezen sztori után visszatérünk a real life-ba, valóban le kellene lépni, de hát Flora itt van, most mi legyen?  Cricket nyugtatja őket, semmi gond, pont tud egy varázsigét, amivel elkergeti a boszorkányt meg az osztagát, ték it ízi. De hopp-hopp, jelzett a médium telója, itt az über, megy is vissza a hotelba máris. Sajnos vissza kell mennie, a gyertyái meg az énekes könyve ott maradt, nélkülük meg ki áll ki a szellemek ellen? Hát senki. => Diet Coke meg Über, meg is vannak a sorozat fő támogatói.

Már az autóban is ülünk, Cricket meglepő módon célozgat a sofőrnek, hogy benne lenne-e holmi meleg összecsapásban, kérdezi is, hogy hallott-e már arról a sofőr, hogy vannak olyan emberek, akik pénzért meleg dolgokat tesznek. Hát pont ebben a pillanatban rohan ki a mi Floránk az útra, a sofőr befékez, Cricket meg kiugrik a kocsiból Flora után szaladva, akit hál Istennek nem ütött el a kocsi.

bscap0019.jpg

Matt-éknél vagyunk, ahogy várják Crickettet, de az nem jött még vissza. Matt kikészíti a stukkert, bármi történhet és mondja Shelby-nek aludjon nyugodtan a combján (mármint Matt combján), majd ő virraszt. Persze elszunnyad ő is, és este lesz, amikor felriad. Felkel, kitekint az ablakon, nem lát semmit persze, tök sötét van. De valami mégis vonzza, úgyhogy magához veszi a pisztolyt, és kisétál az ajtón, ott hagyva a házban az alvó feleségét. Persze, hagyd csak ott nyugodtan, nem lesz semmi baja. Nem szokott.

Szóval Matt pisztollyal a kezében sétál a ház előtt, amikor fényt lát az óvóhely nyitott ajtaján. Azt hiszi Elias jött vissza, mégsem halt meg, lemegy a pincébe, de ott a boszorkányt találja. Aki eldobatja vele a pisztolyt és közelít felé.

bscap0020.jpg

Eközben a házban Shelby felébred, keresi Matt-et és beparázik. Tök egyedül van, én is félnék. Meglátja a nyitott ajtót, Matt-et úgy tűnik annyira hívták, hogy még az ajtót se csukta be.

Eközben a kis hamist vetkőzteti a Boszi és Matt narrátoroz, hogy ilyen intim kapcsolatba még nem került senkivel, nemcsak testileg de lelkileg is meg lett érintve. Megismerte a boszorkány történetét: angol lány volt, druidák és római hódítók leszármazottja, az ő népe az ősi isteneket imádta. Potyautasként hagyta el Angliát és hajózott az új világba. Ahogy lenni szokott volt rég, ezek a hajókirándulások nem voltak túl szerencsések, sok volt a haláleset és amikor kikötésnél felfedezték a női potyautast, a legénység (nem mellesleg katonák) igen pipa lett, állítólag nem szerencsés nővel együtt utazni, hát ezért volt az a sok vihar tutti. Boszorkányság miatt meg is akarták őt égetni. Viszont a mi boszink nem hagyta magát: kinyírta az egész katonai tábort. Amíg a gyilkosságokat az indiánokra kenték, ő bemenekült az erdőbe.

A dokumentum filmben itt megkérdezik Matt-et, hogy szerinte miért mesélte el neki a boszi, azt mondja, hogy azt szerette volna, ha megérti. Hogy csatlakozik hozzá. És Matt azt mondja: csatlakozni is szeretett volna.

Eközben Shelby az ajtón kilépve szembesül azzal, hogy jön felé a kolónia fáklyákkal a kezükben, a Hentes pedig húzza maga után Florát. Shelby elkezd veszetten üvölteni Matt után, aki Lady Gagán fekve egyszercsak magához tér, lepattan róla, egyből beleugrik a ruháiba is és kb 2 másodperc alatt ott terem Shelby mellett.

bscap0022.jpg

Meglátják Florát és könyörögnek, hogy adják vissza a kislányt, utána istenlátjalelküket úgy elmennek, mint a sicc!, de a Hentest ez nem hatja meg. Ideje friss vért adni a földnek, és tartja a bárdot Flora nyakán. Erre hátulról Priscilla meglöki a Hentest, aki elengedi a kislányt, így oda tud rohanni Matt-ékhez, akik egyből suhannak be a házba már hármasban.

A Hentes pofán vágja Priscillát, le „gonosz gyerek”-ezve őt, ami elég vicces, annak tekintetében, hogy ő éppen mire készült.

Na de már az emeleti hálószobában vagyunk, ahol Florát próbálják nyugtatni, de ő nem nyugszik, azt hajtogatja, hogy a férfi, a férfi… Shelby kinéz az ablakon, és megretten, oda hívja Matt-et is, ne csak ő szörnyülködjön: a Hentes elé vezetik az elég meggyötört képű médiumot.

Ezért nem tért vissza Matt-ékhez, mert elkapta őt a kolónia.

Valamiért az über sofőrjét is megszólaltatják a dokumentumfilmben, egyrészt ő él ezek szerint, másrészt valakinek az unokatestvérének a férjének a volt osztálytársának a szomszédjának a kollégiumi volt csoporttársa lehet, merthogy semmi értelme nem volt őt megszólaltatni, szerintem. Mondjuk jól néz ki, ahhoz ne fér kétség:

bscap0024.jpg

Szóval azt mondja Rhett Snow (mondjuk a „murde” szó utolsó betűjét kiteszi a keresztneve), hogy emlékszik rá, pont a célzás miatt, hogy Cricket fizetne meleg szolgáltatásért, ha Rhett barátunk bevállalja, szóval annyit mond, hogy a médium kiugrott a kocsiból és Flora után szaladt. Ennyi. Köszönjük.

Visszatérünk a ház előtti eseményekre, amikor is a Hentes fogja és belevágja a bárdját Cricket hasába. A nyíláson keresztül pedig a fia egy kampó segítségével kihúzza a beleit.

bscap0025.jpg

Ezek után a Hentes feltekint az emeleti ablakra és Matt szövegét halljuk: „Az üzenet világos volt. Mi leszünk a következők.”

Mondjuk ha így lenne, az üzenet úgy is érthető lett volna,ha spontán lefejezik, ez a kihúzzuk a belét és így mutatjuk meg a janiságot, hát nem tudom. Ja de vége a résznek amúgy eme ütős (?) jelenettel. => Itt viszont ugye a Hentes ölte meg Crickettet, ami azt jelenti, hogy ő még visszajöhet szellemként. Legyen úgy. Ő tudja, hogy lehet a gonoszt elűzni. Állítólag.

/A 4. évad - Cirkusz ide vonatkozó párhuzama pedig Edward Felippe Mott. Egy bizonyos Dandy Mott miatt. Ha valaki emlékszik még erre a karakterre, bár azt hiszem eleget tett érte, hogy felejthetetlenné váljon./

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicu71 2016.10.12. 15:24:28

nagyon jó rész volt,eddig az évad is tetszik,és ami nekem újdonság az Asylum óta,többször megijedtem! :) amin változtatnék ,a narrátor házaspárt kicserélném Lily Rabe és a férfi/most nem jut eszembe a neve sokkal jobb lenne akcióban mint Paulson és Cuba JR.
süti beállítások módosítása