Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 6x03 - Alakul

2016. október 10. 09:28 - Csecse Becse

Mint púpos gyerek prés alatt: Végre elérkeztünk az első olyan adáshoz, amiben már egész jó a felhozatal, viszont dilettánsokból és túlzott önbizalomból továbbra sincs hiány.

open.jpg

A visszatérő

Skrapits Erik marketing manager Szentpéterfáról, az egykori No Thanks zenekar frontembere az első a fellépők sorában. Istenes Bence régi ismerősként üdvözli a backstage-ben, a színpadon sincs ez másképp, mentorék emlékeznek még a békebeli fiúbandára. Azért döntött a jelentkezés mellett, mert van már polgári szakmája, munkája, viszont hiányzik a színpadi lét, kockáztatni valója nincs. A Bakcstreet Boys „Everybody”-ját adja elő, vagyis inkább próbálkozik vele, mert az előadásának se füle, se farka. A kezdésig még lelkes ítészek arcára kiül a döbbenet, még vége sincs, de ByeAlex már egy „pusztulat” jelzővel illeti. Gabi megállítja: szerették volna eltenni ezt a hakni fílinget. „Konkrétan egy Vastag Csaba imitációt láttunk a színpadon” – mondja ő. Laci drukkolt neki és remélte, az elmúlt 10 év alatt fejlődött valamit, de nem, emiatt meg szomorú. Alex szerint ez semmi sem volt. Gabi adna még neki esélyt, ezért igennel szavaz, a többiek nemmel.

Bohémélet

Horváth Gyöngyi Budapestől érkezett, Gáspár Laci fogadja az idősödő hölgyet, simán kinézi belőle, hogy már régóta énekel, 5-10 évre tippel. Jól lesz az 50-nek is, javítja ki a művésznő. A korát firtató kérdésre úgy reagál, ő is elmúlt már 50, és egyébként meg a tehetségnek nincs kora. Szóval, a kisfilmjében kifejti, 50 éve énekel az éjszakában, sok-sok turista ismerhette meg őt, akkoriban még csodálatos revü és éttermi világ volt, ami a rendszerváltással megszűnt. A dalválasztás borítékolható: Edith Piaf „Je ne regrette rien” (Nem bánok semmit sem) c. sanzonjával készült. De milyen jól felkészült! A derék művésznőt simán el tudnám képzelni egy füstös bár egy zongorista mellet, vagy egy revü szímpadán, hangban és dalban egyaránt hozta a hangulatot. Jutalma nem marad el: álló ováció. Gabi köszöni szépen, hálát ad, amiért élőben láthatott egy igazi dívát. A 4 igen nem kérdés.

diva.jpg

Schindler listája

  • Márföldi Életke (nem vicc, tényleg ez a neve, a vele tartó tesójáé meg Csendike), ő Jess Glynne „Take Me Home”-jával jut tovább.
  • Török Jázmin Pharrell Williams „Happy”-jével ér el sikert a mentoroknál.
  • Szőke Adrienn Anastacia „I'm Outta Love” gajdolja, teljesen korrektül, mialatt Bence az őt elkísérő csajt fűzögeti a backstage-ben. A dal végeztével ByeAlex vall szerelmet a vidám énekesnőnek, Adrienn veszi a lapot és felhívja a figyelmét, hogy ha Debrecenben jár, csörögjön rá.
  • Dánielfy Gergely Zorán „Szép Júlia” c. dalával hatja meg a mentorokat, Gabi szerint itt a remek lehetőség, hogy még profibb legyen
  • A Juni Prod rap trió a „Szerelmes” c. saját szerzeményüket hozták el. Sokat nem látni belőlük, de ügyesen tolják a hip-hop-ot, jutalmuk nem marad el.
  • A Kalopszia nevű zenekar énekesét 3 évvel ezelőtt már egyszer kirakták az X-Faktorból, de most zenésztársaival jött vissza. Tom Odell „Another Love”-ját muzsikálják el, és ezen a ponton gyanús kezd lenni, hogy én ezt már hallottam valahol. Kicsit jobban, meg leginkább magyarul, egészen konkrétan a Zaporozsec nevű bandától. Gabi örvendezik, hogy mekkorát fejlődött a frontember az elmúlt években
  • Rajczi-Juhász Miklós – művésznevén Búsúlójuhász – a „Hány éves vagy” c. saját dalával nyűgözi az ítészeket.
  • Stephanie Semeniuc ukrán eredetű, a szüleivel érkezett, akik korábban nem igazán támogatták az énekesi pályában. Ella Eyre „Deeper” c. számával győzi meg mind a mentorokat, mind pedig szüleit, hogy helye van a színpadon.
  • Futottak még és célba is értek: Borsányi Dániel: Uptown funk (Bruno Mars), Monteverdi Laura: Say You Love Me (Jessie Ware), Kenyeres Bence: Another love (Tom Odell)

Trainspotting

Türk Márk szakács, konkrétan pizzaszakács, emiatt aztán az egyik nagy álma, hogy saját étterme vagy street-food kajáldája legyen, no meg mellette az éneklés és az érte kapott taps. Gabi különösen örül a fiatal srácnak, hát még a gitárjának, biztosan rég megvan neki. Mindenki nagy derültségére elmondja, hogy annak biztosan rég megvan, akitől kölcsönbe megkapta. Saját dalt fog énekelni, ami az ő életéről szól, maga szerezte, a srác ugyanis erőteljes drogfüggő volt, de sikerült letennie és továbblépni. Erre szeretné bíztatni azokat, akik hasonló problémával szenvednek. Szép az üzenet. A dalocskája is: normális szöveggel, pár akkorddal kísérve, a hangja alul még kissé bizonytalan, de azon meg lehet gyúrni ugye. Az üzenet és a szöveg megteszi a hatását, hatalmas taps és ováció. Gabi gratulál neki elsőként, arra az útra lépett, amire való. ByeAlex a jövő alternatív zenéjét érzi benne, a pizzasütés már nem sokáig fog tartani. Gáspár Laci megemlíti, hogy a gitárt valószínűleg még a régi korszakában hangolhatták, mert eléggé hamis volt, az éneke viszont nem. Puskás Peti imádta magát a dalt, ha nem tudták volna az emberke előéletét, akkor is átjött volna a lényeg. 4 igen, a srác örömében lenyom egy hátraszaltót is.
Nekem meg hirtelen eszembe jutott az Igazából szerelem c. filmből Bill Nighy idősödő rocker karakterének a szövege: „Gyerekek! Ne vegyetek drogot! … Legyetek rocksztárok és megkapjátok ingyen. ”. Reklámszünet.

szandra.jpg

Csárdáskirálynő

Fejes Szandra Budapestről érkezett, 15 éves korában irodalomtanára elvitte az osztályát színházba, annyira megtetszett neki az ottani légkör, hogy onnantól ottragadt. Puskás Petit régóta ismeri, több darabban játszottak együtt. Sokszor nekifuttott már az X-Faktornak, csak folyton elhasalt, mert mindig színész fejjel érkezett, na de most nem! A Punnany Massif „Másfél hete” c. számának a feldolgozásának a feldolgozásával készült. A hatványozást elég jól kanyarítja, az első fél rapje dallamos kis hadarás, a második meg átmegy mulatósba. A hangja remek, a hangulatot is megcsinálja, Gabi a székéből felpattanva együtt riszál vele. A végén szintén ő lelkendezik, amiért hol a hideg futkosott rajta, hol meg bulizni vagy röhögni támadt kedve. „Úristen! Az a hang!” – kiáltja el magát Gáspár Laci, szerinte bármit el tud énekelni. Puskás Peti izgult a kollégájáért, de amikor meghallotta a hangját, zokogott, hogy ilyen jó és ezt megosztotta velük. 4 igen.

Mélytengeri pokol – Sia edition

Úgyis nemrég jelent meg a kritika róla, no hát kb. ahhoz lehet hasonlítani a következőket. Az ugye köztudott, hogy Sia dalai nem éppen egyszerűek, ahogy Gabi is fogalmazott, még a profik se nagyon szeretik bevállalni. Nem úgy az X-Faktor versenyzői! Elsőként egy enyhén szólva pösze srác, név szerint Kótai Ferenc, próbálkozik meg a „Chandelier”-vel, megígérve, hogy az énekléskor nem lesz hallható a beszédhibája. Pedig de. Ezen túlmenően hangja sincs, meg a dal is hamis. Közönség röhög, mentorok szörnyülködnek. Bach Ágota ismétli a nem különb előadást. Gáspár Laci szerint vallatni lehetne a refrénnel. Kárpáti Eszter ugyanezen dal akusztikus verziójával próbálkozik. Puskás Peti sóhajtozva jelenti ki, mennyire kegyetlen volt. Gabi a felvétel szünetében kínjában eljátssza a „Chandelier” klipjében lévő koreográfiát. Nádasi Nikolett Sia-tól a „Titanium”-ot gyalázza meg. Gabi egy videám kis mekegéssel illusztrálja Petinek, hogy mit hall. Mikó Nikoletta folytatja a bukták sorát, ismét a „Chandelier”-vel, ByeAlex-nek bizonyára már elkezdett párásodni a szemüvege a látványtól, úh. inkább leveszi. És így tovább, és így tovább, Chandelier és Titanium váltják egymást: Varga Zalán Máté borzolja a kedélyeket, Schwarcz Réka majdnem meghajlítja a teret, Döry Barbara érkeztekor ByeAlex a kalapjába borul, Zombir Dávid hentest a közönség röhögi ki, Sopova Valériától Puskás Petit a rettenet keríti hatalmába.

hajasbaba.jpg

Episode IV: A New Hope

A megváltás egy cuki, fiatal hölgy képében érkezik meg. Opitz Barbara alapjáraton falusi ember, családja uborkatermesztéssel foglalkozik, ő is beszáll időnként a melóba, szóval nem idegen tőle a kétkezi munka. Pöttyet még szokatlan neki a budapesti nyüzség, ám tetszik neki. Amint bejelenti, hogy a „Chandelier”-t fogja előadni, halk moraj fut végig a közönségen, a mentorok egykedvűen fogadják. A kezdetnél még szkeptikusan fogadják, aztán lassacskán kinyílnak a csípák, Gáspár Laci azért imádkozik, nehogy elrontsa. Nem teszi, szépen, öblösen, erőteljesen folytatja tovább. Nem olyan, mint az eredeti, de fényévekkel jobb, mint a korábbi pancserek. Laci is dolgozott már savanyító üzemben uborkaszedőként, bár nagyon utálta, de vele elmenne újra uborkát szedni. Gabi nagyon örül neki, amiért valaki végre jól énekelte el a számot. Peti szerint felrobbantotta a színpadot. Négy igen, úh. van még remény. Reklámszünet.

Philadelphia - Az érinthetetlen

László Cintia Siklósról érkezett a családjával és a blökijükkel, 3 éves kora óta foglalkozig társastánccal és énekléssel. A táncot abba kellett hagynia betegsége miatt, ITP-ben – vérzékenységben – szenved. Ez masszívan kihat a teljes életére, nem sportolhat, nem mehet közösségbe, iskolába, az immun-szupresszív kezelések miatt meg úgy-általában sehova. A színpadra érkezvén visszafogott, mentoroknak nem teregeti ki a baját, ő csak énekelni szeret. Jessie J „Who you are”-ját adja elő. Prímán. ByeAlex szerint ilyen lámpalázzal így énekelni, az elég jó kezdés, azt tanácsolja neki, próbálja majd elengedni magát a színpadon. Gabi hasonlóan vélekedik, nem kell bezárnia magát. Puskás Peti is várta, hogy jöjjön még valami, mert sokminden van még benne. 4 igen.

totalkar.jpg

Ideglelés (The Blair Witch Project)

Schwarcz Erik – művésznevén: Bordenslade – Budapestről szambázott be a válogatásra. Kissé szétesetten nyilatkozik a kisfilmjében, bár ez az ilyen művészlelkektől nem meglepő. Kemény három és fél órát ült a fodrászánál, hogy a fellépésre úgy nézzen ki, ahogy. Szerintem egyszerűbb dolga lett volna a hajszobrásznak, ha zselézés után pár talicska liszt társaságában beragasztja egy szélcsatornába. Az eredmény kb. ugyanaz. Velem ellentétben Tóth Gabinak különösen tetszik a fizimiskája. Marilyn Manson-tól a „Tainted Love”-ot fogja előadni, Gáspár Laci ezt hallván sötét erőket vizionál a csávó mögé. Vannak is, mert amit művel a színpadon, elég nagy belső sötétségre vall. Meglehetősen tetrális a produkciója, a kezdés előtt beszólogat a közönségnek, rárugást imitál az első sorban ülő egyik nézőre, aztán amikor az „énekbe” kezd, abban sincs sok köszönet. Jön megy a színpadon, affektál, el akarja venni Gáspár Laci jegyzeteit, a földön vonaglik, a mikrofont pöcsnek használja, szóval ilyenek. Elég szürreális, meg rémes. Lacinak lesz elege a mutatványból, arra hivatkozva állítja le, hogy a műsort gyerekek is nézik. Puskás Peti tiltakozása ellenére, ő még nézte volna. Gabit nem zavarja, hogy ilyen idióta, inkább öltözzön be domina szerkóba és azzal csinálja a műsort, nem pedig ilyen Punnany Massif koncertről beszabadult egyetemista küllemmel hülyítse a népet. A szavazás után elhajtják a rákba. Indulna ám elfelé, csak rossz irányba. Laci figyelmezteti, hogy hiába magas az IQ-ja, a másik irányba van a kijárat. Erre még hőbörög egy pöttyet a gyerek, hogy az ország legerősebb iskolájába jár. Hangos röhögés kíséretében távozik.

Bridget Jones naplója

Horváth Nikoletta Colette a kisérőjével érkezik a színpadra, Gabi dícséri meg a szépen kivarrt külsőjét, majd elcsodálkozik azon, hogy 20-nak nézte, holott a derék hölgy a harmincas évei közepét tapossa. Colette túl sok mindent élt át az életében, előző párkapcsolata sokat bántotta, nem csak lelkileg. Ez olyan szinten rombolta le az önbizalmát, hogy sem tudja felépíteni. Extrémebb külsőjét is azért öltötte magát, hogy álcaként használja. Hat éve nincs kapcsolata pasival, a nőkben próbált más értékeket keresni. Muszáj neki fenekestül felforgatni az életetét, mert olyan katyvaszban van, amiből ki kell másznia, a műsor pedig ebben lehet a segítségére. Beyoncé „Single Ladies”-ével készült, ám egy kicsit máshogyan. Nem tudom mit értett máshogyan alatt, mert egy szál gitár kíséretében ezt úgy kell előadni, ahogy ő teszi: jól. A mentorok elismerően bólogatnak. Puskás Peti fájlalta, amiért sokat volt háttal a gitáros kísérő felé fordulva, holott minden klappolt, jó a mozgása, jó hangja van, jól énekel. Lacinak az átdolgozás úgy tetszett, ahogy van. Számomra különösen szimpatikus, hogy a jogosan járó négy igen és tapsot meghajlás után a gitáros kollégának, név szerint Viktornak is ajánlja. Reklámszünet.

harmas.jpg

A pusztító

Sly és Wesley Snipes helyett ők pusztítottak:

  • Streiffert Hannából keveset látunk-hallunk, de az sem túl meggyőző, a mentoroknak sem, így leléptetik. Mint azt a Star Academy ábrája bizonyítja, ez sem vette el a kedvét a dalolástól. Mondjuk, túl sokáig ott sem brillírozhatott, az elsők között hagyta el a süllyedő hajót.
  • Újvári Anna sem kápráztatja el a közönséget, ahogy az ítészeket sem, pedig kedvenc dalával, Alicia Keys „If I Ain’t Got You”-jával próbálkozott.
  • Veréb József magától mondja be az unalmast, amiért nem tudja átadni az Anti Fitness Club dalának lényegét. Gabi hajtja el azzal, hogy semmi keresnivalója a színpadon.

Alien: Resurrection

A Böhönyéről érkező Jáger Kingával Tóth Gabi már találkozott: 4 évvel ezelőt már egyszer kiesett az X-Faktorból. Sokáig tipródott, hogy bevállalja-e a dolgot, mert félt az újabb csalódástól. Most viszont úgy érzi, az eltelt négy év csak jót tett. Bár nem ismerem az előző munkásságát, de igaza lehet. Ariana Grande „Dangerous Woman”-jét meggyőzően adja elő, a zsűripult mögött felkapják az arcokat, a közönség hangja is megjön. A dal végeztét álló tapssal hálálja meg az egész stúdió. Gabi nagyon örül, amiért annak idején nem jutott tovább, azóta nagyon sokat fejlődött. Puskás Peti szerint visszafogja magát, mintha egy szalagavatóra indult volna, holott a nagyszínpadon lenne a helye. ByeAlex azon gondolkodott, a kvázi-popsztár hölgyeménynek vajon mi pluszt tudna mondani. Lacinak eddig ő a kedvence, megvan benne a lehetőség, hogy a rajongója legyen. 4 igen, nyilván.

jg.jpg

A South Park ezúttal kimaradt.

Képek forrása: rtl.hu

Címkék: rtl klub x faktor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dajcs Béla 2016.10.11. 15:34:25

Türk Márknál, konkrétan éreztem a Chris Rene effektust. Már vártam, hogy Gáspár Laci, olyan L.A. Reidesen mondja neki a végén, hogy megkapod az esélyt, de tisztának kell maradnod. Végül ez elmaradt, de a srácot tuti bejuttatják az élőshowba, mert kell az ilyen sztori a népnek.

Pinky A Máffin 2016.10.14. 14:50:52

Schwarcz Eriket van "szerencsém" személyesen ismerni... elég ha annyit mondok, itt még egész visszafogott volt...őszinte elismerésem és tiszteletem Gáspár Lacinak, amiért nem ütötte meg
süti beállítások módosítása