Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

American Horror Story - 6x03

2016. október 06. 11:00 - Fekete Panna

Tehát ott tartunk, hogy Flora eltűnik és egy nagyon nagy fa csúcsán figyel a kapucnis pulcsija. Gyors mileszhogyleszebbenarészben az elején, még mindig dokumentumfilmes narrátorozás és kezdünk is:

bscap0000_1.jpg

Süt a nap, a rendőrség körében szedik le a sárga kardigánt a fáról, Lee megbizonyosodik róla szaglással, hogy tényleg a lányáé. A fősheriff beszól egyet, hogy elég gyanús, hogy ilyen dolgokba keverednek, kezdi már unni. Lee sértésnek veszi, hát egy kutya kölyke mind a kettő, Ő is rendőr, tiszteletet érdemelne.

Elkezdik keresni Florát és úgy tűnik nemcsak én nézem a Gyilkos elméket, Lee is megállapítja, hogy az idő múlásával egyre kevesebb az esély, hogy élve találják meg a kislányt. Sok ember, sok kutyával keresi, úgy tűnik a vidék összefogott. Találnak is valamit, természetesen Lee botlik bele, ebbe itt:

bscap0001_1.jpg

Flora babája szétszedve, a végtagjai egy malacé, elég bizarr, mit ne mondjak. Lee megállapítja, hogy Flora itt van a közelben, hármasban (Shelby és Matt is odakeveredett hogyhogynem) elkezdenek menni előre, míg bele nem botlanak egy tanyába. A ház udvarán pedig pedig ebbe:

bscap0002_1.jpg

A maradék puzzle összerakva szépen. Több se kell, bemennek a házba. Elég elhanyagolt a lak, tele legyekkel, meg olyan dolgokkal, amiket legyek lepnek. Amíg Shelby és Matt a konyhát térképezi fel, Lee ezalatt az idő alatt (kb 26 másodperc) befutja a házat, megállapítja, hogy nincs bent senki.

Ebben a stratégiailag fontos pillanatban malac visítás hallatszik, ha emberek nem is, de állat van a közelben. Kimennek a házból és az istállóba tartanak, ami előtt döglött kismalacok vannak, de nem ijednek meg, mennek tovább, be az istállóba, ahol igen érdekes látvány fogadja őket: kettő gyerek egy halott anyadisznó emlőit szopja. A gyerekek (valszeg fiúk) mocskosak, ápolatlanok és nem nagyon tűnnek értelmesnek, befejezik a szopást és Flora nevét üvöltik ők is, atikulátlanul. Shelby, Matt és Lee sem tud mit mondani, földbe gyökerezett lábbal nézik őket.

bscap0003_1.jpg

Már a rendőrségen is vagyunk, a két gyerek megfürdetve, zavarodottan ülnek a kihallgatóban, addig megtudjuk a sherifftől, hogy bárki is volt ott, illegálisan foglalta el a tanyát és nyilván elmenekültek Florával együtt, a két fiút meg hátrahagyták figyelemelterelésnek. Amúgy a Polk családról beszélnek, azokról, akik Matt-ék szerint el szeretnék kergetni őket a házukból.

Egyszercsak Mason (Lee volt férje) robban be a szobába, hogy majd ő kideríti mit tudnak a gyerekek. Ezek szerint már tudja Flora eltűnését, lehet ő is kereste már az erdőben őket. /Most hogy Mason felbukkant, most esik le, hogy ő nem dokumentálja a sztorit, az igazi Mason nem ül a kamera előtt, nem tudjuk mit gondol, mit miért csinál… Ahogy Florát sem…/

Szociális dolgozó próbál a két kis lurkóval szót érteni, de nem nagyon lehet, hiszen nem beszélnek, csak üvöltenek egy szót: "croatoan".

bscap0004_1.jpg

Újra éjszaka van, zseblámpákkal keresik Florát, eközben Lee mondja, hogy már 72 órája eltűnt, ami azt jelenti, hogy nem nagyon van már életben, bárhogy is szeretnének máshogy gondolkozni. Elfáradtak nagyon, Matt javasolja, hogy most egy kicsit pihenjenek, aludjanak, napok óta nem lazultak, nincs így értelme a keresésnek.

bscap0005_1.jpg

Megtér a négy fő a házba, ahol elkezdődik a cirkusz: Mason meggyanúsítja Lee-t, hogy ő rejtette el a kislányt és most azt akarja elhitetni mindenkivel, hogy eltűnt, aztán meg majd lelép vele Mexikóba, vagy akárhova.  Hiszen az iskolából is elrabolta, pont ideje megtudnia a zsaruknak, hogy Lee mit tett, eddig azért nem beszélt, hogy az FBI csak a keresésre tudjon koncentrálni. Szó szót követ, Lee megfogja Mason karját csillapítólag, mire Mason ellöki a picsába és elviharzik, becsapván egy ajtót, valszeg  ház ajtaját.

Matt-ék lefekszenek (semmi szex, mi van ezekkel?! mégis mi van ezzel a sorozattal?!), alvás. Nem tart sokáig, megszólal a mobil, mármint veszettül rezeg, Matt felveszi: a zsaruk keresik valami miatt, de nem derül ki. Felkeltik Lee-t és együtt indulnak el, mert a zsaruk találtak egy testet.

Odaérünk a helyre, ahol egy ember van kifeszítve és aztán megégetve. Egy gyűrűt találnak mellette, és Lee felismeri, hogy az Masoné. Vagyis akkor ő van odakötözve:

bscap0006_1.jpg

Szegény Lee, elég rossz napjai vannak, először a lánya, aztán gyermeke apja, kemény. Na de, Matt-re ugrunk hirtelen (nem úgy), azt ecseteli, hogy annyira sűrű volt az éjjel, észre se vette, hogy volt két riasztás a telefonján: a kamerák rögzítették, hogy Lee később kiment az ajtón Mason után, aztán vissza is jött 4 órával később. Ezt mutatja meg Shelby-nek. Na már most ez kettő dolgot jelent: 1. Matt a lakásba is szerelt kamerákat, nemcsak az udvarra, mint eddig hittük 2. Lee azon időintervallumban tartózkodott odakint, amíg Masont megölték. Nyilván megölték, magától senki sem feszítődik keresztre, aztán meg gyújt maga alá.

Shelby persze egyből javasolja, hogy szóljanak a zsaruknak, mert hát ugye Mason pont a rendőrségre ment volna beköpni Lee-t, a napnál is világosabb, hogy Lee tette. Ekkor lép be a szobába az emlegetett szamár, hogy micsoda? Beköpnél a zsaruknak? Hát ezt mégis hogy gondolod, hogy nem a családommal vagyok te majom? – Matt csitítani próbálja, persze hogy családtag vagy, de hát elég hülye a helyzet valljuk be, el kellene menni egy hotelba (mondjuk Cortez...), itt hagyni a házat. – Ekkor lép be valaki az előtérbe, csak úgy, hívás nélkül. Egy pasi (akiről először azt hittem, hogy nő, a hangja is olyan volt…), aki segíteni jött.

bscap0007.jpg

Dióhéjban: aki jött, az egy médium (remélem mindenki látta már a sorozatot Patricia Arquette-tel, nem kell sokáig magyarázni), tud beszélni a szellemekkel, megérez dolgokat. Otthon üldögélt, amikor a CNN-en látta az eltűnést és akkor egy jelenés mondta neki, hogy csak ő képes megtalálni Florát. – Matt szeme kerek: mégis ki a fene és egyáltalán, majd az FBI megoldja az ügyet, ők fasza gyerekek. Mire a kisöreg mondja, hogy nézzenek a nevének utána, anno volt egy ügye az FBI-jal és hogy ott és akkor a segítségével megtalálták a gyereket. – Shelby (az igazi) mondja a kamerába, hogy ez így igaz, kigúglizták, valóban ez a parókás törpe több gyerek megtalálásában szerepet játszott.

Már el is kezdi a munkát, a botját (amin egy ezüst béka van) a földhöz verve megy fel az emeletre és megáll azon szekrényajtó előtt, ahol Flora volt elbújva akkor, amikor a szülei keresték a házban. Megtorpan és kinyitja, ahol a földön egy főkötő van (kb. ugyanaz, mint amit Lee talált meg a széttört vázánál) és közli: Flora még él, és nem élők rabolták el, Priscillával van. Lee köpni nyelni nem tud, Matt és Shelby áll hülyén, Priscilla? Hát az meg ki a tököm? Látszik, hogy Lee azt a jelenetet nem hogyvoltozta nekik. Cricket (így hívják a médiumot) mondja, Priscilla 1500-as évek körül halt meg, imádja a kukoricacsuhéjból készült babákat… Shelby azt mondja, ő hitt neki, hát persze jógázik naphosszat, mégis mit vártunk tőle? Matt ellenben szkeptikus, ugyan már, most komolyan, hiszünk egy látónak?

bscap0008.jpg

De Shelby meg lett győzve, mint ház tulajdonos, így mehetett a szellemhívás a nappali közepén gyertyákkal meg besötétített szoba, ahogy kell. Már csak a tábla hiányzott betűkkel meg egy üveglencse. De az nincs.

A médium megvágja magát, a vérét egy nagy gyertyába csöpögteti, így kéri a szellemet, hogy mutassa meg magát, meséljen miért történik ez a sok minden. Priscillát hivogatja. A gyertya lángja hirtelen kioltódik egy hirtelen jön huzattól, Cricket szerint nem Priscilla jött el hozzájuk, egy sokkal gonoszabb, de nőből van ő is.

Megszólal a nő, a következőket sorolja: ő a Hentes, mindenki, aki belép a földjére megtoroltatik. Meg is jelenik a médium előtt és mi is látjuk (a többiek nem), ő az, akit Shelby elütött, az asszony, aki kántált az élve elégetésnél, Ő Kathy Bates. A médium gyorsan előkap egy jóskártyát, és azzal próbálja megvédeni magukat a gonosz Hentestől, mire az a  bárdjával ketté vágja a véres gyertyát. Persze a többiek ebből csak azt látják, hogy a gyertya szétnyílik, meg is ijednek elég rendesen.

bscap0009.jpg

Folytatódik tovább, a Hentes mondja: meg akarja védeni a kolóniát. Floráról kérdezik, de azt mondja, hogy azt a kislányt megnyúzták  és megsütötték már. Priscilla (a fattyúk magja) elrejtette őt a megszentelt földön túl, oda ő nem megy, az nem az ő területe. És mindenkit meg fog ölni, aki megsértik a birtokát, kezdve a médiummal. Mire a médium felveszi a kesztyűt, anyád picsáját fogsz te megölni, az élők uralják a helyet, úgyhogy viszlát. Erre a Hentes begerjed, betöri az összes ablakot a környéken, mindenki frászt kap. Mire a médium elkezdi üvölteni a szót: "croatoan", amit a kisgyerekek is mondtak.

bscap0010.jpg

Nagy a zavar, Matt csak a csalást látja, valaki kintről beverte az ablakokat, Lee a lányát akarja most azonnal, egyedül Shelby kérdezgeti Cricket-et, hogy miért mondta azt a szót és hogy mit jelent. Mire a médium nagy flegmán: minden kérdésre választ kaptok: 25 ezer dolláért. – Egy pillanatra én is meglepődök, de a többiek is, hát micsoda paraszt ez. De a médium nem tágít, ő egy szolgáltatást nyújt, aminek meg van az ára, hiszen a saját testi épségét és szellemét kockáztatja minden egyes szellemidézésnél.

Lee el is pattan agyilag, pisztolyt ránt és a médiumra fogja, de szerencsére Matt ott áll és nem hagyja lelőni az egyetlen jelenlegi szereplőt, aki tudja mit jelent a „croatoan”. Mert már engem is érdekel. A kisöreget Matt kizavarja a szobából, aki el is megy, de előtte még súg valamit Lee fülébe, amit nem hallunk.

Mire most először a dokumentum filmben megszólal az, akivel az „élők” szemben ülnek, az interjúztató: kérdezi Shelby-t, mit mondott Cricket? – Ő nem tud semmit, csak azt látta, hogy valami olyat, ami Lee-t felpörgette.

bscap0012.jpg

Ugyanez az interjúztató megkérdezi Lee-t is, hogy mit mondott neki a médium, merthogy másnap találkoztak és biztos valami fontosat mondott. Lee tagad, hát ő egyáltalán nem emlékszik, mire riporter: lehet az első lányodról mondott valamit, Emily-ről, nem?! Lee kiakad, azonnal kapcsolják ki a kamerát, hót felzaklatódik. Már ha van ilyen szó… Hogy jönnek ehhez, meg egyáltalán honnan tudják? Mire a riporter mondja, hogy mindenki múltjának utána néztek és látták az első lánya halotti bizonyítványát.

Amúgy a riporter többek szerint Cheyenne Jackson, aki az előző évadban a Cortez tulaja is volt egy ideig, jaj de szép amúgy, kár, hogy a kamera innenső oldalán van. És bár párkapcsolatom biztos lábakon áll, de ha valakinek esetleg ismerőse a Facebookon, igazán megbökhetné a nevemben… Őt itt ni:

cheyenne_jackson.jpeg

Kiderül mit mondott Cricket Lee-nek: Emily üdvözöl, és azt kérdezi miért nem kerested tovább, évekkel ezelőtt? Hát az történt, hogy Lee-nek volt már egy lánya Flora előtt és kb. négy éves volt a kislány, amikor Lee beugrott a boltba, kint hagyva a kislányt az autóban. Mire visszaért a leány eltűnt. Dióhéjban. Mármint dióhéjban a sztori, nem dióhéjban tűnt el a kislány.

Ezek után természetesen elment a médiumhoz, kifizette neki a 25 ezer dollárt és megtudott egy történetet a Hentesről. Ugyanis ahogy hazafelé ment a médium, kiszállt a kocsiból és tett egy sétát egy erdőben, ahol mindent megtudott a szellemekről. => Itt ezt azért nem ragozták túl azért. Megtudta, oszt kész.

A Hentes Roanoke kolóniájának kormányzójának a felesége, akit a férj hátrahagyott egy nap a kolóniával együtt, mert visszament Angliába további felszerelésekért. Kérte asszonyát, hogy maradjanak ott, ahol vannak, átadta a vezetést. Az asszony tartotta szavát, maradtak ott, ahol a férje hagyta őket, viszont időközben éhezni kezdtek, hiszen nem volt nagyon mit enni azon a területen, meg a winter is coming-olt is pluszba. Ezzel együtt járt a zúglódás is és az történt, hogy az asszonyt száműzték a kolóniából néhány tökös legény. Elég érdekes módon tegyük hozzá, ugyanis kezét összebilincselték és tettek rá egy szöges kosarat a fejére (amit nem mellesleg a fiának kellett összelakatolnia a saját életéért cserébe) és kitették az erdőbe a vadállatok prédájának.

bscap0013.jpg

Kiderül, hogy ez egy amolyan kísértet sztori, mindenki ismeri, eltűnik 116 ember csak úgy, senki nem lel a nyomukra. De ez nem lehet AZ A kolónia, hiszen Roanoke több mint egy órányira van, szóval bullshit, amit Cricket mond. - mondja Lee.

Folytatódik a történet mesélés, itt meg is állok egy picit, ugyanis a lázadás vezetője, tiszta Liam Neeson, de most nem?

bscap0014.jpg

Szóval kormányzónét kint hagyják a vadonban több napig étlen-szomjan, amikor is elkezdi üldözni valami állat, de nem látjuk mi. Csak azt, hogy egyszer csak térde rogy, imádkozni kezd és az a valami pont rávetné magát, amikor annyit hallunk, hogy valami (valaki) leszúrja és feldarabolja. Aztán Lady Gaga (a múlt részben látott nőszemény) az állat szívét tartja a kezében, ami még dobog, hogy egye meg, és adja oda a lelkét neki. Kathy fejéről a vaskosár lepattan és úgy elkezdi enni a szívet, mint a Viharbanszületett Daenerys abban az ominózus jelenetben a ló szívét.

bscap0015.jpg

Miután megette vissza is megy barátnőnk a kolóniához, kábé két embert szét is vág a bárdjával, a fia életét meghagyja, mert a fia. Az anyai szeret, ugye. Viszont változtat a terven, nem maradnak apura várva, hanem elindulnak arra, amerre a lázadók akartak menni eredetileg is.

Itt észlel fel Lee, hogy akkor a ház felé jöttek, erre a részre. Ezt megadja neki Cricket, valóban, azért pipa a Hentes, mert el akarják foglalni az ő földjét.

Az erdőben vagyunk újra, a médium, Lee, Shelby és Matt. Zseblámpával keresik Priscillát, de a Hentesbe és bandájába botlanak.  A Hentes örül, akkor mind a négyet most helyben megölik, de a médium alkut ajánl: amennyiben előkerítik élve Florát, akkor megígéri, hogy Shelby-ék eltakarodnak a házból, mi több, fel is gyújtják, hogy senki ne költözzön be soha többet oda.

A Hentes ezt elfogadja, Shelby viszont egy cseppet felháborodik, kiderül, hogy ő nem is tudott róla, ezt a háta mögött beszélte meg Lee meg Matt, tök jogosan tér ki a hitéből kábé 4 másodperc alatt. Kérdőre vonná Matt-et is, de az meg eltűnik, a helyében mondjuk én is menekülnék ezek után.

bscap0016.jpg

Elindulunk megkeresni Matt-et, Shelby töri az utat egyedül, amikor is belebotlik egy kibelezett disznóba ami mellett két pasi áll háttal, akik éppen verik a farkukat (a sajátjukat) az előttük lévő látványra: Matt éppen totál extázisban dugja hátulról a mi Lady Gagánkat (egyelőre nincs neve, ezért így fut, ha nem gond), de annyira nagyon, hogy még a szemüvege is bepárásodik. Shelby sarkon fordul. Jobb ötlet híjján.

bscap0017.jpg

Visszatérünk a dokumentum filmre, Matt nem tudja megmondani hol volt, tökre nem emlékszik rá, valszeg az egyetlen pasi közel és távol, aki letagadja Lady Gaga hátulról történő megkúrását. Igazi lúzer.

Szóval eltűnik Matt is, Shelby is, mialatt a médium és Lee megegyezik a Hentessel. Utána keresik a két elveszettet, Matt elő is kerül összezavarodottan, keresik tovább Shelby-t, aztán arra jutnak visszament a házba. Nyert, valóban ott van, és ott áll egy rendőrautó is villogó lámpákkal. Matt nagyon örül, hogy Shelby nem veszett el, ölelné nejét, de az eltaszítja magától, ugyanmár a hátam mögött akarod leégetni a házat, aztán meg szexelsz az erdőben egy nővel, most meg itt ölelgetsz? Matt nem nagyon érti mi van, Lee-t eközben pedig megbilincselik, Hogy Lee kiment a házból Mason után, azt már nemcsak mi tudjuk...

bscap0018.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redgrape 2016.10.08. 11:41:19

Eddig ez az évad is tetszik, csak kár, hogy koszosak és szőrösek a szerelők, plusz, hogy folyton sötét van, mert így nem mindig látom elsőre, hogy kik a színészek. Még Evan Peters hiányzik amúgy, meg Jessica Lange, bár ő most nem is lesz, ha jól tudom.
Jó lenne, ha kiderülne, hogy pontosan mi történt Lee első kislányával, az is érdekelne. Azért akárhogy is nézzük, eddig nem tűnik túl jó anyának, főleg, ha kiderülne, hogy mondjuk még egy örökbeadott fia is van :)
süti beállítások módosítása