Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Scream queens (Gyilkos történet) 1X05 - Útvesztő

2016. október 05. 09:00 - zoltankiricsi

A múltkori epizód vége sűrűre sikeredett: szerencsésen előkerült az összes eddig elveszett hulla, viszont cserébe most meg Zayday tűnt el, aki ugyan nem hulla, de még lehet az, ha rendesen viselkedik.

A Chanelek épp egy gigapartyra készülnek, bár az ő köreikben melyik party nem giga? A bulit azzal a Cliff Woo-val akarják megszerveztetni, aki már a múltkor külön erre a célra építtetett egy házat, kaviárral teletöltött medencével, végül a házat felgyújtották és tűzoltónak öltözött sztriptíztáncos fiúk oltották el – pezsgővel. Na, szóval ő rendezi a mostani bulit is… Izgalmasnak ígérkezik, most, hogy egy sorozatgyilkos garázdálkodik a birkák között.

vagolap-2_4.jpg

Lesznek kézműves tökök, Red Bullt és vodkát hugyozó puttók, és persze útvesztő, hogy a gyilkosnak ne legyen nehéz dolga. Itt persze van egy kis vita Cliff és Egyes között, ugyanis a csaj a Ragyogás útvesztőjét szeretné újraépíttetni, térdig érő műhóval. (Cliff meg eredetileg egy olcsóbb megoldást választott.) Az már neccesebb, hogy Egyes a Led Zeppelint szeretné bulizenekarnak, aminek egyik tagja már meghalt, tehát elég nehéz teljes felállásban meghívni őket. De Egyest nem hatják meg az ilyen ócska kifogások.

De ha azt hinnénk, hogy ezzel vége a hülyeségek hurrikánjának, akkor nagyot tévedünk. Idén Halloweenkor ugyanis a chanelek lelőtt elnökök nejének fognak öltözni… És ki gondolná, hogy egy ilyen apróságon is össze lehet veszni: Ötös fellázad, mert nem akar Lady Lincoln lenni. És senki nem számít arra, hogy ezt annyira komolyan gondolja, hogy szakít is a chanelekkel. A másik új fejlemény, hogy Egyesnek képződött egy új nyalonca a Nyakmerevítős személyében, aki innentől hűséges kiskutyája a főnökasszonynak.

vagolap-3_4.jpg

Persze a törpök élete nemcsak gigabuli, hanem gyilkolászás is. Munsch dékán sokadszorra hív össze gyűlést, most a golfklub tagjai is itt vannak, körülbelül azzal a céllal, hogy „együtt oldják meg a helyzetet”. De ehhez képest a dékán először azt dobja be, hogy bezárja a kampuszt a gyilkosságokra való tekintettel. Ekkor teljesen váratlan módon Chad emelkedik szólásra. A maga agyatlan módján amellett próbál érvelni, hogy nem szabad félni mindenféle jöttment sorozatgyilkostól, menjenek, bulizzanak, és ünnepeljék meg Halloweent. Miután ezt mind végighallgatják, a dékán csak annyit mond, hogy nem lesz itt semmiféle buli, sőt még kijárási tilalom is van!

Na, igen, ez így marha egyszerű lenne, kijárási tilalom, roló lehúz, sorozat véget ér. Pedig azért van pár epizód még hátra. Éppen emiatt Egyes magasról tesz a dékán döntésére és csak azért is meghirdeti a Halloween bulit, méghozzá az útvesztőben.

Ötös közben teljesen bekattan és igaz, hogy Egyesre van kiakadva, de mégis a halloweenező gyerekeken akar bosszút állni – lábkörmös sütivel. És hát ilyenkor jön jól egy jóbarát. Feltűnik Nyakmerevítős, aki jelzi Ötösnek, hogy ha a góréra haragszik, akkor talán ne a gyerekekkel basszon ki. Oké, mondja neki Ötös, de az előbb még pont hogy Egyes pártján álltál, és engem küldtél el a francba. Jaaaa, hát az azért volt, mert ő kettős ügynök, vagy mi – válaszolja erre Hatos.

vagolap-4_4.jpg

Úgyhogy az újdonsült puccsista klikk át is vonul az elmebeteg Gyertyavloggerhez, aki egy komplett hangyavárost tart a szobájában, és ő maga is hangyaálarcot visel, hogy senkinek semmi kétsége ne legyen afelől, hogy zizzent.

Nem nehéz belegabalyodni a keresztbe-kasul kavarásokban, meg hogy melyik csajnak mi a célja, és egyáltalán ki kinek az oldalán áll. De a pillanatnyi helyzet most az, hogy Ötös, és hatos megdumálják a Gyertyavloggert, hogy szavazzanak mind Zayday-re, ezzel letaszítják Egyest a trónról, ők meg mindenféle pozíciókat tölthetnek majd be Zayday mellett, alatt. Persze a Gyertyavlogger szavazatának megvásárlásához az is kell, hogy megmutassák neki az Egyes gyertyásszekrényét, ahol csak egyszer meggyújtott luxus gyertyák hevernek halomban.

A terv annyira jól sikerül, hogy nem sokkal később már le is tartóztatják Egyest Ms. Bean meggyilkolásáért. A csajklikk ugyanis feljelentette.

Zayday még életben van, egy pince mélyén raboskodik. Amúgy pedig az Ördög tartja fogva, aki otthon is jelmezt hord, nincs játszóruhája, talán abban is fürdik.

vagolap-5_4.jpg

Grace megpróbálja az éppen kamuebédelő csajokat rávenni arra, hogy most hogy nem akadályoz senkit Egyesnek a hülyesége, próbálják megkeresni Zayday-t. Csak az a baj, hogy ebben a lányklubban most éppen a Hármas a rangidős, aki meg tojik Zayday-re, miért is érdekelné. És különben is, a dékán meg kijárási tilalmat hirdetett, úgyhogy rajtakapnák őket, ahogy minden házba bekopogtatnak, még ki is csapnák a csajokat érte.

Oké, Grace ért a szóból, egyenesen a faterjához indul, aki majd mindenes szupermenként ezt a dolgot is megoldja. Legalábbis Grace így gondolja. De apu éppen kufircol Gigivel, és ebben zavarja meg Grace és Pete őket, ami persze kölcsönösen kínos az összes résztvevőnek, nem is tudnak egyhamar napirendre térni fölötte.

Oberlin új barátokra tett szert a börtönben, három sittes csaj személyében. Épp örök barátságot fogadna nekik, amikor leteszik érte az óvadékot, és kiszabadulhat. Viszlát, lúzerek! köszönéssel hagyja ott az örök barikat. Hármas és a Leszbikus jöttek érte, ugyanis Hármas a faterjától leszívott egy kis pénzt, és abból kijött az óvadék is. Egyes természetesen bosszút akar állni, de előbb még szereznek egy kis szószt a vattához.

vagolap-6_5.jpg

A nagy kijárási tilalomban Denise és a dékán összehaverkodtak, persze a hangulat oldottságához hozzájárulhatott az elfogyasztott whisky is. Épp Chad szexuális képességeit vitatják meg, amikor megint a legjobbkor beront Grace, Pete, Wes és Gigi. Igazából nem lehet érteni, pontosan mit is akarnak elérni, mindenesetre azzal traktálják a dékánt, hogy segítenie kell előkeríteni Zayday-t. Persze a dékán már jelentette a rendőrségen, és felbérelt egy magánnyomozót is Denise személyében. A helyzetet súlyosbítja, hogy Denise tényleg meg akarja találni Zayday-t, mivel szerinte a lány a gyilkos. Valamilyen rejtélyes oknál fogva ez a káosz nem igazán nyugtatja meg Grace-éket, úgyhogy elkezdenek saját szakállukra nyomozni.

Chanel hazatért és elkapja az épp Lady Kennedy-nek öltöző Ötöst. Hester alaposan megkavarta a lapokat, ugyanis Ötöst is elárulta, és beárulta Egyesnél, ráfogva az egész összeesküvés kiagyalását. Mivel ebben az epizódban még nem történt semmi gyilkosság, épp itt az ideje, hogy Egyes kiküldje az útvesztőbe Ötöst valami mondva csinált indokkal.

Grace és csapata nem állnak a helyzet magaslatán. Úgy szeretnének belecsapni a nyomozásba, hogy bekopognak minden házba, hogy nem látták-e Zayday-t. Ez így elég reménytelen, de szerencsére Giginek eszébe jut valami értelmesebb. a kacifántos terv lényege, hogy az a hely, ahonnan elrabolták, agyagos meg sáros volt, ergo valószínűleg összemocskolta az autót, amivel elrabolták, ergo el kell menni minden autómosóba, aztán ott majd megmondják, hogy ki hozott be sáros csomagtartójú autót.

Végül Grace vágja át a gordiuszi csomót a 21. század gyermekeként. Keressék meg a telefon GPS jelét! A rabló úgy látszik, lelkiismeretes volt és nem hajította el Zayday mobilját.

vagolap-7_4.jpg

Útvesztő. Dodger. Rodger. És Ötös. A két srác persze nem fél az Ördögtől, de miért is félnének, hiszen síkhülye mindkettő. Elindulnak befelé az útvesztőbe, az a dolguk, hogy egyenként meggyújtogassák a töklámpásokat. Ahogy reménykedtünk, az Ördög tényleg elő is bújik, úgyhogy végre mészárlás lesz. Ehhez most megint egy kerti szerszámot, méghozzá egy metszőollót választott. Feltűnt már másnak is, hogy milyen előszeretettel használ kerti szerszámokat?

Grace és csapata teljes fegyverzetben mennek le annak a háznak a pincéjébe, amit a GPS alapján megtaláltak. A GPS jól jelzett, ugyanis tényleg felfedezik a pincében az Ördög jelmez- és kelléktárát. Rábukkannak arra a pincén belüli aknára is, ahol Zayday volt, de most onnan is eltűnt. Nem is tudnak ezen túl sokat agyalni, mert hazaugrott az Ördög, biztos itthon felejtette a kulcsát, egyből le is csapja az áramot, úgyhogy kezdődhet a fogócska a vaksötétben. Ja, merthogy természetesen zseblámpát nem hoztak, ellenben az Ördögnek meg van éjjellátója.

De rögtön kezdhetünk is elméleteket gyártani, ugyanis az történik, hogy a vaksötétben először Denise lövi mellen Gigit a sokkolójával, aztán Gigi valahogy meglövi az Ördögöt. Közben az áramot visszanyomatják, Denise meg otthagyja Gigit az Ördöggel és elszalad szólni többieknek. Ez persze pont elég idő az Ördög barátunknak, hogy olajra lépjen. Csakhogy! Azt már a múltkori részből tudjuk, hogy Gigi valamilyen szinten benne van a kisbabás sztoriban, tehát lehet, hogy a gyilkosságokban is. Szóval lehet találgatni, hogy Gigi direkt engedte el az Ördögöt? De akkor miért lőtt bele? Egyszerűbben fedezhette volna, ha bele se lő.

vagolap-8_3.jpg

Most, hogy Egyes visszatért, Zayday meg nem, Oberlin gyorsan le akarja zavarni a szavazást. Persze mindannyian rosszul hittük, ugyanis a szavazás megkezdésekor egyszer csak frissen és fitten beviharzik Zayday. Valamilyen oknál fogva kíváncsiak arra, amit mesél, vagyis arra, hogy az Ördög fogva tartotta, de nem bántotta, hanem mindenféle ajándékokat vitt neki. Aztán fel is hívta az aknából ebédelni, a kedvenc nachosát szolgálta fel vörös rózsával. Csakhogy Zayday kemény csaj, belevágja a villát az Ördög kezébe, aztán lelép. De hát ez Egyest mind nem érdekli, eddig is csak figyelmetlenségből nem fojtotta a szót Zayday-be. Oberlin gyorsan le akarja zavarni a szavazást addig, amíg nincs Grace itt (mínusz egy szavazat Zayday-nek). De megint nem akar összejönni neki a dolog, mert most meg Grace toppan be az utolsó pillanatban.

És hogy előbbi gondolatmenetünk fonalát ismét felvegyük, a záró képsorokban Gigi sétál az utcán. Majd egy eléggé elhagyatott helyen halad végig, és egyszercsak mögé kerül az Ördög. Már azt hinnénk, Gigi a következő áldozat, de kiderül, hogy valójában találkájuk van. Mondjuk az vicces, hogy az Ördög ebben a jelmezben mászkál akkor is, amikor éppen nem gyilkolászik. Gigi utasítás ad az ördögnek, hogy valakitől meg kell szabadulni, aki nagyon kicsúszott az irányításuk alól. Vajon ki lehet az? Nem illik rá igazán senkire. Az viszont mostmár bizonyított, hogy Gigi és az ördög nemhogy ismerik egymást, de össze is dolgoznak. Tehát a pincében mégiscsak Gigi adhatott egérutat a jelmezes haverjának.

vagolap-9_1.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása