Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x05 - A Novel Approach (A könyv)

2016. október 04. 15:00 - Smiley93

Az előző rész végén igazi kutyaszorítóban hagytuk magára Stilest, akire Sztrádasrác hathatós közreműködése nyomán Idegbeteg Srác támadt rá. Némi (kiegyenlítetlen) közelharcot követően Stiles a suli könyvtárába menekül, üldözője szorosan a nyomában lohol, éhesen tátogó, szúrós fogú nyílásokkal a teste mindenféle pontjain. Stiles polcok között húzza meg magát egy csavarkulcsot szorongatva, mikor megcsörren a telója, Malia hívja. Kész lebukás lenne, ha nem ejtette volna el már korábban a mobilt. Így azonban van mázlija meghallgatni Idegbeteg Srác bosszúját igazoló nyavalygását: ő Zsaruapu egykori társának lenne a fia, akit egy bevetés alkalmával gerincen lőttek s lebénult, míg Stiles apja a kocsiban várta az erősítést, mint a jógyerek.

1.jpg

Rövid bújócskázást követően Idegbeteg persze rátalál áldozatára, aki egy állványra felmászva menekülne előle, ám a támadó megragadja a lábait, s közli tervét: jól lerágja Stiles lábait, édes a bosszú a lebénult apa miatt! Stiles pánikba esik, sikerül rádöntenie az állvány Idegbeteg srácra, akit pont fölnyársal egy vascső. Ebbe némi vérbugyborékolás után aztán annak rendje s módja szerint bele is hal, ezt a szájából kicsurranó higany (is) jelzi. Főcím.

2.jpg

Stiles tárcsázza a segélyhívót, ám beleszólni nem mer, a helyében én is keresném a szavakat, de valószínűleg nem találnám. Miközben a kiszálló rendőröknek készíti elő a terepet, Malia újra hívja, ami tök mázli, mert így nem felejti a telóját a hulla kabátzsebében. Ezután a hirtelen megjavult dzsippel a sötétbe húzódik, onnan lesi az érkező zsarukat. Természetesen a rejtett rendőrségi vonalat is tudja fogni a rádióján, így hallja, amint a helyszínelő zsaruk megállapítják a téves riasztás tényét, majd visszavonulót fújnak. Mivel ő azonban elég biztos forrásból tudja, hogy ott volt egy hulla, visszarohan a könyvtárba, ahol csak vért talál, testet nem.

3.jpg

Farkasfiúék az egész sulis drámát nyugodtan végighortyogták, az éjszakát csak Kira japán sutyorgása meg az állatklinikából befutó riasztás zavarja meg. Stiles már otthon gyártja a teóriákat az eltűnt (holt)test ügyében, két főcsapásvonal akad. Egy: Idegbeteg mégse halt meg, s a saját lábán távozott a színről. Kettő: Idegbeteg kinyiffant, majd valaki elvitte a hulláját. Miután mindezt felvéste a gondolatébresztő táblájára, idegesen le is törli, úgy tűnik, összeesküvés-elméletek gyártása nem segít a friss majdnem-megöltek élmény feldolgozásában. Pompás időzítéssel ekkor fut be Farkasfiú hívása, aki közli haverjával a hírt: ismeretlen elkövető lopja a kimérák testét. Aha, mit nem mondasz. Amúgy ők épp Tracy testének hűlt helye mellől jelentkeztek be Kirával, ám hasonló sorsa jutott Skorpiósrác hullája is. Meg persze Idegbeteg srácé, akit a vágóképen Kisinas cipel nagy igyekezettel, sárga szemmel, feltehetően a Nemetonhoz.

4.jpg

Másnap a suliban már Kira sokszorosítja szorgosan a Malia által talált rémdoktoros ponyvát, érdemes lenne mindnyájuknak elolvasni. A sztori kisvárosi tinikről szól, akiket elrabolnak, elásnak, majd onnan kikelve gyilkos ámokfutásba kezdenek, a Rémdoktorok művésznév alatt futó rend színeiben. Ráadásul ez csak az első kötet, spoilerezi el Malia, aki az első részt elolvasta ugyan, de nem sokkal lett okosabb. Felmerül tehát a kérdés: a könyv egy középszerű ponyva vagy sokkal inkább egy jóslat? Közben Scott azt okoskodja ki, hogy a testeket tuti nem a maszkos szakik, azaz a dokik viszik el, hiszen ők a kudarcnak ítélt kimérákat szimplán kinyírták majd hátrahagyták, ergo valaki más takarít utánuk. Az elméletgyártást félbeszakítja, hogy Farkasfiú vérszagot érez a könyvtárban, ám a szag nem elég erős ahhoz, hogy kövesse is, így Stiles egyelőre megússza a lelepleződést.

5.jpg

Farkasfiú ezután Theóval társalog az öltözőben a dokis ponyváról, tessék csak elolvasni, tessék! A falka újonca elég óvatos, gyakran belenyúltok ti itt a természetfeletti trutyiba? Hát, megesik, vonogatja a vállát Farkasfiú, és titokban keresztbe teszi az ujjait, nehogy leszakadjon a plafon ezen eufemisztikus túlzás hallatán. Sztrádasrác valószínűleg nem az a könyvmoly típus, mert olvasás helyett a kötet szerzőjét interjúvolná meg, amit Scotték zsákutcának véltek, ám Theo valami nyomra bukkant, méghozzá a köszönetnyilvánításban, ahol a szerző dr. Valacknek hálálkodik a szakmai infókért. Ugyanez szemet szúr Menőcsajnak is, a nyertes jutalma egy látogatás a Visszhangos ház legvisszataszítóbb cellájába. Kétszínű Theo elégedett képpel közli munkaadóival, a maszkos szakikkal, hogy a könyves csali elsőosztályúan működik, s Scottfalka aznap estére datálható az Eichenben.

6.jpg

Oda persze az aznap elviekben betegeskedő Stiles is mindenképp Menőcsajékkal akar tartani, hiába próbálja lebeszélni erről Lydia, elvégre Malia se jön pl. (okos lány!). Scott meg Kira is készülnek az estére, éppen Farkasfiú szobáját túrják fel a lány öve után, mikor a kicune megkéri a pasiját, lesse már meg az alfa-szemével az auráját. Scott így is tesz, s egy hatalmas fekete állatot lát Kirából kinőni, mint egy második test kvázi. Meg az övet, úgyhogy végül rettenetes pókerarccal úgy tesz, mintha Kirával minden okés lenne, az övvel meg tereli el a témát.

7.jpg

A következő snitten már javában beesteledett, s a négy jó barát veri a Visszhangos ház kapuját, ahová nem sietnek beengedi őket. Farkasfiú megragadja az alkalmat arra, hogy Stilesnak elpanaszolja a párkapcsolati problémáit, ami alatt a Kirából előtörni készülő japán nyelvészt meg a gyilkos róka személyiségjegy felbukkanását érti. Stiles persze az egészet rögtön magára veszi, elvégre kettejük közül ő az, aki nemrég tényleg hidegre tett valakit, s vitába száll a Szt. Scott eszmékkel (miszerint még a velejéig romlott, életünkre törő sorozatgyilkosokat is buksisimogatással és szaftos csonttal fogadjuk, elvégre ők csak ÁLDOZATOK.). Próbálkozása menthetetlenül kudarcba fullad.

8.jpg

Ekkor szerencsére feltárulnak az Eichen kapui, s egy időre felfüggeszthetjük a kínos beszélgetést, várnak a kalandok! Ehhez először az első ellenőrző ponton, a recepción kell átjutniuk, ahol a Menőcsaj jövőjéből (?) ismerős Zöldfülű ápoló koboz el tőlük mindent (beleértve Kira karddá alakítható övét is, az ilyesmi ugyanis értékes zsákmány egy őrültektől hemzsegő házban, egy csomó felakasztásra alkalmas helyszínnel). Ezután egy morgós biztonsági, természetesen Állatdoki lekötelezettje vezeti őket Valackhez, akivel nem érdemes farkasszemezésben versengeni (három szemmel eleve előnyből indul). A madárberkenye-határnál hátramarad a Farkasfiú-Kira páros, Stilesék cellába zárt zakkantak között vonulnak el Valack szobájáig, aki rögvest a lényegre is tér, és Stilesról meg elveszett lelkekről érdeklődik. Miután kellően összezavarta a hallgatóságot, megemlítette exszobatársát, Pszichóalfát (én hiányoltam is!), a saját könyvét kéri látogatóitól. Rémes szerzői húzásként rögtön el is spoilerezi az egészet, mikor kiböki, hogy a könyv segítségével képesek lesznek látni a Rémdoktorokat (igen, a Három Szakit).

9.jpg

Eközben a könyvtárban tanuló Maliára Sztrádasrác telepszik rá, s addig mászik bele a képébe, míg sikerül megnyernie magának vezetésoktatási lehetőség biztosításával, mint egy született cukrosbácsi. Valack is hasonlóan keveri a lapokat, mármint hogy felajánl valamit, amiért cserébe elkéri, amit akar: jelen esetben megosztja, hogy a Három Szakiról szóló könyvet figyelmeztetésképpen írta meg, álnéven, mert mégis milyen gáz lett volna menő tudósként hirtelen gyerekmeséket terjesztenie (hogy a titkos Roma na-rajongását ne is említsük). A rémdoktorok azonban nagyon is valósak, már nem emberek, elektromágneseket gerjesztenek s így képesek elfeledtetni magukat. Ez persze még csak a fülszövege mindannak, amit tud, a többit szállítja, amint Menőcsaj rásikít a diktafonjára (hogy egy diliházban hogy nem kobozták még el az egyik legveszélyesebb betegtől ezt az eszközt, fedje Beacon Hills-i homály.)

10.jpg

Farkasfiú meg Kira eközben kinn strázsálnak, s mivel hallgatózni nem tudnak, jobb híján kibeszélik a benn tartózkodókat. Scott elárulja a később érkezett lánynak, hogy anno Stiles mennyire rajongott Menőcsajért, aki anno még síkhülyének (és sekélyesnek) tettette magát (azaz Menőcsajnak), ám Stiles mindig is átlátott rajta (lsd. első évad). A nosztalgiázást fényjelenség zavarja meg: villódzó lámpák és Kira tenyere körül cikázó kék villámocskák. Benn az alkudozást Stiles kirohanása zavarja meg, aki nem adná Lydia sikolyát semmi infóért, főleg, hogy a kattant beteg simán kamuzhat is. Hogy igazát bizonyítsa, Valack hadarva további top secret infókat oszt meg: az ötödik évad már megtörtént egyszer, a dokik/szakik akkor is tinédzsereket nyiffantottak ki lelkes kísérletezgetés közepette, s most azért tértek vissza – dobpergés – mert pár idióta tinédzser felélesztette a Nemetont. Szóval még mindig itt tartunk?!

12.jpg

Ekkor a fényjelenség a Háromszemű cellájába is elérkezik, mire az rögvest levágja, hogy egy kicune tette tiszteletét a Visszhangos házban. Ez mondjuk ordas hiba, mert a Visszhangos ház fő védvonalát az elektromágneses határ jelenti, hiszen a diliház éppen a tellurikus vonalak találkozására épült, Kira meg annyira beletenyerel a védelembe, hogy szabad lesz a ki-és bejárás. Utóbbi témára izgulnak rá a szakik, akik már masíroznak is befelé – és ennek most kivételesen semmi köze a Becaon Hills-i véletlenekhez.

11.jpg

A Theo Autósiskolában minden nagyszerűen megy, Malia kicsit görcsösen ugyan, de szinte mintha tudna vezetni, Sztrádasrác meg kezdhet rámászni, szóval minden oké. Az idillt Malia baleset-flashbackjei zavarják meg, aminek hatására padlógázt követ satufék, majd a prérifarkas kivetődik a kocsiból, Theo szerintem most bánta meg a Cukrosbácsi hadműveletet. Scott is most bánhatta meg az Eichenbe tett látogatást, vagy hogy Kirát is elhozták, mert a csaj kifeküdt, de ha megérinti, villámokat szór, és nem azért, mert haragszik rá.

13.jpg

Háromszem viszont kezd igazán pipa lenni a látogatóira, akik nem hajlandóak sikolyt szolgáltatni a semmiért, én úgy mondanám, hogy Valack már előre fizetett. Mindegy, nagyon kellhet neki az a sikoly, talán ébresztőnek fogja majd beállítani. Mindenesetre még egyszer elmondja: aki a könyvet látja és elolvassa, annak felszínre törnek a rémdokis emlékei, és akkor kiderül, hogy Háromszem agyszüleményei-e, vagy mások is látják őket. Menőcsajnak közben be is villan a műtéte, mikor mintha a Szakik hajoltak volna fölé, úgyhogy ő már hajlik is afelé, hogy igazat adjon Valacknek, s kézbe kapja a diktafont.

uj.jpg

Farkasfiú a biztonsági őrrel épp azon töri a fejét, hogyan tudnának kimenekülni egy eszméletlen Kirával anélkül, hogy hozzáérnének a lányhoz, mikor betoppannak a Szakik, rögtön beleállítva a baltájukat az egyik ápolóba, hatásos belépő, Vadászapu is megirigyelné. Malia még mindig a balesetre flashbackel, de ez már a rendezői változat, mert az is benne van, hogy valójában egy nő a kocsijuk elé állt, s két pisztollyal lőtte a szerencsétlen Tate családot, akik végül csak ezért sodródtak le az útról. Az a nő pedig a Sivatagi farkas volt, ugyan ki más is lehetne ilyen csupaszív, jóságos teremtés, ugye.

14.jpg

Hasonlóan csupaszív még a három szaki, a biztonsági őr le is lép, s hagyja Szt. Scottot kibontakozni, aki iszonyatos kínok (villámok) közepette felkapja Kirát, s eliszkol vele. Menőcsajék is, miután megfizették a Háromszeműt, hasonlóan tesznek, miközben a pasi egyre csak azt kiabálja utánuk: a könyv a kulcs! Nahát, ilyen egy igazán elhivatott író. Stilesék útközben elbújnak egy eldugott helyiségben, s hagyják a Szakikat békében vonulni igazi céljukhoz, Háromszeműhöz, akiből gyorsan Kétszeműt csinálnak valami spéci szemszippantó eszközzel, pedig már egész megszerettem azt a homlokszemet.

17.jpg

Farkasfiú a Visszhangos ház lépcsőjén esik össze Kirával a kezében, aki erre persze már feléled, meg nem is ráz, s azt a múltkor a skorpiósrácos eset közben nagy port kavart „sz” betűs szót várja ismét. Farkasfiú még félholtan is szívesen adja, öröm van és boldogság. Némileg visszafogottabb Lydiáék reakciója a megmenekülésre, ők inkább a bűntudat és bánkódást preferálják, hiszen bármi is jön ezután, az baromira szívás lesz, ráadásul az ő hibájuk. A záró képsorokon visszatérünk Ex-Háromszemhez, aki Lydia felvétel sikolyát pohárral felerősítve a cellája üvegére szorítva játssza le, ezzel igen, megrepesztve azt, szabadság, szeretem!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása