Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 1X10 - No Place Like Home

2016. október 04. 14:00 - Bruti

Azzal fejeztük be, hogy Chandlerhné nincs túl jól, és be is igazolódott a gyanúnk, már az egész családon jelentkeztek a tünetek, miközben öreg Chandler rádión próbál segítséget kérni. A hajót viszont minden rendben, a katonák sorra kapják meg a szérumot, Rachel pedig saját kezűleg adja be a kapitánynak a gyógyszert.

vlcsnap-00001_1.jpg

Tex kicsit ki van akadva magán, hogy a karanténban elérzékenyült a dokival szemben, és ezt egy kutyával ossza meg. Jön az XO és felfedi az útitervüket. A detricki erőddel szeretnék felvenni a kapcsolatot, hogy Dr Scott az ottani laborban sokszorosítani tudja a vakcinát. Mivel a partmentén haladnak, még az is lehetséges, hogy a mobilokon elérik a családjukat, ezért minden katona a fedélzeten próbálkozik. Ahogy közelebb érnek a műholdképeken látják, hogy az erőd ép, de a labort valakik felrobbantották.

Az öreg Chandler egy ellenőrzőponthoz érkezik, de mivel betegek nem engedik át őket Olympiába. Viszont az öreg nem adja fel, áttör a fegyveresek között, akik végül nem üldözik. A hajón egy rádióadást fognak, ahol helyi híreket mondanak be, majd külön üzennek a Nathan James hajónak is, hogy tudnak a küldetésükről, és kérik, hogy jelentkezzenek, ha hallják őket. Azonnal válaszolnak, de még messze lehetnek így megcélozzák Baltimore-t.

vlcsnap-00002_1.jpg

A doki közben Quincy-t vigasztalja, mert az állandóan veszekszik az asszonnyal, aki nehezen tud neki megbocsátani. A rádiós új hírekkel szolgál a kapitánynak, egy bizonyos Mrs. Grandelson van a vonalban. Kiderül, hogy Amy Grandelson pozíciója miatt tudott a Nathan James küldetéséről, sőt a lányát is a lehetséges járvány miatt helyeztette a hajóra. Mint kiderül, a kormány nem létezik, valószínűleg elkapták a vírust, ezért ők megpróbáltak biztonságos zónákat létrehozni és várták, hogy a Nathan James visszatérjen a gyógymóddal. Közben megérkezik Alisha is, akiért Chandler küldetett.

A fegyveres fickók főnöke Thorwald is tudomást szerez az érkező hajóról, és szeretnének ők is ott lenni a fogadásuknál, ami nemsokára meg is történik. Green és csapata biztosítja a környéket, mikor érkezik pár fekete autó és kiszáll belőle Norris hadnagy az embereivel. Ők a megmaradt marylandi rendőrség tagjai. Így már érkezhet a kapitány is, de az egész találkozót távcsöves fegyverrel követi Torward és az embere. Ekkor megjelenik Amy Grandelson, akit a két fegyveres nagyon szeretne elkapni, de folyamatosan takarásban van, így nem tudják lelőni.

vlcsnap-00003_1.jpg

Végigviszik Chandleréket a lepusztult városon, egy viszonylag normális épületbe, ami a főhadiszállásuk. Kiderül, hogy különböző hadurak uralják a városokat, így meg kellett küzdeni velük mindenért. Rátérnek a vakciánra is, és Dr. Scott elárulja, hogy megvan a gyógymód. A labor dolgozói tapssal fogadják a dokit és csapatát, és úgy néz ki, minden egyenesbe fordul. Viszont itt van ez a Thorwald fickó, aki mindent tudni akar, sőt neki is kellene a vakcina. Chandler miután biztosította a környéket, megpróbálja elérni a családját rádión, kevés sikerrel. Tex is úgy érzi, hogy meg kéne keresnie a lányát, így elbúcsúzik. Először persze a dokitól, akit meglepetésszerűen lesmárol, majd faképnél hagy. Chandler még mindig az apját hívja, aki végül csak bejelentkezik. Tudatja a fiával, hogy elkapták a vírust és Baltimore-ba tartanak az Olympiába. Mivel az öreg nagyjából le tudja írni merre vannak, a kapitány odahajt az embereivel, de már elkésett. Az öreg bement az Olympia stadionba. Chandler követné, de az őket kísérő rendőröknek nem tetszik az ötlet. Valamiért nagyon nem szeretnék, hogy elmenjenek oda. Annyira nem, hogy fegyverrel próbálják visszatartani őket, amiből lövöldözés lesz. A Hajómester bekap egy golyót ezért a fele csapat visszatér a hajóra, Chandlerék pedig elindulnak a stadionba.

vlcsnap-00004_1.jpg

Grandelson az embereitől értesül a helyzetről, de nem mondja el a lányának, inkább arról érdeklődik nála, hogy milyen ember a kapitány, de az látszik, hogy valamit titkol a nő. Közben Dr. Scott is talál fura dolgokat a laborban. Kiderül, hogy amit az itteni tudósok vezetője Dr. Hamada gyártott, az teljesen hatástalan a vírus ellen, viszont mérgező az emberekre nézve. Chandlerék megérkeznek a stadionba, ahol kezelik a betegeket. Rövid keresgélés után rátalál a családjára, és beadja a vakcinát a családnak. Akkor tudja meg, hogy a felesége nem élte túl az utazást. A hajón az XO a kikötés részleteiről érdeklődik, mikor érkezik Norris hadnagy és lelövi az egyik katonát. Át akarja venni a hatalmat a hajón, de az első tiszt nem akar engedelmeskedni. Mindenki ordibál, majd a jelenlévő Quincy ráveti magát Norrisra. De csak annyit ér el, hogy őt is hasba lövi.

vlcsnap-00005_1.jpg

A dokinak is van egy csörtéje Grandelsonnal. Nyilvánvaló, hogy nem gyógyítani akarnak a vakcinájukkal, hanem kivégezni a betegeket. A nő védi a védhetetlent, papol a történelemről, meg a szükségről, de ez a lényegen nem változtat: egy mini Hitlert kapott Baltimore. Közben képsorokat látunk Thorwardról is, aki a saját népét védi, így már változik a kép arról, hogy kik a jó és a rossz fiúk. Miután Chandler összeszedte a családját, kicsit körbenéz a stadionban és neki is összeáll a kép. Ez egy kivégzőhely, ahonnan a hullákat, gépkocsit szállítják egyenesen erőműbe, ahol a testek elégetésével nyernek energiát a városnak. Közben az anyja emberei elkapják Alishát is, aki szökni próbált, majd letartóztatják a dokival együtt. A hajón se jobb a helyzet, mindenkit kiparancsolnak a fedélzetre, így a kapitány hiába keresi őket. Innen folytatjuk a második évaddal.

vlcsnap-00006_1.jpg

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: The Last Ship
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2016.10.04. 21:33:46

Tök jó, hogy te vetted át, Bruti, várós a folytatás!
süti beállítások módosítása