Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 1X09 – Trials

2016. október 04. 13:00 - Bruti

Kérem szépen, az idei főgonoszt úgy néz ki elintéztük a múlt részben, szóval jöhet egy picit más irány. Egy idős fickó húzza maga után a zsákmányát az erdőben. Megérkezik egy házhoz, és felajánlja a fele húst az ott lakóknak, de a tulaj kiszól, hogy az asszony elkapta a vörösnáthát, szóval nem kéne közelebb jönnie. Otthagyja neki a húst és hazamegy a családjához, akik nem mások, mint Chandler gyerekei és felesége. Az asszony éppen portyára készül, egy elektronikai boltot szeretne megnézni, hogy kapcsolatba léphessenek a férjével rádión. Az öreg Chandler nehéz szívvel, de elengedi a nőt.

vlcsnap-00001.jpg

A főcím után visszatérünk a hajóra. Éppen a múlt részben golyót kapott Cosettit ravatalozzák fel, hogy megkapja a katonai tiszteletadást. Chandler kicsit lelkizik, de hát háború van kérem. Rachel és Tex pakolnak, majd kiderül, hogy a doki új megoldással fogja terjeszteni a szérumot. Megfertőznek vele pár embert, akik majd terjesztik a betegek között. De ehhez kísérlet kell, ahhoz, meg önkéntesek. A temetés végeztével a vezérkar azon agyal, hogy ki legyen az a hat önkéntes. Chandler persze magára vállalja, de ez nem túl jó ötlet, így inkább a Hajómester megy. Quincy megköszöni a kapitánynak a családja megmentését, majd indul a toborzás. Végül a Hajómester mellett még Tex, Kara, Garnett, Miller és Maya, kapja meg a szurit, és a doki semmi jót nem ígér nekik, leginkább csal lázat, meg fájdalmat. Beköltöznek a karanténba és kezdetét veszi a kísérlet.

vlcsnap-00007.jpg

Ugrunk Chandlernére, aki már a városi boltban keresgél, mikor zajt hall kintről. Egy fegyveres fickó felé közeledik egy náthás, és valami Olympiát keres. A férfi szerint, viszont a nőn már nem segít Olympia se, így a békesség kedvéért lelövi. Chandlerné úgy megijed, hogy dűt-borít maga körül, de végül megússza dolgot, a fickók lelépnek. Viszont nem veszi észre, hogy a boltban volt egy náthában kivérzett hulla is.
A hajón jó a hangulat, a karanténban, a doki ellenőrzi a pácienseket, Tex, ahogy szokott flörtöl, zenét hallgatnak, szóval minden rendben. De ahogy az idő telik, úgy jelentkeznek a tünetek. Láz, torokfájás. Chandlerék feszülten figyelik az eseményeket, amikor Kara rohamot kap. A dokik harcolnak érte, röpködnek a szakszavak, mint Vészhelyzetben, intubálnak, injekcióznak, lázat mérnek, és a végén minden meg is oldódik, Kara visszatér közénk.

vlcsnap-00003.jpg

A helyzet nem javul, most Tex hátán jelennek meg fura kiütések, és Quincy szerint nem is biztos, hogy működik ez az egész, de Rachel még elszánt. A következő roham a Hajómestert éri, bóklászik körbe, tépi le a csöveket, és a családját követeli. Gyorsan benyugtatózzák, de a többieket is rosszul érinti a dolog. Már lecsillapodik, mire észreveszik, hogy Maya a szép fekete csaj közben meghalt.
Chandlerné már otthon hallgatja a megjavított rádiót, és fognak egy üzenetet. Egy női hang Olympiába hívja őket és azzal kecsegteti a lakosságot, hogy komoly eredményeik vannak a vírussal szemben. De az új cucc se tart sokáig, elfüstöl a rádió. Az asszony kíváncsi, viszont az öreg Chandler szkeptikus az új gyógymódok iránt.

vlcsnap-00004.jpg
A hajón közben megy a vita, hogy mi lehet a baj, végül a kis immunis Bertrise-től fognak vérplazmát venni és azt fecskendezik be a betegekbe, bár ez kockázatos. Közben megjönnek Kara eredményei és kiderül, hogy a csaj terhes. Hoppá, akkor már meg Chandler szól Green apukának, hogy látogassa már meg az asszonyt, amíg teheti. A doki teljesen kiborul és nem érti, hogy ami a majmokon működött, az most miért nem megy. A katonák sorra látogatják meg a betegeket,akik kezdenek elég durván kinézni. Persze értem én fokozni kell a drámát, de nyilván nem fognak ennyi ismert szereplőt kinyírni ma, szóval a doki összekapja magát. Rájön, hogy Niels génje támadja meg az alanyokat, így a saját testük fordul ellenük. Ezért ezt kell rejtenie valahogy. Módosítja az összetevőket, és beadja a betegeknek.

vlcsnap-00005.jpg
Az ötlet úgy néz ki, hogy bevált, mert minden alany sokkal jobban lett, sőt Tex már viccelődik is, ami a gyógyulás legjobb jele. Kara és Green gyermeke pedig már immunisként születik. Chandler besétál a dokihoz, mert csak most esik le neki, hogy ezek szerint meg van a vakcina, de nem csak vakcina van meg, hanem a gyógymód is, hisz ezzel a már fertőzötteket is meg tudják gyógyítani. Mindenki örül, de az utolsó kockákon láthatjuk, hogy Chandlerné nincs túl jól. Nagyon úgy néz ki, hogy elkapta a vírust, és ha igen, akkor a kiccsaládja is.

vlcsnap-00006.jpg

 

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: The Last Ship
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása