Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Harley és a Davidson fiúk 1X03 – Az örökség

2016. október 03. 13:00 - Bruti

1931-et írunk, ami jó nagy ugrás az előző részhez képest, de hát három részben kellett átfogni az egész történetet. A nagy gazdasági világválság idején Arthur Davidson és felesége az elesetteken segítenek, ételt, ruhát visznek nekik.
Közben a motoros világ is új szereplőkkel gazdagodott, velünk is megismertetnek néhány új versenyzőt, mint Johnsont, vagy Petralit. Arthurék éppen az új motoruk bemutatása előtt állnak, mikor érkezik Wharton, akinek nem tetszenek az új versenyzők, és azok a fiatalok, akik bandákba tömörülve motorozgatnak. Persze a legnagyobb baja velük, hogy nem potenciális vásárlók, mivel inkább saját maguk rakják össze a motorokat. De Arthur lehűti emberünket, nem a srácokkal van a baj, hanem a kocsikkal. Csak 200 dollárrral drágábbak és akár öten is utazhatnak velük. Wharton otthagyja, majd idegességében beleköt az egyik fekete motorosba Johnsonba. Megérkezik Walther is, akivel közlik, hogy nincs itt az új prototípusuk, mivel Walter fia kikölcsönözte a cuccot.

vlcsnap-00001_1.jpg

A srác egy üres hangárban emberkedik a bandával. Az új Harley szerinte odaveri az összes régi tragacsot itt, de a többiek kiröhögik. Mivel nagyon bizonyítani szeretne, belemegy egy versenybe. A motorosok elrajtolnak, mire a barátunk alatt lefullad az új vas, amit a banda egyik tagja, nem áll meg szó nélkül. Erre Walt Jr. lekever neki egy fülest, amit csak azért nem kap vissza, mert megérkeznek a zsaruk. Mivel csak Waltnak nem indul a motorja, így őt viszik el a rendőrök. A Davidson házban csörög a telefon, a rendőrség közli, hogy náluk van a fiú, meg az új motor is, de Walter nem kapkodja el a dolgot. Másnap Bill megy el a fiúért, majd hazaérve, egy ordas nagy lecseszést kap az apjától. De a srác csak egy versenyt akart azokkal, akiket nem engednek be az AMA versenyekre.

vlcsnap-00002_1.jpg

Bill már szétkapta az új motort és arra jutott, hogy a prototípus még nem az igazi. De nem tudja, hogy a tervezés, vagy a gyártás a hunyó. A többiek kicsit Billt hibáztatják, aki mostanában a felesége javára hanyagolja a munkáját. De még nem látják az okát, hogy miért.
Mivel a cég amúgy sem muzsikál rózsásan, Arthur egy találkozót beszélt le Edsel Forddal, aki nem más, mint Henry Ford fia, és egy ajánlata van a Harley-Davidsonnak. Azt a háromkerekű szervízkocsit kellene gyártaniuk, amit tulajdonképpen Bill Harley tervezett. De a legnagyobb érvágás, hogy mindezt Ford néven. Walternek nem tetszik ez az egész, sőt Arthur szerint se tökéletes, de mentőöv lehet számukra.

vlcsnap-00003_1.jpg

És kellene is az a mentőöv, mert a gyár munkásai is elégedetlenek a munkanélküliség miatt. Nagy a zúgolódás, mikor megérkezik Walter, próbálja őket csillapítani. Sőt a békesség kedvéért, még Walt Jr. is azt hazudja, hogy az apja őt is kirúgta, mivel nincs munka, és ezzel megmenti a helyzetet. Ha meg már úgysincs melója meglátogatja az új motoros barátait. Mint kiderül, mind elvesztették az állásukat, ezért inkább a motorozással ütik el az időt. Waltot leginkább egy Reya nevű lány érdekli, akivel azon melegében el is megy egy illegális versenyt plakátozni.
Bill minden idejét a feleségével tölti, és nem is véletlenül, hiszen az asszonynak valamilyen komoly betegsége van.
Egy régi barát, Lang érkezik az irodába és új üzleti lehetőséget ajánl. A japánok megvennék a Harley-Davidson motorok licenszét, de ez annyira nem tetszik a fiúknak.
Walt már az utcákon plakátol Reya-val, mikor a rendőrök meglepik őket. Futásnak erednek, majd a srác magára vonja a zsaruk figyelmét, hogy Reya le tudjon lépni. Az apjának nem tetszik ez a lázadó magatartás, de az asszony emlékezteti, hogy kitől is örökölte ezt a vagány vért.
Billék az orvosnál vannak, és igen rossz híreket kapnak. A felesége egyfajta csontrákban szenved, és csak hónapjai vannak hátra. Walter, Arthur és Bill a Fordhoz hivatalosak, hogy aláírják a szerződést. Arthur látja, hogy Bill nincs formában, de nem nagyon értik, hogy mi történik, mivel a mérnök nem fedi fel a problémáit. Ford felajánlja, hogy 30.000 darabot rendel meg tőlük az új szervízautóból, ha minden rendben lesz a fejlesztéssel, de Walternek nem tetszik az ötlet. Arthur szerint viszont így munkát tudnak biztosítani az embereknek, és fenn tudják tartani a céget. Bill segítségét kéri Walter meggyőzéséhez, de ő most nem bír az üzletre koncentrálni.

vlcsnap-00004.jpg

Walt újra a fiatalokkal lóg, segít nekik a motorok karbantartásában, mikor az egyik srác rá akarja venni, hogy szerezzen alkatrészeket a Harley-től, mert rengeteget vásárolnak, de már nincs rá pénzük.
Közben a cég is nagy bajban van, 300 motort szállítottak vissza nekik, mert nem tudják eladni őket a válság miatt, így Arthur meggyőzi a bátyját, hogy dolgozzanak a Fordnak. Walter meg a fiát győzködi, hogy dolgozzon neki az irodában, mert hiába jó szerelő, de egyszer majd át kell vennie a helyét a cégben. Viszont Walt inkább a srácokkal szerelget, és nem is jelenik meg reggel az irodában. Persze otthon sincs, mert már a saját fejlesztésű motorjaikkal versenyeznek, így Walter és Arthur meglátogatja a versenyt. De nem csak ők jönnek, hanem a dagadt Wharton is lecsap rájuk a rendőrséggel az illegális verseny miatt. Viszont a Davidson fiúk kiállnak mellettük, így indulhat a futam. Walt igen jól megy, és szoros versenyben van a többiekkel, de végül a fekete srác, Johnson nyeri a kört.

vlcsnap-00005.jpg

A cég elkezdi a szervízautók fejlesztését, de a Ford különböző akadályokat görget az útjukba. Mindenféle technológiát megkövetelnek, és hetente írják át az előírásokat. Méregdrága gépeket kéne vásárolniuk, de az egész játék csak arra megy ki, hogy csődbe juttassák őket. Walter azon gondolkodik, hogy megfontolja Lang tanácsát és a Japánoknak eladja a licenszet. Ezen borzasztóan összevesznek az öccsével, mikor megjelenik Bill és minden kiderül az asszony betegségéről.
vlcsnap-00007.jpg

vlcsnap-00006.jpg

Harley-éket újra meglátogatja az orvos, aki igencsak jó hírt hoz. Mégsem csontrák okozza a betegséget, hanem egy igen ritka Paget-kór, amit elég nehéz felismerni. A lényeg, hogy az asszony fel fog épülni, így az egész család ünnepelhet. Billnek lendületet adnak a történések, ezért leporolja vázlatait, és újult erővel áll neki a munkának.
Big Bill a gyárban megint ki van akadva a Fordra. Az új ötletük ugyanis, hogy a Harley-Davidson álljon át a metrikus rendszerre, de közben a Ford meg nem is használ ilyesmit. Arthur és Walter éppen azt tervezi, hogy fogadja a Fordot, mikor megérkezik Bill és alternatívát kínál nekik. Adják el a japánoknak a régi motorok licenszét, és a pénzből csinálják meg a vadi új Harley-Davidson motort, aminek a terveit kirakja eléjük. A motort ötvözete az utcai és a buherált versenymotoroknak, ettől veszett gyors és stabil. Waltert egyből meggyőzte, Arthur viszont erősködik a Ford mellett. Közben Edsel Ford is megérkezik a csapatával, és amíg a srácok vitatkoznak, ő már előre örül a cég csődjének. Walter és Bill végül meggyőzik Arthurt, és elzavarják a Fordot. Összehozzák az üzletet a japánokkal, így megkezdhetik az új motor megépítését.
Eközben Mr. Wharton meglátogatja Johnsont és közli vele, hogy hiába nyeri meg a sufni futamokat, sosa, senki nem fogja megismerni a nevét, ha nem indul el az AMA versenyeken. De az meg nem fog megtörténni, amíg nem támogatja egy hivatalos márkakereskedés.

vlcsnap-00009.jpg

Elkészült az új protoipus és Walteré a megtiszteltetés, hogy kipróbálja. Beröffenti és az új motor, már azt a jellegzetes brummogást produkálja, ami eszünkbe jut a Harley-Davidsonról. Walter száguld egy kört, és fülig érő szájjal érkezik vissza, de Arthur kiszúrja, hogy merő olaj a nadrágja. Ezek szerint ezt a problémát még nem sikerült kiküszöbölnie Billnek. Viszont bele kell húznia, mert a japán pénzből már csak két hétre futja a gyárnak. Így hozzá is fog, hogy egy új szelepfedelet alkosson, és ezzel egy legendát is a Knucklehead-et. Az új motort pedig hol máshol mutathatnák be, ha nem az illegális versenyen, ahol Walt Jr. kapja meg a lehetőséget, hogy versenyezzen vele. Míg tart a verseny, Arthur odamegy Johnsonhoz és megteszi hivatalos Harley-Davidson kereskedőnek, ami azt jelenti, hogy így saját jogán indulhat az AMA versenyeken is. Az új Harley közben egyre feljebb jön, és végül megnyeri a futamot. A verseny után újra Walter ül a nyeregbe, és letesztelik, hogy igazából mit is tud a Knucklehead. A mérések alapján 106 mérföldet tud óránként a gép, és ezzel létrehozzák a világ leggyorsabb motorját.

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása