Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 6x01 - GotTalent reloaded

2016. szeptember 26. 13:00 - Csecse Becse

Csörren a vekker, hullik a csipa a szemekből, készülnek a népek a nagy napra, kezdődik az X-Faktor dalnokverseny, szépnek kell ám ott lenni. Ki autóval, ki vonattal, de vágtatnak a cél felé – már aki nem tévedt el –, némelyek útközben már hangolnak a fellépésre. Istenes Bence host vezeti fel a műsort, idén is az a cél, hogy megtalálják 2016. legpatentebb hangját.

Hja, és Magyarország piacvezető országos televíziója 2016-ban még mindig nem tud HD-ben sugározni a neten.

kollazs.jpg

Lassacskán begurulnak a szponzorverdákon a zsűritagok mentorok. Tóth Gabinak határozott elvárásai vannak a versenyzőkkel kapcsolatban. Puskás Peti olyan embert keres, aki nem csak a műsorban ügyes, hanem utána is ott marad a szeren, akár 10-20 évig. Gáspár Laci a semmiből jött, pontosan tudja, milyen elindulni egy tehetségkutatóban, 13 évnyi tapasztalatával szeretne segíteni az aspiránsoknak. ByeAlex szerint a mentorok közül mindenki frontemberként űzi az ipart, amiből akár vehemensebb csaták is kerekedhetnek. Kis igazítás a sminkben, előtérben hemzsegnek a jelentkezők, pengetik a gitárt, zajlik az élet, a hostessek terelgetik őket szépen. Lassacskán összeáll minden a starthoz, mentorék bevonulnak a helyükre, nézők dettó, jól megtelik a stúdió. Nem kell sokat várni, érkezik az első dalnok.

Kristóf (19), az álmos aktmodell

Újfehértóról érkezett, ami nagyon messze van, 4 órát utazott, emiatt még mindig álmos. Szépen beszámol a stúdióig vezető útjáról, ami engem személy szerint rohadtul nem érdekel. Alapvetően rockban és pszichó(?) zenében utazik, de most valami tökre mást hozott: Vaya con Dios-t. Mert az pozitív témájú, ám előfordulhat, hogy nem lesz jó és elb…sza valahol, lévén nem énekelte már vagy egy éve. ByeAlex nehezményezi, hogy a csávó eléggé szét van esve, alig lehet vele beszélni. Kristófnak ugyanez a vélemény Alexről, nem is érti, hogyan lehet eljutni olyan szellemi mélységekbe, ahol Alex létezik. A közönség legnagyobb derültségére még elregéli 13 évnyi pályafutását, a tanított hangképzést, míg végül rájött, hogy ő ordítozni szeret. A Vaya con Dios-t is el fogja ordítani. Végre valahára belekezd, a „Don’t Cry For Louie”-t adja elő. Az elején még nem ordít, egyszerűen tök semmilyen a hangja, na de az előadás második felében előszedi a hangerőt. Halkan morajló derű a közönségből, Gáspár Lacinak rángatózik az arca, „nem akarja beengedni”. A kis szünet a dalban, ezalatt megenged magának pár teátrális mozgást, aztán folytatja a macskazenét.

kristof.jpg

A melódia végeztével ByeAlex kijelenti, egy pöttyet dekoncentrált a figura, vele ellentétben Gabi imádja a lököttségét, oda is hívja az asztalhoz, hadd lássa közelebbről. Ennek örömére László inkább felkel a helyéről, ő amúgy is végigszenvedte a műsorát. Pedig imádta, ahogy énekel, de ezt a fajta szellemiséget „nem akarja beengedni”. Szavazás: Laci nem néz rá, de igent mond, ByeAlex úgy ad igent, hogy szétrúgja a tökeit, ha nem dolgozik rendesen, Gabi igen, Peti igen. Fasza, egy pojácánk már van az élő show(k)ra.

„Ha megvagy, indítom a borzalomüvöltést.”
 – Eric Cartman Kenny-nek a South Park World of Warcraft epizódjából

Mihálykó Zsanett (15) visít, Orvos György (34) értékesítő üvölt, Harmath Cintia (19) extrém modell hörög. Gáspár Laci szerint gyerekeket lehetne ijesztgetni ilyen hangokkal, az is lehet, hogy nem fognak tőlük tudni aludni. Puskás Peti Cintia hangjával tömeget oszlatna.
A durvulást Balog András (20) grafikus nyávogása oldja fel, szép csillagtetkó-szerűséggel a szeme alatt. Gáspár Laci a produkciót egy szép, színes lepkefinghoz hasonlítja, ott volt, meg nem is, énekelt is, meg nem is, az ominózus lepke sem szárnyalt, max. pukizott egy-kettőt. Általános derű a reakció. Jó a hangulat a mentorok között, na.

Kalán Judit (38) telefonos értékesítő követi őt egy „Highway to Hell”-lel, utána Sümegi Zsolt (18) tanuló valami ismeretlennel (vagy csak számomra kivehetetlen?) dallal. Utóbbit ByeAlex vehemensen és hangosan telefonáló külföldi idegenekhez hasonlítja. A delikvens meg sem várva a 4 nemet, gyorsan lelép. Csikó Tóni (30) az adatrögzítő, két adatrögzítés között nem énekel, hanem üvöltözik – eme jó szokását a színpadon sem mellőzi. Előadása közben Gabi befogja a fülét, Gáspár Laci rémülten tekint a színpad felé, arcára van írva a fájdalom. Nem sok kell a leállításig. Katona Gyöngyi (44), a ráckevei HÉV ellenőre az utasoknak szokott énekelni. A színpadon az Edda „A kör” c. békebeli számát gyalázza meg jó alaposan. Gáspár Laci a dallamra rögtönzött szöveggel oltja le: „Jött egy néni, megbüntetett. Jaaj!”. Tényleg egy büntetéssel ért fel az előadása. Varga Renáta (28) takarító szerint a hangja Celine Dion-éra hasonlít, szerintem kutyavonyításra. Szekeres Adrien „Olyan, mint te” dalával terrorizálja a mentorokat. Gabi kidől, Laci próbálja segíteni, eredménytelenül. Azzal mentegetőzik, hogy az alappal kicsit baj van, Gabi mondja ki a frankót, miszerint az alap elmenekült tőle. Masszív röhögés kíséretében távozik a színpadról.

lacigabi.jpg

Szünet. Meg egy kis backstage jelenet, amiben Gabi előkukázza a félőrült aktmodellt és próbálja Lacit hozzászoktatni, kevés sikerrel. A csávó huhogásától kirázta a hideg, úgyhogy inkább nem erőlteti tovább a dolgot.

Gergő Margita (20) was let go

Színpadon akkor állt csak, amikor szalagavató volt. Énektanárhoz egy évig járt, aztán megszakadt a kapcsolat, pedig nem ártott volna. A nagy sikerű Jégvarázs c. Disney-mozi Let It Go-ját fogja előadni. Nagyon mély érzésű a szám, úgy gondolja, ezeket az érzéseket át fogja tudni adni mind a mentoroknak, mind pedig a tévénézőknek. Rosszul gondolta. Éktelen orrhang, hamisságok, ítészeink csodálkoznak, a közönség soraiból páran a füleikra tapasztják a kezüket, a versenyzővel érkező családtagok sem buliznak éppenséggel. Gabi szakítja meg a mókát szenvedést, miközben Gáspár Laci már a fejét rázza. Puskás Peti először azt hitte, jódlizik, ByeAlex meg azt hitte, meg akarja őket gyilkolni. Egy pöttyet kiröhögik, majd kap még hozzá 4 egész darab nemet. A távozása után tovább megy a kacarászás, pl. lehetne vad űzésére használni a hangját, esetleg be lehetne vezetni a „Gergő-dudát”.

Dög

Sárosi Anita Anissza (35) marketinges gyárilag szegedi, de már 3 éve Budapesten tengeti napjait. Megvolt neki mindene, lakás, vállalkozás, sudár pasi, de ő inkább a zenében szeretne kiteljesedni. Szép darab ember, valljuk meg. Az elinduló zenére – Caro Emerald: That Man – könnyed kis táncikálással melegít, eközben Gáspár Laci imádkozik, hogy legyen jó. Imája meghallgatásra talál: a derék hölgynek tényleg jó a hangja, tudja is használni, táncával és a vidám ritmusú zenével azonnal megcsinálja a hangulatot. Osztatlan siker, álló ováció, teljesen megérdemelten. A mentorok ódákat zengenek, tényleg minden benne volt a produkciójában. Természetesen 4 igen. Távozása után a coloradoi négyek még lelkendeznek egy sort. Reklám.
A szünet után Bence jelentkezik be azzal, hogy Gabi jól ottfelejtette a telóját – jelkód zár nélkül – a backstage-ben, így aztán kihasználja a remek lehetőséget és megtrollkodja az instagramját egy jól irányzott szelfivel.

megfordul.jpg

Mer’ a műbalhé, az kell

Naszóval, van itt ez a Golden Coast nevezetű kétfős brigád, amiből egyik tag egyszer összeakasztotta a bajszát egy buliban Tóth Gabival, ami után – totálkárosan – még valami cifra videót is kiposztolt. Ennek megfelelően némi parával merészkednek a színpadra. Van alapja a dolognak, Gabi amint meglátja őket, nem rest leplezni ellenszenvét, még meg is fordul a székében. Puskás Peti fogadja őket, ismerős nekik valahonnan ezért egy kis bemutatkozót tartanak. Ez meg is volt, úh. a duó fő-fő szónoka kiböki az elsődleges okot, amiért itt vannak: szeretne bocsánatot kérni tőle. A sztori kibontakozik, az ominózus videóban a pali szarrészegen kutyázta Gabit és testvérét, nem éppen Shakespear-i stílusban. Szóval, még egyszer sajnálja a tag, megvan az alaphangulat, jöhet a saját szerzeményük. Hát, semmilyen, mondjuk Pöcökfalván a bucsúban még elmegy, de nem ezzel fogják felrobbantani a slágerlistákat. A rap-betét béna, az ének szintén. Puskás Peti stoppolja le a műsort, amiért nem kár. Az indok: meglehetősen kiforratlan a produkció, csúszik-mászik. ByeAlex hasonló véleményen van, annak ellenére, hogy ő ismeri a munkásságukat. 3 nem, Gabi díjazza a bocsánatkérést egy igennel. A dolog kb. arra volt jó, hogy a szennylapoknak legyen min csámcsogniok. Hurrá.
A feszült hangulatot Bence oldja, beszambázik Gabi kint felejtett pohárkájával, meg mellé a telefonjával, rajta a megtrollkodott instával. Köszöni szépen, amiért a legjobb műsorvezetőnek tartja.

„Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok X-Faktorát”

Pedig de. Karamyan Karina (18) ugyanis örmény származású, de – két bátyjával ellentétben – ő már Magyarországon született, szépen, mindenféle küzdelem nélkül beszéli a magyart, ahogy minden bizonnyal az örményt is. Az azerit vélhetőleg nem annyira. Jess Glynne „Take Me Home” c. dalával készült, Gáspár Laci kéri fel a kezdésre. Az elején az én fülemnek kissé bizonytalan a hangja, de a folytatásban kibontakozik, amihez mind az ítészek, mind a közönség asszisztál. Ügyes, ügyes. Laci örvendezik lelkesen, Puskás Peti szintén, Gabinak elakadta a szava, ByeAlex gratulál. 4 igen. Kommentekben pedig lehet migráncsozni.
Karina csak a felvezetés volt, utána sorjáznak a jobbnál vidámabb tizenéves énekesek, úgy tűnik, lesz utánpótlása a szakmának. A mentorok nem győznek ámulni az új generáción.

karina.jpg

Még segítséggel sem

Ónodi Alexandra néven libben a színpadra egy cuki kis hölgy. Kezében mobilia, fülében füles, arról fogja hallgatni a dalt, miközben énekli. Az alapot kizárólag ő fogja hallani, a közönség csak a hangját. Puskás úr indíttatja el vele a zenét, majd következik a síri csend, amíg el nem érkezik az éneklős rész. A kisasszony tolja vehemensen a nótát, sajnos borzalmasan hamisan, és a hangja is nyávogós. Ha nem lett volna kiírva, akkor sosenem jövök rá, hogy egy Christina Aguilera dal előadása lett volna a cél. Gáspár Laci a szokásos grimaszával fejezi ki fájdalmát, a közönség békésen kacarászik. A produktum komikus részét azért egy jó nagy tapssal díjazzák. Nincsenek más véleményen a mentoremberek sem: szórakoztató, de borzalmas volt. 4 nem.

Heavy Soul

A Soulbreakers nevű, vidám kis csapat fogja feledtetni Alexandra vicc-előadását. Ad-hoc jelleggel alakultak, hol kocsmában, hol koncert után szerezve a tagokat. A srácok adják a metál részét a zenéjüknek, az énekesnő – lévén a soul-blues szcénában ténykedett korábban – fogja hozni a soul tematikát. Saját stílusukban fogják előadni James Brown This is a Man’s World c. klasszikusát. Már az első taktusok után hallik, nem csak hobbizenekar, tényleg van bennük spirit. Az énekesnő karcos, az elektromos gitár torzul, pereg a dob, nagyon egyben van a produkció. Vastaps. Az ítészek is lelkesek, nem véletlenül. ByeAlex szavaival: „Hadd kapjanak csak a nézők egy kis súlyos zenét!” 4 igen.
Reklám.

NemAlex

kalapur.jpg

Mondjuk, nem teljesen értem a teljes műsor ezen részét, mert ezt már elsütötték nagyjából egy éve a GotTalent-ben. A rövid lényeg: Horgas Eszter helyett ByeAlex unja az előadásokat és szavaz nemmel, Csuja Imre helyett Gáspár Laci próbálja meggyőzni, h. márpedig fasza volt a dolog. Forgatókönyv szerint a vége persze kiborulás – ByeAlex a székéből felállva játssza el a primadonnát –, aztán csak megbékél. Essék szó az előadókról is, mert azok fontossabbak, mint 1-2 hisztike:

  • Varga Ferenc lánya Polett (21), Puskás Peti és Gáspár Laci le is döbbennek, hogy micsoda emberré cseperedett a leányzó. Apuka sajnos melózott a meghallgatáskor, emiatt nem jött vele. Lady Gaga „You and I”-ját adja elő, korrektül, bár én Lady Gaga karakterét hiányolom az előadásból. ByeAlex kivételével mindenki imádta. Igen-nem - 3:1
  • Az Apoka Lips formáció mindössze két tagból áll, három posztot ellátva: az elektromos gitáros énekes mögött az ütős kolléga csapatja a ritmust. Saját szerzeményüket adták elő, amit a mentorok nagy része komázott, mindössze Kalap Úr titulálta garázszenés gyakorlásnak. Pedig amúgy ügyesek voltak a srácok. Igen-nem - 3:1
  • Domschy Mercédesz nem zenekarként, hanem szólóban tolta el Udvaros Dorottyától a Botladozva c. nótát. Kalap Úrból nem váltott ki semmit, többiek örvendeznek. Ez esetben – már szabad –, de szerintem se volt átütő az előadás. Igen-nem - 3:1
  • Csípő Koppány (22) előadásából sajnos csak kevés volt látható, de ezúttal egyet kell értsek Kalap Úrral: „borzalmas”. A falzett helyett malacvisítás, márpedig az általa előadott (-adni próbált) Mika: „Relax, Take It Easy”-ben elég sok a magas. Képzelem, milyen lehetett a muzsika többi része. A mozgásról inkább nem is mesélnék. Igen-nem - 3:1
  • Gáspár Eszter (23) előadásával Kalap Úrnak az volt a baja, hogy picit lapos volt. Mivel sokat nem lehetett belőle látni-hallani, így most nincs saját vélemény. Igen-nem - 3:1 
  • … és még sok-sok nem tőle. Magyarázat: kétféleképp néz egy produkciót. Vagy látja benne a tehetséget, a jó éneket, vagy ha nem túl jó az ének, de megfogja valami benne, ezek az igenek. Szóval ha se izgalmas, se ének, akkor az bizony nem. Igen-nem - 3:1
  • A kiborulás előtt az utolsó csekket a postára Linda Daemon (38) adja fel: Nem éppen szokványos fizimiskával röppen a színpadon elhelyezett X-re. Kr3ll-től zúzza a Million Suns-t, az előadása pontosan illik a karakteréhez, Gáspár Laci lelkendezik: „mintha CD-ről szólna”. Kalap Úr szerint rossz. Igen-nem - 3:1

És akkor következzék a GotTalent utánérzés: Laci sulykolja Kalap Úrra a véleményét, ő pedig a közönségtől várja a visszaigazolást, mert „kula volt” az előadás. Az ellenvélemények hatására dühös lesz és ki kell mennie. „Kiborult a primadonna.” De sebaj, Lesz ez még így se!

Mézga Trash Géza vagyok

Mosolygós csapat készülődik, frontembere elég karakteres hangon mutatja be Bencének őket: Wedding at The Slaughterhouse. Amíg becuccolnak, Kalap Úr visszavedlik ByeAlexé, elfoglalja helyét és jól megbeszélgetik a dolgot. Máris lazul a hangulat, amint bemutatkozik a csapat, ByeAlex deathcore stílusra tippel, a szép szál legény énekes kijavítja, jó lesz az deathgrind-nak is. Civilben a mély hangú énekes ügyvédjelölt, az ütős banki informatikus, gitáros1 vízgyártó cégnél melózik, gitáros2 „alkoholista disznó, tehát egyetemista”, a basszeros köztisztviselő. A zenekar alapkoncepciója a 80-90-es évek és rajzfilmslágerek feldolgozása a saját stílusukban. És tényleg! A békebeli Mézga család kalandjainak a főcímzenéjét tolják igazi, hörgős, emberevős metálban. És valami qrva jól. Én nem vagyok rajongója ennek a műfajnak, de front énekes hangja döbbenet, az ütős pörög rendesen, passzol a zene, príma. És nem tűnik parodisztikus egyáltalán.
A produkciójuk után ByeAlex állva tapsol, ő is értékel elsőként, és nagyon-nagyon irígyli az énekes hangját. Gabi csatlakozik Alexhez, Puskás Petinek szintén tetszett. Ugyan Gáspár Laci szintén nem híve a műfajnak, de elismeri képességeiket. 4 igen.

trash.jpg

A vágóhídi hentelős szuperhősök után még jó pár zenekar képviseli a metált:

  • Kecskemétről a Döngölöm formáció
  • Százhalombattáról a Somebody Call 911
  • Egerből a Hangover Band
  • Budapestet az Atomic Playboyz képviseli rock fronton

Úgy tűnik, el leszünk látva pengetős-veretős muzsikával, nem csak a híg fos fog folyni a képernyő melletti hanszórókból.

szacs.jpg

Finálé

Szűcs András Csabát (23) kapásból 17-nek nézte Gabi, de hát inkább látszódjék az ember fiatalabbnak, mint amennyit a valós kora mutat. András Csaba nem igazán elégedett a megjelenésével, küzd, hogy el tudja fogadni magát olyannak, amilyen. Most már készen áll a zenei pályára. Sam Smith-től adná elő a nem tudja mellik dalt, lámpalázában ugyanis elfelejtette a címét. Gabi bátorítja, nincs ezzel baj, csak a dalszöveget ne feledje. Amúgy a Writings on The Wall-t adja elő, de azt nagyon jól, precíz hang, pontos dallam, a falzett szépen, különösebb erőlködés nélkül jön belőle. Mondjuk, a végefelé az álló tapstól egy hangyányit mintha megilletődött volna, de befejezte szépen. Így kell ezt csinálni, kérem szépen. A rakéta kilövése sikeres volt, már csak pályára kell állítani.
Gabi szerint megérkezett a fény, hiszen aznap már annyi mindent átéltek (átszenvedtek?). Puskás Peti sem fukarkodik a dícsérő szavakkal, 12 000 ember elé vizionálja az előadást. Gáspár Laci úgy gondolja, ezt a dalt, ilyen szinten, nagyon kevés profi énekes tudná elénekelni. 4 igen, nyilván.

Képek forrása: rtl.hu / South Park@Comedy Central

Címkék: rtl klub x faktor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megcirógatlak csalánnal 2016.09.26. 13:15:09

az írás jó, a műsor egy kalap szar

megcirógatlak csalánnal 2016.09.26. 13:30:46

az isteneskutyától már olyan érzés kerülget amint megjelenik, hogy egy Chuck Norris pörgőrúgással használhatatlanná tenném a tv-t.
az olyan "retek klubos poénoktól" mint az elhagyott telóval szelfizéstől meg eret vágok...na nem magamon, mondjuk inkább valaki máson.

erre megkapjuk "tapasztalt zsűrinek" a gáspár lacit, akinek egy értelmes mondata nincs és gondolom a gáspárék csomagban járnak a retek klub székházba egy talicskával amivel hordják haza a zsét (lásd a fullkretén csicska győzőt bv)
megint itt a tóthgabi aki minden adásban 50x sírja el magát, hogy ilyen gyönyörűt még nem hallott, na meg ugye valakinek ki kell pakolni a bóti csöcsöket, mert kell a NÉZECCSÉG, értem?
(megj. kivi vagyok most hány "kiscsillaggal" szűri össze majd a levet)
itt van nekünk még a különc alex, akinek nagyon örültem, hogy a dala jól szerepelt az euron még anno. gondolom rászóltak, hogy akkor most te leszel a szigorú és pont.
Puskás Peti sem ismeretlen, tehetséges zenész, szövegíró, színész csak a másik 3 elfogja nyomni a műsorban, mondhatni beültettek egy néha megszólaló tuját 4.-nek.

qvára kellenek az országnak a tehetségek meg a történeteik, hogy szegény gyerekként nőtt fel, mert csak minden 2. nap volt kaviár otthon...
lesz itt cukiságfaktor...15-16 évesek, akiknek VILÁGÉLETÜKBEN EZ VOLT A LEGNAGYOBB ÁLMUK!

szóval láttál 1 évadot, láttad mindet, olvasd inkább a hogyvoltot!

megcirógatlak csalánnal 2016.09.26. 13:41:54

A direct casting meg annyira kellemetlen már....
szellemi fogyatékosok, tehetségtelen szarok, a kövi adásban meg jönnek majd a pornósok is...
erről a legviccesebb emlék, amikor a Mészáros Dórára (expornós) ráírtak fészbúkon, hogy tud-e énekelni, mert menni kéne az xfaktorba műsort csinálni, erre ő visszaírta, hogy csak furulyázni tud :D :D :D :D

KissEnikő 2016.09.26. 21:14:49

" mindenféle küzdelem nélkül beszéli a magyart, ahogy minden bizonnyal az örményt is. Az azerit vélhetőleg nem annyira. "

Ezen nagyot rohogtem.

TothGabi mikor lepett a hizas utjara? Ugy nezett ki ebben a ruhaban, mint egy kormanyablakban dolgozo nyugdijkorhatart varo tepsiseggu neni.

moletty 2016.09.27. 19:00:12

a fasszopó geci Éden Ádám mi a szart akart megint a tv-ben ?

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2016.09.27. 21:51:33

@megcirógatlak csalánnal: " megint itt a tóthgabi aki minden adásban 50x sírja el magát, hogy ilyen gyönyörűt még nem hallott, "

Az a Keresztes Ildikó volt, jó pár évvel és XFaktor évaddal ezelőtt. Tényleg képben vagy a mával, tudod hogy már nem Ferenc József a király?

Csecse Becse 2016.09.27. 23:48:07

@Kis Pank: Annyira azért nem vidám a dolog, hogy röhögcséljünk rajta, csak a posztban nem akartam nagyon kihangsúlyozni a dolgot, meg migráncsozni sem (az benne van az alcímben).
Röhögni max. a magyar diplomácia balfaszságán lehetne.
Viszont egy ember ott maradt, és a nemzetközi jogot is sikerült a legmélyebb sárba tiporni. :(

KissEnikő 2016.09.28. 00:16:07

@Csecse Becse:

Nyilvan nem vidam, de a zsido es/vagy Hitler viccek sem azok, megis rohogunk rajta.

Nekem tetszett.

Csecse Becse 2016.09.28. 01:13:16

@Kis Pank: Persze, nyilván. Én kikacsintásnak szántam - talán/sajnos(?) túl sokféle kontextusba helyezhetően -, nem pedig viccnek. Embere válogatja az értelmezést. Erről ennyit. Off.
süti beállítások módosítása