Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 2x14 – I Love You, Goodbye

2016. szeptember 22. 11:00 - A_Rézi

Ehhez az epizódhoz az elérzékenyülésre hajlamosak készítsenek be papírzsebkendőt, szükség lesz rá!

Cami ezerrel nyomja a gázpedált, miközben Hope hátul keservesen sír. Mondjuk nem csoda, hogy a frász jött mindkettőre a robbanástól. Találni kellene egy telefont az éjszakában… Végül egy műhelynél állnak meg, Cami próbálja csitítani a kicsit, mire az összes apró kiesik a keze ügyéből. Valami zaj hallatszik, a baba hirtelen elhallgat, Cami pedig beleüvölti az éjszakába, hogy akárki is legyen, kikaparja az illető szemét, ha közelebb jön – a természetfeletti világban ez kábé egy bolhacsípésnek felel meg, de hát a bátor csaposlány hű a nevéhez. Szerencsére nem kell beváltani a fenyegetést, mert az alaposan megpörkölődött Elijah molyolt a háttérben – most azonban ideje eltűnni!

vlcsnap-2016-09-18-18h16m34s186.png

Hayley összepakol néhány holmit, és már indulna is a csipet-csapat elé, de Klaus megállítja. Anyuci szerint a helyzet csak rosszabb lesz, az ősi meg ne akarja irányítani. Klaus, állítása szerint jelenleg is egy terven dolgozik, mivel eddig sem a futás, sem a rejtőzködés nem jött be. Hayley-nek pedig a teljes képet kell néznie: ma férjhez megy, és egy vérfarkas-hadsereg lesz az övé. Királynő lesz – egy királynő pedig nem fut!

Josh a legdurvább másnaposságnál is szarabbul van, nem is beszélve a lelkiismeret-furdalásról, hiszen megtámadta Aident. Davina biztosítja, hogy a farkas éjjel-nappal virrasztott mellette, míg meg nem szűnt a bűbáj. Ettől egy kicsit jobban lesz, megköszöni a mentést, amit is Kol nyugtáz, és bár nem annyira durván, de a kisvámpír értésére adja, hogy ideje lenne elhúznia. Josh veszi az adást, és lelép. Kettesben Davina rákérdez, hogy merre járt a fiú a minap, ő viszont titokzatoskodik: „csak” szokás szerint hősködött. Kicsit évődnek, aztán Kol viccesen rámutat, hogy már-már olyan, mintha járnának… komolyra fordítva viszont: fejezzék be a tőrt!

vlcsnap-2016-09-18-16h37m03s153.png

A mocsárban eltemetik a halottakat. Aiden megjegyzi, hogy ez sok dühös farkast fog eredményezni, mivel az alfák nem természetes halált haltak. Jack viszont bizakodó: szerinte meg fogják érteni, hogy a vámpírok varázslat hatására cselekedtek, ergo nem hibásak. Klaus zavarja meg a társalgást, egy véres csomagot hozott, ajándékot – méghozzá a holdfény-gyűrűt vissza nem adó farkasok alfáinak a fejét. Nem tűri a bosziszimpatizánsokat a seregében. Jack felvilágosítja, hogy a farkasok sosem lesznek az ő serege. Klaus erre bókol egyet a bátor vezetőnek, plusz tájékoztat, hogy a lagzi este nyolckor kezdődik – ideje megfürödni! :)

vlcsnap-2016-09-18-18h13m12s253.png

Freya belép a hullaházba, kicsomagolja Finn összeégett hulláját, és mosolyogva konstatálja, hogy a tesó nyakában ott a lila-köves medál, és teljesen ép. Sót hint a testre, és elkezd kántálni. Közben Davina és Kol előkészülnek a varázslathoz, a fiú még egy bókot is bedob: még sosem volt ilyen erős bűntársa. Tűzbe tartják a tőrt, és nekiállnak igét mormolni. És úgy tűnik, sikerül a terv, mert a tőr átalakul. Hurrá! Az öröm azonban nem tart sokáig, mert, ahogy Freya is varázsol, Kolnak vérezni kezd az orra – aztán világítani kezd a lány nyakában levő medál, Finn pedig felébred…

vlcsnap-2016-09-18-18h18m48s21.png

Davina aggódik Kolért, de az szokás szerint viccel üti el a dolgot, és ezzel el is altatja a gyanakvást. Plusz elhívja a lányt az esküvőre, aki igent mond, de kijelenti: ha lesz zene, nincs mese, táncolni fognak. Amint D lelép, Kol már hívja is hugit, mert elkelne egy kis segítség…

Hayley pont a ruhásszekrényében válogat, amikor Rebekah belép hozzá. A rossz hír, hogy nem lesz itt a lagzin, Kolnak élet-halál-boszi kérdésben kell segítenie. Jó hír viszont, hogy hozott az arának egy fehér menyasszonyi ruhát – mégsem mehet férjhez farmerben és bakancsban… A ruha természetesen gyönyörű, legalább van némi haszna annak, hogy huginak öt különböző évszázadból lógnak menyasszonyi ruhái a szekrényében. Hayley rámutat, hogy Marcel éppenséggel szingli, úgyhogy rá lehetne hajtani! De Bex még azt sem mondta el, hogy új testben van, pláne, hogy gőze sincs, meddig marad ebben az állapotban… (kifogás!) Búcsúzóul még közli, hogy bár most férjhez megy, Hayley mindig családtag marad – egy Mikaelson. Ami mennyire jól hangzana, ha nem őrült gyilkosok gyülekezetét jelentené!

vlcsnap-2016-09-18-18h20m54s165.png

Josh és Aiden egy sikátorban találkoznak. A vámpír bocsánatot kérni jött, de a farkas jó erősen magához öleli, szóval spongyát a gyilkossági kísérletre! De mielőtt kezdenének jól lenni, Aiden előad egy homályos marhaságot arról, hogy a lagzi után sok Hayley erejével felturbózott farkas lesz a Negyedben, akik így veszélyt jelentenek majd a vámpírokra. Szóval szünetet kéne tartani… Josh kiakad – ennél még az egyértelmű szakítás is jobb! A farkas szerint a kapcsolatuk céltáblát tesz a szerelme hátára, és így nem lesz biztonságban. Josh ezt pont leszarja, mert nem is emlékszik, mikor volt utoljára biztonságban… inkább lelép.

vlcsnap-2016-09-18-18h13m51s123.png

Hayley és Jack az esküvői készülődést szemlélik, mindketten kicsit idegenkednek a fényűző puccparádétól, de azért egyikük sem ijedt be. Klaus jön, és elhívja Hayley-t, ugyanis befutott Cami, Hope-pal a karján, és a friss ingben feszítő Elijah-val a sarkában. Apuci tett néhány óvintézkedést, így nem lesznek hívatlan vendégek a lagzin – mellesleg ott lesz egy egész falkányi vérfarkas, hogy megvédje a kicsit. Nincs több menekülés! Megint kapunk egy kis cukiskodást: naná, hogy Hope Jacksont is rögtön megveszi kilóra! :) Elijah karót nyelve figyeli az idillt, aztán Klaus után siet, aki szemlátomást nem túl boldog. De igazából csak attól tart, hogy az öltönyös le akarja majd Hayley-t beszélni az esküvőről, mivel a vak is látja, hogy odáig van érte. Elijah viszont megfordítja a dolgot: reméli, hogy öccse nem kényszerítette a lányt, hogy meghozza ezt a döntést, mert, ha igen… Aztán megállapodnak, hogy mindhármuk számára a család az első, így nem lesz itt semmi gubanc!

vlcsnap-2016-09-18-18h22m27s181.png

Kol és Rebekah varázsolnak, de ezt az átkot nem lehet legyőzni. Bex próbál lelket önteni a tesóba, de sajnos Kol már meghalt egyszer, pontosan tudja, milyen az, és már nincs akkora mellénye, mint annakidején. Örült a második esélynek, a vérszomj nélküli boszilétnek… de úgy fest, ennyi volt.

vlcsnap-2016-09-18-16h44m56s19.png

Cukiskodás, második felvonás. Hayley gyönyörű a menyasszonyi ruhában, Hope-nak is tetszik – komolyan, palackozni kellene a nevetését! Jót somolyognak együtt, Anyuci megígéri, hogy soha többé nem téveszti szem elől a kislányt. Elijah érkezik, és minden az arcára van írva: elragadtatás, szerelem, csodálat… Aztán, amikor megkerül a hangja is, mondani akar valamit (szeretlek), de Hayley megkéri, hogy ne tegye. Mondván ő a találkozásuk első pillanatától táplált iránta érzelmeket, Elijah viszont sose mondott semmit – amivel nincs is semmi baj, mert nem az a fajta fickó. Jackson viszont igen! Vele boldog lehet. És asszem ezt Elijah is pontosan tudja, de attól még piszkosul fáj neki – még a könnye is kicsordul. De végül nem mond semmit…

vlcsnap-2016-09-18-18h24m45s30.png

vlcsnap-2016-09-18-18h25m14s70.png

Jackson nyakkendőt próbál kötni, zéró sikerrel, viszont nem hagyja, hogy Aiden segítsen neki. Megemlékeznek Oliverről, aki nagyon hiányzik, és aki rühellné, hogy Jack egy vámpírtanyán nősül meg. Aiden kínlódik: vajon a vámpírok és a farkasok jóban lesznek? Hát, ha nem, akkor csesszék meg! Aztán Jacknek leesik, hogy ez az egész Josh-ról szól, Aiden nem akarja, hogy kereszttűzbe kerüljön. Úgyhogy jó falkavezérként azt mondja, ha neked elég jó, akkor nincs miről beszélni – mellesleg, esély sincs megnyerni a harcot, ha nincs miért harcolni (avagy kiért).

Megjelenik Hayley, Jack pedig csak egy WOW!-t tud kinyögni – ezek szerint a farkasoknál nincs ez a babona, hogy a vőlegény nem láthatja a menyasszonyt az esküvő előtt. Hayley rögvest segédkezet nyújt, megköti a nyakkendőt, és megbizonyosodik, hogy Jackson nem flanelban fog esküdni… :D :D :D A vőlegény ajándékkal is készült: egy lánc egy mohakőből készült medállal. Ez Hayley ásványtoteme, a gyógyulást és a bátorságot szimbolizálja. Jack úgy gondolta, hogy kell az esküvőre valami, ami csak a lányé (merthogy a ház Klausé, a ruha meg Bexé). Telitalálat!

vlcsnap-2016-09-18-16h52m38s52.png

Gyülekezik a nép a lagzira. Befut Davina és lehuppan Josh mellé – aztán jön Aiden, aki némi gondolkodást követően nem a farkasokhoz, hanem Josh-hoz csatlakozik, és megfogja a kezét. Érkezik a menyasszony, mindenki feláll, aztán jön a vőlegény, és kézenfogva, mosolyogva elindulnak Mary-hez a nagyon impozáns díszletben, komolyzenei kísérettel. Az ősi tesók a közelből figyelnek. Mary nagyi szép és egyszerű felvezetőt mond, a jegyespár gyertyát gyújt, fogadalmakat mond – miközben Elijah szenved, mint a kivert kutya –, és végül Jack megcsókolja a feleségét. A csók pillanatában Hayley képessége átruházódik, az összes farkas szemében látható a változás. Tehát működött a rituálé!

vlcsnap-2016-09-18-16h55m20s129.png

Klaus dörzsöli a tenyerét, Elijah pedig máris gyanakszik. Joggal. Öccse ugyanis rövid úton ki akarja iktatni Jacksont, mondván nem közülük való, mellesleg halandó. Elijah lebeszéléssel próbálkozik, de Klaus rámutat, hogy az öltönyös épp annyira akarja Jack halálát, mint ő, sőt, talán még jobban. (Na ja, de ez még nem jelent semmit…)

Az esküvő utáni hepaj utcabállal kezdődik – az egész násznép New Orleans utcáin táncol, jó ropogós jazzre, a figyelem középpontjában természetesen az ifjú pár ropja. Klaus az erkélyről nézi őket, Elijah pedig bébiszittel mellette. És, csak hogy tiszta legyen, közli, hogy amíg Jackson egy csepp örömöt is visz Hayley életébe, addig öccse egy ujjal sem nyúlhat a férfihez. A hibrid erre gúnyolódni kezd, de Elijah realistán közelít: az alfa halála káoszt eredményezne a farkasoknál, plusz Klaus egyszerűen fél, hogy Jack jobb apja lesz Hope-nak, mint ő. Ez a para pedig veszélyezteti a szövetséget! Klaus életében Ansel lett volna a jobb ember, Hope életében talán Jackson lesz az. Touché! Az öltönyös érdeklődve szemléli, ahogy öccse vagdalkozni kezd, majd leszögezi, hogy bár mindig megvédte őt, ezt a gaztettet nem fogja engedni…

vlcsnap-2016-09-18-16h58m57s253.png

Davina borong egy kicsit Josh-nak, hogy felültették, aztán meglátja Kolt egy falnak dőlve – messziről virít, hogy szarul van. Nagyon. A fiú végre bevallja neki, hogy oltári nagy bajban van.

Cami Hope-ra vigyáz, amíg a nép partizik – és ezt nagyon élvezi. Klaus felfigyelt a pici nyöszörgésére (valószínű, hogy jön a foga), és átjött megnézni, de Cami szerint az égvilágon semmi gond sincs a kislánnyal, jól érzi magát itthon. Az ősi arcát látva azért csak kibújik belőle a pszichológus, és mond egy triviálisat (de okosat): boldog anya, boldog apa, boldog baba. Ámen.

A buli már az udvaron zajlik. Aiden jön, és a nyílt színen lesmárolja Josh-t, aki már épp a „nem-lesz-egyszerű-de-megoldjuk” című beszédet készült elmondani. Elijah a táncoló ifjú párt figyeli, miközben Klaus lesétál Hope-pal a lépcsőn, és tósztot készül mondani. Maga mellé kéreti Hayley-t, aztán bemutatja a népnek a kislányt, és arra kéri a farkasokat, hogy tanítsák őt, szeressék, és védjék meg, mint közülükvalót. Az öltönyös szkeptikusan figyel, ugyanis Klaus mosolyog (ami időnként rosszabbat jelent, mintha dühöngene), aztán egy laza mozdulattal meghívja Jacksont és Hayley-t, hogy lakjanak nála.

vlcsnap-2016-09-18-17h04m32s219.png

Immár Davina is Kol megmentésén fáradozik, nemcsak Rebekah, de nem sok okosat sikerül kitalálniuk. Kol megkéri hugit, hogy hagyja kettesben a barátnőjével, akit aztán felkér táncolni – merthogy tartozik neki eggyel.

Hayley megköszöni Elijah-nak a részvételt, a férfi pedig cserébe közli, hogy elköltözik a folyón túlra, és Marcelnek fog segíteni. Hayley ellenkezik, de az ősit nem lehet meggyőzni, ha menni akar, hát megy – annál is inkább, mert befut Rebekah, elég savanyú képpel. Elrángatják Klaust Hope kiságya mellől, és a LaFayette felé veszik az irányt. Az udvaron Marcel alaposan megnézi magának hugit, és Gia kérdésére azt feleli, lehet, hogy ismeri azt a lányt.

vlcsnap-2016-09-18-17h25m25s161.png

Zene szól a temetőben – Kol és Davina lassúzik. A lány sír, a fiú pedig a csillagokról beszél, és arról, hogy milyen szépek. És, hogy mennyire utálja, hogy ugyanezen csillagok alatt, valahol máshol egy fiú meg egy lány ugyanígy táncol, és temérdek idejük van még. A szívem szakad meg! :’( Aztán elküldi a lányt, mivel egyedül szeretne meghalni – csakhogy az nem opció, mert befut a három tesó, akik közlik, hogy az #örökkön-örökké alól nem lehet kibújni!

vlcsnap-2016-09-18-17h08m29s97.png

Minden vendég hazament, jöhet a nászéjszaka! És, mivel Jackson megint rendes, és tudja, hogy Hayley legszívesebben egész éjjel Hope-ot nézné, közli, hogy ez a program neki is megfelel. Mire az ifjú asszony előrukkol egy vallomással. Mesél arról, hogy amikor New Orleansba érkezett, félt, magányos és terhes volt – aztán felbukkant egy farkas, és tudta, hogy biztonságban van. Ez volt Jack. A kezdetektől megbízott benne, és a férfi baromi jófej volt vele – mire nevezett sután csak annyit szól, hogy ő komolyan gondolta a „szeretlek”-et. Hát, ja! Csakhogy ezt még senki sem mondta Hayley-nek, aki bevallja, hogy nem a falka miatt ment hozzá, hanem saját maga miatt… Ééééés csók!

vlcsnap-2016-09-18-17h11m40s208.png

Kol egyre rosszabbul van. Elmondja, hogy egész életében arra vágyott, hogy a három tesó törődjön vele. Hát, most tényleg törődik! Mellette vannak. Rebekah megígéri, hogyha meghal, felszentelik a testét, így a Francia Negyed boszorkányai közé kerül, és azokat a lelkeket vissza lehet hozni – és hugi addig nem hagyja el a jelenlegi testét, míg haza nem hozza Kolt. Davina még mindig próbálkozik valamit varázsolni, de már csak a kétségbeesés hajtja – minden hasztalan. Kol már nem fél, megnyugszik… és egy pillanattal később meghal. Mindenki megrendül, Davina pedig összeomlik.

vlcsnap-2016-09-18-17h16m37s112.png

Utsó: Freya a medál segítségével hozta vissza Finnt az élők sorába. A csaj számított rá, hogy öccsének nem lesz egyszerű dolga Elijah-val (stratégia ötös), és lám, sikerült megvédenie Finnt, mint mindig. Aztán közli, hogy Dahlia úton van – és rejtőbűbáj ide vagy oda, Esther semmi volt a nővéréhez képest, nem lehet elbújni előle. Freya nyomokat hagyott, hogy idehívja őt, és Dahlia el is fog jönni – aztán elveszi azt, ami az övé…

(A stratégia ötöst visszavonom, miért hozza a saját nyakára azt, aki elől menekül, illetve miért szívat meg egy ártatlan kisbabát? Tuti nem ilyen egyszerű a képlet…)

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása