Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 1x08 - Two Sailors Walk Into a Bar...

2016. szeptember 21. 12:00 - Zirowe

A múltkori rész parás vége után megérkeznek az orosz hajó fedélzetére a ropogósra sült „hősök”, Ruszkov meg már nagyon várta őket, Áruló családjával fogadja Csendlert, aki gyorsan megnyugtatja Áruló lányát, hogy az apja még életben van. Ruszkov teljesen feleslegesen elmagyarázza Csendlernek, hogy ez a szőke itt Áruló felesége, ő volt az, aki Kubánál jól átvágta a katamarán legénységét a kamu rádiós üzenettel. Ruszkov vakcinát fürkésző kérdéseire Csendler csak a megszokott „név-rang-azonosító” rigmust hajlandó elismételni, mire az orosz emlékezteti, hogy ne reménykedjen a genfi egyezményben, hiszen Genf már nem is létezik!

03.jpg

Ezalatt Ekszóék már az oroszokat keresik, mert biztos majd barterezni. Doki meg kioktatja Bertríszt a vakcina lehetséges működéséről, de persze majd a makitesztek eredményén múlik az egész. Ekszó meg is kapja a hívást Ruszkovtól, kell neki Doki meg a teljes kutatása a két tökfilkóért cserébe. Persze Ekszó annyira mérges, hogy hirtelen válaszolni se tud, de amint megtalálja a megfelelő szavakat kap az orosztól egy kis türelmi időt, mielőtt az még pár nukleáris töltettel hangsúlyozná követelését. A percek súlyosan múlnak, és ezen rekordidő alatt még Dokinak is sikerül kifejleszteni a tökéletes ellenszert, szóval ez egy szerencsés nap. Doki annyira naív, hogy azt hiszi elég adni egy adagot belőle Ruszkovnak, és akkor nem lesz rá szükség. Ekszó kioktatja, hogy ez nem lesz elég, de Doki biztos abban, hogy ha elmagyarázza az összetételt és megmutatja működés közben, akkor tuti nem kell majd őt elcserélni Csendlerért.

01.jpg

A zárkában Csendler pedig Tekszet nyugtatja, hogy ne aggódjon, nem maradnak majd itt sokáig, mert Ekszó tuti eljön kiszabadítani őket, hiszen Grín már a csapatát állítja őssze, míg Doki megismerkedik a maroklőfegyver és a hangtompító fogalmával és használatával. Nyilván Ekszónak ez az egész Doki magánakció nem tetszik, de elterelésnek jó lesz, és sikerül pár bíztató szót kifacsarni a csikorgó fogai közt szegény hölgy számára. Egyértelmű, hogy az oroszok a szokásos hülyéknek vannak beállítva és nem találják meg a vakcinás táskában az elrejtett fegyvert és a mentőmellényben lévő nyomkövetőt, így már tudjuk, hogy Csendlerék nem hiábavalóan csevegnek híres filmekből való szökési lehetőségekről. De gyorsan Doki elé vezetik a foglyokat, Csendler meg persze csodálkozik azon, hogy mit keres itt a nő, de azon még jobban, amikor az lesmárolja őt, közben meg Teksz kínosan forgatja a fejét, szegény..

04.jpg

Megtörténik a nagy bemutatkozás is, Nilsz próbálja emlékeztetni Dokit, hogy hol és mikor találkoztak már korábban, de teljesen felesleges, mert a csajszi nem emlékszik rá. Gyorsan leesik Dokinak, hogy Nilsz meg van fertőzve, de nincsenek szimptómái és, hogy ő volt az, aki hozzáadta az emberi gént, ő készített belőle fegyvert, bár nem ez volt célja. Állítja, hogy ő immunis lett a vírusra, csak sajnos közben hordozó is lett, ő a zéró beteg, bár nem tőle indult a fertőzés. Doki teljesen elborzad ettől, mert miatta van az, hogy az ősi törzzsel nem lehetett vakcinát készíteni és miatta halt meg 4 milliárd ember. Mondjuk most már tök mindegy, mert mégis sikerült Nilsz és a dns-e nélkül kifejleszteni egy ellenszert, amit a csávó hitetlenkedve fogad.

05.jpg

Teksz csók miatti méltatlankodása közben Csendler megmutatja, hogy mire volt jó ez az egész: kis penge és egy üzenet, hogy hol várják a mentőcsapatot, bár Csendler még mindig nem nyugodott bele abba, hogy Ekszó Dokit küldte ebbe a veszélyes helyzetbe. Ezalatt Ruszkov is teljesen kibukott Nilszre, hiszen kiderül, hogy a semmiért tartotta a nagypofájú tudóst, hiszen Dokinak tényleg sikerült az, amivel Nilsz eddig csak hitegette, és Doki mindjárt tart is egy szép bemutatót egy „lelkes önkéntesen”. Ruszkov nem bírja magában tartani a lelkesedését, ezért bemegy dicsekedni Csendlerékhez, hogy mekkora király, most hogy az egyetlen ellenszer csak nála lesz, és azután, hogy végre megsemmisíti a katamaránt, még nagyobb császár lesz. Mondjuk azért még felajánl egy együttműködési lehetőséget, de ezt ő se gondolta komolyan és válaszul csak a szokásos rigmust kapja.

06.jpg

Ekszó ezalatt lelkesíti a legénységet, hogy nemsokára visszatér közéjük a kapitány, nem kell annyira aggódni. Csendler a „pisilnem” kell trükkel elintézi a zárka őrét és sikeresen elkezdik irtani az orosz legénységet, minden halad terv szerint, Nilsz meg továbbra is azt hajtogatja Dokinak, hogy az ellenszere hatástalan, és még a csendes mentőcsapat is összefut Csendlerékkel, szóval most már mehetnek kiszabadítani Dokit. Út közben feldíszítik a hajó falait robbanószerrel, Ruszkov nagyon fog majd ennek örülni, és még Áruló családját is sikeresen csatlakoztatják a csapathoz. De Ruszkov se tétlen, rájött, hogy megszöktek, de nem riadóztat még, mert tudja, hogy Csendler beszél oroszul, és inkább a meglepetésre szavaz, ezért magához rendeli Dokit, aki viszont nem akar menni, mert akkor lőttek a tervnek, ezért beadja a kamu „ha megyek, nem tudom beadni az ellenszer második adagját és akkor mérgesek lesztek” dumát, ami tökéletes alkalom arra, hogy elővegye a rejtett fegyvert és lelője az őrt.

07.jpg

Sajnos Nilszt nem lőheti le, mert akkor a hajón mindenki megfertőződik, de mielőtt dönthetne a csávó sorsáról Csendlerék is becsörtetnek, szóval most már lehet tiplizni meg robbantgatni, amitől a hajó hajtása is teljesen elszáll, ami nagyon felbosszantja Ruszkovot. Ezalatt Csendlernek is leesik az ötforintos, Ruszkov biztos tudja, hogy megszöktek, hiszen még a robbantás után sem rendelte el a riadót, szóval inkább a hosszabb kiutat választják, mintsem belefutni holmi csapdába. Azért nem megy minden olyan simán és csak elkezdenek lövöldözni a menekülő csapatra, de egyértelmű, hogy nem találnak el senkit közülük, közben az újabb robbantás még jobban megnyomorítja a hajót és most már Ruszkov is elveszti a nyugalmát, főleg, hogy egy torpedó is megindult feléjük. A zűrzavart kihasználva Nilsz is megszökik a hajóról álruhában, pont időben a nagy robbanás előtt. Hogy legyen egy kis dráma, az egyik jelentéktelen kiskatona golyót kapott és összeesik a mentőcsónakban, de a főszereplőknek semmi bajuk, Áruló meg végre egyesül családjával, Ekszó pedig Csendlerrel.

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: The Last Ship
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása