Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 1x07 - SOS

2016. szeptember 21. 11:00 - Zirowe

Oszló, 6 hónappal ezelőtt. Az orosz hajó „vendégét”, Nilszt, látjuk tudományosan vitatkozni egy másik tudós emberrel, amint éppen a terjedő vírusról veszekednek. A lényeg, hogy az immunitást a dns-be kell építeni, így a szervezet azonosítani tudja a vírust és el tudja kezdeni termelni az antitesteket. Annyira biztos a dolgában, hogy már ki is próbálta magán, és láss csodát, még életben van. A másik ezen kijelentések hatására teljesen megrémül és dühöngve elrohan. Cserébe odaballag Nilsz felesége, aki kicsi szomorú, mert a közeljövőbe munka miatt elég sok helyre kell elutazni, illetve nem is érzi olyan jól magát, talán egy picit megfázott, mire Nilsz szörnyülködve néz rá..

01.jpg

De ennyi elég is volt, ismét napjainkban vagyunk, Ruszkov Nilszt nyugtatja, hogy ne aggódjon, a hajó javításai nemsokára befejeződnek és utána meg is indul a hajtóvadászat Csendlerék után. Ezalatt Doki közli Csendlerrel a nagy meglepetést: az a hozzáadott érték, amit eddig nem tudott azonosítani a vírusban az kérlek szépen egy emberi gén, amit valaki ügyesen hozzáadott és ennek köszönhető, hogy a vírus eddig mindig túljárt Doki eszén, illetve az, hogy gyakorlatilag elpusztíthatatlan és 10x erősebb lett az eredeti vírusnál. A kom szobában befogna egy vészjelet egy kis halászhajóról, amit már pár hete követnek, eredetileg 50-en voltak rajta, mára pedig már csak 1 túlélő lány, aki segítségért esedezik.

02.jpg

Doki szerint lehet, hogy immunis a csaj, ezért mindenképpen meg kéne menteni, Csendler pedig csapdát gyanít. Ekszó se támogatja a dolgot, mert ha megtörik a rádiócsendet, akkor hamar bemérhetik az ő helyzetüket is. De Csendlert ez nem érdekli, meghozta a döntést, elindulnak Bertríszért, aki megadja nekik a gps a hajójának a gps helyzetét. Ez a hőstett pont kapóra jön Ruszkovéknak, akik az egész kommunikációt hallották és szépen megindulnak utánuk. Amíg az oroszok ügyködnek, addig Csendlerék már elég közel kerültek a halászhajóhoz, hogy útnak indítsák a mentőalakulatot. A hajón viszont elsőre nem találják Bertríszt, csak egy rakás szemetet és egy csomó vízben úszó hullát.

03.jpg

Nincs idő szörnyülködni, mert az oroszok közelebb merészkedtek és ezt már Ekszóék is észlelték. De nem lehet csak úgy otthagyni a hajót, mindenképpen meg kell találni Bertríszt, ami rá pár percre sikerül is. Bár nem tudni minek bújt el a kiscsaj, ha várta a segítség érkezését, de nem marad idő az ezen való töprengésre, mert máris visszaindult a két mentőcsónak a ladik felé, utánuk pedig durrogtatva az oroszok, akik viszont nem bírják sokáig Csendlerék golyóit, de az ütközet közben a mentőcsónak sajnos léket kapott, így Csendler és Teksz kénytelenek a vízben várni a felmentő seregre. Közben Árulót is beviszik a kom szobába, hadd fordítsa az oroszok beszélgetéseit, aki kivételesen nem akar semmit se a segítségéért cserébe, csak azt, hogy ha ennek vége, akkor Ruszkov haljon meg.

04.jpg

Csendler nem akarja veszélybe sodorni a katamarán legénységét egy mentőakcióval, ezért rádió megüzeni, hogy azonnal fejezzék be a keresést és megtiszteltetés volt velük dolgozni. Jaj, most mindenki izgul a sorsuk miatt. Nem, baromira nem, Teksz meg persze szitkozódik emiatt. Nyilván Ekszó nem hagyja annyiba a dolgot, hiába mondják neki, hogy Csendler ezt nem csak viccből meg az oroszok megzavarására mondta, és persze Grín is mérges a kialakult helyzet miatt. Persze az oroszok azonnal felküldenek egy drónt felderítés véget, amit Ekszó nem tolerál, ezért kiadja rá a tűzparancsot, bár Csendler szerint ez hiba volt, de szerencsére az oroszoknak nem sikerült bemérniük a katamaránt, bár Ruszkov szerint ez mégiscsak jó jel, hiszen kiderült, hogy az usákok mindenre hajlandóak lennének azért, hogy megmentsék Csendlert.

05.jpg

Sajnos a helikopáter továbbra sem találja őket, ezalatt meg Doki szisztematikusan csapolja le Bertrísz vérét vizsgálati célból, ami meg is állapítja, hogy a kiscsaj immunis a vírus minden egyes törzsére, halleluja! Közben az oroszok elkezdik terjeszteni a rádión, hogy megtalálták Csendlerék holtesteit, de Ekszó túl rafkós ahhoz, hogy ezt csak úgy beszopja, szóval ez a próbálkozás sikertelen volt, főleg, hogy a helikopáter, az utolsó csepp benyáját felhasználva, megtalálta a vízben a két úszóbajnokot mindenki nagy örömére. De hoppá, plot twist, amikor azt hinnénk, hogy a két mentős jelenet Csendlerékről szól, akkor kiderül, hogy az usák helikopáter az orosz túlélőket találta meg, Csendleréket pedig az oroszok mentették meg, és ezzel vége is a résznek.

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: The Last Ship
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása