Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Quantico 1x05 - Found

2016. szeptember 21. 13:00 - Scott Pilgrim

Az epizód ott folytatódik, ahol abbahagytuk legutóbb, de közben már látjuk azt, hogyan jelenik meg a médiában Alex, konzervatív véleményvezérek már kikezdték a származását, a napilapok pedig arra fókuszálnak, hogy mennyire dögös, és már meg is kapta a Jihad Jane becenevet. Közben a múltbán már az ötödik hetében tartunk a kiképzésnek. Miranda megbeszéli Ryannel, hogy tudja, hogy beépített ember, de ne aggódjon, mert ő majd kideríti, hogy miért küldtek embert Alexre. Simonról kiderül, hogy rohadt jól harcol, Nimah meg is kérdi, hogy hol tanult meg így, rávágja, hogy zsidó iskola, ami Elias-nek rögtön gyanús is lesz. Később leleplezi négyszemközt, hogy a pasija kamu. Caleb meg titokban belóg lőgyakorlatozni, pedig neki nem szabadna, és le is bukik, rögtön arra gyanakszik, hogy Shelby árulta be, mivel ott volt, amikor legutóbb gyakorlatozott. Amíg nem diplomáznak, addig nem hagyhatják el a kiképzőbázist, viszont kapnak egy nap kimenőt, persze ez is feladat. Ki kell találniuk maguknak egy alteregót és be kell épülniük a városban. Ugrunk a jelenbe, ahol Ryan és Simon telefonon tudatja Alexszel, hogy mostantól kilövőparancs van rá, ne menjen ki az utcára, ők megpróbálják kideríteni, ki akarja besározni. Valaki olyan kellett legyen, aki elég közel volt a tragédia helyszínéhez, hogy detonálni tudja a bombát, elindulnak nyomozni. Alex közben úgy dönt, muszáj megváltoztatnia a róla kialakult képet, úgyhogy elkezd valami Dos-os kinézetű csetablakba írni, és drámaian azt mondja, hogy ideje, hogy a világ megismerje az ő verzióját is.

vlcsnap-2016-09-19-21h16m44s069.png

A főcím után kiderül, hogy ez a Tor akar lenni és a Dark Web, ahova irkál. Visszaugrunk a múltba, a diákok egy csomót dolgoznak az alteregójukon. Megkapják a feladatukat másnap: egy Norman Reedhez kell eljutni a cége buliján. Viszont a nehezítés, hogy mindenki a tőle balra álló személynek kell lepasszolnia a kidolgozott személyiségét, mivel élesben gyakran kell rögtönözni kamu azonosságot és ez majd felkészíti őket rá. A jelenben Alex egy sötét helyen találkozik két hackerrel, akik ha jól értem, a sorozat saját verziója az Anonymous-ra. Kiderül, hogy mindent tudnak Alex múltjáról, de előtte meg kell győzze őket az ártatlanságáról, mielőtt segítenének. A múltban mindenki elkezdi a küldetést, Alex például rámegy egy fontosnak látszó idős palira. Simonnak megérkezik az kamupasija. Nimah jut a legközelebb, de megnehezíti a dolgát, hogy titkos feladata, hogy óránként cseréljen Raina-val. Ha lebuknak, akkor ki vannak rúgva ráadásul. Az elemzők is a helyszínen vannak, Caleb például bosszúból akadályozza Shelby-t. Miranda jelzi Liamnek, hogy tud a beépített emberről, szóval tálaljon ki. Elias meg rámegy Simon kamupasijára a szállodai szobában. A jelenben közben az FBI megtudja, hogy az Anonymous, amit a sorozatban Az Ismeretlennek hívnak, élő közvetítést fog streamelni Alexszel, de talán le tudják követni az adást visszakövetve. Elindul a közvetítés, Alex arról beszél, hogy ártatlan, és mivel barna a bőrszíne, könnyű volt besározni, a hackerek pedig jelzik, hogy 12 millió ember nézi a streamet.

vlcsnap-2016-09-19-21h17m06s279.png

Közben a múltban Elias kiszed minden infót Simon kamupasijából ügyesen. Caleb meg tovább szabotálja Shelby-t, aminek az lesz a vége, hogy berántja egy üres, sötét helyiségbe, ott veszekedni kezdenek, aztán ez hupákolásba torkollik, hogy levezessék a feszültséget. Közben Ryan, Alex, Nimah, meg valami szakállas fickó eljutnak a főnökig, egy szobában várnak rá, kijön három ember, és közlik, hogy sajnos nem igazán fognak találkozni Norman Reeddel, mivel a vezetőség kirúgta. A jó hír, hogy van a cégnek új CEO-ja, és éppen az a személy, aki ezt elmondja nekik, úgyhogy végül is teljesítették a feladatot, ha úgy vesszük. Közben a jelenben az FBI-nak sikerült lenyomoznia, hol vannak Alexék, megérkeznek és körbeveszik az épületet. Viszont Alex nem hülye és felkészült, kiderül, hogy az épület, ahol a találkozó és a közvetítés volt egy mecset, ráadásul pont Ramadán van, szóval ez az egész egy jó nagy PR katasztrófa az FBI-nak. A pap nem is akarja beengedni őket, közli Liam, hogy márpedig egy perc múlva behatolnak, de pechjükre pont megérkezik a média, így még problémásabbá válik a behatolás. Sőt, kinyílnak a templom kapui és egy halom muszlim nő jön ki belőle, miközben a kamerák már forognak. Természetesen a nők közt van Alex is hidzsábban, Simon és Ryan észre is veszi őt, viszont mire a többi nyomozó is felismerné szemről, szólnak nekik, hogy megtalálták a pincében Shelby-t odabilincselve, úgyhogy oda mozgósítanak mindenkit.

vlcsnap-2016-09-19-21h17m28s112.png

Visszaugrunk a múltba, Simon pedig a kamupasija helyett Elias-t találja a szállodai szobában és szembesíti vele, hogy tudja róla, hogy nem meleg, ami borzasztóan offenzív, de ami rosszabb, hogy egy ártatlan meleg srácot manipulál, csak azért, hogy az álcája megmaradjon, és másnap reggel jelenteni fogja, mert veszélyes ember, és tesz róla, hogy soha többé ne tehesse be a lábát Quanticoba. Közben meg az Amin testvérek annyira örülnek együtt, hogy sikerült a küldetés, hogy Nimah belemegy abba Raina kedvéért, hogy közelebb kerüljenek Simonhoz, mert nekik is kezd leesni, hogy a srác nem meleg valójában. Közben Ryan és Alex is összejön némi alkohol és a megoldott küldetés hatására ők is hupákolni kezdenek egy szállodai szobában. Ugrunk a jelenbe, Alex új személyazonosságot kapott és laptopot Az Ismeretlentől és még egy szállodai szobát is kivettek neki. Másnap Simon elmegy Elias-hez és megnyílik neki, hogy Gázában a védelmi erőkben szolgált, ahol szörnyű dolgokat tett. Csak úgy tudta feldolgozni az egészet, hogy kitalált magának egy új személyazonosságot. Elias megkönyörül és úgy dönt, nem dobja fel Miranda-nál. Nimah pedig rányomul rögtön Simonra. Ryan bemegy Miranda-hoz, aki közli vele, hogy megtudott Liamtől mindent, és bár nem ért egyet a módszereivel, továbbra is tapadnia kell Alexre. Ugrunk a jelenbe, Ryanék aggódnak, mert kihallgatják Shelby-t, aki tudja, hogy segítenek Alexnek, de nem dobja fel őket, mert hisz az ártatlanságában. Aztán átnézik, melyik volt csoporttársuk volt a merénylet közelében aznap, és Caleb az egyedüli a listán, szóval ő a gyanús. Közben pedig megváltozik a médianarratíva is, mert a felvétel eljut a tévébe és nyomtatott sajtóba is, megkérdőjeleződik Alex bűnössége.

Címkék: quantico
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása