Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x07 - Wingman

2016. szeptember 21. 13:00 - Szencsike

A Luxban kezdünk, bulizunk egy jót, ám Mézi unottan figyeli, ahogy egy táncosnő riszálja magát előtte, de egy másik asztalnál ülő férfi igencsak felkelti a figyelmét. A pasi is megbűvölten nézi őt, Mézi pár kacér pillantással később lelép, a pasi azonnal követi őt. Mézi már Lucifer lakásán üldögél a jakuzziban, csatlakozzon csak hozzá. A kellemes fürdőzés azonban hamar kínzássá változik, feltűnik Lucifer és a szárnyait keresi rajta. Minden egyes „Nem tudom mi történt a szárnyakkal!" válasz után Mézi lenyomja a fejét a vízbe, de Lucifer kezd kételkedni a módszerük hatékonyságában. Már az ötödik embert kérdezték ki a héten, és az erőszak semmire sem vezetett… Mézi arca egy tanulmány, ahogy elborzad erre a következtetésre. Lucifer pedig profi segítségét kéri. Ja, és Mézi felengedheti a vízből a tagot, Lucifer egy kissé megzavarta a gondolatait.

1.jpg

Chloéra ma egy szokásosnál nehezebb nap vár, újabb fordulatához érkezett a Palmetto-ügy. Az irodában ha pillantással ölni lehetne, Chloe rég halott lenne, Fafej Dan figyelmezteti, hogy ma inkább kerülje a helyet. A lelőtt kolléga, Malcolm, ma hivatalosan is meg fog halni, ugyanis az ürge a Palmetto lövöldözés óta kómában fekszik, de a családja döntött, kikapcsolják a gépeket. Este lesz a virrasztás, Chloe még mindig Malcolm után nyomoz vesztegetés gyanújával, ez nagyon nem járja! Ha Chloe talál valamit, azzal Malcom családját is nehéz helyzetbe hozza, fejezze be az ügyet végre! Chloe nem tudja eldönteni, hogy ezzel Fafej csak a saját hírét védi, vagy kiáll mellette, mindenesetre kap tőle 24 órát, hogy így vagy úgy, de lerendezze az ügyet. Chloe nem vesztegeti az idejét, otthon már a Palmetto-aktát nézegeti. Lucifer váratlan felbukkanása most kifejezetten idegesíti Chloét, de Ördög nem tágít, látja rajta, hogy megszokottnál is morcosabb, mi történt?  A Palmetto-ügy a baj, és Lucifer jól érzi, Chloe bűnösnek tartja Malcolmot, Hát akkor mi a probléma, nyomozzon csak tovább! De most jöhet Lucifer gondja, ő is dolgozik egy „ügyön”, de épp elakadt. Ilyenkor mit tesz a nyomozó? Keres egy pártatlan személyt, aki friss szemmel látja a dolgokat és ha kell, őszintén megmondja, hogy téved. Na, ezen Lucifer is elgondolkodik, és Chloe már épp beleéli magát, hogy Lucifer és ő kölcsönösen segíthetnek egymásnak, de mire visszafordul az anyagával, Lucifer már rég eltűnt.

2.jpg

Úgy tűnik Lucifer pártatlan segítője Amenadiel lesz, egy olyan parton vannak, ami Lucifer kedvenc helye. Hajóroncsok úsznak a vízen, ez volt az a hely, amikor átjöttek Mézivel, itt bukkantak fel, itt fordított hátat az Atyának és itt vágta le Mézi a szárnyait. Nem a nosztalgia miatt hívta Amenadielt, hanem azért, hogy segítsen neki visszaszerezni a szárnyait, ugyanis ellopták. Amenadiel kap egy kisebb szívrohamot a hírre, nem elég hogy mióta Lucifer eltávozott a Pokolból ő kapta a feladatot, hogy őrizze a kapukat, erre még a szárnyait is ellopják?! Ezek a szárnyak az isteni erő létezését bizonyítják, ha rossz kezekbe kerülnek, emberek halhatnak meg! Igen, ezeket már tudja, nemrég valaki egy tetőről ugrott le, mert látta őket… És mégis mit gondolt, ha már ennyire le akart lépni, mire volt jó, hogy megtartsa őket? Talán akart magának egy második esélyt? Egyáltalán nem, azok az ö tulajdona, és most vissza akarja kapni, és ha sikerül megakadályozni a világvégét, azt is kipipálják, csak lesz szíves segíteni a keresésben! Nem, ha már szabad akaratot és felelősséget akart, hát megkapta. Keresse meg a szárnyait maga! Akkor vissza Chloéhoz, de nem talál megértő fülekre, ahhoz, hogy Chloe segítsen neki, mondja el, min dolgozik. Lucifer kénytelen-kelletlen vall, ellopták az angyalszárnyait, a matrjoska babák csak álcák voltak, de ezzel a kis vallomással megnevetteti Chloét. Angyalszárnyak, ugyan már, cosplayer, vagy mi?  Nem erre  reakcióra számított, de Chloe felajánlja, hogy kiad egy köröztetési parancsot az „angyalszárnyakra”. Remek, most hogy Lucifer megkapta, amit akart, szívesen segít a Palmetto-ügyben is! Az jó, több szem többet lát, Lucifer hiányában Chloe szerzett mást, Fafej Dan is segít, mert tudja, hogy Chloe úgysem adná fel. Lucifer mosolya most nem tűnik őszintének.

3.jpg

Akkor lássuk a híres-neves helyszínt, ahol a lövöldözés volt, ez pedig egy üresen álló edzőterem lenne. Chloe lemodellezi, hogy mit látott a lövöldözéskor, beállítja a fiúkat, Lucifer lesz a gengszter, Fafej Dan Malcolm, Chloe pedig saját maga, aki megpróbálja megérteni mi történt. A lövöldözés előtti hónapokban egy Nicolas Aoudi nevű drogüzért kerestek, Lucifer belelkesül, ha már ő a gengszter pisztoly kell neki, de Dan lehűti, a tag jobban kedvelte a kalapácsot, szeretett csontot törni… Akkor ide egy kalapácsot, de Chloe jobbnak látja, ha folytatja: elfogtak egy bandatagot, aki úgy tűnt, hogy feldobja a nagy halat, de egyszer csak megváltozott. Egy rendőr beszélt vele, Malcolm. Egyik este követte ide a kollégát, a hátsó ajtón besurrant, megállt egy ajtó mögött, a kémlelőablakon keresztülfigyelte, ahogy Malcolm, Aoudi és az egyik testőr beszélgetnek. Malcolm éppen pénzt számolt, Lucifer a hitelesség kedvéért előkap egy kisebb köteget a zsebéből. Chloe szerint talán, de csak talán épp megvesztegették. Ő csak látta őket, hallani nem hallott semmit, így hallgatózni akart, de véletlenül zajt csapott. Malcolm pont az ajtó felé nézett, meg is látta Chloét, de nem szólt semmit, folytatták a beszélgetést. Eltette a pénzt, majd eldördült az első lövés, ezután golyók repkedtek mindenfelé. Miután vége lett, Chloe előbújt a fedezékéből és odarohant hozzájuk. A gengszter és a testőr már halott volt, Malcolm alig élt. Chloe még most is az eset hatása alatt áll, Fafej szerint nem tehetett már semmit. Lucifer szerint mi van, ha Aoudi nem is akarta megölni őt, hisz ha Malcolm neki dolgozott, miért akarta volna holtan látni? Chloe szerint lehet volt itt még valaki, de Dan szerint a lövöldözés után alaposan átvizsgálták a helyet, nem találtak semmit, így az is lehet, hogy Chloe téved… Dan kap egy telefont, hitetlenkedve kérdezi utána, hogy Chloe valóban angyalszárnyakra adott ki körözést, és most úgy tűnik, van egy találat. Remek, most Lucifer következik.

Egy lepukkant családi háznál járunk, Lucifer és Chloe egy tableten nézegetik a szárnyakat, Chloe alig hiszi, hogy ezek eladóak lehetnek, bár nincs tőlük lenyűgözve, mint ahogy Lucifer elvárta volna. Egy FBI ügynök segít nekik, a szárnyak mellett még jó pár olyan tárgy tűnt el, ami állítólag természetfeletti erővel bír, és ezeket egy árverésre fogják bocsájtani egy „jótékonysági rendezvény” során. Lucifer nézegeti a többi szent tárgyat, hát messziről süt róluk, hogy hamisítványok. Viszont az FBI-nak van elsőbbsége a nyomozásban, ők fognak rajtaütni az árverésen, a szárnyat és a többi tárgyat elkobozzák, ha Lucifer vissza akarja kapni a tulajdonát, nyilatkozzon róla, hogy az övé, majd 30 napos átfutási idő után megkaphatja őket. Este, Lucifer útja az árverésre vezet,  nem épp váratlan meglepetés, de Amenadiel is itt van. Túl fontos ez az ügy ahhoz, hogy hagyja elrontani a dolgokat, legalább rajta tartja a szemét Luciferen. Akár miért is jött, mindenképp kell a segítsége, mert az FBI razziázni fog, és ha ráteszik a kezüket a szárnyakra, akkor jön a baj. Úgy tűnik a bejutással lesz egy kis gond, a szekust még Lucifer pénze sem érdekli, ha nincs meghívó, nem lehet bemenni. Lucifer észreveszi a biztonsági kamerát, így előkapja az érméjét. A kidobó a fülesén keresztül megkapja az utasítást, a két úr bemehet a rendezvényre.

Lássuk Chloét és Dant, a férfi a bűntudatkeltéssel próbálkozik, elvitte Chloét a kórházba Malcolm családjához. Nem tervezték, hogy szemtől szembe állnak velük, de Malcolm felesége észreveszi őket. A nő elzavarja Chloét, aki egyáltalán nem akart balhézni, Chloe egy gyors részvétnyilvánítás után lelép. Az árverésen, a főnök irodájában többen is szemlélik Lucifer érméjét, hát alig hisznek a szemüknek, hogy láthatják ezt. Talán a sok hamisítvány után egy igazi ereklye számukra is kuriózum, mindenesetre a nagyfőnök szeme előtt már csillognak is a dollárjelek, nagy pénzt fog kaszálni az érmével, akár a sátánisták, akár a keresztények veszik meg. Amenadiel sejt valamit, a Nagyfőnök nem épp vallásos alkat, azért beszél ilyen könnyen az ereklyékről, viszont ő leginkább csak a mindenható dollárban hisz. Lucifer nagyokat nevetgél a Nagyfőnökkel, de Amenadiel egyre zordabb arcát látva a tárgyra tér. Az érme nem eladó, csak azért mutatták meg, hogy bejussanak, mert nekik más kell: a szárny. Ha átadják, ők békésen távozni fognak. Az nem lehetséges, a testőrök már szedik elő a fegyvereiket, Amenadiel meg felpattan, lőjenek csak nyugodtan, nem árthatnak nekik. Lucifer kényszeredetten mosolyog, nála ez nem olyan egyszerű, de lecsillapítja a testvérét. Lucifer természetesen nem akar konfliktust, ha kell, egy rakás pénzért megvásárolják a szárnyakat. A Nagyfőnök áldását adja erre, mehetnek az árverésre.

A teremben már nyüzsögnek a komoly és komolytalan ereklyevadászok, minden tárgyat megnézhetnek, kivéve egy letakart állványon lévőt. Lucifert lenyűgözi, hogy egy illegális árverés így összehozza a vallásokat, Amenadielt jobban zavarja az, hogy Lucifer visszakozott a fegyveres összecsapástól. Lucifer elmondja neki, hogy van egy kis problémája a halandósággal, Amenadiel pedig végre szerzett magának egy jókora előnyt, csak ki kell várnia, hogy egy semmirekellő bűnöző végezzen vele és így simán visszatér a Pokolba. Időközben a színpadra lépett a Nagyfőnök, lelkesen felcsigázza a közönségét, majd megmutatja az első tárgyat, Szent Pál elveszett bilincseit. Luciferék jókat röhögnek magukban, Pál pufók ember volt, ezek a bilincsek rá se mentek volna a csuklóira… A nevetésnek kínos csend lesz a vége, mintha maguk sem akarnák beismerni, hogy tudnak normálisan dumálni egymással. Lucifer hangosan bekiabálja, hogy a bilincsek hamisak! „Hát ő már csak tudja, igaz?” lepi meg a kérdéssel őt a csinos Chloe, tudta, hogy itt lesz, de muszáj lelépni, mert az FBI perceken belül kezdi a razziát. De még bele sem melegedtek, Chloe felkapja a fejét a többesszámra, így megismerheti Amenadielt. A testvér szón is megütközik, bár leginkább azért, mert jóképűnek tarja Amenadielt, bár lehet, ezzel csak idegesíteni akarta Lucifert. Angyalka is bókol egyet Chloénak, mielőtt túl forró lenne a helyzet, Lucifer közbe lép, egyik se ezért van itt! A színpadon közben lehull a lepel a titokzatos tárgyról, ez lenne a szárny. A közönségnek eláll a szava az elképesztően gyönyörű tüneménytől, de megjött az FBI. A Nagyfőnököt az emberei már menekítik is, Chloe rohan utánuk, de valami titkos ajtón keresztül távoztak, mert sehol senki, csak a falak.

A nézőtéren teljes a káosz, most kellene segíteni, így Amenadiel lelassítja az időt, így Lucifer keresztülvág a tömegen, a szárnyaihoz lépve egyre furább képet vág. Megtapogatja, kitép egy tollat is, de a szárny egy műanyag hamisítvány. Később Chloe egy FBI-ossal kutatja az ajtót, egy kis idő után megtalálják a menekülőutat. Volt egy menekülőút… Lucifer csüggedten ücsörög a színpad szélén, a szárnyai csak egy ügyes hamisítványok, a tulajon kívül bárkit megtévesztettek volna ezzel! Nem lehet véletlen, hogy ellopták, majd napokkal később árverésre kerülnek a hamis szárnyak... Chloénak jó híre van, van egy fejlemény a Palmetto-ügyben, de Lucifernek hiába magyaráz, neki a szárnyai kellenek! Ha Chloénak dolga van, hát menjen, mit érdekli ez most őt, nagyobb problémája is van! A lány jogosan mérges rá, nem azért segített, hogy ilyen csúnyán kiadja az útját, és inkább lelép. Amenadiel javasolja a tesónak, hogy menjen utána, ha kér az Atyától egy kis esőt, igazán romantikus lesz, de ez nem volt jó poén. Szóval mi lesz a következő feladat? Közösen már semmi, Lucifer egyedül megy, ide most az Ördög kell.

14.jpg

Chloe és Dan visszatértek a lövöldözés helyszínére, Fafej még mindig szkeptikus, de Chloe ráérzett valamire. Nem látott senkit Malcolmékon kívül, de még valaki volt a helyszínen, csak egy titkos kijáraton keresztül menekült el. Dan nem akar neki hinni, ám mégis kénytelen lesz, mert megtalálnak egy titkos csapóajtót, ami egy alagsorba vezet le, onnan pedig az utcára lehet kijutni. Az utcafrontra nyíló ajtónál találnak egy kulcsot, pont olyat, amit a rendőrségnél is használnak. Vagyis még egy zsaru volt itt, aki tudott a titkos átjáróról, és lehet ő lőtte le Malcolmot is. Dan most sem fogja egyedül hagyni Chloét, együtt kiderítik, hogy mi történt. Lássuk Nagyfőnököt, megigézetten nézi a szárnyakat, de valaki csönget. Személyesen nyit ajtót és maga Lucifer érkezett hozzá. Nem találta meg egykönnyen, se telefon, se bankszámla, még a lakás is álnéven volt bejegyezve, de sikerült. Csak a pénz mindenhatóságában hitt, de amint meglátta a szárnyakat, elveszett… A szárnyakat pedig egy falon lógó keretbe rakta, és úgy állította ki, mintha csak egy vadász ereklye lenne. Nagyfőnök nem is értheti, hogy milyen fontosak ezek a szárnyak, de Lucifer csak egyet szeretne tudni az egyre jobban rettegő alaktól: ki adta neki a tippet?

Később, újra a kedvenc parton, Amenadiel visszavinné a szárnyakat, oda, ahová tartoznak. Lucifer annyi mindenen keresztülment, ezek után sem gondolta meg magát, hogy visszatérjen? Nem, sőt annyira nem, hogy elégeti a szárnyait. Amenadiel sokkot kap a brutális tett miatt, de Lucifer tudja, hogy az ő ötlete volt az egész lopás mizéria, azért, hogy emlékeztesse Lucifert az igazi valójára. Majdnem bejött a trükk, de Lucifer rájött valamire. Valóban kiútként gondolt a szárnyaira, de a visszatérése már sohasem fog megtörténni, Amenadiel a próbálkozásért biztos kap egy szép kitüntetést… Lucifer meg egy jó nagy verést a tesótól, de hiába bíztatja Lucifer, hogy üsse csak még és bukjon el ő is! Amenadiel erre észbe kap, befejezi az ütlegelést, de búcsúzóul megígéri, hogy mindenképp vissza fogja juttatni őt a Pokolba!

A rendőrségen elkezdődött a virrasztás, Anthony Paolucci, a társ emlékezik Malcolmra, de megjelent Chloe és Dan. Azonnal megfagy a hangulat, de Chloe nem azért jött, hogy provokáljon. Szép szavakkal elbúcsúzik a volt kollégától, bocsánatot kér mindenkitől, akit a nyomozás alatt megsértett, legyen az családtag vagy barát, de nem áll szándékában tovább folytatni a nyomozást, lezártnak tekinti. Paolucci hiszi is meg, nem is, de végül mindenki emeli a poharát Malcolmra. Négyszemközt viszont Chloe megsúgja Dannek, hogy ez volt a legjobb, elhitetni mindenkivel, hogy már abbahagyták a nyomozást, hisz úgy lehet a legkönnyebben elkapni egy korrupt zsarut, ha nem tudja, hogy figyelik. Az üres Luxban Lucifer rengeteg felesbe és a zongorázásba folytja a bánatát. Mézi érkezett vissza, eltakarított utána a parton. Lucifernek bűntudata van, nem ezt ígérte neki, és úgy tűnik, hogy most már semmiképp sem mehetnek vissza. Felmentené Mézit az ígérete alól, de a démonka akármi is történjen, marad Luciferrel és hoz egy kis jeget az arcára. Chloe váltja a démonkát, bocsánatot kérni jött, hisz elég fagyosan váltak el az árverés után. Megbeszélik a dolgaikat, Lucifer is okosabb lett, Chloe is előrébb jutott a Palmetto-ügyben, valahogy csak alakulnak majd a dolgok. Mézire ugrunk, rossz démonka volt, ugyanis nem takarított fel rendesen. Egy aprócska tollacska túlélte a tüzet és ez a darabka Mézinél van. Nézzük meg a kórházat, kikapcsolnak minden életmentő gépet ami még ezen a világon tartotta Malcolmot, nagy a sírás a család részéről, de valami történt. Malcolm szíve újra dobogni kezd, a felesége rimánkodik, jön az összes nővér és orvos a visszatérőhöz, miközben Amenadiel sétál el a kórteremtől… A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása