Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Harley és a Davidson fiúk 1x01 – A csodálatos gép

2016. szeptember 19. 11:00 - Bruti

1903-ban járunk. Valahol Wisconsin vadregényes tájain lovagol egy jóképű lovas hazafelé, de a hazaérkezés nem lesz kellemes. A vasúttársaság emberei várják, ugyanis szeretnék lefoglalni a tanyát, de emberünknek más elképzelései vannak az ingatlannal. Némi verekedés és kartörés után, az eddig a kocsin üldögélő seriff megelégeli a balhét. Ahogy lenyugodtak a kedélyek, a vasút intézője átnyújt egy szerződést, amiben kisajátítják a földet, és amit Walter Davidson kénytelen aláírni.

vlcsnap-00014.jpg

Ugrunk Milwaukee-be, egy gépgyárban, ahol Bill Harley, a fiatal, de tehetséges gépész dolgozik. Éppen a gyárban talált böhöm alkatrészekből és fogaskerekekből fabrikál egy órát, de főnökét nem érdekli a pontos idő, ő inkább teljesítményt vár Billtől. A meló után Bill családjával is megismerkedünk. A szülei nem túl tehetősek, ráadásul van egy bátyja, aki valamiféle mentális betegségben szenved, ami abból áll, hogy egész nap mered maga elé a verandán. Bill egy haverjával, Arthur Davidsonnal, egy előadásra sietnek, ahová be is tudnak lógni. Kezdődik a műsor, egy dekoratív csaj énekel egy háromkerekű motoros biciklin. Mindenki élvezi a műsort, kivéve Billt, akit leginkább a motor érdekel, és le is skicceli egy füzetbe. Pont időben, mert hamar kipenderítik a lógósokat.

vlcsnap-00015.jpg

Most Arthur családjához látogatunk el. Ő is a szüleivel és az egyik bátyjával, Big Billel él, és kicsit unja már, hogy állandóan a munkával csesztetik. Pedig dolgozik ő is, csak inkább üzletel, mint robotol. Kis családi csetepaté után összefut Billel, majd előadja neki a nagy tervét, a motoros kerékpár építését. Bill hezitál, hiszen tudja, hogy ez elég nagy falat két ilyen nyikhajnak, de Arthur tántoríthatatlan. Ötletükkel felkeresik Joe Merkelt, a helyi gépboltost, de az kiröhögi őket, így saját maguk vágnak bele a bizniszbe. A terv az, hogy amit tudnak, összelopnak a gyárból, és Bill tervei alapján megépítik a kerékpár motorját. Öntenek, fúrnak, faragnak, sőt Arthur le is bukik a gyárban, így kap egy kiadós verést Big Bill bátyjától, de végül összeáll a masina. Az első teszten ugyan beindul a motor, majd csaknem felrobban az egész, szóval van még mit finomítani. Mivel a fejlesztéshez pénz kell, Arthur ír a bátyjának, Walternek. Erősen kiszínezi a sztorit és 75 dollárt kér tőle a gépük tökéletesítéséhez. Bill közben megismerkedik a gyönyörű Caroline-al és egyből látszik, hogy nem közömbösek egymásnak.

vlcsnap-00017.jpg

Big Bill Davidson esküvőjén vagyunk, ahová megérkezett Walter is. Némi sörözgetés után kíváncsi lesz a beharangozott projektre, így a fiúk kénytelenek megmutatni neki a félkész terméküket. Walter nincs elragadtatva a nullától, de azért lát benne fantáziát. Mivel konyít a gépekhez, hamar megtalálják a közös nyelvet Billel, és ott hirtelenjében össze is dobnak egy motorbiciklit. Reggel már be is indul a cucc, ám ekkor Bill észbe kap és elrohan. Ma kell felvételiznie a főiskolára, de persze lekésik a vizsgáról. Walter tesz egy nagy kört a bringán, és pillanatok alatt a motorozás szerelmesévé válik. Viszont nagyobbat, jobbat, és leginkább gyorsabbat akar, így bedobja a földjéért kapott összes pénzét a vállalkozásba.

Miközben az újításokon törik a fejüket, hírét veszik, hogy George Hendee érkezik a városba, aki a Indian motorkerékpárokat gyártja. Közben Caroline bátorítja Billt, hogy ha már lekésett a vizsgáról, legalább küldje el a motorja terveit a főiskolára. Bill így is tesz, aminek hatására felveszik a suliba. De ez a hír csak Billnek öröm, a Davison fiúknak nem akkora buli, hogy a mérnök nélkül maradnak. Ráadásul kell nekik egy jó porlasztó, amit végül Merkeltől szerez be Arthur. Mivel Bill már nincs köztük, nincs, hogy átvizsgálja a cuccot, így miután Hendee versenyfelhívást tett közé a városban, kigyullad a motorjuk.

vlcsnap-00023.jpg

Míg Bill a főiskolán gazdag srácokkal ismerkedik, Walter segítséget keres a cégükhöz, és meg is találja Merkel segédje személyében. Eddie segít nekik karburátorhoz jutni, majd állást kínálnak neki a Davidsonnál. Arthur közben szerez megrendeléseket is, de a motor még nem áll készen a gyártásra, hiszen több helyen vérzik a konstrukció. Újra felkeresik Billt, de egyelőre nemet mond.
Már az Indian versenyen vagyunk, ahol hőseink is indulnának, viszont Mr. Hendee nem akarja őket ott látni. Egy súlykorlátozásra hivatkozva nem engedi rajthoz állni őket, így Walter kicselezi. Mikor elrajtol a mezőny, ő a pályán kívül versenyez a többiekkel., és annak ellenére, hogy nagyobb ívet kell bejárnia, megnyeri a versenyt. Bill megy elsőként gratulálni, de a srácok elég hűvösen fogadják, majd érkezik C.H. Lang, aki ugyan zongorahangoló, de meglátta a lehetőséget a motorban és ezer dollárt tesz bele a Davidson-Harley cégbe. Eközben Billt gazdag iskolatársai megkörnyékezték, hogy építsen az apjuknak motort. Egy szerződést kap tőlük, de Billt zavarja, hogy ezzel úgy kötelezi el magát, hogy ráadásul még nem is a saját brandjét építi. Erre erősít rá a két Davidson fiú is, és visszacsalogatják Billt a céghez, aminek a neve immár: Harley-Davidson.

vlcsnap-00029.jpg

Az új gyárban belekezdenek a sorozatgyártásba, és miközben Bill a motor tökéletesítésén dolgozik, Arthur folyamatosan a marketingen agyal. Aztán összefut egy újságíró csajjal, aki rühelli a motorokat, mert szerinte azok veszélyesek. De Arthurnak tetszik a lány, és lenyűgözi dumájával. Bill előhozakodik új ötletével, a „V” motorral, ami sokkal több erőt képes kifejteni, hiszen már két hengeres. Lang, a befektetőjük pedig egy enduro versenyt szervez, ahol megmutathatják, hogy kié a legjobb gép, ami ugye nem mindegy a marketing szempontjából. A versenyre meghívták Preston Kinget is, aki egy fontos ember a kereskedelemben, így nem árt jó benyomást kelteni nála.
Indul a három körös verseny, de már az első körben kiderül, hogy nem lesz egyszerű menet, sorra hullnak a versenyzők, és Walter is kapott néhány kegyetlen ütést-rúgást, amit a végére azért sikerül viszonoznia, így meggyötörve ugyan, de elsőként ér a célba. Az ünneplés viszont elmarad, mert Hendee közben lezsírozta magának a forgalmazókat, és így nehéz lesz eladni a Harley-Davidsont. Walter berág és nekimegy Hendee-nek.

vlcsnap-00030.jpg

Arthur nincs elragadtatva attól, hogy Walter szétbunyózta a győzelmüket. A botrány helyett jobban örülne új forgalmazóknak, de a kereskedők az Indian motorokat preferálják. Kisebb családi balhé után kapnak új utakat keresnek a népszerűsítéshez, így jutnak el a Motordrome versenyhez. Ez egy zárt pályás körverseny, ahol a kanyarokban 60 fokos szögben dől a talaj. Igen veszélyes sport: 25 motoros, rekord sebesség, ráadásul féket sem használhatnak, szóval Arthurnak nem tetszik az ötlet. Viszont Eddie már menne is a versenyre, de Walter nem engedi, mivel ő maga fog rajthoz állni. Eddie besértődik és kilép a cégtől, legközelebb már a versenyen látjuk viszont, ahol az Indian színeiben indul. Elrajtol a mezőny, a gyengébbek és a lassabbak már az első kanyarokban kihullnak. Aztán az egyik motor ki gyullad és ott ég a pálya közepén, amit az élen álló Walter és Eddie az először még sikeresen kikerül, de másodjára Eddie nekicsapódik a falnak, és azonnal szörnyethal.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása