Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 2x03 - A hazug

2016. szeptember 18. 13:31 - Hoppancs

A sorozat legfrissebb epizódját megnézheted ma este, az AXN-en!

„Gyilkoshoz képest elég ijedős!”, alapozza meg a jó viszonyt a rejtélyes férfi, és a biztonság kedvéért rákérdez, hogy jól tudja-e, miszerint Eric a tettes. Utóbbi lányos zavarában  - a nemleges választ követően - visszadobja a kérdést, aminek persze így semmi értelme. A fegyveres rossz arcú a látszat ellenére nem Liamet, hanem azt a fényképen szereplő lányt, - bizonyos Carlyt - keresi, akit Neal próbált felszedni. Eric keménykedve közli, hogy ha tudná, sem mondaná meg, hol van, mire a verőlegény kellemetlenül közel tolja hozzá az arcát, hogy aztán vigyorogva titulálja bátornak és hülyének. Ja, a fotót egyébként Kate küldte el neki, mielőtt lepottyant. Az infótól Ericre rájön a pislogás.

bscap0000_19.jpg

Rohan is Cornellhez, aki a vártnál is kevésbé lelkesedik, de azért megköszöni a tájékoztatást és „megdicséri” Ericet, amiért ilyen szépen rendbe jött a tragédia után. Most Amanda sem sokkal kedvesebb, pedig a bátyó egyszerre veti be a „bűnbánó kiskutya” és az „édes húgocskám” pillantást. Az érintett rávilágít, hogy a jövőben bizonyíthatna azzal is, hogy nem szarja le magasról a tanácsait, de aztán hajlandó átgondolni a fejleményeket. Eric az iroda előtt ismét meglátja az exét, és a fejére kiülő rémület foka valahol a tévéből kimászó Samara és a bicikliző Jigsaw bábu hatása között helyezkedik el. Alig ocsúdik fel a sokkból, amikor már Neal néz vele szembe, flashbackkel kísérve. Az emlékből kiderül, hogy Kate empatikus és nagyszerű asszony volt, aki a romantikus vacsit is feladta, hogy férje leihassa harmadszor váló cimbijével ihasson.

bscap0001_6.jpg

Liam egyelőre nem kerül elő, de legalább most már azt sem lehet tudni, hogy hívják valójában, mert May ellenőrzése során nyilvánvalóvá vált, hogy az általa szolgáltatott adatok egy képviselői vagyonnyilatkozat tartalmával vetekednek. Viszont tényleg létezett egy Liam Connors, aki most lenne húsz, de már korábban elhunyt autóbalesetben. Kate tisztában volt vele, hogy a fiú kamuzik, mégis felvette, amivel kapcsolatban Ericnek támad egy sejtése. Johnhoz siet, aki szemöldökráncolással veszi tudomásul hogy egy hamis személyazonosságú asszisztens turkált a befektetők bizalmas adatai közt, és nem akarja elhinni, hogy a jó Kate ilyen felelőtlen lett volna. Eric feltárja a gyanúját, miszerint Liam talán Kate elveszett fia, és a nő anyai szeretetből hozott rossz döntést.

bscap0002_5.jpg

Kate irodájában Patrick segít tovább elmélkedni az ügyön, és milyen jó, hogy ott van, mert kiszúrja, hogy villog a rögzítő. Az üzenet egy Keith Blair nevű befektetővel kapcsolatos, akinek a nevére valaki korlátlan hitelszámlát akart létrehozni, és akinek az aktáját Kate is tanulmányozta halála előtt. Egy röpke romantikus visszatekintés után Eric gyanús motellel szembesül neje számlakivonatában, majd személyesen is. Az együtt érző tulaj némi anyagi juttatásért elárulja, hogy Kate tényleg ott járt, és Shane-t is felismeri. Eric azonnal, kérdés nélkül péppé akarja verni a férfit, de aztán mindenféle képek villannak be neki Steve Porterről meg a holt Kate-ről, ezért visszafogja magát. Majd máskor.

bscap0004_2.jpg

Eric ismét szembesül a démoni látomással, azaz volt csajával, Tinával, aki most már meg is szólal. Azt állítja, nem mondott semmit a zsaruknak, leordít pár idegent, majd kissé bomlott, de nagyon szerelmes mosolyt küld Eric felé. Szerencsétlen flótás a tacózás közben kőkeményen ügyvédkedő Mandyhez menekül, és mindent elmesél a tapadós barátnőről, aki szakítás után még jobban bekattant. Annyira, hogy nap sebekkel borítva várta otthon, és megfenyegette, hogy amennyiben nem megy vissza hozzá, feljelenti bántalmazásért. Mandy távoltartási végzést kér Tina ellen, de amúgy azt javasolja Ericnek, hogy csendben várjon, amíg Cornell lép.

bscap0005_2.jpg

Hősünk cseppet sem örül, amikor azon kapja Johnt, hogy éppen Nealt készíti fel a megbeszélésre, amire ő egyedül szeretett volna menni. Kérdőre is vonja aput, aki szerint még nincs felkészülve a csúnya esettől megrettent befektetők kezelésére. John némi nyomásra bevallja, hogy még ő sem tette túl magát a saját traumáján, Eric pedig gyönyörű előadást tart arról, hogy csak a cég maradt neki, ez az ő meetingje, satöbbi, satöbbi. Még ki sem töröltük a szemünkből az utolsó könnycseppet, amikor az említett befektető úgy lerázza Ericet, mint a huzat. Sajna ilyen gyilkolós népekkel én nem szerződöm, de ugye nincs harag?

bscap0006_2.jpg

Eric nem hajlandó Cornellnek beszámolni a Tina-viszonyról és semmi másról sem, mert eddig sem hitt neki, hiába működött együtt. (Úgy, ahogy.) Andrea egyelőre kénytelen tudomásul venni a dolgot. Patrick megint hasznosnak bizonyul, amikor felvilágosítja bátyját, hogy az irodákban ugyan nincs kamera, de az épület bejáratánál igen. Így talán meg lehetne lesni, kivel érkezett Liam a buliba. Eric azonban korán örül, mert az este 7 és 10 közötti felvételek hogy, hogy nem, eltűntek. Azért az előtte és utána készülteket még átnézheti. Lát is egy asszonyt, aki fél 6 körül furán nézte a tetőt, mielőtt belépett, aztán elmélázik kicsit saját magán és a tökéletes Kate-en, hogy az esemény után találjon valami igazán érdekeset. Egészen pontosan Liamet, aki egy dobozzal távozott egy őt váró kocsihoz.

bscap0007_2.jpg

Sajnos az a sejtés is beigazolódik, hogy nem volt jó ötlet felvenni a gyanús ifjút, mert valaki tényleg hozzájutott a cég titkos adataihoz, amiket arra használt, hogy mindenféle korlátlan hitelszámlákat nyisson. Eric leállítja a folyamatot. Megtudjuk, hogy John hétfőnként mindig gyermekei anyjánál üldögél a kórházban, ahol az asszony már több évtizede élvezi a pihentető kómát. Még Eric tinédzseréveiben zúgott le a lépcsőn ittasan, most pedig az a büntetése, hogy fia róla tudomást sem véve, fölötte vitatkozik Johnnal. Apuka a cég (vagyis a CSALÁD) védelmében megtiltja, hogy Liam üzelmeit Cornell elé tárják, hiszen remek zsaru ő, majd enélkül is rájön a tutira.

bscap0008_2.jpg

A John parancsolgatásától feldúlt Ericet kivételesen Patrick szedi össze a kocsmából, majd otthon süt neki józanító palacsintát. Megegyeznek, hogy az apjuk seggfej, majd az öcsi bevallja, hogy ő néha bejár a mamához, mert hétéves volt a baleset idején, és szeretné úgy érezni, mintha lenne anyja. Eric szerint nem kéne, mert már úgyis elment. Meglepetésvendégként Shane ugrik be a fiúkhoz, és elmeséli, hogy a motelben Kate nyomkövető programot tetetett fel vele az iPadjére, de semmi egyéb nem történt. Rajta nem múlt volna, de Kate hűséges volt. Shane sem érti, miért ezt a kétes hírű motelt szúrta ki a rendes asszony, és arról sincs lövése, hogy mit akart követni. Ericnek erre is van ötlete, mivel feltűnik neki, hogy a motel és az ominózus százezer dolcsi átadási helye roppant közel esett egymáshoz. Elmélete szerint neje a pénz útját szerette volna figyelemmel kísérni. Patrick nagyot néz, mert ő még a zsarolásról sem tudott. 

bscap0009_1.jpg

Amanda telefonál, hogy be kellene menni Cornellhez, aki Tináról akar beszélni. Mindenki nagy meglepetésére a rendőrnő utánanézett a bolond csajnak, és mivel megtudta, hogy már mással is eljátszotta a bántalmazós sztorit, azt javasolta a bírónak, hogy engedélyezze a távoltartást. Hoppá! A kedvességért cserébe Eric a szemébe hazudja, hogy Kate-nek nem volt másik elektronikus eszköze a munkahelyi gépén kívül, mely lépésre azért szorul, mert már Cornell is tud a nyomkövető szoftverről. Mandy szerint nagyon jó jel, hogy Andrea melléjük állt a Tina-ügyben, úgy tűnik, már nem Eric nála a főmumus. A férfi megkéri a húgit, hogy nézzen utána a Liamet felszedő kocsi rendszámának, Amanda pedig belemegy, de nyomatékosan javasolja, hogy maradjon nyugton, és semmi olyat ne tegyen, amivel újra magára vonhatja a morci zsaru figyelmét. Oké, mondja Eric, aztán jól odamegy a rendszám tulajdonosának címére. Egy riadt lányka nyit ajtót, aki bevallása szerint nem ismeri Liamet, de mielőtt Eric erősködni kezdhetne, előkerül mögüle kedvenc verőlegényünk is, hogy keretes szerkezetbe foglalja az epizódot. Szerinte a csaj igenis tudja, hol van a srác, csak MÉG nem akarja elmondani. Eric vajon Amandára hallgat, vagy inkább marad, és részt vesz egy kis illegális kihallgatáson? Ma este kiderül.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása