Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 2x13 – The Devil is Damned

2016. szeptember 15. 13:00 - A_Rézi

Finn-nel nyitunk, aki első blikkre helymeghatározó bűbájjal próbálkozik – vudu baba, térkép, ráolvasás, minden megvan. De mégsem jön a kívánt eredmény. A térkép lángba borul, és hamuvá lesz, mire a nagytesó törni-zúzni kezd. Mindezek tetejébe még meg is zavarják. Az alaposan kikupálódott Freya lép be, és csak némi játszadozást követően (Odin isten két hollójára is utalva) fedi fel kilétét, és öleli meg a rég nem látott testvért. Finn kicsit kétkedve fogadja a feltámadt nővért – bár ebben a famíliában azért már hozzászokhatott volna az ilyesmihez…

vlcsnap-2016-09-11-11h22m15s21.png

Rebekah kritikusan szemléli falon lógó portréját, szerinte nem valósághű. Klausszal vitatkoznak egy sort az egóik nagyságáról, de Elijah a telefonból közbeszól, hogy inkább térjenek vissza a Freya-témához. Hugi szerint, mivel egy diliházban találkoztak, a boszi valójában bárki lehet, de neki valamiért ismerősnek tűnt. A kérdés, hogy hogyan lehet még életben? Klaus rámutat, hogy a családjuk elég jól ki tudja cselezni a halált, de azért csak lecseszi Rebekah-t, amiért nem zúdított Freyára egy csomó fontos kérdést Dahliáról. Az öltönyös zárja rövidre a parázs vitát: akár Freya, akár nem, hamarosan kiderül – a lényeg, hogy Hope-ról senki se szerezzen tudomást. Klaus bedobja, hogy talán, biztos, ami biztos, ki kellene iktatni Jacksont, Elijah viszont úgy gondolja, hogy az alfa semmivel sem kockáztatná az esküvőt. Bex csak kapkodja a fejét, neki ugyanis még senki sem szólt arról, hogy Hayley férjhez megy.

vlcsnap-2016-09-11-11h27m13s204.png

A mocsárban Hayley egy seprűt talál a teraszon – Jackson meg elmeséli, miért is kapta. Anno elég nehéz volt papot találni errefelé. Ha már megvolt az eljegyzés, és a pár már nagyon „nem bírt magával”, akkor a közösség így adta a tudtukra, hogy hajrá! Kell vagy két perc, mire a lánynak leesik, Jack pontosan mire is gondol (illetve min vigyorog), aztán jól elpirul. Régi hagyomány, ez van! Hayley, hogy tereljen, megkérdi, mit farigcsál. Hát, kiságyat. Jack annakidején elkezdte, és most, hogy kiderült, hogy Hope él, ideje befejezni… Majd a politikára terelődik a szó: államon kívüli falkák érdeklődnek a szertartással kapcsolatban. Ma érkeznek, hogy elismerjék Jacksont alfájuknak, így ők is megkaphatják Hayley különleges képességét. Nemsokára hatalmas sereg fogja Hope-ot védeni.

vlcsnap-2016-09-11-11h31m32s179.png

Klaus kapja az infót, hogy Marcel Finn foglya, és ezen rendesen felhúzza magát. Így Kol a „legjobb” időpontot választja a hazatéréshez. Rebekah rögvest nekiugrik, de a tesó segítséget kérni jött, amin Klaus jót mosolyog. Először nem veszik be a sztoriját – naná, nem éppen az igazság bajnoka –, de aztán elismeri, hogy keresztbe tett huginak, mivel Bex megérdemelte, ő viszont halált nem érdemel. Rebekah hisz neki, és meggyőzi bátyjukat is: Kol tisztességtelenül játszik, de ha már lebukott, sosem hazudik. Az öcskös elmondja, hogy Finn elkapta Marcelt, mert egy titkot akar belőle kiszedni – és ahogy elnézi Klaust és Rebekah-t, rájön, hogy tényleg lappang itt valami. Reméli, hogy Marcel nem tud semmit, mert a nagytesónak elég meggyőző módszerei vannak…

vlcsnap-2016-09-11-11h34m00s180.png

Freya egy tea mellett elmondja a titkát: Dahlia százévnyi álmot bocsátott rá, és amikor felébred, mindig csak egy évig járhat a földön, aztán visszaalszik. Ez is a halhatatlanság egy formája. És igen! Dahlia nagyonis él, és rá vadászik, mivel megszökött tőle. Finn rákérdez az elsőszülött-átokra, és hozzáteszi, hogy Klausnak született egy lánya, akit olyan jól elrejtett, hogy az istennek sem találja meg. Nővérkének van egy-két ötlete, úgyhogy felajánlja a segítségét. Aztán meg valami ködös kijelentést tesz arról, hogy megtanulta: bizonyos dolgoknak meg kell halniuk, hogy mások élhessenek… Mindezt egy jó kis trükkel spékeli meg – a hernyóból pillangót csinál. Na, még egy családtag, aki nem feltétlenül százas!

vlcsnap-2016-09-11-11h35m43s180.png

Marcel éledezik a sok ájult vámpír között, Giának mond is néhány bíztató szót, de Finn bepofátlankodik a képbe. Feladata van Marcel számára: szerezzen egy keveset Hayley véréből. A főni persze első körben elküldi őt a fenébe, de miután Finn megkaróz egy vámpírt, egy másiknak meg kikapja a szívét, jobb belátásra tér.

Cami babázik, miközben Elijah reggelit készít, ám fél füllel mindig az unokahugira figyel – így a csörömpölés-sírás kombó első hangjára ott terem. Hope megrántotta a terítőt, mire egy játék a fejére esett, és felsértette a homlokát. Szegény pici csak sír, Elijah-ban viszont a vér láttán megint előkerül a vörös ajtó képe, és teljesen lefagy.

vlcsnap-2016-09-11-11h41m24s220.png

Kol a titokról kezd kérdezősködni, de Klaus inkább arra bíztatja az öcsköst, hogy varázsoljon. Könnyű azt mondani! Finn erős, a szüleik erejével felvértezett, neki meg csak egy párnapos boszi asszisztál, úgyhogy… Rebekah már éppen tiltakozna, amikor az előkészületeket távolról szétveri egy bűbáj. WTF? Kol nem akarja Davinát bevonni, de nem is kell, Klausnak jobb ötlete támad: Finn saját fegyverét fordítják ellene: bezárják a testébe, aztán kitörik a nyakát – az öcsinek csak emlékeznie kell. Nanem!!! És a hibrid már benne is van Kol fejében, és meglátja, mit terveznek ellene a tőrrel, és menetrendszerűen kiakad.

vlcsnap-2016-09-11-11h42m43s6.png

Elijah közben cuki tapaszt tett Hope homlokára, és a sírás is abbamaradt. Cami naná, hogy észrevette a lefagyást, és mondja hozzá a szakszöveget: poszttraumás stressz szindrómában szenvedőknél látott ilyesmit. És sajnos varázsütésre nem fog rendbe jönni… néha az agyunk helyett a testünket kell lefoglalni. Ad az öltönyösnek egy listát arról, mi mindent kellene megjavítani a házban – például a fűtést. Ő kirándul Hope-pal, Elijah pedig nem gondolkodik, hanem átalakul ezermesterré!

Jackson gyerekekkel játszik, akik szemlátomást imádják őt :) Hayley vigyorogva figyeli őket. Ideje indulni Mary-hez az alfa-találkozóra. A hibrid előre küldi Jacket, mert megérzett valamit, méghozzá Marcelt, aki a fák között bujkálva figyeli/követi őt. A vámpír elmondja, hogy Hayley véréért jött, ami sanszos, hogy ahhoz kell, hogy bűbájjal megtalálják a kislányát. Finn ugyanis kikövetkeztette, hogy a baba életben van, Marcel meg elég ideges, mert vinnie kell valamit, különben az az őrült szép sorban kinyírja az embereit. Ezt Klausnak is tudnia kell!

vlcsnap-2016-09-11-11h46m05s241.png

Aki közben éppen lecseszi Kolt a tőr kapcsán, de az öcskös sem rest rá megfelelni: Klaus sem jobb, mint bármelyikük. Rebekah próbál közéjük állni, de nem jön össze. Kol felhánytorgatja, hogy őt mindig mindenből kihagyta a „triumvirátus”, felhúzza magát, fejfájást hoz a tesókra és elviharzik. Bex rámutat, hogy Klaust egyszer az ingerlékenysége fogja a sírba vinni… És, slusszpoénként jön még egy rossz hír…

vlcsnap-2016-09-11-11h49m23s185.png

Kol tör-zúz a kriptájában, mire elered az orra vére. Nem jó jel! Finn hívja fel, de nem azért, hogy kárörvendjen. Felajánlja, hogy ha Kol hoz neki mintát Klaus véréből egy órán belül, akkor meggyógyítja. Amilyen állapotban van a kölyök, simán rábólint az alkura.

Van abban valami vicces, amikor egy öltönyös ősi, egyik kezében szerszámosládával, a másikban egy hordozható rádióval, átvedlik jómunkásemberré… és nekiáll kerítést szögelni. Azért ő is érzi a dolog iróniáját. Csakhogy ezesetben a telefonja is egy másik dimenzióba került, mivel Klaus nem tudja őt értesíteni a közelgő veszélyről. Hugi próbálja bíztatni: vagy száz boszi kellene az igézet megszüntetéséhez – csakhogy Klaus eleget tapasztalt már ahhoz, hogy kételkedjen.

vlcsnap-2016-09-11-11h51m41s4.png

Kol dühösen beront, Bexet kiüti valami porral, majd nekiesik a bátyjának és a fejére olvassa ezer év sérelmeit. Ráadásul, most épp nem ő a rosszfiú, mégis úgy kezelik. Klaus türelme végére ér, és ordítva visszavág: mindannyian szenvedtek, mindannyiuknak vannak sérelmei! Kol szinte már könyörög, hogy ölje meg, de ennyire azért nem gurult el a hibrid gyógyszere. Bármit is tett, Kol a testvére, egy Mikaelson. Ha pedig a titkaira kíváncsi, hát bizonyítsa, hogy méltó rá!

Kol elmondja, mit ajánlott neki Finn, és, hogy mekkora kamu az egész. Megátkozták, és ez nem visszafordítható – a nagytesó tehát egy hazug gyilkos, és nem áll szándékában segíteni neki. Klaus bólint, közli, hogy Finn már régóta halott számára, és ma ezt hivatalossá akarja tenni. Erre Kol kiböki, hogy a St. Louis katedrális harangtornyában bujkál a mocsok, majd megkéri bátyját, hogy másszon bele a fejébe, és keresse meg azt az igézetet, amivel Finnt bezárhatják a testébe.

vlcsnap-2016-09-11-11h55m35s68.png

Mary nagyi is hókuszpókuszt végez – egyesíti a falkákat, vagy valami hasonló. Az alfák földet hoztak, és úgy fest, egyfajta vérszerződést fognak kötni. Hayley érkezik Jackhez, és kér tőle egy kis vért az időhúzáshoz. Az összes régi alfa lemond a tisztségéről, és letérdel Jackson előtt, aki szintén megvágja a kezét, vére pedig összekeveredik a többiekével.

vlcsnap-2016-09-11-11h58m23s194.png

A tesók már a helyszínen vannak, ahol Finnt nem, ellenben varázslat maradványait találják – ősi varázslatét. Az asztal közepén, a hamu között egy rovásírásos lapkát találnak, Kol mondja a megfejtést: ez a kisbaba szimbóluma. És már össze is rakta a képet. Hugi átlátja a helyzetet: Finn egész napra lefoglalta őket, és hagyta, hogy aktívkodjanak, közben már pontosan tudta, hol van Hope. Klaus rögvest hívja Elijah-t, aki végre felveszi – ám a figyelmeztetés kicsit megkésett, mert Finn már be is toppan, és kezdetnek kicsit megröpteti az öltönyöst némi varázslattal.

Mindeközben Cami egy telefonfülkéből próbálna telefonálni, ugyanis a mobilját sikeresen a házban felejtette. Elijah hangpostájával közli, hogy indulnak haza. Aztán döbbenten veszi észre, hogy Hope homlokáról eltűnt a sérülés – amit az öltönyös vérének tulajdonít, bár én nem lennék biztos benne, hogy a kislány nem magától gyógyult meg (Hayley hasában is gyógyított már).

vlcsnap-2016-09-11-12h00m28s110.png

Klaus mindenáron meg akarja szakítani a kapcsolatot Finn és az erőforrásul szolgáló Apu és Anyu között, mert a bátyó túl erős így, de az nem olyan egyszerű! Kolnak viszont támad egy ötlete.

Finn pökhendien sakkban tartja öccsét, és mellesleg azt is elmondja, hogy a nővérük segített őt megtalálni – Elijah-nak másodjára esik le, hogy Freyáról van szó, aki nem kedvelheti őket kimondottan (gondolja Finn). Ami viszont tény, hogy parázik Dahliától, és nagyon nincs kedve meghalni.

Hayley is megtudja, hogy a vérbeszerzés csak elterelés volt, és rögvest indulna is a gyerekért, de Marcel rámutat, hogy Finn hatórányi előnnyel indul, viszont ott van Elijah, és nincs az az isten, hogy ő hagyja, hogy a babának bármi baja essen. Úgyhogy azt tanácsolja, hogy inkább segítsen Jacksonnak felépíteni azt a hadsereget, ami majd megvédi a kislányt. Mond valamit a fickó!

vlcsnap-2016-09-11-12h02m58s120.png

Giáék egy furgonban ébrednek, a mocsár közepén, és éhesebbek, mint valaha. Úgyhogy elindulnak a vérszag után.

Elijah lefitymálja bátyját, hogy mágia mögé rejtőzik, de a sértések leperegnek. Finn állítása szerint próbálja menteni azon családtagokat, akik még menthetőek – de sajnos Klaus és Elijah nincsenek rajta a listán. Micsoda meglepetés! Ezt bizonyítandó, egy megbűvölt baltát beleállít az öltönyös hátába, és egy másik szerszámot pedig a mellkasába. Mivel a fanyél átmegy a szívén, Elijah ideiglenesen meghal.

vlcsnap-2016-09-11-12h04m19s188.png

Kol terve nem az, hogy elvegyék Finn erejét, ellenkezőleg: hogy túltöltsék. Egy boszi sem bír végtelen mennyiségű erőt birtokolni. Szóval vagy elengedi az erőt, vagy belehal. Bex szkeptikus, mert akkor a nagytesó átugrik egy másik testbe. Így is van, csakhogy az jó messze lesz az unokahúgától, akit el akar rabolni. Rebekah elmosolyodik, ez az a Kol, akit annyira szeret – és aki ekkor elmorog valami bocsánatkérés-félét, plusz megígéri, hogy visszateszi hugit a saját testébe. De most a prioritások. Klaus érkezik, és erősítést is hozott: sötét tárgyak a saját gyűjteményéből, ráadásul még PT pengéje, és a fehértölgy-karó. Szóval a bizalom megvan, ideje varázsolni!

vlcsnap-2016-09-11-12h05m59s165.png

Finn felfedezőútra indul a házban, szerencsére Camiék még nem értek haza. A nagytesó rájön, hogy ki a bébiszitter, és Camit szólongatja. Elijah közben kezd magához térni, és lassan erőre kap.

A vérszerződés megkötésének vége felé járunk. Mindenki meditál, közben Mary nagyi végzi az utolsó simításokat. Amikor azonban feltűnnek az éhes vámpírok, elszabadul a pokol. Hayley és Marcel időben érkeznek, és próbálják menteni a menthetőt. Csak addig kell kiütni a vérszívókat (vagyis kitörni a nyakukat), míg a bűbáj meg nem törik, de nem lesz egyszerű meló.

Kol és Rebekah nekiveselkedik a bűbájnak, de sajnos nem elég erősek, rá kellene tenni még egy lapáttal. Klaus felajánlja saját magát a vérző orrú öcskösnek, de az ellenkezik. Klaust viszont nem lehet eltántorítani, Kol kezébe nyomja PT pengéjét, közli, hogy bízik benne, és, hogy ne okozzon csalódást! Hát jó…

vlcsnap-2016-09-11-12h09m30s221.png

Finn még mindig Camit keresi, és annyira el van telve magától, hogy nem veszi észre a felé süvítő kést, ami a hasában köt ki. Elijah már talpon van, és nagyon morcos. A túltöltés elkezd működni, de nem elég gyorsan – Finn még mindig képes varázsolni, és úgy mozgatja az öltönyöst, mint egy bábut, végül pedig átdobja a falon. A fallal együtt egy cső is megsérül, amiből szivárogni kezd valamiféle gáz. Elijah vérzik, a túltöltés pedig működik, mert Finn megzavarodik és összecsuklik. Éppen ideje, mert Hayley és Gia már majdnem egymásnak esett, de varázsütésre az összes vámpír elájul – a bűbáj megtört. Hurrá! A tesók boldogan ölelkeznek, bár Kol egyre rosszabb bőrben van. Hugi biztosítja, hogy nem hagyja meghalni.

vlcsnap-2016-09-11-12h11m28s127.png

A mocsárban Hayley megkönnyebbülve öleli meg Jacksont, és arra jut, hogy mielőbb ejtsék meg a lagzit, mert ezek a támadások egyre rosszabbak lesznek. Hope miatt most nem aggódik, tudja, hogy Elijah meg fogja védeni.

Klaus magához tér, és örömmel hallja a hírt, hogy Finn ismét átlagos erejű, mániákus gazfickó. Megköveti Kolt, és Elijah-t idéz: a család tényleg hatalom. Vállveregetés. No, de mi lesz Elijah-val – hát, naná, hogy fölényben lesz. Bár, ha látná, jelen pillanatban miként vizsgálja vértől iszamós kezét, lehet, hogy kételkedne… Finn észreveszi a lefagyást, és megpróbálja még mélyebbre taszítani öccsét azzal, hogy felemlegeti a bűneit, áldozatait, és végül Hope-ot, aki miatta fog meghalni.

vlcsnap-2016-09-11-12h13m49s240.png

Camiék hazafele autóznak, a lány jókedvűen dudorászik a kicsinek. Már a ház közelében járnak, amikor a kocsi egyszercsak megadja magát, és nem indul el újra.

Finn még mindig fecseg, de az öltönyös közli, hogy az elméje tiszta – pont, mint az a gáz, ami szép lassan elárasztotta a szobát. Elijah megfordul, leveszi a gyűrűjét, kezét a napfénybe teszi, és miközben lángra kap, istenhozzádot mond – aztán BUMM! A levegőbe repül az egész kóceráj – na, ennyit a renoválásról…

vlcsnap-2016-09-11-12h15m48s152.png

vlcsnap-2016-09-11-12h16m05s70.png

Cami elhűlve nézi a robbanást, és azt is, hogy abban a pillanatban az autó újraindul. Csak egy épkézláb magyarázatra lel: Hope varázsolt. És ez talán jobban megrémíti, mint a nagy bumm…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása