Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 1x05 - El Toro

2016. szeptember 14. 11:00 - Zirowe

Végre újra teljesen működőképes a katamarán, lassan Costa Ricaba is eljutnak, Dokinak végre lesznek majmai, jee.. Bár Csendler nem igazán repes az örömtől, de inkább rajtuk kísérletezzenek, mintsem embereken. Közben Teksz megpróbál rányomulni Dokira az edzőteremben, de valahogy a kemény zsoldosfigurát továbbra sem tudom komolyan venni a kis sörpocijával. Megérdeklődi Dokitól, hogy miért nem szokott a legénységgel kajálni, egyszerű, azért, mert csomó ideig hazudnom kellett nekik, miközben a családjuk haldoklott. Tekszet nem érdekli, estére foglal neki helyet az asztalnál, ott a helye. Ismét szívszorító jelenetnek lehetünk szemtanúi, ahogy Csendler már a sokadik videóüzenetet veszi fel a családjának, hüpp, hüpp.. Ez továbbra sem érdekel senkit.

01.jpg

A drámázást Ekszó zavarja meg, aki közli, hogy segélyhívásokat fogtak Costa Ricából, sok a fertőzött, problémás lesz a majomvadászat, de majd megoldják, ja, és persze Doki mindenképpel a csapattal akar tartani, mert csak ő tudja, hogy melyik majom a jó. Mert érted, még válogat is! Csónakon fegyóval pózólós chill zenés montázs után partot érnek „hőseink”, Tekszet meg ez az egész helyzet rendkívül felajzotta, mert imád vadászni. Elvileg egy majom rezervátumba érkeztek, ahol Doki már járt korábban, szóval most ő fogja vezetni a kiskatonákat, illetve vezetné, de Csendler ezt nyilván nem engedheti, ezért a csajszinak a parton kell maradnia, amíg a keménykötésűek elmennek vadászni. Bár, mivel a Dokit eleve azért vitték, hogy megmutassa pontosan milyen majom kell, ezért az egésznek ismét nincs sok értelme, de legalább a parton van Doki, Csendler és Ekszó, ha most valaki itt robbantana egyet, azzal a katamarán kb halálra lenne ítélve, de mindegy is, továbbra sem kell logikát keresni.

02.jpg

Már majdnem elkapták az első makit, amikor megjelenek a fertőzöttek, akik zombikként rohanják le a katonákat, azok meg nem tudják, hogy ijedtségükben inkább befossanak, felvegyék a maszkjukat vagy csak simán elfussanak. Szégyen a futás, de hasznos, szóval Dokiéknak azonnal vissza kell menniük a katamaránra, a többiek meg mennek tovább a folyón és keresnek egy másik maki lelőhelyet. Közben az is problémás, hogy rádióhatótávon kívül kerültek, ezért színes rakétákkal kell jelezni a „minden zsír” üzenetet. Ismét partra szállnak és folytatják a majom vadászatot, de makik helyett őket vadásszák le, először egy medvecsapdával, majd egy egész csinos kis guerilla csapat is meglepi őket. Vigyetek a vezéretekhez! Szemünk elé tárul egy nagyon cuki kis bennszülött falu látványa, ahol a fegyveresek zsarnoksága alatt az emberek szenvednek és mi látjuk a Csendlerék szemében, a csillagos sávos árnyékban, hogy ez bizony nagyon nem helyes, és amint alkalmuk lesz rá, felszabadítják a nyomorultakat!

03.jpg

A település főnök El Toro, a bika, kaján mosollyal fogadja vendégeit és Csendler azonnal közli, hogy nagyon nem örül annak, hogy elvették a védelmi ruháikat meg a fegyvereiket, szóval azonnal adja vissza őket, vagy ha nem a katamarán teljes fegyverzete és a rajta lévő 200 dühös katona haragját fogja megkóstolni. El Toro megnyugtatja, hogy itt nem kell a vírustól félni és egyébként is, a sebesült katona nem bírná ki a visszautat, de ő szívesen segít, hiába fenyegetőznek itt tomahawk rakétákkal az első perctől kezdve. Közben a katamaránon megy a kupaktanács, hogy mi lehet Csendlerékkel, mert már eltelt egy kis idő, de még nem láttak jelzőrakétát. Ezalatt a szárazföldön megtudjuk, hogy El Toro a hajóján szerette volna átvészelni a vírust, de az sajnos léket kapott, de szerencsére megtalálta ezt a kisvárost, amit „bevett” és egy ősi inka csereprogrammal a védelemért cserébe a lakosoktól megkap minden mást.

04.jpg

Ekszó szerint itt egyértelműen egy rabszolgatartó társadalomról beszélünk és a beépített freedom-meter már kezd teljesen kiakadni, érezzük, hogy közel a robbanás ideje. Olyan erős a feszültség Ekszó meg El Toro között, illetve annyit szemeznek, hogy szerintem bármelyik pillanatban smárolhatnak. A polgármester lánya viszont nem bírja tovább El Toro elnyomását és kikel ellene, de az apja még időben leállítja, de persze látjuk, hogy ez is csak olaj a tűzre a katonák szemében, akik egyre feszültebbek. El Toro szeretné megvitatni Csendlerékkel, hogy valójában mit is keresnek a dzsungelben, aki előadja, hogy a vírus okát keresik, ami feltehetőleg a majmokban van. Ez eléggé felidegesíti El Torot, mert nem érti miért nem ezzel kezdték a párbeszédet, hiszen ha majmokra van szükségük, akkor meg is kapják, és jól megpakolja a ketreceket makikkal.

05.jpg

Ekszóék éppen fejezik be a ketrecek csónakba pakolását, amikor látják, hogy a falubeliekkel egyre jobban elfajul a helyzet, sőt, a polgármester lányát El Toro a fertőzöttek közé akarja kitaszítani, és ezt már tényleg nem lehet szó nélkül hagyni. Az összetűzés következtében Ekszó és Grín térdelve várják El Toro ítéletét, közben meg Csendler mindjárt előadja megint a számolós mutatványát, de felesleges, mert a bika tudja, hogy nincs rádiókapcsolat a katonák és a ladik közt, így minden rakétával való fenyegetés üres. El Toro felajánlja, hogy elmehetnek a makikkal együtt, de a fegyverek meg a védőruhák maradnak, és ha esetleg majd a katamaránról akarnak légicsapást mérni, akkor figyelmezteti őket, hogy gyerekekkel fog majd együtt aludni.

06.jpg

Nagyon cseles. Már majdnem visszatértek a majmokkal, amikor Ekszó végre kifakad, hogy ez így nem járja. 13 őr van összesen, Grín és Csendler szerint seperc alatt lenyomják őket. Megy az érvelgetés, de persze, hogy az indulatok győznek, mert vadászni jöttek, hát itt az ideje, hogy vadásszanak, és látványosan visszafordulnak. Közben El Toro az esti hancurra készül már, viszik neki a friss husit, nem is sejti, hogy ezalatt Csendlerék már nagyban irtják kézzel az őröket. A golyóropogásra már El Toro is felfigyel, aki rögtön a késéért nyúl.

07.jpg

Közben Csendlerék már majdnem mindenkit elintéztek kint és megindulnak a bika szállása felé, aki rég elhúzta a csíkot a folyó felé, a hancur jelölt kislányt használva pajzsként, de nem megy vele sokra, mert a testőreit mind egy szálig kilövik. El Toro belátja, hogy vesztett, ezért megadja magát és kéri, hogy tartóztassák le, mire a polgármester szépen hátba szúrja. Csendlerék kb elismerően biccentenek és közlik vele, hogy a falu most már szabad. Mindenki boldog, mindenki örül, irány vissza a katamaránra, hadd perverzkedje ki magát Doki a makikkal, mi pedig elégedetten dőlünk hátra, hogy az usák értékrendszer még apokaliptikus körülmények közt is ismét diadalmaskodott, ez az..

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása