Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x02 - Parasomnia

2016. szeptember 13. 13:00 - Smiley93

Egy ismeretlen csajjal, Tracy-vel nyitunk, aki Menőcsaj anyjánál van éppen továbbtanulási tanácsadáson, ám mivel láthatóan teljesen kivan, hamar az alvásproblémáira terelődik a szó. Elárulja, hogy rémálmok gyötrik, a kórnak neve is van: parasomnia. El is meséli az egyik álmot, amelyikre emlékszik: éjszaka előbb egy madár kopogtat be hozzá az ablakon, majd a tetőablak nyílik ki magától, s amikor ezt a székén egyensúlyozva nagy nehezen visszacsukja, valaki kihúzza a lába alól a széket. A valóságban az apja ezután a szék mellett fekve talált rá. A lány meg van győződve róla, hogy az álomnak valós részei is voltak, ám Lydia anyja nem hisz ebben, s épp útjára bocsátaná, mikor a delikvens fulladozni kezd. Végül egy adag fekete vért hány Menőcsaj anyjának asztalára, amiben ráadásul sötét madártollak hevernek, na akkor most mi is a valóság, kérem szépen? A főcím, az biztosan az!

1.jpg

Idilli jelenet Állatdoki rendelőjéből: a világ legjobbfej munkaadója éppen Farkasfiút tanítja injekciót adni kutyák fenekébe, s büszkén figyeli a lelkes tanítványt, majd – nehogy megártson a sok civil állatgyógyítás – gyorsan megszakértik Kékkarom elejtett névadó testrészét is. Állatdoki szakvéleménye szerint az bizony egy hárpia karma, farkast nyomokban sem tartalmaz, holott gazdája egyértelműen a vonyító négylábúak közé tartozott. Farkasfiú erre felkapja a fejét, ám Állatdokit jobban izgatja, hogyan lehet erőt elszívni ezzel a hárpiakarommal, amire rendesen csak az alfa harapott bétái képesek – azaz Újfiú. Scott érdeklődik a befogadott béták helyzetéről is (aka Sztrádasrác), akik hagyományosan nem képesek ilyesmire, de kedvenc polihisztorunk egy természetfeletti forradalmat vizionál, ahol már semmilyen szabályra sem lehet mérget venni, mivel nagyon úgy tűnik, hogy valaki kísérletezgetős kedvében van.

2.jpg

Az őrsön Stiles győzködi az apját, hogy nyomozza le Sztrádasrácot meg a családját, mert a farkaskoma igen gyanús időzítéssel bukkant fel bétasági kérelmét lobogtatva a színen. Zsaruapu legszívesebben lerázná a fiát, elvégre nem ugorhat minden potenciális természetfeletti fenyegetés ködös képzetére, viszont ezért tartja az immár természetfeletti beavatott kisinasát, akit az aktahalmok mögül kiugrasztva ráállít a szaftosnak nem ígérkező ügyre. Sajnos csak egy gyorshajtási büntetést sikerül előásni 8 évvel ezelőttről, ám Stiles már eköré is komplett összeesküvés-elméletet kanyarít Maliának, akivel a suliban osztja meg a híreket. A vérpréri szkeptikus, ennyi erővel Stiles maga Hasfelmetsző Jack az állandó gyorshajtásaival, ám megértő barátnőként támogatja a pasiját, aki szerinte érthető módon érzi fenyegetésnek Adonisz Sztrádasrác felbukkanását, majd felajánlja kínzói szolgálatait is. Ekkor befut a szóban forgó Adonisz, s barátságosan odaint Stileséknak, mire Maliában felmerül a kérdés: mi is böki Stiles csőrét annyira a srácban? Hát az, hogy jottányit se emlékeztet a negyedikből ismert kissrácra, és nem csak azért, mert közben felnőtt.

3.jpg

Scott fülig érő vigyorral az arcán és Kirával az oldalán nyitja az utolsó sulis évének első napját, legalább valakinek jókedve van. Liamet a haverja viszont a berzerkerekről beszerzett kötetből való idézgetéssel zaklatja, Újfiú meg akkora tehetséggel tetteti, hogy semmit se tud az ügyről, hogy a haverja a fejét veri a falba. Mr. Yukimura órájára érve már Újfiú verheti a fejét a falba, mert egy olyan csaj mellé kell ülnie, akivel láthatóan nem szívélyes a viszonyuk, amit a csaj által Liam feneke alá csempészett rágó is sejtetni enged. Farkasfiú eközben fülig érő vigyorával egy olyan órára libben be, amin szemmel láthatóan sem Kira, sem Menőcsaj nem számított rá, hogy tiszteletét teszi, mert hát ez az emelt biosz. Erre tapintatosan fel is hívják a figyelmét, ám Scott rendíthetetlenül vigyorog, s felcsapja végig sárgával kiemelt tankönyvét, ejha, valaki nem bízza a véletlenre az állatorvoskodást. A tanárnő persze rögtön kiszúrja a leggyengébb láncszemet, Scottot, hálistennek két hétig még le lehet lépni a haladó bioszról, dobja oda a háznyi célzást, addig meg holnap felmérő.

4.jpg

A lyukasórára már kicsit lankad Scott vigyora, mikor is Stiles elrángatja Sztrádasrác után kémkedni. Újfiú éppen nagy nehezen lepattintja természetfeletti kérdéseken rugózó haverját, mikor a Liam Antifan Klubot működtető csajjal fut össze, aki a miheztartás végett közli: ki fogja csinálni a srácot. Nemcsak Liam, de vért hányó Tracy első napja is pocsékul alakul eddig, s lelombozva nyitná a szekrényét, mikor előbb kihalt folyosóra hallucinálja (?) magát, majd az egyik szekrényből egy gázmaszkos alak mászik elő, és kezd felé kúszni. Az alak egyébként kísértetiesen hasonlít Kékkarom megbízóira, ami tuti nem véletlen, hiszen #ezBeaconHills. A lidércnyomást Menőcsaj megjelenése szakítja félbe, aki kikíséri a halálra vált Tracy-t, így csak mi látjuk, hogy a szekrényén igazi karomnyomok éktelenkednek.

7.jpg

Az öltözőben Sztrádasrác meséli megharapása történetét. Ez egyszerű, mint a faék: éjszaka sokáig gördeszkázott valami elhagyatott medencében (bénán), a végén taknyolt is egyet, elrepült deszkáját meg egy alfa a grátisz harapásával adta neki vissza. Sajnos említett alfát még a srác első teliholdja előtt kinyiffantotta két bétája, akik teljesen véletlenül ikrek voltak (#ezBeaconHills), így szegény Sztrádasrác magára maradt a tenyérbemászó képével. Stiles szkeptikus, Scott meg vajszívű, így Sztrádasrác az alfát puhítja tovább, méghozzá egy megható, mi, asztmások tartsunk össze sztorival negyedikből (Farkasfiú amúgy már akkor is különös érzékenységgel rendelkezett az elesettek felé). Miután lelép, Stiles még mindig meg van győződve róla, hogy gázos a srác, ám Optimista Scottal lehetetlen ma értelmesen beszélni az őt körüllengő rózsaszín köd miatt.

9.jpg

Menőcsaj megdumálja az anyjával, hogy bízza rá Tracy-t egy délután erejéig. A lelkizős beszélgetés helyett azonban Kisinassal helyszínelnek a lány szobájában, aki felfedezi, hogy az elvileg rögzített tetőablak nagyon is nyitva van, ráadásul odakinn egy szétmarcangolt fejű madártetem díszeleg a tetőn egy rakat karomnyommal körbevéve, utóbbiról már nem is mer szólni a halálra vált Tracy-nek. Hasonlóan halálraváltan ül Mr. Yukimura Malia mellett az anyósülésen, aki nyilván alapjáraton sem egy őstehetséggel megáldott sofőr, de ráadásként még a gyerekkori balesetének emlékfoszlányai is beugranak neki vezetés közben, az eredmény borítékolható.

10.jpg

Stiles Sztrádasrác elleni bizonyítékgyűjtésének eredménye már sokkal több meglepetést tartogat, itt van mindjárt a srác apjának két aláírása, egy még 8 évvel ezelőttről, meg egy a jelenből, és teljesen más a kettő! Mikor ezt a többiek vonakodva se látják be, illetve rámutatnak, hogy még ha Stiles Theo apját illető gyanúja igaz is, az max. annyit tesz, hogy a gyerek pszichopaták közé született (aka Malia). Az általános elutasításra Stiles nagy dérrel-dúrral elvonul, a kocsijában a kotnyeles Liammel.

11.jpg

Kisinas szánja-bánja, de hivatalosan semmit sem intézkedhet Tracy halott madarának ügyében, viszont munka után tuti visszajön, forró nyomot (és igazi ügyet) szimatolt. Menőcsaj rögvest lecsap a lehetőségre, s ő is csatlakozna. Kisinas kéreti magát egy sort, de végül belemegy a dologba. Egy másik vadiúj nyomozópáros is születőben van, Stiles meg Újfiú duója, ez már csak egy ilyen rész. Ők persze Sztrádasrác után szimatolnak, aki egy gépezéssel töltött délutánt követően végre kiment a sötét erődbe egy gyanús csomaggal, így csinálják ezt a filmes rosszfiúk! Hőseink a nyomába szegődnek, s közben Liam elpanaszolja Stilesnak, mennyire be van tojva attól, hogy bemutassa farkas-énjét Masonnek a legjobb haverjának. Stiles szemében ez kevéssé drámai, egyetlen tanácsa van hát a bizonytalan bétának: elő az igazsággal!

12.jpg

Végszóra Újfiút elnyeli egy gödör, amibe rajta kívül más is belezuhanhatott, mert egy nyakláncot is talál az alján. De nincs idő régészkedésre, mert Sztrádasrác a végcéljához érkezett: egy kis hídról virágot dob a vízbe, és közben nagyon, de nagyon szomorú (ahogy azt Liam kiszagolja a tök menő szappan mellett). Ebből Stilesnak kicsit későn ugyan, de leesik, hogy Sztrádasrác az erdőben eltűnt nővérét gyászolta meg éppen, ami bizony nem éppen a filmes rosszfiúk szokása. Az önjelölt Sherlock és Watson tűnnének is el balfenéken, ám bukta van, mert Sztrádasrác elállja az útjukat, s máris sokkal rosszfiúsabban érdeklődik, mi a jó istent keresnek itt. Aztán visszatérve jól bevált tenyérbemászó modorához, megdumálják Stilesszal, hogy előbbi az aláírások okán nem bízik benne. Sztrádasrác ellenérvei erre elfogynak, így hát hízeleg egy sort Stilesnak is, mert hát ő nyilván nem csak Farkasfiú, hanem a legjobb haverja miatt is tért vissza, mert neki ilyen igazi, önfeláldozó és hűséges barátokra van szüksége, mint Stiles és a Scottfalka.

kieg.jpg

Tracy apja alaposan bedeszkázza a rosszalkodó tetőablakot, majd magára hagyja estére a lányát, aki ennek ellenére sem túlságosan nyugodt. Az égő kémkedős akció után haza igyekvő nyomozópárost Farkasfiú várja Stiles dzsipjénél, méghozzá az énmegmondtam-arcával. Stiles pechjére a kocsija megint pont rosszkor robban le, így még elviharzani se tud, s el kell viselnie Farkasfiú tolakodó Szt. Scott-auráját, míg ő a Paranoiás Haver szerepét játszhatja. Mikor Farkasfiú hótt komoly képpel még azt is bedobja, hogy szíve szerint Pszichóalfát is megmentené, Stiles annyira felhúzza magát, hogy a kocsiba öklöz, Farkasfiúnak kell meggyógyítani a kezét.

15.jpg

Kisinas is megkezdi eközben a harmadik műszakot Tracy-ék előtt, Menőcsaj is bejelentkezik, hogy éjfélre várható, Kisinas úgy vigyorog, mintha hónapok óta a legizgalmasabb éjszakája várna rá. Pedig egyelőre éppen úgy sikerült helyezkednie, hogy pont lemaradjon minden izgalomról, hiszen Tracy a háta mögött járkál egy szál hálóingben, elborult arccal, míg Kisinas távcsöve a házukra tapad. A suli előtt fut össze haverjával Liam, aki magyarázkodni kezdene az elmulasztott esti találkozó miatt, majd inkább úgy dönt, hogy az egész farkasos-sztorit megosztja Masonnel. Mielőtt azonban belefoghatna, egy farkas jelenik meg a parkolóban, mármint egy igazi, négylábú, aki úgy néz ki, mint Főfarkas 2.0 farkasalakja, a kék szemet leszámítva. A srácok a suliba menekülnek a vicsorgó állat elől, majd Újfiú elfárad, s inkább beveti a farkasmaszkot. A farkas meghunyászkodva elinal, a haver meg leesett állal bámul, te vérfarkas vagy, wtf. Majd olyan fejet vág, mint akinek a legszebb álma vált valóra.

16.jpg

Vágás az elinaló farkasra, aki Sztrádasrác hídján megtorpan, s felölti emberi alakját – még szép, hogy az a tenyérbemászó képű Sztrádasrác az, aki egész biztosan sütögeti a háttérben a maga pecsenyéjét, és tuti, hogy ennek Farkasfiúék nem sok hasznát fogják látni, sőt. Mázli, hogy Scott kiélvezi a gondtalan idők utolsó pillanatait, most éppen Kirával, aki kifaggatja állatorvosi ambícióiról. Farkasfiú kicsit bizonytalan, lehet, hogy túl hülye ő ilyen komoly szakmához, hát előfordulhat. De az tuti, hogy a gyakorlati biológia jól megy, azt léampaoltás után gyakorolják még Kirával. Kisinas Menőcsajjal kávézgat Tracy háza előtt, ami szokatlanul nyugodt. Lydia szabadkozik is, ekkora hűhót csapott semmiért, Parrishnek egy éjszakája bánja, ám Kisinas láthatólag ellentétes véleményen van, vigyorog is ezerrel Menőcsajra, főleg, hogy Tracy is remekül van.

17.jpg

Na, ebben mondjuk óriásit téved, mert a csaj valami alagsori illegális orvos kísérleti bonctermében találja magát, s már sorjáznak is be a gázmaszkos alakok, az egyik kezében egy hatalmas injekció tűvel, amit bele is szúrnak Tracy nyakába. A csaj egyébként vérfarkas volt, ezt pár flashback-jelenet igazolja, a beadott cucc láthatóan előhozta farkas-énjét. Stilinskiéknél Stiles még mindig Sztrádasrácon töri a fejét, amikor benyit Zsaruapu, s megpróbálja meggyőzni, hogy engedje el az ügyet. Stiles azonban ekkor szembesíti apját a ténnyel, miszerint már nem viseli a karikagyűrűjét. Erre Zsaruapu inkább visszatér a kevésbé kínos témára, Theóra, s türelemre inti fiát: ha Sztrádasrác bűnös, akkor előbb-utóbb hibázni fog.

18.jpg

19.jpg

Előbbi mondat elejéről ki is törölhetjük azt a „ha”-t és feltételes mód elfelejtve: Sztrádasrác ugyanis a megfélemlített szüleit (avagy „szüleit”) szembesíti az aláírás-bakival, mire az „apja” remegve mentegetőzik, ő bizony gyakorolt sokat! Láthatóan nem eleget, Sztrádasrác szerint, s az ilyen különbségek csak egyféle módon magyarázhatók: begipszezett kézzel senki se produkálja a szokásos aláírását, ugye? Zseni ez a gyerek, komolyan. A szülők már tudják, mi következik, apu beletörődőn nyújtja a kezét, anyu elfordul, a gyermek meg lecsap a kalapáccsal. Innen folytatjuk.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.13. 20:59:13

sztrádasrác (jó név, használom) esetében eddig a rész végéig hezitáltam: goni, nemgoni, degoni, aztán a szülős jelenet eldöntötte a kérdést :) és akkor jött: TUTTTAMMMM!!!

Anncsika93 2016.09.16. 22:50:05

@Biriksz_Krokiksz!: Anno én is pont így volt vele :))
Theo nekem már az elején se volt szimpatikus, végig az járt a fejemben, hogy ez az egész szitu meg a hirtelen felbukkanása így túl kényelmes meg egyszerű, de hát valóban, #ezittbeaconhills ugyebár :D
süti beállítások módosítása