Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 4x12 - Smoke and Mirrors (Évadzáró)

2016. szeptember 08. 11:00 - Smiley93

Kira ébred reggel (?) a szobájában a csontlakosztályban, s arra lesz figyelmes, hogy időközben kinyitották a cellája ajtaját. Nagy óvatosan, Farkasfiút szólongatva kimerészkedik, ám nem lehet elég óvatos, ha egyszer egy berzerkerektől hemzsegő alagútrendszerben van! Rá is támad egy kifejlett példány, a karján Farkasfiú mély tartalmú sáv-tetkóival, ja, akkor ez Berzerker Scott lesz. Szerencsére a gazdi, azaz Kate egyetlen intésére felhagy az erőszakkal, így az exvadász előadhatja a kedvenc sztoriját, a sajátját.

1jo.jpg

Elmeséli, hogy amikor sérülten ebbe a templomba vetődött, a Füst&Tükrök nevezetűbe, az itt tanyázó berzerkerek befogadták és segítettek neki, csak úgy. És egészen egy kevésbé megbízható forrás (=Pszichóalfa) megjelenéséig még csak nem is sejtette, hogy ő nemcsak irányítani képes e kedves lényeket, de egyenesen létre is tudja hozni őket, lásd Farkasfiú. Őt most szépen meg is kéri arra, hogy nyírja már ki Kirát, mert mégiscsak pofátlanság, hogy négy évadnyi masszív erőszak után még mindig nem ölt meg senkit se, s ezen azonmód változtatni kell. Főcím.

2jo.jpg

Az őrsön Stiles kér kimenőt egy mexikói kiruccanásra, na persze nem nyaralás, hanem havermentő akció céljából. Zsaruapu érthetően visszafogottan lelkes, érthetően aggódik, s még érthetőbben maga is menne a fiával vérjaguárra vadászni, és még véletlen se adna pisztolyra hasonlító tárgyat Stiles kezébe. Én se. Dereklakban is készülődnek a mexikói útra, ami annyit tesz, hogy Főfarkas bedobja, neki nem kell retúr repjegy, mert max. koporsóban/hullazsákban tér haza. Braeden erre bepipul, ő nem hagyja csak úgy elpatkolni újdonsült szerelemét, a mindig laza Derek viszont csak legyint, már elfogadta az elkerülhetetlen véget. Ekkor leszambázik Pszichóalfa is a padlásszobájából (?), hogy felhívja a figyelmet a mission impossible feladatra, amit egy berzerker kinyiffantása is jelent, s egy vadász szakértelme szükségeltetik hozzá. Mivel az egyetlen ismert farkasbarát vadász, Vadászapu éppen nem elérhető, Pszichóalfa jelentkezik is önkéntes segítőnek az akcióba (már ez önmagában olyan gyanús, valamiért mégsem böki senkinek se a szemét), meg persze a lányát és Scott bétáját is bevonná.

nevtelen.jpg

A McCall-lakban Stiles Maliával kutat Scott-szagnyom után, előbbi a szennyesben turkál, utóbbi a párnát kapja inkább fel, ami egy fokkal mégis csak gusztibb. A földszinten az elalfátlanodott bétába, Újfiúba futnak bele, aki a fejébe vette, hogy aktív részt vállal alfája megmentésében, teliholdas éjszaka meg önkontrollproblémák ide vagy oda. Stiles fogát szívva ugyan, de belemegy a dologba, amihez persze egy szupererős csomagtartós kocsira lesz szükség. Utóbbit Braeden szállítja le, mikor a Mentsük meg a megmentőt! akció résztvevői összegyűlnek egy félreeső raktárban. Miután kölcsönös döbbenettel és rosszallással nyugtázzák bizonyos résztvevők jelenlétét (Újfiú, Pszichóalfa), Peter bácsi bejelenti, hogy Farkasfiú erejét más nem, csak Kate tudja elvenni, szóval ideje lenne tiplizni, Mexikó nem a szomszéd utcában fekszik.

4.jpg

Még hiányzik azonban egy fő, Lydia, aki a beugrott a suliba Kira dzsekijéért, hogy tőle is legyen szagmintájuk. Az expedíciót azonban megzavarja egy karmos kéz (valamint a vélhetően hozzá tartozó berzerker) felbukkanása. Ez egyszersmind remek alkalom arra, hogy a kisfarkas Liam máris hasznos tagjává váljon a felmentőseregnek, hiszen riadóztatja suliban gürcölő haverját, hogy hajtsa fel Menőcsajt. Így a kiscserkészek két rabszállítóval útra kelhetnek a mexikói sivatagban. Útközben Főfarkas szuvenírrel lepi meg a lebilincselt Újfiút: a Hale-féle koncentrációs spirállal. Újfiú haverja, Mason eközben a suliban megtalálja Menőcsaj mobilját, őt meg egy berzerker.

5.jpg

Ugrunk az utazóinkhoz, először apa-lánya beszélgetést kapcsolunk. Pszichóalfa egy esetleges esti gyilkosság gondolata felé terelgeti a lányát, utcahosszal az év apukája díj győztese. A másik furgonban Liamen jelentkeznek az első telihold-tünetek, lehet elkezdeni aggódni. Kira már elég régóta aggódik, mert miután Berzerker Scott jól elagyabugyálta, nem indult be a gyógyító rókaerő. Odahallucinálja hát az anyját, aki oktató kérdésekkel rávezeti a megoldásra: azaz még több fájdalmat kell okoznia magának, s voilá!, mintegy varázsütésre kicuneszemet villant. Mintegy varázsütésre tér magához Liam haverja is, méghozzá Menőcsaj társaságában, mobil nélkül, egy berzerker nagydarab fickó foglyaként. Főfarkasék furgonjában kezd melegedni a helyzet, Derek hiába traktálja Újfiút a Hale-mantrával (α-β-ω), Liam egyre vérszomjasabban vicsorog, mire Stiles betojik rendesen, s Főfarkas ráförmedésére előáll a konkurens Zen-falka koncentrációs mantrájával – s lám, az máris hat a kis bétánál! Egy-null Satomiéknak.

6.jpg

A kis csapat optimista hangulatban érkezik Kaste templomához, elvégre ha Újfiú képes uralni a telihold-tüneteket, akkor itt ma bizony bármi megtörténhet! Főfarkas nyitja is ki a kocsiajtót, s ugyanazon lendülettel oldalra vágja egy berzerker, majd jól meggyepálja az immár fájóan hétköznapi sebtűrő képességekkel rendelkező Dereket, míg Braeden egy lövéssorozattal el nem üldözi. Derek fetreng, Derek vérzik, Derek hörög – pár másodpercig mindenki lefagyva lesi Főfarkas haldoklását, majd annak unszolására végül – Pszichóalfával az élen – Farkasfiú megmentésére rohannak, a sebesülttel Braeden marad hátra.

7.jpg

Alig érnek be, Stilest máris Zsaruapu csörgeti, most jött rá, hogy a fia megint átverte és lelépett a veszélybe, érkeznek az atyai szidalmak némi aggodalommal és segítőkészséggel fűszerezve. Utóbbit felhasználva Stiles az apját jól felfegyverkezve a suliba küldi Menőcsaj meg Mason keresésére. Bontják a vonalat, de a csapat egy lépést se tud megtenni, máris berzerkerek törnek rájuk. Főfarkaséknál se sokkal jobb a helyzet: Braeden pisztolyt nyom Derek kezébe, s nagyban esküdözik, hogy halálos seb ide vagy oda, ő biza megmenti szerelmét, mikor itt is felbukkan az ellen, még Kate is tiszteletét teszi.

8.jpg

allstars.jpg

A kelepcébe került csapat kettéválik: Stiles indul Scotték felkutatására, míg a természetfelettiek szembeszállnak az üldözőkkel, Pszichóalfa a sarokból lesi a tenyerét dörzsölgetve, ahogy lánya kiáll az ellennel. Kint Braeden hajszálnyira kerül attól, hogy egy berzerker megfojtsa, mikor befut a felmentősereg, azaz: Calavérák Maffianagyival az élen, valamint egy vadiúj duó, Vadászapu meg Kisinas kettőse. Az All Stars láttán Kate gyorsan kereket old. Stiles végül megtalálja Kirát, aki azonnal elspoilerezi neki Kate Farkasfiún végrehajtott barkácsakcióját, azaz hogy a falkatagok éppen alfájukkal vívnak élet-halál harcot pár teremmel odébb. Még pár méterrel távolabb pedig Kate&the Berserkers küzdenek a felvonult All Stars ellen, a csata aláfestő zenéje mellett Főfarkas leheli ki a lelkét.

9.jpg

A suli alagsorában Menőcsaj meg Liam elég rugalmas barátja arra az elhatározásra jutottak, hogy baseballütővel esnek neki pesztonkájuknak. Az eredmény nem meglepő, viszont annál fájdalmasabb. Épp a fejükön keletkezett púpokat masszírozzák, mikor befut Zsaruapu, s egy kézigránáttal lepi meg a berzerkert, ami a szörny kezében robban fel. Miután így lerendezték a gonosz lényt, megbeszélik, hogy Menőcsajt bizony direkt távol akarták tartani az események sűrűjétől, mivel tudja, hogy Farkasfiú meg fog halni.

10.jpg

Ha már az események sűrűjét emlegettük, akkor lássuk, mi zajlik ott: Pszichóalfa épp nagy csalafintán úgy intézte a dolgokat, hogy Malia készül kinyírni Scottot, mikor befut Stiles meg Kira, s gyorsan tisztázzák a Scott=berzerker képletet. Az általános megdöbbenés közepette Farkasfiú ismét erőre kap, s nekitámad a csipetcsapatnak. A kinn küzdő kontingens szénája sem áll sokkal jobban, a tárak kezdenek csak kifogyni, az ellenség nem, így hát ideje, hogy Vadászapu előkapja a spéci sárga lövedékét, amit alighanem a spéci sárga növényből fabrikált valahogy, a részletekkel később jelentkezünk.

11.jpg

Vissza a barlangba, ahol Farkasfiú már a bétáját fojtogatja, aki az utolsó levegőjével még alfáját győzködi az emberségességéről, akarom mondani farkasságáról. A módszer beválni látszik, Berzerker Scott előbb elbizonytalanodik, majd elhátrálva teátrálisan leveti a berzerker-gúnyát, s farkasszemet néz Pszichóalfával, akit menten szembesít is gaztetteivel, úgy mint: Kate kitanítása berzerker-trükkökre Farkasfiú hatalmának megszerzése érdekében.

12a.jpg

Pszichóalfa nem tagadja, nem is megerősíti, hanem egyenesen kiigazítja a vádakat: a családjának kívánta megszerezni a hatalmat, aminek terhét persze ő vállalta volna magára, hiszen nem jó, ja Szent Scott-féle naiv tinik bitorolják azt. Ezzel a végszóval át is változik farkassá, félrehajítja az ellene forduló Maliát, majd összecsap ex-bétájával.

12b.jpg

Kinn sorra hullanak el a jók, éppen Maffianagyi kerül sorra Kate-nél, mikor a vérjaguárra ráveti magát egy fekete farkas, mármint olyan igazi, állat formájú példány, ami ebben a sorozatban ritka, mint a fehér holló, s leteríti a megrémült ellent. Miután megcsócsálta kicsit, felölti emberi alakját, ami megtévesztően hasonlít Főfarkasra. Ja, hát mert ő tényleg Főfarkas, aki miután látszólag elpatkolt, ugrott egy szintet, s nemesebb formában tért vissza, a berzerker-fejleemelő szupererővel gazdagodva. Ettől Kate annyira berezel, hogy fejét vesztve menekülne, könnyű célpontot biztosítva Vadászapu számára, aki remek érzékkel ereszti bele a sárga lövedéket.

13.jpg

Odabenn a kezdetben kiegyenlített küzdelemben Pszichóalfa azon mesterkedik, hogy Farkasfiú kinyiffantson valakit. Számításai nem jönnek be, mert Scott végül öldöklés nélkül is felülkerekedik, s egy jól eltalált rúgással meg egy még jobb pofonnal eszméletlenné s harcképtelenné teszi Pszichót, méghozzá anélkül, hogy megölné, majd a beszüremlő holdfényben pózolva csodálja a végeredményt. A sérült Kate az alagutakba menekül, ahová a szintén sérült Vadászapu követi. Némi testvéri szóváltást követően Kate eliszkol, mondván, a tesó úgysem fogja kinyírni, és tényleg.

14.jpg

Másnap mentőakció aftershow a templom előtt: Vadászapu búcsúzkodik, miután alaposan kiütötte Pszichóalfát: a Calavérákkal kötött alkut még részekkel ezelőtt, miszerint segít megtalálni Kate-et, utána pedig békében útjára engedi Maffianagyi. Braeden elárulja feltámadt pasijának, hogy tényleg rendőrbíró volt egykor, s rögeszmésen hajkurászta az ún. Sivatagi Farkast, mire Derek csak néz, de nagy akaraterővel nem spoilerez el semmit az ötödik évadból. Inkább férfias fejbiccentéssel ő is búcsút vesz Scottéktól, s szépen elhajtanak a csajával anélkül, hogy a feltámadását bárki megmagyarázta volna, vagy legalább azt, hogy milyen lény ő most éppen.

15.jpg

Mivel ez másodlagos, még egy gyors montázs az akció utóéletről hőseink hétköznapjaiban: Kira megkapja a szüleitől az első farkát, Újfiú Stiles meg Scott támogatásával próbálja kidumálni magukat Edzőbánál az elmulasztott edzés/meccs miatt, aki nem hisz nekik, de Scottékra bízza Liam pesztrálását, amit az Alfa vigyorogva nyugtáz. Nincs sok oka viszont vigyorogni Pszichóalfának, egyrészt, mert a Visszhangos házba zárták be, másrészt, mert azon belül is Valack, a Háromszemű lett a szobatársa. Az ismerkedős esten rögtön meg is mutatja Peternek a harmadik érzékszervét, mire Pszichóalfa visítva tapad az üvegre, mindhiába, mert bizony ezzel vége a dalnak meg az évadnak is.

16.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.09. 22:00:10

"mire Derek csak néz, de nagy akaraterővel nem spoilerez el semmit az ötödik évadból"
ez nem tudom, h célzás volt-e, de magamra vettem.
XD

Smiley93 2016.09.12. 21:27:53

@Biriksz_Krokiksz!: inkább emlékeztető, magamnak :D
süti beállítások módosítása