Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Quantico 1x01 - Run

2016. szeptember 07. 09:00 - Scott Pilgrim

A sorozat egy leégett épület romjaival kezdődik, a romok közt pedig ott fekszik Priyanka Chopra. Aztán visszaugrunk az időben 9 hónapot, amikor Priyanka Chopra még Massive Attackre szaladt Oaklandben. Kiderül, hogy az anyjával lakik, de már nem sokáig, ugyanis éppen költözik, méghozzá Washingtonba. A repülőn megismerkedik egy Ryan Booth nevű férfival, a beszélgetésükből megtudjuk, hogy Washingtonból tovább megy Chilébe, ahol állítólag orvos lesz. Ryan meg haza megy a Fülöp-szigetekre és katona. Augustába ugrunk, ahol egy szőke nő néz szét egy hatalmas házban, ami tele van vitrinbe rakott fegyverekkel, majd megyünk is tovább Salt Lake City-be, ahol egy nyakkendős fehér fickó sétál és kezet fog egy csomó emberrel. Majd rögtön New Yorkban találjuk magunkat, ahol egy sárga sapkás, Simon nevű hipszter találkozik a vastag béléses kabátot viselő Max nevű fickóval, akivel először találkoznak, Simon lesmárolja és csinál egy szelfit közben, majd elköszön tőle, mert sietnie kell. Aztán Loganben, a semmi közepén vagyunk, ahol egy hidzsábot viselő muszlim nő egy benzinkúton akar WC-re menni, de ott közlik, hogy nem működik a WC-jük. Majd egy fickó mellette elkapja a WC kulcsát és elmegy. Ettől a nő láthatóan dühös lesz, az eladó közli vele, hogy csak ha vesz valamit, akkor használhatja, úgyhogy vesz egy Amerika-zászlós kulcstartót és elviharzik a mosdóba. A mosdóban átöltözik és a WC tartályából kivesz valamit, majd elhajt, egy autó meg követni kezdi. Ez a sok minden össze fog függni, nyugi.

vlcsnap-2016-09-07-00h50m03s910.png

Priyanka Chopra egy autóban hupákol Ryannel, aki utána megkérdi a nevét, meg kér opcionálisan egy telefonszámot és egy mailt is, Pryanka pedig elmondja, hogy ez nem fog hosszútávon működni, majd Sherlock Holmes-t megszégyenítő megfigyelőképességének segítségével elhadar öt dolgot Ryanről, ami miatt megbízhatatlannak tartja, mert nem mindenben mondott igazat, majd egy csókkal lelép és nem derül ki a neve. Majd kiderül, hogy ezt a sok ember, akit eddig láttunk, mind Quanticoba ment az FBI akadémiájára, igen, még Ryan is. Ezután visszaugrunk az epizód elejéhez, Priyanka Chopra pedig éppen magához tér a romok közt. Egy rakás fegyveres FBI-os veszi körül, igazolja magát, kisegítik. Visszaugrunk az időben az Akadémiára, a szőke csaj a padban a főnököt cikizi. A szőke nő bemutatkozik az eligazításon Priyanka-nak, és végre kiderül a nevük a karaktereiknek: a szőke Shelby Wyatt, Chopra pedig Alex Parrish. A koliban Simon Ryan szobatársa lesz, Alex pedig Shelby-é, és szembe szomszédok egymással. A nyakkendős fickóról meg kiderül, hogy mormon, de idegen nyelveket beszélő, kiváló képességekkel rendelkező mormon és Eric-mek hívják, egy szőke srác lesz a szobatársa és hamar megismerkednek Simonnal. Ryan a folyósón megpróbál bemutatkozni Alexnek, aki közli hangosan, hogy hat órája szexeltek egy autóban, minek, ezt a többiek is hallják és nagyon kínos, Ryan el is szégyelli magát.

vlcsnap-2016-09-07-00h50m50s049.png

A muszlim nőt Nimah Aminnak hívják és ő kapott egyedül egy személyes szobát. Simon bekopog, benyit, és ott van Nimah nem túl sok öltözékben, és közli Simonnal finomat, hogy takarodjon. Aztán elkezdődik az oktatás azzal, hogy választaniuk kell egy csoporttársat, van 24 órájuk, hogy kiderítsék róla azt az egy dolgot, ami az aktájában hiányzik, különben ki vannak rúgva. A szőke srác, akit az imdb szerint Calebnek hívnak, Eric aktáját választja, Ryan pedig Alexét. Majd ugrunk a robbanás utánra, kiderül, hogy valaki a Demokratikus Jelöltállító Kongresszus közelében robbantot és belsős munka volt, mivel Alex az egyetlen túlélő, és mivel 6 hónapot járt egy akadémiára az összes potenciális elkövetővel, neki kell kiderítenie, hogy melyik volt csoporttársa volt az elkövető. Kiderül, hogy már eleve terroristaként épült be Quanticoba. Innentől pedig Alex elkezdi mesélni, mi történt az akadémián a második napon és visszaugrunk az időben újra az akadémiára. Kiderül, hogy a két vezető tanár korábban jártak, most a fekete nő a főnöke a fehér fickónak is. A fekete nőt Miranda Shaw-nak hívják és ő Quantico aligazgatója és a volt pasiját, akit Liamnek hívják, szívességből vette fel, mert az alkesz lett, miután meghaltak a szülei.

vlcsnap-2016-09-07-00h51m01s896.png

Reggel gyakorlati órára mennek, Nimah mondja, hogy könnyű a 24 órás feladat, ő már meg is fejtette. Simon elnézést kér Nimah-tól, amiért rányitott, majd mondja, hogy feltűnt neki, hogy időnként jobboldalt, időnként baloldalt fogja össze a hidzsabját, megkérdi, hogy van-e ennek jelentősége, Nimah azt mondja igen, de nem mondja el, mi. Kapunk egy montázst arról, ahogy a karakterek gyakorlatoznak, amikor meg nem, akkor a kapott emberről próbálják kideríteni a hiányzó infót. Shelby-ről kiderül, hogy olyan kiváló célbalövő, hogy szerepelt már fegyvermagazin címlapján. Shelby Calebet húzta, Alex pedig elmondja neki, hogy az a titka, hogy hiába izmos, tök béna fizikálisan és szarul is céloz, a reggeli tréningen derült ki róla. Eric tök feszült, nagyon nem akarja, hogy Caleb megtudjon róla valamit. Caleb viszont már tudja, és a többiek előtt megkérdi, hogyan nem derült ki róla még a sötét múltja, Eric tök feszült, a többiek nyugtatgatják. Végül letelik a 24 óra, és jön a vizsga: egy hazugságvizsgáló segítségével kell az adott személyből kiszedni azt, amit megtudtak róla.

vlcsnap-2016-09-07-00h51m11s347.png

Simon az első, aki kiderítette Shelby-ről, hogy a szülei a World Trade Centerbe csapódó gépen ültek, a fémdarab pedig, amit mindenhova visz magával, egy darabka a repülőből, amin a szülei utaztak. Nimah a következő, aki kiderítette Simonról, hogy még szűz, de ez nem az igazi infó, hanem az, hogy bár egy konzervatív zsidó családban nőtt fel, pár éve Gázába ment és a palesztinokkal élt, amiről senki sem tud. Alex a következő, akiről kiderítette Ryan, hogy az anyja önvédelemből lelőtte a fegyverrel fenyegetőző apját a szeme láttára. Caleb és Eric megy következőnek, Caleb meg genyó módjára út közben próbálja kikészíteni a gyereket és folyamatosan zrikálja. Ettől Eric annyira kikészül, hogy eltorlaszolja az interjúszobában az ajtót és lelő egy embert, majd Calebre szegezi a fegyvert. Itt félbemarad a flashback, mert az Alexet kihallgató FBI-os főember kap egy üzenetet egy kis cetlin, amit a kávéspoharával együtt a szemétbe akar dobni, de a kis összegyűrt cetli a kuka mellé esik és ennek lesz mindjárt jelentősége. Visszaugrunk még a flashbackbe, amiből kiderül, hogy Caleb csak blöffölt, semmit nem derített ki és remélte, hogyha kikészíti mentálisan Eric-et, akkor az majd bevallja. Vissza a jelenbe, a cetli a földön szétnyílik, Alex pedig látja, hogy az van rajta, hogy tartsa az FBI-os főmufti őt még ott tovább.

vlcsnap-2016-09-07-00h51m23s350.png

Vissza a flashbackbe, Eric motyog valamit, hogy nem gondolta volna, hogy a lány meghal, majd főbe lövi magát. Kiderül, hogy teherbe ejtett Malawin egy 14 éves lányt, a lányon illegális abortuszt végeztek, amibe belehalt. Ezen Liam és Miranda jól össze is veszik, hogy kinek a hibája, hogy ezt nem tudták róla. Caleb egy medencénél zokog, Shelby és Simon vigasztalja. Kiderül, hogy csak a szülei miatt került be az akadémiára, akik mindketten ügynökök voltak, ezért volt béna a teszteken. Calebet kirúgják az akadémiáról. Simon elhívja kávézni Nimah-t, akiről megtudjuk, hogy valójában két személy, valószínűleg egypetéjű ikrek, és ezért van néha más felé kötve a hidzsáb, mert két ember játssza ugyanazt az embert. Közben vissza a jelenbe, ahol Alex megkérdi, hogy mi van, miért kell ott tartani őt, mire a főmufti elmondja, hogy ő a beépített ember, mivel egy karcolás sincs rajta, gyanús helyen tért magához, a fegyverével meg hármat lőttek. Majd mutatják neki az élő felvételt, ahogy a kommandósok behatolnak a lakására, ahol bombaalkatrészek vannak, meg tervrajzok a falon, és ott van Ryan is, holtan a padlón. Vissza az akadémiára.

vlcsnap-2016-09-07-00h52m37s689.png

Alex bevallja Liamnek, hogy nem az anyja lőtte le igazából az apját, hanem ő. Majd utána kiderült, hogy az apja ügynök volt, az anyja pedig rögtön elküldte 10 évre Mumbaiba, és nem tud róla, hogy jelentkezett az FBI-hoz. Ki akarja deríteni, hogy ki volt az apja, mert nem ügynökként ismerte. Közben kiderül az is, hogy Ryant eleve Liam állította Alexre, hogy figyelje meg őt, már a kezdetektől. Visszaugrunk a jelenbe, ahol Alexet éppen letartóztatják. Kiderül, hogy a golyó, amivel végeztek Ryannel, megegyezik azzal, ami Alex fegyverébe jár, Liam pedig azt gyanítja indítéknak, hogy megtudta az igazságot az apjáról és nem tetszett neki, ezért követte el a legnagyobb terroristaakciót Amerikában 9/11 óta. Beültetik az FBI rabszállítójába, beül a két ügynök elöl, az egyik sokkolóval elintézi a másikat, kiderül róla, hogy Miranda az. Közli vele, hogy mindketten tudják, hogy nem terrorista, a tettes rá akarja kenni, és csak ő jöhet rá, hogy ki a tettes, mert ő töltött el több hónapot a diákok közvetlen közelében, amíg Miranda egy asztal mögött ült, és ha börtönbe kerül, nem éli túl Alex. Közben Liam megtudja, hogy a rabszállító sofőrjét megtalálták eszméletlenül, mozgósítja az embereit. Miranda mondja Alexnek, hogy az ülése alatt van csereruha és dob neki egy kulcsot, Alex kiszabadítja magát. Egy FBI autó felborítja a rabszállítót, kiáltja Miranda Alexnek, hogy meneküljön, az ügynökök kinyitják a rabszállító hátulját, de Alex nincs ott, majd látjuk a tömegben sétálni, és ezzel vége is az első résznek. Ez izginek ígérkezik!

Címkék: quantico
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotty 2016.09.07. 12:39:47

Én megnéztem, eléggé kusza...

sas70 2016.09.07. 14:05:26

Néha kicsit zavaró, ahogyan a különböző időpontokban történt események között ugrál, de a történet mégis előre halad és utólag érthetővé válik.

A Halálfa Szára 2016.09.07. 14:21:01

@sas70: Jaja, nem nagyon támogatja a ki-be rohangálást a szobában.
Nem ártott végigolvassam a két epizódot mégegyszer, köszönet a posztért :)
süti beállítások módosítása