Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 1x03 - Dead Reckoning

2016. szeptember 07. 11:00 - Zirowe

Megjöttek az oroszok.. Egy régi Kirov osztályú csatacirkálón érkeztek a kis aranyosak, talán még atomfegyverük is van. A sercegő hangú vezérüket Ruszkov altengernagynak hívják, és már abból látszik, hogy mennyire elszánt, ahogyan szorongatja a kis bemondóját és próbálja jobb belátásra bírni Csendleréket, aki azonnal elrendeli, hogy hozzanak neki egy orosz nyelvkönyvet, hogy a saját nyelvén küldhessen el a jó k… Csendler felhívja Ruszkov figyelmét arra, hogy usák vizeken van, ahol nem látják szívesen az ő fajtájukat, szóval tipplizzenek azonnal.

01.jpg

Ruszkovot ez nem nagyon hatja meg, és inkább közli a követeléseit: nyilván nem a hajó kovi ubi tartalékaira hajt, hanem „csak” a vírus törzse kell neki, a kutatási anyag, meg persze Doki, hogy azért a legénység tagjai ne unatkozzanak a tengeren.. Csendler jól arcon röhögi szegény ruszki papát, majd ismét felszólítja kedvesen a távozásra. Ruszkov erre kezdi a keménykedést: emlékszel a francia nukipukira? No, az én voltam. Szóval ha nem szeretnél megint egy atomvillanás fényében lebarnulni, azt ajánlom, hogy azonnal adjátok meg magatokat. Csendler inkább személyesen beszélné ezt meg, szóval lefixálnak egy randit, ahol majd „békésen” megbeszélik a részleteket. Azonnal lerohanja Dokit, mert nem érti, hogy Ruszkov honnan tudja, hogy a cirkálón vannak ők meg a vírus törzs. Csendler azt is elárulja, hogy Ruszkov egy katonai zseni, baromi sok könyvet írt a modern tengeri hadviselésről, szóval az esélyek eléggé alacsonyak, de ne parázzatok, mert a hős csapathoz Teksz is csatlakozott, ezért majd biztos lesz pár poén elszórva a kósza golyók közt.

02.jpg

Ekszónak nem tetszik, hogy Csendler személyesen tart a csipet csapattal, de ő kihangsúlyozza, hogy mindenképpen ott kell lennie, mert bele akar nézni Ruszkov szemébe, düm, düm, düm.. Ruszkov megnyugtatja őket, hogy felesleges maszkban tárgyalni, mert mother russia gyermekei nem fertőzöttek. Persze, ezt majd bemondásra elhisszük, először kérünk vért, letesztelünk mindenkit, és majd csak utána indulhat az értelmes tárgyalás. Közben a hajón Ekszó észreveszi, hogy a szorgos kis ruszki katonák éppen aláaknázzák az öblöt, ezért jó lenne, ha találnának egy másik kiutat innen. Ruszkov előadja a kis történetét, hogy a járvány kitörésekor minden hajót visszarendeltek az anyaországba, de ő volt az egyetlen, aki az elejétől kezdve hangoztatta, hogy ahhoz, hogy túléljék ezt, muszáj a vízen maradniuk. Még jó, hogy parancsot szeget, máskülönben nem maradtak volna életben, és akkor nem lenne ő az utolsó életben lévő orosz admirális, szóval az uniformis, amit hordanak, számára már nem hordoz semmilyen jelentőséget.

03.jpg

Bezzeg Csendlerék, ő továbbra is azt tartja magáról és az embereiről, hogy hű usák katonák, akik betartják az anyaország törvényeit. Szépen kifejtésre kerül, hogy tök mindegy, hogy atomot lőttek ki Franciaországra, hiszen gyakorlatilag alig maradtak ott túlélők, csak azért csinálták, hogy a katamarán ne tudjon tankolni. Ruszkov szerint a járvány kitörése után pokoli állapotok voltak, ember embernek farkasa lett, testvér testvér ellen fordult, az emberiség nem érdemli meg, hogy megmeneküljön, ezért majd ha megkaparintja az ellenszert, azt belátása szerint fogja használni, de tuti nem adja oda bárkinek, amúgy Csendlernek egyébként se fog sikerülni megalkotnia az ellenszert, mert egy alapvető hozzávaló csak náluk található meg, de hogy mi az, azt nem árulja el. Csendler felajánl egy mintát a vírus törzsből a távozásukért, de Dokit nem engedi. Ruszkov nem repes az örömtől, vagy megkapja Dokit is, vagy nukipuki. Jó, akkor nem kapsz semmit. No para, az orosz hajónak 25 évnyi nukleáris üzemanyaga van, addig tudják sakkban tartani az öblöt.

04.jpg

Az tök jó, de a kaja meg usák kézben van, szóval patthelyzet van. Hogy lássuk mennyire elszánt az orosz, Ruszkov fejbelővi az egyik katonáját a tőle elkért fegyverrel, így állítása szerint eggyel kevesebb szájat kell majd etetnie. A tárgyalások ezzel megszakadtak, Csendler pedig szomorúan konstatálja a katamaránon, hogy a tárgyalás alatt az öböl bejárata teljesen alá lett aknázva, így semmi esélye a menekvésnek. Hős kapitányunk próbálja megtudni Dokitól, hogy mire gondolhatott Ruszkov, amikor azt mondta, hogy nála van egy nélkülözhetetlen alapanyag az ellenszerhez, de Doki nem vágja miről van szó. Időközben találnak a térképen egy régi csatornát, ami elég sekély, ezért az oroszok nem aknázták alá, elvileg arra jó lesz, hogy egy csónakkal megkerüljék az öblöt és az oroszokat hátba támadják, közben meg Teksz megmutatja, hol vannak a szárazföldi játékszerek, elvileg egy Bradley tank is akad valahol. A csatorna állapotát felmérő csapatot az oroszok kiiktatják, ami eléggé feldühíti Csendlert, ezért szépen kilövi az oroszok csónakját. 

05.jpg

Persze ő nem annyira embertelen, mint Ruszkov, ezért csak mellélő, ami épp elég arra, hogy a katonák a vízbe essenek, Ruszkov pedig tekintse ezt egy figyelmeztetésnek, ami így is több, mint amennyit az ő emberei kaptak, de ne aggódjon, mert legközelebb nem fog mellé menni, és hogy alátámassza az állításait, oroszul fenyegeti meg, hogy az ottani legénység is megértse a szándékait, és megkezdődik a látványos visszaszámlálás 5-től, amire Ruszkov az utolsó pillanatban hajlandó hallgatni, és a kihátrál az öbölből, Csendler pedig kap 24 órát arra, hogy átadja Dokit. Ezalatt viszont megindul a partizánakció is, Doki áruló partnere fegyvert fog a nőre és megpróbálja átcsalni az orosz hajóra, de egyértelmű, hogy ez nem fog sikerülni, ezért megindul a nagy kergetődzés a hajón, majd egy kis keménykedés után sikerül sarokba szorítani Árulót, aki nem hajlandó megadni magát, inkább megfenyeget mindenkit azzal, hogy szabadon engedi a vírust a hajón. Nem túl okos fenyegetés, mert a Doki is ott van, tehát ő is kampó lenne.

06.jpg

Egyértelmű, hogy Árulót nem az eszéért szeretjük.. Végre mindenkinek leesett, hogy Áruló végig kapcsolatban állt az oroszokkal, akik így találták meg őket annyiszor. Áruló persze tagad mindent, és állítása szerint az admirális fogva tartja a lányát meg a feleségét, és csak ezért segített nekik, éjfélre kellene leszállítania Dokit. Csendler meglátja ebben a nagy lehetőséget, megvárják a dagályt, hogy a kis csatornán kerüljenek az oroszok hátában, hiába túl szoros és van tele korallal a feneke, ők ügyesek és okosak, no meg persze náluk az erkölcsi fölény, ezért majd mindent megoldanak. Csendlernek az akcióhoz kell egy nő, amihez Fószter pont kapóra jön. „Egy farmon nőtt fel, ért a fegyverekhez?” Wtf?! Ez a kérdés eléggé érdekesen hangzott, főleg, hogy egy tengerész hadnagyhoz szólt.. De hülye kérdésre hülye válasz: „képzett céllövő vagyok, 1km-ről eltalálom egy tyúk taraját, uram”, menő. Persze Fószter kanjának nagyon nem tetszik, hogy a nőjét küldik a tűzvonalban, ezért kamu kifogásokkal eléri, hogy ő is vele tartson.

07.jpg

Az akcióhoz le kell kapcsolni minden műszert, se szonár, se radar, így talán nem vesznek minket észre az oroszok, de persze így az egész manőverezősdi eléggé nehéz lesz, sőt, kb lehetetlen, de bízzunk a hősökben. A parton megismerjük az alufólia egyik új funkcióját: megfelelő beállításokkal el lehet vele érni, hogy azt nézzék a katamaránnak, amíg az lekapcsol minden gépet és eltűnik a radar felszínéről. A csali csónak Fószterrel meg a kanjával már útnak is indult, ezért a hajó megkezdi a kézi manőverezést a csatornában, amitől mindenki fosik előre. A sok adatközlésből látjuk, hogy a kézzel való navigálás tényleg megterhelő feladat, főleg éjszaka. Közben az oroszok is látják már a csali csónakot és már készítik is az ünneplő vodkát, de nagy pofára esés lesz, mert Grín már élesítette is a robbanószert a csónakban. Csendlerék ezalatt felkészültek arra, hogy kirobbantsák a korallt, hogy a hajó át tudjon törni az utolsó métereken és elérje Ruszkovékat, de ezt majd csak akkor lehet, amikor a csónak célba ért.

08.jpg

A csónakon viszont Grín még jobban félteni kezdi a dugótársát, aki nem hajlandó parancsra vízbe ugrani, ezért a csónak robbantása késik az előre megállapított forgatókönyvhöz képest. Amikor a cirkálóhoz közel a csónak nem kezd el lassítani, már Ruszkovéknak is leesik, hogy vmi nincs rendben, de sajnos már túl késő, ütközés és robbanás a jutalmuk, amire már Csendlerék is beizzítják a torpedókat a védtelen korallokkal szemben, és a katamarán épségben kijut a nyílt vizekre. Ruszkovékat leszámítva mindenki boldog. Mondjuk már csak a tipikus ég felé mutató köröző ököl és szentségelés hiányzott a végéről, ha már klisés főgonoszról van szó.

09.jpg

Grín nem örül, mert Fószter miatt nem tudott objektíven gondolkodni a küldetés alatt és végre rájön, hogy ezért tiltott alapból a kapcsolatuk, ezért most azt szeretné, ha Fószter békén hagyná őt egy darabig. Csendler azért még megkérdi Árulót, hogy Ruszkovnak van-e B terve, de annak nagyon nincs fingja semmiről, viszont szerinte tuti, hogy a családjának már rég kampó, ami nyilván nem hatja meg Csendlert. Mi meg végre megtudjuk, hogy mi az az értékes alapanyag, ami Ruszkov birtokában van: egy koszos szőrös szemüveges, egerekre lehelő tudósféleség, akiről majd legközelebb többet fogunk megtudni.

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2016.09.07. 12:35:28

"Ruszkov honnan tudja, hogy a cirkálón vannak.."
Romboló ;)
süti beállítások módosítása