Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x01 - Creatures of the Night (Az éjszaka teremtményei)

2016. szeptember 06. 13:00 - Smiley93

A negyedik évadban sok minden történt, ami felforgatta a békés beacon hillsi farkasok hétköznapjait, jelesül: Farkasfiú a nagy hősködés közepette átváltoztatta lacrosse-konkurrensét a bétájává, Zsaruapu polihisztor kisinasáról kiderült, hogy valamiféle ismeretlen tűzálló természetfeletti (röviden: ITT), Főfarkas pedig – miután elvesztette farkaserejét, meghalt, majd ismeretlen lényként, fekete farkasalakban feltámadt – atyai büszkeséggel elengedte tanítványa kezét, s ismeretlen vizekre evezett helyekre autókázott, teljesen új értelmet adva az új én, új kezdet közhelynek.

1a.jpg

Ennél mondjuk több izgalmas és fontos dolog is történt, például kedvenc helyszínünkhöz, a Visszhangos házhoz kapcsolódóan is, úgyhogy felütésként lessünk is be ide, csak hogy ez az évad is jól induljon. Egy páciens éppen zuhanyzik, miközben türelmetlen ápolója katatónia-tettetéssel vádolja meg, majd felpaprikázva kirángatja a zuhany alól a csajt – Lydiát, wtf. Ezután egy másik ápolóval a cellájába vezetik Menőcsajt, s Őrmesternő zöldfülű tanítványára bízza, hogy turbózza fel Lydiát háromszoros adag gyógyszerrel.

1b.jpg

A srác olyannyira amatőr, hogy bénázik az injekció beadásánál, nem találja a vénát. Éppen keresne egy nagyobbat, mondjuk a nyaki artériát (wtf Nr. 2), mikor Menőcsaj egy sikítással magához tér, felpattan, bezárja a csávót, s kereket old. Gond nélkül lekaratézza az elfogására induló ápolókat meg őröket, s csak akkor torpan meg, mikor Gonosziker sétál vele szemben (wtf Nr. 3). A srác közli vele, hogy a kezelése még nem ért véget, a hatás kedvéért a hátulról befutó őrök lesokkolják a lányt, aki erősködik: szólnia kell a haveroknak, hogy mind meg fognak halni. Főcím, méghozzá vadonatúj, Liammel kiegészített verzió.

1c.jpg

Éjszaka, telihold, két jóbarát, no meg a dzsip – békés jelenet Scott és Stiles életéből, akik éppen lakást keresnek az egyetemi éveikre, hiszen végzősök lettek, nem lehet elég korán nekikezdeni a felkészülésnek. Farkasfiú filozofikus hangulatban van, Állatdokit és bölcs szavait emlegeti fel, méghozzá a híres egyszer fenn, másszor lenn elméletét. Míg ez a harmadik évad csúfos fináléjában optimizmussal töltötte el, most éppen ellenkezőleg, aggodalomra ad okot, hisz vagy fél éve senki sem tört az életükre, szóval… Itt megakasztja a Mester gondolatmenetét a türelmetlen kisbéta, Liam, aki fához kötözve kénytelen elütni az időt, miután a múltkor pucéran, egy szál farkasmaszkban randalírozott teliholdkor. Nagy kiskutyaszemekkel, égre-földre esküdözve meggyőzi alfáját, hogy tökéletes az önkontrollja, aki erre eloldozza, de csak mert nem veszi észre a véres karomnyomokat füllentős bétája tenyerén.

2.jpg

Az őrsön hatalmas a felfordulás, mindenki a vihar, az áramszünet és az ehhez fűződő balesetek miatt telefonál, csak úgy égnek a vonalak, szegény Kisinas nem is győzi szusszal, ráadásul Zsaruapu újabb adag nulla kvalitású munkát testál rá. Erre már besokall a mellőzött polihisztor, s a seriff irodájába ered reklamálni, ez már csak egy ilyen éjszaka. Zsaruapunak Scotthoz hasonlóan megesik a szíve a tanítványán, s megbízza egy saját esettel: csendháborítással!

3.jpg

Kisinas duzzogva kiszáll a helyszínre, egy hatalmas vidéki kúriához, ami éppenséggel teljesen elhagyatott és néma. Kisinas azért kötelességtudóan bemerészkedik, még a pincét is bevállalja, ahol az egyik téglafalból hall gyanús kaparászását, valaki itt Kőműves Kelement játszott! Na most, hogy az eset ilyen izgalmassá vált, neki is esik a falnak, ám alig üt rajta egy aprócska lyukat, máris vér csordul ki belülről, majd kirobban a fal foglya is, hálából rögvest fojtogatással nyitva megmentőjénél.

4.jpg

Kisinas hörög, majd előkapja a narancsszemeket is, mire a kékszemű farkas csodálkozik egy sort, te nem farkas vagy, de nem is ember, majd ezzel a végszóval a földre ejti a rémült Kisinast. A megmentőből áldozattá avanzsált Kisinas azonban még nem lélegezhet fel, mert farkaskoma előkapja kéken világító karmait, s tett vagy őszintét játszva Scottot – ki mást? – keresi Parrishen, aki persze tagad, jutalmul elnyeli a karmok-fogak rengetege.

5.jpg

A keresett alfa eközben Stilesszal meg Liammel valami végzős rendezvényre siet a suliba, mikor lerobbannak, s szigszalaggal kell megfoldozniuk a dzsipet, hogy még a vihar előtt tovább tudjanak menni. Viharba került egy rég látott ismerős arc is, Malia apja alias Remeteapu, s éppen egy útra zuhant fát próbál odébb emelni néhány lelkes diákkal, mikor felbukkan a lánya, s szó szerint fél kézzel elintézi a dolgot.

6.jpg

Utána elcsevegnek egy kicsit Maliával, meglepően normális apa-lánya viszonyról árulkodik a beszélgetés, ami csak azért fura, mert aput két évaddal ezelőtt láttuk utoljára, és hallani se nagyon hallatott magáról. Egye penész, fogadjuk ezt is el, s ugorjunk a srácokra, akik begurultak a dzsippel, s Remeteapu kötelező fegyveres fenyegetését követően felszedik Maliát. Aztán faggatják szerencsétlen lányt, megbukott-e a pótvizsgán, amin az múlik, hogy velük jár-e végzős évfolyamba, ám még nincs eredmény.

7.jpg

Farkasanyu két műszak között hazaugrik, lenyom egy dialógnak képzelt monológot otthon sem lévő fiának, majd megúszva a szemtől szemben találkozást Kisinas előbb kiszabadított védencével lelép. Farkasfiú sajnos hátrahagyott egy cetlit a hűtőn, hogy a suliban lesz, amit nem csak Farkasanyu, de a művelt farkaskoma is elolvas, helyzet van. Kiránál is az van, aki a szüleivel rostokol egy dugóban, térerő meg nincs, ráadásul az ég is leszakad, alighanem el fog késni a Karcolat nevű sulis programról. Újfiú Scottnak újságolja már a kórházban, hogy az apja többórás műtéten robotol, szóval vagy a kórházban rostokol tovább, vagy a végzősökre tapad. Farkasfiúnak nem fűlik a foga a bébiszitterkedéshez, gyorsan tenyérellenőrzést végez, s lebuktatja karomnyomokat rejtegető bétáját. Azért elnéző az újonccal, elvégre Főfarkas szerint az évszázad legerősebb kisfarkasát teremtette meg hőskomplexusai kiélése közben, ismétlem FŐFARKAS szerint, ennél nem létezik nagyobb dicséret. Persze a nagy erő kezdetben sok gonddal, később meg… hát, sok erővel jár majd.

8.jpg

A biztató szavakkal magára hagyja kis bétáját az alfa, s lohol Stileshoz, hogy szóljon, még nem érte el Kirát. Stiles erre a tök laza Farkasfiú helyett is aggodalmaskodni kezd, tud egyáltalán a kicune a mai programról? Hát, amikor egy hete sms-ezett, nem ez volt a téma, vonogatja a vállát Farkasfiú, hű, ez ám a szenvedélyes kapcsolat. Stiles is csak les, hirtelen elbizonytalanodik, hogy ezek ketten járnak-e még. Farkasfiú ismét a vállát vonogatja csak, hát mondtam neki, hogy érezze jól magát. Na, erre Stiles meg Malia jól beijesztik, hogy ezt a csaj alkalmasint úgy is érthette, hogy zöld utat kapott mindenféle pasizáshoz, így mikor kiderül, hogy Kira dugóban rostokol, az immár minimálisan féltékeny Scott útra is kel élete szerelméhez.

kieg.jpg

Az őrsön is izgalmas az éjjel, most épp egy kiskorú bűnözőt hoznak be, visszaeső elkövetőről van szó. Zsaruapu szánja-bánja, de ezért – ahogy a múltkor megígérte – immár börtön fog járni, mire a srác előbb könyörög, majd fenyegetőzik, méghozzá a seriff tönkretételével. Scott, mielőtt Kirához indulna, még hazaugrik, ahol furcsa mágneses jelenségeket tapasztal, mintha a McCall-lak egy mágneses mezőbe került volna. Kisinas igen rossz bőrben próbál beszólni az őrsre, hogy megsérült (de annyira, amibe egy normál ember már többször belehalt volna), ám a walkie talkie-ja is süket. Így hát jobb híján őt lesmároló Menőcsajt vizionál a helyszínre, míg a valóságban Zsaruapu talál rá s viszi azonnal hozzáértő kezekbe, Farkasanyuhoz. Ketten jól megszakértik a sérültet, s megállapítják, hogy nem csak égési, de minden más típusú sérülésből is szupergyorsan gyógyul, mire a páciens egyszer csak felpattan. Zsaruapu reflexből szegezi rá a fegyverét, főleg, hogy narancs szemmel nyomul. Kisinasa azonban ártalmatlan, s miután döbbenten konstatálja, hogy túl jól van, eszébe jut a Scottra irányuló fenyegetés is, ideje lenne értesíteni az ifjú alfát.

9.jpg

Az ifjú alfának jelenleg azonban jobb dolga akadt, hiszen Kirát igyekszik megmenteni fehér lovon fekete motoron érkező szőke hercegként barna farkasként a dugóból, a szerelmesek találkozását egy ismeretlen srác lesi gyanús érdeklődéssel egy másik kocsiból, aki korábban Kirával is váltott két szót, vélhetően nem most láttuk utoljára. Vissza a kórházba. Kisinas megosztja esti tapasztalatait Farkasanyuékkal, szerinte a Kékkarom az erejét szipolyozta ki a karmain keresztül, vélhetően hasonlót tervez Farkasfiúval is. Újfiú kagylózza az eszmecserét, majd rohan is el a hírekkel.

10.jpg

Stiles meg Malia a sulinál várnak a többiekre, egyelőre hiába. Stiles ideges, hogy a haverok nem jönnek el, mert szinte rögeszmésen retteg attól, hogy az érettségi után különválnak útjaik, s elveszíti a legjobb barátait, főként Scottot. Malia biztosítja róla, hogy a barátságuk nem fog megszakadni, a kibontakozó csókcsatát a berontó Liam szakítja félbe, akit Malia előbb fenyegetésnek hisz, így félvállra fektet, s csak azután tudja figyelmeztetni őket a Farkasfiúra leselkedő veszélyről.

12.jpg

A szóban forgó veszély már rá is lelt a suli mellett Kirával romantikázó Scottra, s hiába próbálják egyesült erővel megfékezni Kékkarmot, az játszi könnyedséggel kényszeríti térdre őket. Már épp felnyársalná Farkasfiút, mikor befut egy ismeretlen Hős, egy másik vérfarkas (a srác a sztrádáról), s nyer pár percet Scottnak. Mikor őt is leteríti Kékkarom, végre megmerítkezhet Farkasfiú alfa-esszenciájában, Stilesék már csak az erőelszívásos részre esnek be. Már épp úgy tűnik, hogy Scott rögtön az évadnyitóban elveszti erejét, ám az utolsó pillanatban újult erőre kap, s végül ő kerekedik felül, majd egy lightos fenyegetéssel útjára küldi Kékkarmot.

14a.jpg

Miután az ellen elinalt, bemutatkozik a nem várt segítő. Ő lenne a Srác a sztrádáról, polgári nevén Theo, a Srác Negyedikből. Most költözött vissza a családjával Beacon Hillsbe, mivel hírét vette, hogy Scott McCall, egy igaz alfa tanyázik itt, s azonmód kérvényezi is felvételét a Scottfalkába. Az alfa egyelőre nem nyilatkozik a kérdésben, mert igen nagy késésben vannak a suliból, ahol a végzősök a monogramjukat írják fel alkoholos filccel egy könyvtári polcra. Már ott figyel egy nagyon gyanús D.H., alighanem Főfarkas tollából, s hőseink is sorra felvésik a sajátjukat, méghozzá Malia az M.T.-t, nesze neked Pszichóalfa. Az utolsóként sorra kerülő Scott Allison monogramját is a sajátja alá biggyeszti, szép gesztus.

15.jpg

Kékkarom egy elhagyatott raktárban térdepel, s megbízói előtt próbálja mosni a szennyest, hiába. A három fémszerkós-maszkos alak, akik Darth Vaderes stílusban nyomják, már ami a hangképzést illeti, cseppet sem elnézőek Kékkarom kudarcának kérdésében, aki sem az akadályt nem hárította el, ráadásul ő maga is egy kudarc, meg amúgy is a nincs második esély jegyében élnek. Így hát nincs mese, Kékkarom megy a levesbe, a hulla mellkasából madarak szabadulnak ki.

16.jpg

A sztorit Menőcsaj meséli amúgy a Visszhangos házban Gonoszikernek, aki persze nem is Gonosziker, hanem egy középkorú pasas, s az ötödik évad forgatókönyvét követeli Lydiától, mire képekben kapunk is pár spoilert: Scott vs. Újfiú harc, Farkasanyu felpofozza Zsaruaput, Kira elautózik a valahová, Kisinas félmeztelenül, kormos style-ban sárgaszemet villant, Maliát egy barlangban rémíti halálra a saját anyja, a Sivatagi Farkas, Stiles meg a felfordult dzsipje mellett fekszik eszméletlenül - majd lehet szépen pipálgatni a tételeket. Menőcsaj azonban nem emlékszik az egész évadra, így a doki (?) gyorsan előkap egy fúrót, hogy meglékelje a banshee agyát. Ezt nevezem szép indításnak!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.07. 07:25:28

csak én érzem, h szegény Kira szerepe egyre silányabb, volt h még bele is kellett tekernem, annyira elunalmasodott. az évadkezdés viszont nagyon ütősen indult a lidiás részekkel, röpködtek a vattafakkok nézés közben. simán merem kijelenteni, h ez a legjobb évad mind közül, a diliházas jelenetek külön kedvenceim.

2016.09.07. 07:31:14

...a szigszalagos autoreparáláson pedig megborultam, még most is nyüszítve vinnyogok, akármikor eszembe jut
XD

Anncsika93 2016.09.11. 09:59:14

@Biriksz_Krokiksz!: Szegény Rosco, az évad végére már borzasztó ramaty állapotba kerül....
süti beállítások módosítása