Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 2x01 - A zuhanás

2016. szeptember 04. 11:00 - Hoppancs

A sorozat legfrissebb epizódját megnézheted ma este, az AXN-en!

Az első évadhoz hasonlóan most is egy rohanó emberrel indítunk. Az illető ezúttal Eric Warner (Michael Ealy), aki egy irodaház lépcsőjén lefelé versenyez a lifttel, kétségbeesett lihegéséből kiindulva nem jókedvében. Hamar kiderül, hogy tényleg nem, a felesége, Kate (Jordana Brewster) ugyanis kipottyant a sokadikról, és nem elég, hogy ezzel hamarabb leért nála, de még el is hunyt. Eric hirtelen nem is tud mit szólni, csak sokkosan, boldog időket flashbackelve szorongatja a holt asszonyt, mialatt odasiető családja a katasztrófaturistákkal közösen sajnálkozik és értetlenkedik.

bscap0000_16.jpg

A tragikus hangulatba némi színt csempészve terem a helyszínen régi kedvencünk, Andrea Cornell (Juliette Lewis) nyomozó, aki először kollégáit alázza, amiért hagyták, hogy a bámészkodók mindent összebarmoljanak, majd a bús férfit világosítja fel, hogy a neje sajnos nem támad fel az ölelgetéstől. Úgyhogy nyugodtan elengedheti. Ha már erre járt, váltana pár szót a jelenlévőkkel, köztük Eric látványosan zokogó húgával, Amandával (Mekia Cox) és maffiózókülsejű apjával, Johnnal (Terry O’ Quinn). A csinosan öltözött társaság visszatekintgetős elbeszéléséből megtudjuk: a balul végződő céges bulira Kate és Eric még látszólag vidáman érkezett, és olyan bájosan nevetgéltek a papával, hogy öröm volt nézni. A mulatság apropója egyébként az volt, hogy John kisfiára ruházta a vezetői pozíciót. Elvileg megérdemelten és mindenki nagy örömére. Elvileg. Amanda a férje nélkül érkezett, mert az menő sebész és műtenie kell, vagy csak nem létezik, mint Meg néhány fiúja a Family Guyban. Annak idején egyébként Amanda mutatta be a bátyónak barinőjét, Kate-et.

bscap0001_1.jpg

Cornell nem tudja nem észrevenni, hogy idősb Warner még milyen fiatalos és huncut, meg is tudakolja, miért ment nyugdíjba. Csak ideje volt átadni a stafétabotot, szerénykedik John, majd további kérdések következnek a változás generálta érzésekről és Kate aktuális lelkiállapotáról. Eric sejti, mire megy ki utóbbi, ezért leszögezi, hogy az önkezűség kizárt, mert neje gyereket várt. Erre sógornője, Melanie kissé túl nagyot hökken. A közelmúltba kalandozva láthatjuk, ahogy Kate sírva konstatálja, hogy ura a szekrényben lelt piciny pólóból kikövetkeztette a tényállást. Persze örül ő, meg minden, csak hát azok a fránya hormonok. Hogyne.

bscap0002_3.jpg

Míg a harmadik tesó, Patrick vigasztaló üzemmódba kapcsol, Amanda szipogva, de határozottan felfedi Cornellnek, hogy ő bizony ügyvéd. Aha, a kijelölt ügyvédek irodájánál van, mondja Andrea, gonosz kis mosolya pedig azt sugallja, hogy ez olyasmi lehet, mint a kisegítő iskola, vagy a büfé-menzajegy szak. A lány csak egy pillanatra zökken ki a szerepből, és kijelenti, hogy felügyelni fogja bátyja kihallgatását. A fivérek felkapják a fejüket, Cornell lenéző okéval távozik. Amanda viszont belelendül, most már apunak is bizonyítaná, hogy ő egy született Magyar György. Előadja, hogy Cornell bizony Ericre utazik, ezért nincs idő belepunnyadni a gyászba, ez itten háború. A rendőrség folyton kiforgat mindent, Cornell meg tudjuk, milyen extra genya volt már az előző szezonban is. Patrick némi kételynek ad hangot, mire Mandy sértődötten közli, hogy ha kevésbé nyomi jogász kell, akkor vegyenek maguknak. Neeee, bízunk mi benned is, mondja John mert ez mégiscsak ingyen van.

bscap0000_17.jpg

Eric nem bírja tovább, húzna haza, de Amanda inkább azt indítványozza, hogy mindketten töltsék Johnnál az éjszakát. Apu mintha máshol járna, de azért rábólint. Cornell mindenkit szemmel ver a liftben, majd Erickel küld egy zsarut, hogy vetkőztesse le. Na, nem kell rosszra gondolni, csak a csurom vér öltönye kell a melóhoz. Az irodaházban pedig törvényszéki vizsgálatot tartanak másnap, ha esetleg valaki visszatérne nosztalgiázni vagy bizonyítékokat rendezgetni, akkor ne tegye. Otthon mindenki álmatlan, még Amanda is, pedig nála egy egész gyógyszertárnyi nyugtató van. Ráadásul izzad, mint állat. Ezen egyelőre senki sem akad fenn hosszabban, mert gondolataikat leköti a szétkenődött Kate, akinek pár órával ezelőtt még semmi baja nem volt. Mondjuk, már most sincs. Mind pityeregnek. 

bscap0004.jpg

Régi hálaadásra ugrunk, ahol az ellenszenves ribanc szerepét vállaló Melanie a cseléd hiányát kifogásolja, a Warner-gyerekek meg anyjuk említésére rezzenek össze, de amúgy oldott a légkör. Kapunk pár szép leckét Johntól, aki olyan ideális apának tűnik, hogy tutira nagy bajok vannak vele. Eric még ebből a közepesen jó emlékből sem szívesen ocsúdik fel reggel, úgyhogy elsiet dolgozni, hogy ne gondoljon a történtekre. Bizony, éppen arra a munkahelyre indul, ahová Cornell nyomatékosan kérte, hogy ne menjen, úgyhogy meg is érdemli, hogy épp az orra előtt csapódjon be a rekonstrukciót szolgáló Kate-bábu. Ettől kicsit még a zord rendőrnő is zavarba jön, de összeszedi magát, mert még rá kell repülnie talpnyaló alkalmazottakra, akik szinte mind bejöttek, hiába nem volt kötelező. Ericet egyelőre kerüli, pedig Amanda már repesve várja, hogy a szart is kijogászkodja belőle.

bscap0008.jpg

A meggyötört férfi ezúttal mókás, medencébe lökdösős villámesküvőjére emlékezik, ahol Patrick volt a netes lelkész, majd humoros barátját, Neal Olivert faggatja, hogy mire kíváncsi Cornell. Egyelőre arra, hogy ki, mikor és mit csinált a partin. Neal is megerősíti, hogy mindig a férj a gyanúsított, de persze tudja, hogy a cimbora ártatlan, hiszen remek srác. Eric pénzügyi előrejelzéseket kér, de helyettük a temetkezési vállalkozás legelőnyösebb ajánlatait kapja, mert azok most aktuálisabbak. (Pedig annak idején még ő írt végrendeletet házassági vagyonjogi szerződés helyett.) Hirtelen Cornell után szalad, hogy biztosítsa, nem végzett Kate-tel, arra viszont nem hajlandó válaszolni, hogy járt-e a tetőn. Valószínűleg akkor igen. Neal szerint nem lehetett öngyilkosság, és igenis, bírta Kate-et.

bscap0006.jpg

Kate irodájában (mert ő is a vállalatnál dolgozott belső ellenőrként) Eric felfedezi, hogy a nő fiókját felfeszítették, a titkos tabletjén pedig egy csomag érkezéséről várta üzenet. A hullaházban Cornell barátságos „maguk mit keresnek itt” nézéssel fogadja a Warner família három buzgó tagját, akik nem tudhattak volna arról, hogy elkészült a boncolási jegyzőkönyv. De ugye Johnnak vannak ismerősei. A vizsgálat szerint Kate nyolchetes terhes volt és a dulakodás nyomai meg a landolási helyzete alapján emberölés áldozata lett. Szóval ez már hivatalos. A legnagyobb poén viszont az, hogy egyszer már szült. Mivel Eric nem tudott róla, ezért vagy nagyon hülye szegény, vagy nem az övé volt a poronty.

bscap0005.jpg

Az özvegy kitartóan próbál rájönni a Kate postafiókjához szükséges számkódra, lazításként pedig a babatrikót markolászva zokog. A halotti toron mindenféle rémes emberek támadják a testvéreket, akik a játszószobában próbálnak elbújni, de hiába, mert John kizavarja őket. Kiderül, hogy az anyjuk nem halt meg, de száz éve nem is beszéltek vele. A semmit sem tisztelő Andrea itt is nyomul, mire Warnerék jól körbeállják. Felesleges a keménykedés, mert nem csak azt derítette ki villámgyorsan, hogy Eric a tetőn volt az ominózus estén, hanem azt is, hogy fiatalon javítóba került, egy bizonyos Steven Porter megöléséért. Na, persze nem szándékosan tette, biztos csak beleszaladt szegény a késébe. Vagy mégsem?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása