Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Academy 1x08 - Habosított unalom az első élőshow-ban

2016. szeptember 04. 19:00 - BaZsa

Még a nyolcvanas évekből maradt nagyanyámnál egy türkiz koszorúslányruha, ami már akkor is cikinek számított, abban játszottunk királylányosat hatévesen. Na, Ördögh Nórára ma este egy pont olyat adtak rá, úgyhogy a második élőshow bennem már az első másodpercekben nosztalgikus érzéseket keltett. Nóri és Majka elmondják a szabályokat, teaselnek kicsit, hogy szavazzon a nép - mint az öt, aki nézi - , mert most már ki fog esni valaki. Mutatják a zsűrit, úrjézusatyaúristen, Pásztor Annát meg karácsonyi habcsóknak maszkírozták. Király Viktor elmondja, hogy ez nagyon nehéz lelkileg egy hét volt, Anna meg imádja a versenyzők szagát érezni. 

img_2839.PNG

img_2840.PNG

Jecsmenik Arnold kezd, aki gyakorlás helyett a héten szétbulizta az agyát, és alig aludt, ez meg is látszik a produkcióján. Semmiképp sem neki kellene kezdenie a műsort, mert ezt a küzdelmes kínlódást, amit művel, még az aligruhás kalapácsos csajok sem dobják fel. A dal elején valami nagyon fura, mintha nem hallaná magát rendesen, aztán helyre billen, de abban sincs sok köszönet. Arnold liheg a tánctól - nahát, nahát, talán mégsem lenne hülyeség a fogyókúra - , egy ponton a szöveg is kimegy, valamit próbál alkotni a szerencsétlen, de egyszerűen nem üt. Vastag Csaba szerint olyan volt, mint amikor valaki aktívan csinálja a semmit, ez az este első jó mondata. A többi zsűritag sincs lenyűgözve, összesen 77 pontot adnak neki.

Fazekas Eszter jön, aki a kisfilmje szerint magabiztosabb lett, és ez látszik is. Kifejezetten jól néz ki, és az a helyzet, hogy a kis hangi bizonytalanságok ellenére jó is, mert nagyon jelen van. Üdvözlendő, hogy nem táncoltatják szét vele ezt a dalt, a vibratója pedig még mindig izgalmas. Keresztes Ildikót lenyűgözte Eszter, és a többieknek is tetszett, 86 pont.

img_2842.PNG

Szűcs Randy mégis úgy döntött, hogy fellép, örülünk Vincent. Mély neki a dal, az elején csak meleg levegő jön ki a torkán hang helyett. Valahogy belejön, de nem lesz sokkal jobb, és tényleg olyan a feje, mint egy moncsicsi. Csaba mutatja neki a szám alatt, hogy mosolyogjon, hát tényleg elég kifejezéstelen a tekintete. Az az érzésem van, hogy nemhogy nem élvezi a dalt, hanem kifejezetten szenved benne. Anna szerint csak a Randy szemébe kiülő jeges rémület tartja vissza lányok ezreit a bugyihajigálástól. A zsűri ma kifejezetten szigorú, 68 pont.

Balog Brigi jön Radics Gigi dalával, vajon kijön az a falzett? Első körben azt nem értem, hogy miért nem lehet ennek a kislánynak egy kontaktlencsét adni. A falzett kijött, remek, bár a dalt valószínűleg lejjebb transzponálták egy-két félhanggal. Brigi nem rossz, de leginkább olyan, mint egy kis terminátor, lenyomja a számot, hangilag rendben van, csak ő jár lélekben valahol egészen máshol. Vastag Csaba meglepően kedvesen és jókat mond, kezd szimpatikus lenni. Anna szerint Brigi túl szabályos, és vegye le a szemüvegét, megveregetem a jobb kezemmel a bal vállamat, én is ezt mondom Annám. 85 pont.

img_2846.PNG

Kertész Iván folytatja a show-t a reklám után. Nem teszem le a hajamat tőle, de nagyon pontos az éneklése és irtó cuki. Van valami kellemes a kisugárzásában, jó levegőjű fiú. Hát meg kell zabálni, ahogy bólogat meg zavarban van. Elmondása szerint a lányokkal találta meg a leginkább a közös hangot, Carrie Bradshaw óta tudjuk, hogy minden csajnak kell egy fiú barát. Csaba brillírozik ma este a poénokkal, lezsákosfrodózza Ivánt. 88 pontot ér a cukiság.

Gór-Nagy Erika jön, akiről sok minden nem derült ki a héten. Az első gondolatom, hogy nem kell valakiből szexistennőt csinálni, aki nem szexistennő. A második, hogy a dal eleje erőtlen és hamis. A fiúkat még azért elnézegetném, de sajnos őket mutatják kevesebbet. Nem, nem, nem, rossz a ruha, rossz az attitűd, nem áll neki jól ez a seggrázás. Nekem jobban tetszett a múltkor az ijesztgetős fura lány szerepében. A zsűri valami egész mást láthatott, mert szerintük szexi volt. Ok. 90 pont. WTF? Ok.

img_2847.PNG

Bene Barbi nagyon halványan kezd, iszonyú hamis, ráfeszít, nyomja, mint süket a csengőt. Gyilkos pillantásokkal igyekszik kompenzálni, hogy nem tudja elénekelni ezt a dalt. A kamuzenekar a színpadon nevetséges. Barbi a szám végére összekapja magát, de ettől még nem felejtem el neki az elejét. Ő úgy érzi, tett bele kakaót, majdnem összeesik a végén, hogy csinálna végig egy koncertet? A zsűri szerint erőltetett volt, és tényleg. 77 pont, Barbi csalódott.

img_2850.PNG

Libor Laura Xénára van sminkelve, nagyképűen nyilatkozik a kisfilmben. Az a baj, hogy ez egy nagyon jó és nagyon karakteres dal, Laura meg semmilyen. Az éneklésében nincs dinamika, végzet asszonyát ad ott, ahol egy feminista lázadót kéne hoznia. Attól pedig, hogy mikrofonállványt úgy simogatja, mint egy faszt, nem fogom elhinni, hogy érti is, amit énekel. Megint az van, hogy a hangja és az éneklése oké, de az egész szétesik. A zsűrinek tetszett, nem ugyanazt láttuk, megint Pásztor Anna mondja a tutit. 83 pont.

Budavári Zita. Kifejezetten szexi a csaj, csak sajnos amit csinál, az nagyon iskolás, plusz nem tud menni a cipőjében. A múltkorihoz képest elég gyenge ez a produkció, nem is írok róla többet, egyrészt kurvára unom, másrészt nem érdemel több szót. Amúgy meg a dal is szar. 80 pont. Egyre rosszabbul bírom a műsort, tolerálhatatlanul, szenvedtetően unalmas egyébként.

Ossó Balázs se lett sokkal jobb a múltkori óta, totál semmilyen, a refrénnél rendszeresen alul marad a szó szoros, és átvitt értelmében is. Rappelni jól tud, ott beindul valami, nem kell mindenkinek énekelni. Konkrétan kínlódok a műsor ezen pontjánál, nem akarom tovább nézni, elátkozom a percet, hogy elkezdtem hogyvoltozni, szóval lehet, hogy ez a szenvedés majd rányomja a bélyegét az elkövetkezőkre. A zsűri szerint Balázs nagyot fejlődött, hát tényleg mi a faszom van. 93 pont???

Az a helyzet, hogy egy ilyen monstre dögunalommal terhelni a nézőket több, mint bűn: hiba. Konkrétan tépem a hajamat. Még Vastag Csaba meg Majka poénjai sem segítenek az eleve bukott ügyön.

img_2853.PNG

Szőcs Renáta következik, akit a múltkor nagyon szerettünk. Fasza, végre, végre, az első igazán értékelhető produkciót látjuk. Az első, amitől libabőrös lettem. Minden egyben van, tényleg kurva jó az egész, Reni gyönyörű, tökéletesen énekel, a dal fel van építve, szép a mozgás, átélt, csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni. Ez kérem világszínvonal. Egy kibaszott díva a csaj. Megmentette az estémet. Keresztes is bőg, de én is. Bravó. A zsűri imádja, abszolút jogosan. 98 pont.

Baszásmániás Illés Adriánnál kimegyek pisilni, 85 pont. Jé, Adrián még Majkánál is kisebb.

Pádár Alexandra jön. Megy a hangja ehhez a számhoz. Ahhoz képest, hogy utálja, elég jól megoldja, a mennyezet azért nem szakad le. Semmi különös, korrekt, Anna szerint Amanda Lear, 92 pont, lapozzunk. 

img_2856.PNG

Hegyi Dávid, a kis eminens következik. Az elején azt a 90 fokos terpeszt nem értem. Mondták neki, hogy vaduljon meg, ez többé-kevésbé sikerül, bár néha olyan érzést kelt, mint amikor egy kiscica tigrist játszik. Az, hogy az éneklés oké, nem meglepő tőle, de az egész nekem még mindig túl steril. Azért a végét odarakja. A zsűri állva tapsol, Dávid még boldog szülinapot kíván a mamának, biztos kettővel többen szavaznak rá emiatt. 99 pont.

Végre kihirdetik a közönség szavazatai alapján beállt sorrendet, Szőcs Renáta kapta a legtöbb pontot, a jövő héten ő védett lesz, így nem kerülhet a veszélyzónába. Aki Lilla és Hanna mellé a veszélyzónába kerül, az pont az a Szűcs Randy, akitől kurvára nem akarok még egy dalt meghallgatni, de sajna muszáj lesz.Jön a három veszélyzónás énekes, a többiek húznak vissza az Akadémiára piázgatni.

img_2859.PNG

Nóri elmondja a szabályokat, most a zsűri nem pontoz, a közönség szavazatai alapján legtöbb pontot kapott veszélyzónás húzhat a többiekhez pezsizni, a másik kettőből meg a zsűri kiválasztja, hogy melyik menjen most a levesbe, és melyik essen ki majd a jövő héten.

img_2860.PNG

Kátai Lilla kezdi a végtelenre nyúló adás utolsó körét. Szerencsére a gyerek közben visít, hogy tejet kér, úgyhogy felállhatok, és van legalább 30 másodperc, amit nem kell végigszenvednem. Halvány, gyenge, erőtlen, hallani a hangján, hogy beteg, de nem nagyon igyekszik, hogy valamivel kompenzálja ezt a hátrányt. Konkrétan úgy szar, ahogy van. Nagyon, nagyon ciki, látszik az is, hogy Lilla feladta. Mondjuk nem fog hiányozni, ha kiesik. A breakes csávó azért eléggé ott van, hogy valami jó is legyen a produkcióban. Olyan az egész, mint amikor a vidéki bérszámfejtő csaj mikrofont ragad a vállalati bulin. A zsűri is lehúzza, Csaba szerint elengedte, Viktor úgy látta, hogy Lilla unatkozik a színpadon. 

Streiffert Hanna egy kibaszott nehéz dallal jön, borítékolom a lebőgést. Kevés és bizonytalan frazírokkal megy végig számon, ami egyébként szarul is áll neki. Kábé semmit nem látok ebben a nőben, ami miatt tévében kéne énekelnie. A zsűri sincs elragadtatva tőle. 

Szűcs Randy jön a mentődallal, amit sokkal jobban megcsinál, mint a versenydalát, már-már egészen emberinek és szimpatikusnak mondanám, egész ügyes. Azért annyira nem, hogy Keresztesnek legyen oka a bőgésre, de hát Keresztes minden szaron bőg. Az tény, hogy a három veszélyzónás közül ma este magasan Randy a legjobb. 

Nagy visszaszámlálás, mindjárt kiderül, kit ment meg a közönség, nem lehet ilyen hosszan baszni a nézők agyát, de tényleg. Szűcs Randy mehet a többiek után, a két csaj közül pedig hosszú és cirkalmas intellektuális és mentális faszverést követően Lillát ejti ki a zsűri. 

Na és most jön az, hogy iszonyúan dühös vagyok, és azt érzem, hogy át vagyok baszva, Nem és nem lehet ilyen hosszan, ennyire érdektelenül, ennyire felhabosítva fárasztani a nézőt. Pusztuljak el, ha ezt a műsort rajtam kívül bárki is végig tudta nézni ebben az országban. Fogalmam sincs, hogy lehetne összerántani, feszesebbre venni, de ha csak egyetlen épelméjű szerkesztő is van a tv2-nél, akkor összeül egy válságstáb és sürgősen változtatnak valamin. 

Erre a műsorra elbaszni az emberek szombat estéjét, ennél még annak is több értelme van, ha valaki egy kalapáccsal tiszta erőből üti a saját faszát, az legalább melléütés esetén kellemes.

Címkék: star academy
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

,, 2016.09.04. 20:03:18

Nehogy elpusztulj, de én végignéztem és tetszett is, pedig eskü nem vagyok tv2 beépített ember v bérkommentelő. Kitartás, elhiszem h rohadtul fárasztó lehet napi szinten hogyvoltozni, nem is értem hogy bírod, a vv-t is csak felosztva lehet szerintem, de a hogyvoltjaid nagyon jók, ha segít egy kis pozitív visszajelzés...

Chuck Νorris 2016.09.04. 20:31:18

tényleg hosszu és unalmas volt, viszont a post hosszu de nem unalmasm. respect :)
nálammegjegyzem háttérzajként kiváloan funkcionált a müsor, közbe gépen kockultam, és arra készültem hogy majd a jo hangoknál odakapom a fejem. Ehelyett Vastag Csabi 2-3 beszolásán kacarásztam és ennyi volt a "frenetika":)

BaZsa 2016.09.04. 21:00:23

@szörnycsi: köszi, nyilván irodalmi túlzásokkal élek, de a műsornak tényleg volt egy pontja, amikor majdnem hisztériás rohamot kaptam
ha Reni nem jön a One night only-val, agyvérzést is kapok

amúgy tök nem lenne fárasztó hogyvoltot írni még napi szinten sem, ha szórakoztató lenne a műsor

aruhamiatt 2016.09.05. 07:54:01

Nem tudtam a műsort végig nézni és ilyen szuper hogyvolt esetén nem is fogom, csupán olvasni. Köszi, ennyi épp elég! Kitartás :)

schanc 2016.09.05. 09:14:56

Köszi az írást!
Arnold: egyetértek
Eszter: egyetértek, nálam lassan kedvenccé növi ki magát, remélem, van még benne szín
Randy: egyetértek
Brigi: egyetértek
Iván: szépen csendben az egyik legjobb énekes lesz a csapatban
Erika: egyetértek, rettenetes volt, a 90 pontnál felszaladt a szemöldököm a hajamig
Barbara: egyetértek, borzalmas, idegesítő hangja van a csajnak
Laura: no, itt egy kicsit más volt a benyomásom, pedig a hideg ráz Laurától, de itt szerintem valamilyenre megcsinálta legalább a dalt. Róla az jutott eszembe, hogy milyen érdekes, hogy elvileg vokalista volt, aztán nem vagyok róla meggyőződve, hogy hangilag a jobbik felében van a csapatnak, üvölt, mint a sakál általában.
Zita: egyetértek, az iskolás szó jutott nekem is eszembe, pedig jó hangja van
Balázs: szerintem annyi történt, hogy a múlt heti vérgyenge szám után most kapott egy jót, és kiderült, hogy azért van hangja és jó hangszíne. A refrénben érdekes volt, mert ugyanannál a hangnál bizonyos dallamívben nagyon alacsony volt, máskor meg eltalálta. (Egyébként rettenetesen sokan intonálnak alacsonyan, szörnyű sokszor hallgatni.) Nekem Balázs amúgy emberileg is szimpatikus, talán ezért nem sajnáltam tőle a műsor alatt a 93-at.
Renáta: egyetértek még úgy is, hogy azért világszínvonalnak nem nevezném, szerintem az indokoltnál több volt benne a nyafogás, a csúcspontnál való hangkiadás meg inkább a betegség számlájára írandó szerintem, de vitán felül messze magasan az este legjobbja volt.
Adrián: egyetértek, amint kap egy klasszik éneklős számot, csúnyán el fog vérezni
Alexandra: egyetértek, a 92 azért sok volt
Dávid: szerintem rettenetes volt
A veszélyzónásokkal dettó egyetértek, Lilláért nem fáj nagyon a szívem, már a bekerülését sem értettem. Hanna érdekes eset, a hangja jó (azt mondom, hogy a mezőny első felébe tartozó), de az égvilágon semmit nem tud hozzáadni a színpadon.

polpetti 2016.09.05. 09:17:27

Szuper lett a hogyvolt, köszi! abba ne hagyd! :) A műsor nekem bejött, bár tényleg nagyon hosszú... Ha egy órával rövidebb lenne, már sokkal jobb lenne. Egyébként, a reklám tűnik benne nagyon soknak és az húzza fel a műsoridőt. Majka és Nóri zseniálisak együtt!

BaZsa 2016.09.05. 10:26:00

@schanc: lehet, hogy Reni az előzmények miatt értékelődött fel bennem ennyire, de tény, hogy a szombati show alapján a legjobb a mezőnyben. magasra tette a lécet, csalódnék, ha ezután nem ugraná meg
Örülök, hogy a többiven egyetértünk, próbálok elfogulatlan lenni, nem mindig sikerül... :)

BaZsa 2016.09.05. 10:26:24

@polpetti: nem áll szándékomban :)

papierusz 2016.09.05. 13:57:28

Gór-Nagy Erika igazolja a stylistot, mint Pinyőt az EB szereplésünk.

,, 2016.09.05. 18:59:29

index.hu/kultur/media/2016/09/05/nem_gurult_a_tv2_fabol_vaskarikaja/
Hátt ez a cikk kib. lehangoló volt. A kölyköket sajnálom, h rajtuk fog lecsapódni ez a bénázás, ill. annak következményei, mert tényleg szimpatikusak.

Chuck Νorris 2016.09.05. 20:54:34

na mindjárt kiderül ki a beépitett ribi :)

AkinóM 2016.09.05. 21:26:08

Na jönnek az újítások?!

Ejjhaaa 2016.09.05. 21:54:41

Változott a reklámidő beosztása, a múlt héten egy "szakadékot" képzett egy reklámblokk az összefoglaló meg a kiválasztás között, most pedig elkezdték s a második kitűző utánra került a reklám.
Ezzel gondolom fenntartják a valóvilágra átkapcsolni vágyók érdeklődését s így remélik hogy kevesebben kapcsolnak át. Kíváncsi leszek hogy ez megfog-e látszani a nézettségben, de nem fűzök sok reményt hozzá.

Chuck Νorris 2016.09.05. 21:57:01

micsoda szervezés, két ember kijelöli az emberét, szolitják a harmadikat, az feláll, erre, hoppácska bocsi rövid szünetke (ami 10perce tart) és jönnek az idiota reklámok.

Chuck Νorris 2016.09.05. 22:00:13

szánalmas müsor, valovilág amibe kornyikálnak, de itt is vannak "spontán" történések, meg az agyhalottakat szórakoztató feladatkák

Chuck Νorris 2016.09.05. 22:02:07

nem csipem a gor-nagy lánytde ö legalább odaadta a ribinek a jelet:D

Chuck Νorris 2016.09.05. 22:08:44

ez a randy, meg a hannah csaj, totál el vannak tévedve.

Chuck Νorris 2016.09.05. 22:09:54

Laci olyan a kitüzőkkel mint egy R-go rajongó

,, 2016.09.05. 22:13:49

Istenem...nem vették le h azért küldték be az új csávót mert nem pörög a műsor? Tanulni meg fejlődni...ez egy reality...

BaZsa 2016.09.05. 22:50:26

@szörnycsi: pont most lett kész a mai hogyvolt, pont ezt írtam :D

,, 2016.09.06. 08:07:29

@BaZsa: nem kéne szólni nekik is?:) szegény majka egyedül próbálja megértetni velük h mi a szitu, sajna a zsűri és strébernóri is vakítja őket
süti beállítások módosítása