Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Better Call Saul 2X06 – Bali Ha’i

2016. szeptember 02. 11:00 - Bruti

Jimmy forgolódik az ágyában, az istennek nem akar álom jönni a szemére. Inkább korabeli reklámokat és műsorzáró himnuszt nézeget, mikor ráakad egy fizetett közleményre, amiben egy hang gépiesen hadarja a nyugdíjasoknak szóló szöveget. No, erre cserélte a Davis & Main az ő zseniális filmecskéjét. Csalódottan visszafekszik az ágyba, de az ideg nem hagyja nyugton. Dekorációs gömbökkel focizik és kosarazik, majd bemegy a régi irodájába és ott végre elalszik.

vlcsnap-00015.jpg

A főcím után Kimmel indítunk. Éppen rezignáltan mossa a fogait, felöltözik és indulna melóba, de valami visszatartja. Nézi az óráját, de semmi. Már kilépne a lakásból, mikor megcsörren a telefon, így visszasiet, és leül az ágyra. Persze Jimmy az, szóval nem veszi fel, de mosolyogva hallgatja végig, ahogy a férfi énekli a Bali Ha'i-t, majd kilép a lakásból.
Jimmy is melóba indul, de előtte meg lehúzza a főbérlőjét egy kis kávéval. A kedvenc termosza, viszont még mindig nem fér be a merci pohártartójába, ami egyre jobban idegesíti.
Kim úgy néz ki, visszakapta az irodáját és ezzel együtt a melóját is. Howarddal együtt indulnak a tárgyalóba, de a fickó karót nyelt, nem szól hozzá, nyugodtan mondhatjuk, hogy egy igazi pöcs.

vlcsnap-00014.jpg

Mike-ra kapcsolunk, aki éppen hazaérkezik, de a lépcsőjén egy antipatikus mexikói ücsörög. Az öreg Hector küldte a válaszért. Mike kategorikus nemet mond, a fickó távozik, az öreg pedig egy vadi új „Welcome” feliratú lábtörlőt tesz ki az ajtaja elé.
Kim a bíróságon olyan keményen és okosan érvel a Sandpiper ellen, hogy felkelti az ellenfél figyelmét is. Bár úgy néz ki, hogy vesztésre áll, de a fickó meghívja egy ebédre. Előad neki egy történetet, ami pont ráillik a mai napra. Kim főnökei azért nem voltak ott a tárgyaláson, mert a mai napot egyszerűen nem nyerhették meg, így hagyták a csajt, hogy egyedül vigye le a balhét. Kim nekiszegezi a kérdést, hogy most miért is vannak itt? A fickó nem kertel, el akarja szívni őt a HHM-től, sőt még partnerré is tennék. Nyilvánvaló, hogy ez hízeleg Kimnek, és láthatóan maga sem tudja, mi tartja még a HHM-nél.

vlcsnap-00013.jpg

Mike éjjel ér haza, és nem véletlen az új lábtörlő, hiszen alatta a fehér papír mutatja, hogy páran már topogtak rajta, mióta elment otthonról. Fegyverrel a kézben lép be, majd miután körbesasszézza a lakást, már sejti, hogy hol lehetnek a betolakodók. Bekapcsolja a tévét, amire a két jómadár előbújik az egyik szobából. Mike higgadtan leüti mindkettőt, elveszi a fegyverüket és elzavarja a két hülyét, akiknek az lett volna a dolguk, hogy megpuhítsák az öreget.

vlcsnap-00012.jpg

Kim az irodában mereng, amikor valami iratot hoznak be, hogy még csinálja meg ebéd előtt, de a csaj pont leszarja és lelép kajálni. Mike addig az unokájára vigyáz a medencénél, de kiszúrja, hogy két öltönyös mexikói, a Salamanca tesók figyelik őket. Az egyik felemeli a kezét és pisztolyt formáz az ujjaival, majd a kislányra irányítja. No, erre már a mindig higgadt Mike is ideges lesz.
Visszatérünk Kimre, aki egyedül iszogat egy bárban, aztán egy fickó (aki éppen az előbb búcsúzott el a csajától) meghívja egy italra. Némi hezitálás után úgy dönt, hogy elfogadja a piát.

vlcsnap-00011.jpg

Jimmy következik, aki az irodában dolgozik, de inkább csak szenved Erintől, aki elég idegesítő, már ami a munkamódszereit illeti. Megcsörren a telefonja, és azonnal felkapja, hisz Kim hívja. Kéri, hogy azonnal jöjjön, mert egy újabb hal akadt a horgára, magyarul játék van kilátásban. Jimmy rögvest érkezik és kezdik hülyíteni Kim (vagyis Giselle) új ismerősét.
Mike besétál az oroszlán barlangjába, ahol a Salamanca csapat várja. Az öreg Hector közi, hogy mi lesz: a rendőröknek megmondja, hogy övé volt a fegyver és pont. Pénz már nincs, örüljön, hogy él. De Mike másképp gondolta. Ő ötvenezret kér, vagy innen senki nem megy ki élve. Na, ez elég merész dolog, tekintve, hogy öten vannak ellene, de Hectornak tetszik a tökösség és belemegy a bizniszbe. Mike már otthon ücsörög, mikor érkezik hozzá Nacho. Átadja a pénz, de a felét egyből visszakapja az öregtől, hiszen, így hamarabb szabadul Tuco, tehát szerinte nem jár a pénz.
Reggel Jimmy és Kim már együtt kelnek, és a lány elújságolja, hogy megkeresték egy frankó állásajánlattal. Mindenki örül, mégsem úgy néz ki, hogy lépne, pedig érzi, hogy az HHM zsákutca számára. Jimmy tart egy rövid motivációs beszédet, majd munkába indulnak. Vagyis csak Kim, mert Jimmy-nek problémája akad. Megint nem megy be a termosza a pohártartóba, ezért elővesz egy vasdarabot, majd szétveri a merci borítását. Így már elfér a termosz is, szóval indulhat a nap.

vlcsnap-00001_3.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása