Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Downton Abbey 6x08 - Egy utolsó genyóság

2016. augusztus 31. 17:00 - Ancsinszka

Edith és Cora andalognak a réten, és a Bertie-vel kötendő házasság esélyeit latolgatják. Edith szerint nem alapulhat hazugságon az házasságuk, és el kell mondania, hogy Marigold az édes leánya. Ugyanakkor rettenetesen fél, hogy ezzel mindent tönkre tesz majd. Pattmore-nak sem indul valami fényesen a reggele, ugyanis kiderült, hogy a panziójában házasságtörést követtek el, és a sértett férj perel, így Pattmore-nak is tanúskodnia kell. Szegény szakácsné totál ledöbben, de ha ez még nem lenne elég szar, a felügyelő szerint már szárnya kapott a pletyka, hogy Pattmore panziója rossz hírű ház. Sajnos a látszólagos együttérzés ellenére végigmegy a pletyó az egész házon, és mindenki szakad a röhögéstől. Közben Maryék megtudtak, hogy Bertie munkaadója és egyben távoli kuzinja hirtelen meghalt, így Edith gavallérja könnyen munkanélkülivé válhat. Mary már előre kárörvend húga választottjának balszerencséjén, de sajnos korán örült, mert a gyermektelen rokon után Bertie az örökös, így nincstelenből hirtelen Dagobert bácsi lett belőle, valamint rangban is a Lordék fölé került. Hoppácska! Daisy és jó híreket kap, ugyanis jól átment a teszteken. Molesley heti pár órában tanítani fog az iskolában, és ezt tényként közli Carsonnal, az öreg komornyik meg úgy tesz, mintha hirtelen baromi nagy szükség lenne Molesley munkájára, és szabályosan kisebbségi érzést kelt benne, hogy megfelel-e a tanári feladatra.

vlcsnap-2016-08-25-10h20m39s256.jpg

Edith meg a család is Bertie új helyzetén tanakodik, és a Lordnál is már egészen más színben tűnik fel a vej jelölt. Mary az erdőben lamentál Bransonnal, és hiába sógora győzködése, továbbra sem tartja jó ötletnek, hogy Talbottal kösse össze az életét. Branson szerint pedig igenis ő való Maryhez, és ennek semmi köze a ranghoz meg a birtokhoz. Kíváncsi vagyok mire alapozza ezt Branson, hacsak nem a közös autóbütykölési tehetség és elhivatottság a kulcs egy arisztokrata lány szívéhez. Bertie útba ejti Downtont mielőtt továbbindulna a beavatási ceremóniájára, és a család a jelen helyzetről faggatja, Mary meg egyenesen belekérdez ugyan mik a tervei Edith-tel. Pattmore közben Hughes-zal a panziójához siet, ahol egy lesifotós és beijedt unokahúga várja. Sajnos a botrány eszkalálódott, és a vendégek lemondták a foglalásaikat. Molesley is a saját biznisszét intézi, és egy angol-töri óra keretében vág bele a tanításba, sajnos kevés sikerrel, mert kb. Molesley előadói stílusa annyira izgalmas, mint egy magyar NB1-es focimérkőzés.

vlcsnap-2016-08-25-10h22m15s481.jpg

Granthamék teadélutánjába Talbot toppan be, mert arra fele voltak autós dolgai. Cora meginvitálja egy ott alvásra is, Mary meg bosszús, pláne, hogy Branson ennyire nyomatja Talbotot. Mary próbálja ignorálni a gavallért, Talbot viszont elénekli a Csak azért is szerelem című dalt az Első emelettől, és úgy dönt akkor is küzd Maryért. Sőt ki is mondja neki, hogy elég bénaság csak amiatt visszautasítania az őszinte szerelmet, mert nincs vagyon meg rang. Mary ezen persze jól megsértődik és elrohan a szobájába. Bertie a jóéjt puszijára vár Edith-től, na meg egy igenre, kap is egy szerelmi vallomást, amit Bertie igennek vesz. Másnap reggel Mary már nem találja a reggelinél Talbotot, mert elutazott Londonba, és ettől nem lesz jobb hangulata. Edith-ék készülnének a jó hírek bejelentésére, Branson örül, és Maryt is erre biztatja. Sajnos Mary bruttó nullát fejlődött testvéri szeretetből az elmúlt években, így mikor húga kijelenti, hogy nővére sose tudott örülni az ő örömének, ezt Mary be is bizonyítja, és ártatlanul előadva Marigold származására tereli a témát. Edith kénytelen bevallani, hogy ő az anyja, Bertie pedig távozik az asztaltól.

vlcsnap-2016-08-25-10h23m06s697.jpg

Isobel Merton familiájánál teázik, és Larry menyasszonyával, Ameliával társalog az újonnan kialakult kedélyes helyzetről. Isobel viszont addig nem hajlandó Mertonnal élni, míg Larry személyesen meg nem kéri erre. Bertie közben búcsúzik Edith-től, és igaziból a fenét se érdekli a társadalmi pozíció, a rang meg ilyesmi, de Edith-nek őszintén be kellett volna vallania Marigoldot. Edith persze azt mondja bevallotta volna a múltját, de Bertie-nek ez már kevés, és elvesztette a bizalmat. Ágyő a közös terveknek, Bertie búcsúzik. Branson jól beolvas Marynek, gyávának, erőszakosnak és mérhetetlenül rosszindulatúnak nevezi, aki csak a saját magányossága miatt rongyol bele érzelmi tankkal mások életébe. Edith-től ugyanezt kapja meg, csak pepitába, pár ribancozással teletűzdelve, illetve Edith szerint is Maryhez való Talbot, de jobb is, hogy megmenekült a nővérétől. Mary nagyon reagálni sem tud, mert húga éppen pakol össze, és az állomásra indul.

vlcsnap-2016-08-25-10h24m32s874.jpg

Pattmore járul gazdái elé a kis kulipintyója miatt. A Lordék ugyanis szeretnének segíteni rajta, és mind előkelően odajárulni, hogy a rossz hírű házat újra jó hírű ingatlanná nyilvánítsák, de Pattmore fél, hogy emiatt gazdái is rossz színben tűnhetnek fel inkább. Carson is jelen van, és szerinte se kéne a családnak ilyen botrányos helyre merészkednie. A Lord azonban nagyon joviálisan kijelenti, hogy tartoznak ennyivel Pattmore sok éves szolgálataiért, úgyhogy pénteken ott lesznek a megbeszélt időben. Baxter épp Molesleyt kíséri az iskolába, és biztatja a következő óraadása kapcsán, mikor Barrow-ra terelődik a szó. Szegény alkomornyik egész nap mélabús arccal járt kelt, és Baxter hetedik érzékével megsejti, hogy valami más is van most a szomorú arckifejezés mögött. Így ott hagyja Molesleyt és visszaszalad a házba. A gyanúja nem volt alaptalan, megtalálja Barrow-t felvágott erekkel a kádban. Még éppen idejében érkezik, így megmenti az életét, Clarkson doki segítségével.

vlcsnap-2016-08-25-10h25m07s358.jpg

Molesley sikeresen taktikát váltott, és az unalmas magolás helyett a tanulás végső céljára hívja fel a diákok figyelmét, valamint bevallja a szolgálói múltját, és hogy végül neki is sikerült kitörnie belőle. Persze így már mindjárt más lesz a gyerekek hozzáállása is az órához, megcsillan az érdeklődés és az értelem fénye a szemekben. Rosamund éppen Maryvel pöröl az ármánykodás miatt, Carson pedig tájékoztatja a Lordot Barrow állapotáról. A jelen levő család ledöbben, Mary pedig odaszúrja apjának, hogy valóban helyes költségcsökkentő ötlet-e megszabadulni Barrow-tól. A Lord is immáron csúnya szemekkel néz első szülött lányára, mert meglehetősen bunkó dolog volt ezt így apja képébe vágni. Mary este még Annától is kap pár kérdést, de most már kifakad, hogy tudja ő mi a jó, és nem lenne boldog Talbottal.

vlcsnap-2016-08-25-10h26m09s960.jpg

Edith a szerkesztőségi munkában keres vigasztalást, és főszerkesztőjével éppen várják az egyik legsikeresebb rovatuk írónőjét. Downtonban Mary vizitel Barrow-nál, és rájön mennyire hasonló a helyzetük, mindketten csak beszólogattak meg tönkretettek életeket. Mary azért szívélyesen sok jót kíván, és Barrow is viszont. Pattmore serényen készülődik az esti nagy attrakcióra, Carson továbbra is moralizál és helyteleníti az ötletet. Szerencsére visszatér Violet grófné, hogy helyretegye a családot. Rögtön Maryvel kezdi, és felemlegeti Gillinghamet meg vagyonát, rangját, aztán mégse illett Maryhez. Persze Mary színt vall nagyanyjának, hogy nem is ez zavarja, hanem egy újabb, Talbot szakmája folytán esélyes autóbalesetből következő megözvegyülés. Violet szerint viszont lehet nem ártana ez egyszer eltekinteni a körülményektől és hinni a szerelemben.

vlcsnap-2016-08-25-10h27m00s508.jpg

Carson a Lordnak moralizál Barrow-ról, és szerencsére mindketten úgy gondolják, hogy az alkomornyiknak itt kellene maradnia. Carson már meggyőződött róla, hogy mégse szívtelen ember a munkatársa. Micsoda kegyelem ez az öreg komornyiktól. Mary is kapott mindenkitől egy régóta kijáró beolvasást, és úgy látszik nem hiába, mert örömmel számol be Barrow-nak Talbot érkezéséről, illetve Edith-szel is rendezni fogja a helyzetet. Edith szerencsére sikeresen eltereli figyelmét a zűrös érzelmi életéről, mert megérkezett az irodába az újság sikeres cikkírója, Miss Jones, aki igaziból nem mást, mint a jó öreg Spratt. Mary néhai férje sírjához megy engedélyt kérni az új életre, és közben összefut Isobellel is, aki szintén megtámogatja menyét az új élete elkezdésében. Branson nagyon kikerekedett mosolygós fejjel üdvözli Talbotot, és igen büszke magára, hogy tető alá hozta végre a boldogságot sógornőjének. Mary is végre szerelmet vall, mehet az összeborulás, és rögtön íziben megtartják a lagzit már szombaton. Edith is teljesen váratlanul megjelenik, habár nem valami boldog az ábrázata, megbocsájt nővérének, mert mégiscsak egy család ők, és a közös emlékek összetartják őket. Mary és Talbot egybekelnek végre, így már csak arra vagyunk kíváncsiak Edith is megtalálja-e a boldogságát.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Warcraft4 · http://warcraft4beta.blogspot.com/ 2016.08.31. 20:36:12

Internetes pénzkeresés - Weboldal építés / Cikk írás / YouTube, Instagram Marketing/Fordítás [Nem MLM, és klikkelős] valodipenzkeresesaneten.blogspot.com/
süti beállítások módosítása