Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az utolsó remény (The Last Ship) 1x01 - Phase Six

2016. augusztus 31. 11:00 - Zirowe

Egyiptomban kezdünk, amint egy usák katonai helikopter szállítja dr. Scott járványügyi orvost egy Kairóhoz közeli betegtáborba, ahol egy új, rejtélyes betegség szedi számtalan áldozatait. A foltok megjelenésétől számított 2 napon belül halott a beteg. Scott csak lop egy kis vért, aztán máris húz tovább, mert még a végén ő is elkapja, ami nem lenne szerencsés. Ugrás Norfolkba, ahol a sok szorgos kiskatona pakolja tele cuccokkal a USS Nathan James (DDG-151) rombolót. Megismerhetjük Chandler kapitányt, aki nem repes az örömtől amiért Scott doktor labort rendezett be a hajó egyik helikopter hangárjában, valamint azért se, mert Scott nem túl közlékeny a rájuk váró küldetés részleteit illetően..

ls01.jpg

Ismét ugrunk az időben, 4 hónap telt el, amit a hajó legénysége teljes rádiócsendben töltött a küldetés titkosságára való tekintettel. A legénységnek már kezd elege lenni abból, hogy több, mint 4 hónapja dekkolnak a sarkköri hidegben, míg Scott és társa a hóban ásva keresnek ismeretlen mintákat, de elvileg ez a küldetés utolsó napja. Ahhoz képest, hogy Doki épp -45 fokban homokozik hóval, egész normális a pofija, de sajnos nem folytathatja a hóvár építést, mert Csendler rászólt, hogy ideje meginni a délutáni forrócsokit. Kötelező veszekedés következik a frusztrált tudósnő és az autoriter kapitány között, hogy mit képzel magáról, hogy csak úgy visszarendelte a hajóra a hideg miatt. Nyilván ez nem hat meg senkit, ezért Doki inkább folytatja a kísérletezést az egerekkel. Csendler eközben rossz hírt kap a bázisról, a küldetésnek még sincs vége, maradni kell, amíg a Doki úgy gondolja, szóval folytatódik a herefagyasztás..

ls02.jpg

A „nyugalmat” 5 ismeretlen helikopter közeledése töri meg, amik persze a csúnya gonosz oroszok zászlaja alatt azonnal tüzet nyitnak a békésen ásogató csapatra. Tiplizni kéne, de tudjuk, hogy Dokinak az ásás fontosabb, ezért az életét kockáztatva próbálja menteni a mintákat, miközben a feje körül robbantanak meg lövöldöznek mindenfelé. Már abban a pillanatban egyértelmű, hogy az oroszok vesztésre állnak, amikor a csopperekből a földre ugró csapatok a havas környezetre nem fehér felszerelésben, hanem könnyen észrevehető fekete hacukával készültek fel, kb a vidámparkban nehezebb eltalálni a műanyag kacsákat, mint őket. Közben a helikopáterek becélozzák a Nathan Jamest is, de persze alulmaradnak, mint légy a kemotoxxal szemben. A hajóra hozott ruszki hadifogoly valami ellenszerről hadovál, de Csendler nem nagyon vágja, hogy mit szeretne, ezért lerohanja Dokit, aki ha most sem válaszol neki, a délutáni teáját már pingvinek társaságában fogja szürcsölni.

ls03.jpg

Végre megtudjuk, hogy 7 hónappal ezelőtt kitört egy járvány Kairó közelében, amit egy ismeretlen eredetű vírus okozott és hihetetlen hatékonysággal kezdte el szedni az áldozatokat. A vírust nem sikerült megállítani, sőt, folyamatosan mutálódott, ezért a világrendőrség járványügyisei úgy gondolták, hogy a legjobb megoldás az, ha a sarkkörön megtalálják az eredeti vírustörzset, akkor az alapján megtudják majd állítani a fertőzést. Jó, sajnos ez az alapfelállás, kuncogjuk ki magunkat most, mert ezt tényleg komolyan gondolják, és ebből megy majd a sztorizás a továbbiakban. Szóval hiába a rádiócsend, Dokinak folyamatosa kapcsolatban kellett lennie a hazai tudósokkal, így folyton egy műholdas telefonon lógott és az alapján jöttek az oroszok. Mit ne mondjak, Csendler arcáról nem éppen a boldogság jeleit lehet leolvasni.

ls04.jpg

Az elmúlt 4 hónapban a járvány világméretű lett és az emberiség 80%-a fertőzött, sok M1 archív híradót kell majd bepótolniuk, az biztos. Közben a kapitányt az usák elnök keresi, aki nem a megszokott szivar, mert az már rég ki tudja hol fekszik végső nyugalomban, hanem az utódlási sorban nem tudni hol következő képviselőházi elnökasszony, aki közli hogy siralmas a helyzet, akik még élnek, azok a fehér ház alatt bújkálnak, a kommunikációs vonalak is haldoklanak, de ha esetleg megtalálták az ellenszert, akkor lenne egy biztonságos hely, ahová mehetne a romboló. Ja, az oroszokat meg nem a Kreml küldte, mert az sincs már egy ideje, hanem fusizók próbálták megszerezni a cuccot. Útban a biztonságos hely felé beindul a nagy tvzés és most már Csendler is tudja, hogy mi történt a nagyvilágban, amíg jegesmacikat fingattak a hóban.. Nyilván Csendler igazságos és az erkölcs mintapéldánya, ezért egy lelkesítő beszéd keretében mindent elmond a legénységnek (kezdő létszám: 217 hullajelölt).

ls05.jpg

A romboló már 90km-re ért Európa partjaitól (ez azért eléggé homályos megfogalmazás), de sehol egy francia, az ember azt gondolná, hogy egy usák ennek a hírnek örülne, de nem. Meg persze kapjuk a személyes drámákat, hogy kinek kije van otthon: mama, gyerek, kutya, leszbikus szerető a polkorrektség jegyében, stb. A depizést egy kósza rakéta töri meg, amit egy ismeretlen hadihajó lőtt ki, sőt, hogy könnyebb legyen mindenki emésztése vacsi után, a rakéta atomtöltettel van megpakolva és szerencsére a szárazföld felé tart, nem pedig a rombolót akarja megviccelni. Azért van para, mert a romboló lerobbant, a sugárzás meg mindjárt utoléri őket, de hála Csendler hősies szerelő vakmerőségének (mert ennek a csókának mindenhol ott kell lennie, mint Kirknek) újra van villany a wc-n és lehet futni a sugárzás elől. A radaron találnak egy olasz turistahajót, szóval persze, szálljuk át rá és lopjunk kaját meg benyát, és nyilván ki más vezetné a csapatot, mint maga Csendler.

ls06.jpg

Doki gyorsan kioktat mindenkit, hogy a vírus levegőn keresztül terjed, szóval mindenki tartsa magán a maszkját vagy ha nem, akkor nagy levegő.. Amúgy pár hulla úgy néz ki, mintha tinta túladagolásban patkolt volna el, a frigóban pedig fagyasztott steak helyett celofános tetemek pihennek, szóval ez nem nyert. A nagy fosztogatás közepette az egyik túlképzett kiskatona sajnos megbotlik a saját lábában, aminek az a következménye, hogy leesik a maszkja és arccal ráborul egy hullára. Hoppá, úgy néz ki, hogy ugrott az esti közös vacsi és mivel egyértelmű, hogy megfertőződött, inkább nem is rizikózik tovább ezért gyorsan golyót küld a kobakjába Csendler nagy bánatára. A temetés közben Doki nagy felfedezést tesz a hajóról szedett mintákból, mégpedig azt, hogy a vírusban most már egy mesterséges gén található, ezért tutira ember által készített huncutságról van szó. Semmi gond, mert az eredeti törzzsel tutira képes lesz ellenszert készíteni Doki, becsszó.

ls07.jpg

Közben megint jött egy üzenet, sajnos 5 nappal ezelőtti, amiben jelzik, hogy a megadott bázis már nem biztonságos, inkább egy másikhoz kéne menni, de ezt már senki nem tudja megerősíteni, mert válasz egyik vonalról se jön. No meg Csendler feleségétől is beesik tök véletlenül egy videóüzenet, de mindenki nyugodjon meg, a Csendler család biztonságban van, hála az Égnek, mert már nagyon izgultam. Közeledve a második bázishoz Csendler gyanakodni kezd, hogy ez se lesz nyerő, mert túlságosan is bent van a szárazföldön, kb lehetetlen lenne odáig bemenni, ezért úgy dönt, hogy Doki majd a hajón készíti el az ellenszert, a romboló addig meg majd megint keres üzemanyagot és kaját. A kellemes híreket gyorsan közli az egész legénységgel, miszerint az egész világ reménysége ezen a hajón van, ezért kötelességük azt megvédeni, ezzel pedig kezdetét veszi az utolsó hajó új küldetése.

Ja, az kimaradt, hogy Doki kollegája orosz kém, de mivel nem bukott még le, meg ez az utolsó másodpercekben derült csak ki, így annyira nem fontos információ még. :D

A sorozatról bővebben itt lehet olvasni.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása