Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A muskétások 3x10 - We Are the Garrison (Mindenki egyért…) SOROZATZÁRÓ

2016. augusztus 24. 13:00 - Gabba

Treville temetési szertartásával kezdünk, a muskétások megindultan viszik volt főnökük és a hogyvoltíró kedvenc karakterének koporsóját a temetőbe, közben Grimaud sötét hangon előadott monológját halljuk arról, hogy a muskétások elleni bosszúja még nem teljes és mindegyikükkel le fog számolni. Később, ahogy dukál, Athosék kedvenc kocsmájukban isznak Treville emlékére, de mivel a bor fogytán van, Constance és Brujon elmegy a laktanyába további butéliákért. Kifelé menet Constance még odasúgja Sylvie-nek, közölje a jó hírt Athosszal, de a lány erre egyelőre nem hajlandó. (Hogy mi lehet az a jó hír, az, gondolom, máris kitalálható.) Érdemes megjegyezni, hogy a korábban nagyivó Athos a köszöntésekben és a tósztok mondásában ugyan benne van, viszont egész este egy kortyot sem iszik.

musk3_10_01.jpg

Éppen Porthos mond pár emlékező szót, amikor az ablakon ismeretlen jóakarók két bombát dobnak be a helyiségbe, földre mindenki, fedezékbe!, ordítják a muskétások. Mindenki a nehéz asztalok mögé bukik, de sajnos így is sok a halott és a sebesült. Athosék kirontanak az utcára, de ott már nem látnak senkit, viszont újabb robbanás hallatszik, ezúttal a laktanya felől, ahonnan vastag füst száll fel. Constance!, üvölti D’Artagnan és rohanva indul a laktanyához, a többiek utána. Az épület romokban, minden ég, D’Artagnan magánkívül berohan a lángok közé, barátai nem tudják visszatartani.

musk3_10_02.jpg

Athos észreveszi a közeli háztetőről figyelő Grimaud-t, de az pár pillanat múlva eltűnik, mindenesetre ha eddig kételkedtek volna abban, ki robbantott, most már tudják. Sylvie is megérkezik és pár kadéttal nekilát bekötözni a sebesülteket. D’Artagnan támolyog elő a füstből az eszméletlen Constance-szal az ölében, Brujon még bent van, mondja Porthoséknak, akik egyből indulnak a fiúért. Szerencsére Constance csak elájult, és Porthosnak sikerül kimentenie Brujont is, viszont rajtuk kívül csak alig pár kadét maradt életben. Vérfürdő volt itt a javából, más szóval bloodbath. Ráadásul csak pár zsák puskapor és néhány fegyver maradt az egész készletből, hát ezt nem lesz nehéz elszállítani az épen maradt két szekérrel.

musk3_10_03.jpg

Grimaud és Marcheaux arról beszél, hogy egyelőre csak D’Artagnan halt meg a muskétások közül és ez így nem jó. (Ezt az infót nem tudom, mire alapozza a geciember, talán arra, hogy a tetőről látta, amint a gascogne-i berohan az égő romok közé Constance-t keresve.) Marcheaux szerint a testőröknek gyakorlatilag nem maradt semmijük, se emberük, se felszerelésük, így most már tutira nem tudják megvédeni a királynét. Grimaud azonban nem elégszik meg ezzel a kényelmes állásponttal, mindegyikükkel végezni kell!, ragadja meg Marcheaux gallérját. Erőszakos fráter, biztos már az óvodában is halálfej volt a jele. (Mondjuk az enyém meg balta, mégis rendes ember lett belőlem.)

musk3_10_04.jpg

A testőrök reggel összecuccolnak a romhalmazzá vált laktanya udvarán és elindulnak új helyet keresni, Brujon kérdésére (hogy hagyhatjuk itt a laktanyát?) Athos az epizód címével válaszol: Mi vagyunk a laktanya. Sylvie a menekültek negyedében próbál pár embert keresni, akik segíthetnének a testőröknek, de közben múló rosszullét tör rá, egyik idősecske barátnője odalép és segít neki felmenni a szobába. Ott azonban szemben találják magukat Grimaud-val és Marcheaux-val, akik Athos felbukkanását várják. Athos már régóta nem foglalkozik velem, szól be nekik Sylvie, mire Grimaud másik módszert talál ki a testőrkapitány előcsalogatására és magához inti az idősecske nőt.

musk3_10_05.jpg

De nem ám valami szexuális perverziós célzattal, hanem a tőle megszokott véreskezű megoldás miatt: egyik embere ugyanis nem sokkal később ledobja a szerencsétlen nő holttestét a testőrök kedvenc kocsmája előtt, azzal az üzenettel, hogy ha a muskétások délben nem jelennek meg a szegénynegyedben, akkor a menekülteket egyesével kivégezteti, Sylvie-vel kezdve a sort. Mivel a pár soros üzenetből kiderül, hogy Grimaud-ék D’Artagnant halottnak hiszik, a testőrök megbeszélik, hogy a gascogne-i szépen belopakodik az ellen főhadiszállására és csendben elintéz annyit közülük, amennyit csak tud. (Itt a lehetőség D’Artagnanból Darth Agnanná válni, ahogy arra Pácsó Ármándó kolléga már a 2. évad zárórészét kommentelve utalt.)

musk3_10_06.jpg

A feszült pillanatot némi lírázás oldja fel: csecsemőjével a karján megérkezik Elodie, a 3x07-ben megismert szőkeség. Ismét menekülniük kellett a faluból, azért van itt és keresi a szép szál lovagot, Porthost. A göndörhajú muskétás meglepődik, de örül is, és félrevonul a szőkével. Elodie még nem adott nevet a kislánynak, egyelőre nem tudott választani a Bac Ilus, a Citad Ella, az Am Erika és az Alkalo Ida közül. Mindenesetre itt maradhat a némileg roggyant állagú kocsmaépületben, Porthoséknak viszont menniük kell, úgyhogy csá. A muskétások indulás előtt egyhangúlag úgy döntenek: ebben a leszámolásban nem lesz se kegyelem, se szabályok, se tisztesség.

musk3_10_07.jpg

Athosék megérkeznek a gárdisták szállásához, Porthos egyből emberkedni kezd és puszta kezes küzdelemre hívja ki a gyújtogatót. Grimaud azonban nem áll ki, sőt odaszól Athosnak, hogy a nőjével és a még meg sem született gyerekével fogja kezdeni a leszámolást. Na tessék, így kell megtudnia Athosnak, hogy apa lesz?! (Ha ugyan.) De addig is haladjunk, mondja a geciember, első műsorszámunk Porthos és Aramis kivégzése a hátsó udvarban. Pár gárdista puskát szegezve felsorakozik, Aramis viszont reklamálni kezd: Na és az utolsó kívánsággal mi lesz? Ő a maga részéről egy tisztességes ebédet szeretne, tárkonyos raguleves, pacalpörkölt nokedlivel, tojásos galuska és desszertnek Gundel palacsinta, a gárdisták zavart arccal néznek egymásra, mivan? Ezt kihasználva az eddig a tetőn rejtőzködő D’Artagnan leugrik és szétcsap a gárdisták között, példáját Aramisék is követik.

musk3_10_08.jpg

A heves küzdelemben Grimaud megsebesül, de el tud menekülni, Porthos is összeszed egy golyót a vállába. A sikátoron át Marcheaux is távozna, de a menekültek vasvillákkal felfegyverkezve elállják az útját. Előlép D’Artagnan és rövid párbaj után kiüti a kardot Marcheaux kezéből, majd férfiaschan puszta kézzel folytatja a küzdelmet. Pontosabban azért csak felszed egy random vasláncot a földről és azzal kezdi csapkodni a vörösköpenyes vezért, majd az egyoldalúvá váló küzdelem végén rádobja a csávót egy többsoros boronára. Mi tagadás, csúnya halál, Darth Agnan így bosszulta meg a kadétokat, úgy tudom, a Marvel már készül is szerződést kötni vele a Bosszúállók következő részéhez.

musk3_10_09.jpg

Átmenetileg mindenki lenyugszik a pi…., szóval pár perces pihenőre, Porthosék vigyorogva gratulálnak Athosnak a közelgő új szerephez: Nagyszerű apa leszel, mi meg nagyszerű nagybácsik, lapogatják a kapitány hátát. Athos jelentést tesz a királynénak és egyúttal előléptetést is kér Porthos részére, Anna természetesen támogatja a javaslatot. Majd ajánlatot tesz, Athos legyen Treville utóda a hadügyminiszteri poszton, de a kapitány inkább Aramist javasolja, ő sokkal tanultabb. Megtudjuk még, hogy a székesegyházban hamarosan hálaadó misét fognak tartani, ahová mindenki hivatalos lesz.

musk3_10_10.jpg

Constance a kocsmában tesz-vesz, amikor bebotorkál a sebesült Grimaud. Mivel a nő még nem találkozott vele, azt hiszi, a muskétások egyik segítője, aki a gárdistákkal vívott küzdelemben sebesült meg. Szakértő módon eltávolítja a Grimaud vállába betört késpengedarabot (amit nem mellesleg pont D’Artagnan szúrt bele a geciemberbe), majd kötést készít a sebesültnek, de mire visszafordul, Grimaud-nak már hűlt helye. Nyilván sürgős dolga van, és hamarosan azt is megtudjuk, mi az.

musk3_10_11.jpg

Az ünneplő tömeg gyülekezik a katedrális körül, megérkezik Anna is a kis Lajossal, Aramis díszegyenruhába öltözve kíséri őket a templom felé. Elodie Constance-szal beszélget és egyszer csak észreveszi a templom felé botorkáló Grimaud-t. Ellentétben Constance-szal, ő korábbról már személyesen is ismeri a rosszarcút és figyelmezteti újdonsült barátnőjét a veszélyre. Constance D’Artagnanhoz siet a hírrel, a muskétások gyorsan elkezdik kiterelni a tömeget a székesegyházból. Aramis karjába veszi a trónörököst és Annával az oldalán siet vele vissza a hintóhoz. Közben Grimaud lemegy az altemplomba, ahol hordókban áll a testőrlaktanyából szerzett puskapor, és fáklyájával meggyújtja a gyújtózsinórokat, majd elrejtőzik az egyik oldalfolyosóban.

musk3_10_12.jpg

Athos és D'Artagnan szerencsére időben érkezik és sorra kitépkedi a hordókból a gyújtózsinórokat, az izgalom fokozása érdekében kettőt csak a legutolsó pillanatban sikerül hatástalanítaniuk. Grimaud feldühödve észleli, hogy pompás robbantós terve besült, és előrontva rejtekhelyéről rátámad D’Artagnanra. Kardozás közben takaros vágást helyez el a gascogne-i arcán, aki a földre esik. Athos rálő Grimaud-ra, aki jobbnak látja menekülőre fogni a dolgot és eltűnik a kazamatában. (A kazamata zamata, az Európa Kiadó ajánlásával.) Maradj itt, egyedül akarom elkapni!, utasítja Athos D’Artagnant, mire a gascogne-i indignáltan visszaszól: Oké, de nem fogom felnevelni a gyerekedet!

musk3_10_13.jpg

Athos és Grimaud a föld alatti csatorna partján csapnak össze, mindketten tudják, hogy csak egyikük maradhat életben. Küzdelmük ennek megfelelően durva, csapásokat adnak és csapásokat kapnak, Athost oldalba szúrja Grimaud, a kapitány válaszul mellkason döfi. Majd összekapaszkodva a vízbe zuhannak és Athos addig tartja lenyomva Grimaud fejét, amíg az ki nem engedi magából az utolsó bugyborékot. Ez is csúnya halál, de megérdemelt.

musk3_10_14.jpg

A veszély elhárultával visszatérnek a népek a székesegyházba, ahol Anna szép beszédet tart az egybegyűlteknek. A személyes védelmére rendelt testőrséget feloszlatja és új feladattal bízza meg: ezentúl a párizsiakat védelmezzék, ne őt. A bejelentésnek nagy sikere van, Anna mosolyogva száll vissza a dauphinnel a hintóba. Porthost tábornoknak lépteti elő, ő lesz a példa, hogy közkatonából is lehet főtiszt. (Vagy 160 évvel később valami Bonaparte Napoleon is ugyanezt fogja hirdetni.) Aramist felkéri a királyi tanácsba első miniszternek, de az amorózó külsejű testőr pár nap gondolkodási időt kér. Később Athos azt tanácsolja neki, fogadja el Anna felkérését, mert így legalább közvetlen közelről figyelheti a trónörököst, ahogy a kisfiúból XIV. Lajos, a későbbi Napkirály és a francia gloire szimbóluma válik.

musk3_10_15.jpg

Porthos büszkén lépeget tábornoki egyenruhájában, közben Elodie-val beszélget. Ha velem valami történne, akkor a járadékom téged illet, mondja neki. De hát nem is vagyok a feleséged, mosolyog a lány. Akkor jobb, ha hozzám jössz, mielőtt kimegyek a frontra, válaszolja Porthos, ezt nevezem lényegretörő lánykérésnek. (Anyagiak kizárva, kalandorok kíméljenek!) Elodie-nak nincs ellenére a dolog és csókban forrnak össze, aminek végeztével Porthos még egy javaslattal előáll: a hogyvoltíró által felsorolt hülye nevek helyett a kicsit inkább nevezzék el Marie-Cessette-nek. Elodie egyetértően mosolyog.

musk3_10_16.jpg

Anna magához hívatja Miladyt és átad neki egy cédulára írt nevet, a rutinos orgyilkos elteszi, de egyúttal figyelmezteti Annát: Ha mások haláláról dönt, felség, a lelkiismerete nem lesz barátja. Hogy kinek a neve van a cédulán, azt könnyen kitalálhatjuk, de ha mégsem jönnénk rá, akkor csak figyeljük a Miladyt, aki Gaston palotájában várakozik a hercegre. Amikor Gaston megjelenik, kedvesen megkérdezi tőle, tőr vagy pisztoly által akar-e meghalni. Gaston megfordul és az őrséget hívná, de Milady gyors mozdulattal a háta közepébe dobja a tőrt, majd a biztonság kedvéért pisztollyal fejbelövi. Hiába, egy jó szakember munkájára minden rendszer igényt tart. (A történelmi hűség kedvéért azért jegyezzük meg, hogy Gaston orleans-i herceg természetes halállal halt meg 1660-ban.)

musk3_10_17.jpg

Porthos magával hívja Brujont a frontra, az menne is szívesen, viszont ő még csak kadét, nem katona. Ezen ne múljon, mondja D’Artagnan és átad neki egy alig használt egyenruhát. Ilyen egyszerűen megy ez, vigyorog Porthos. A testőrkapitányi tisztség D’Artagnanra száll, mert Athos úgy dönt, egy időre visszavonul, hiszen újfajta feladatok várnak rá: bölcsőfaragás, pelenkamosás, hintaló készítés.

musk3_10_19_1.jpg

Miután Athos ellovagol Sylvie-vel, Constance huncut mosollyal odaszól D’Artagnannak: Nekünk is sok dolgunk lesz… Ám előtte D’Artagnan még fejére teszi Athos kapitányi kalapját, amiben egy cédulát talál: Mindenki egyért!

musk3_10_18.jpg

Az utolsó jelenetek csókcunamiba torkollnak. Sylvie és Athos a mező közepén megpihennek csókolózni egy kicsit.

musk3_10_19_2.jpg

Porthos elindul a frontra és csókkal búcsúzik Elodie-tól. Aramis miniszter úr meg a palota kertjében mosolyogva figyeli, hogy játszik a kis trónörökös, majd diszkréten odalép a lépcső mögött várakozó Annához és megcsókolja.

musk3_10_19.jpg

Hasonló jókat kívánok minden kedves olvasómnak, és egyúttal megköszönöm mindenkinek a három évados figyelmet!

Címkék: muskétások
26 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2016.08.24. 20:08:34

Hű! Milyen jó lett ez! És mennyi kép! Mindjárt szaporítom még a kommentek számát, csak befejezem az Ármélkodást!

Flankerr 2016.08.24. 20:09:23

"Elodie még nem adott nevet a kislánynak, egyelőre nem tudott választani a Bac Ilus, a Citad Ella, az Am Erika és az Alkalo Ida közül"
" Ő a maga részéről egy tisztességes ebédet szeretne, tárkonyos raguleves, pacalpörkölt nokedlivel, tojásos galuska és desszertnek Gundel palacsinta"
Én köszönöm az élményt mester :)

Pácsó Ármándó 2016.08.24. 20:39:54

Én is küldtem Trevillnek egy koszorút! Babérlevélből van, később fel lehet majd használni levesekbe, sültekhez!
Mi lehet a jó hír? Atist felterjesztették Lovalagkereszt kitüntetésre?
Én se tudom, hogy Krimó miért hiszi, hogy Dart Agnan meghótt. Azt se tudtam, hogy ilyen bombahajigálós taktikák voltak akkoriban.
Balta volt a jeled? Azt nehéz lehetett belehímezni a cuccodba! :-) Azé Krimó se sokat olvasta Szun-Ce: A háború művészete című könyvét! Elárulni az ellenségnek, hogy milyen (tévedésen alapuló) infói vannak …
Juhéjj, híres lettem! Benne vagyok a Sorizáróban!! Köszönöm szüleimnek, testvéremnek, a barátoknak és barátnőknek és legfőképpen Gabba Mesternek!
Elodie lánya lehetne még Para Zita vagy Szalmon Ella vagy Mezte Lenke, esetleg Kukor Ica is :-)
Na, már megint megéheztem :-)
De Krimót nem is kezdik el keresni, azután hogy eltűnik?
Minden jó, ha a vége jó! De miért nevezik el a kislányt Kazettának?
Hát mi köszönjük a három évados izgalmakat, fordulatokat és ilyen izéket. Ja, és a Gabba-féle egyedi humort. Kell még, csak szólok!!

Gabba 2016.08.24. 21:39:02

@Pácsó Ármándó:@Flankerr: vótmá más posztnál szerintem, csak már elfelejtettem, hogy a kommentelők is elárulták, mi volt az ő jelük az oviban. Meg lehetne ismételni :)

Akármi Áron 2016.08.24. 22:58:00

ZárÓra szokásosan ehUnni, ha nem baja?!:)

Bár időnként szédelegtem a sori sorjában:) hiszen nem követtem folyamatosan az évadokat, belecsöppentem a harmadikba későn, de minden posztot elolvastam, mégha utólag is. Ez a mentségem talán, h okafogyottnak véltem és magamba folytottam a szorgos kis kommentjeimet mostanság, pedig szerettem:) most egy kicsit kompenzálom!

Boldogan jelentem, hogy még én is, a fent említett hiányoságokkal és fehér foltokkal is nagyon remekül szórakoztam. Persze ez csakis a megszokott alapos, igényes és rendkívül szórakoztató, valamint a szívemhez közel álló posztok tartalmának és stílusának volt köszönhető. Külön köszönet a történelmi, filmes, zenei, gasztronómia kitérőkre, utalásokra, frissítőleg hatott és fel is pörgette, újította a már feledett ismereteimet. Mind jól esett! És nem restellem, kellett is, nem volt ártalmas cseppet sem!:)

És akkor még nem beszéltem a Gabbás finom humorról, de nem nagyon lehet leszokni róla, ezért, mint a tettes, mindig visszatér az ember! :)))
Legközelebb éberebb leszek egy általad hv-zett sorinál, és időben felkapom a fonalat, h ne alakuljon kétség bennem a kommentelés időbeliségét illetően.
Szóval szép volt és köszönet Gabba Mester! A következő hv-ig pedig jó pihit!:)
(De kisbalta vagy fejsze, nem mindegy?:)
Nem annyira fontos, de az enyém gombácska volt (kalapos, pettyes) mégsem lettem mírges!:)

Akármi Áron 2016.08.24. 23:00:03

* Későre jár:) fojtottam!

Pácsó Ármándó 2016.08.25. 06:12:18

@Akármi Áron: Ígyjár, aki későn szokott foYtogatni! :-))

Nekem # volt a jelem, de nem ilyen dűlős, hanem mint a cövek, már úgy állt akkor is :-) Mondták kerítésnek is, de szerintem mivel még kismacska nagymacska voltam, aprórács lehetett az!

Flankerr 2016.08.25. 08:38:13

@Gabba: egy bénácska csengő volt a jelem

Gabba 2016.08.25. 09:18:54

@Akármi Áron: nincs pihi, Sandokan már rugdos, hogy haladjak a folytkövvel :)
gomba nálunk is volt a kisnagyfiamnak
meg a múltkor ebédre :)

@Flankerr: és még a csmorzsát nem is vettem fel a menüsorba!

@Pácsó Ármándó: kösz a plusz neveket!
meg Treville nevében a koszorút :)

Te már a verses FV-k óta híres vagy :)

2016.08.25. 09:30:52

én légyölő galóca voltam.

Akármi Áron 2016.08.25. 09:52:04

@Pácsó Ármándó: Ne izéjjé (pitéjjé)má!:))) Először azt hittem az almáspitéd tetejével kínálod itten olvasótársaidat, csak egy kicsit szűken, kimérten!:) De megbocsátható, mert ovis korban még a méretek/arányok burkában vannak!:)))
Azon meg, h má dedós korodban kerítés szaggató vótá, csodálkozik a fene!:DDD

@Gabba: Hurrá, csak kiugrott ez a gomBócka/Gombika is a fazékbú!:))) figyeltem, jegyeztem, órát igazítom, és Sandit pláne (be)csatolom, az nagyon passzentos aprócska lábikón, szoKni se kell vissza rá!:)))
És nem kérdezem, de biztos Gombajó vót az ebédecskétek, egészséges, laktatós, nem véletlen jeleltek vele. Engem is!:)))

Gabba 2016.08.25. 09:52:58

@Biriksz_Krokiksz!: de ez nem determinálta kegyedet a későbbiekben, ugye? :)

Gabba 2016.08.25. 11:00:09

@Akármi Áron: gombafejek rántva, mert olyat is tudok!

2016.08.25. 16:52:34

@Gabba: de, gyanús. és sok mindent megmagyarázna.
XD

Pácsó Ármándó 2016.08.25. 16:52:50

@Gabba: Sőt már régebbről is :-)
Ha a sanda Kán 2 jön, én is rug..., izé... , biztatlak! :-)

@Biriksz_Krokiksz!: Most is :-)))))

@Akármi Áron: Szelíd vagyok, mint a vadgesztenye, ez tudott :-)

2016.08.25. 17:01:01

@Pácsó Ármándó: a tiéd meg nem is kerités volt az, hanem bécsi kapu!

2016.08.25. 17:04:14

amúgy ez jó sori-e, nekem valós-e? mert nem néztem, csak jöttem offolni.
XD

Pácsó Ármándó 2016.08.25. 17:15:34

@Biriksz_Krokiksz!: De egyre gondoltunk, látod, 16mp az eltérés :-)

@Gabba: (Irtam neked a múltkor erre az itteni regisztrált emilcímedre, megkaptad?)

2016.08.25. 17:23:43

@Pácsó Ármándó: a hangok a fejemben!
te voltál hát, úgy tudtammmmm!

Gabba 2016.08.25. 17:43:35

@Pácsó Ármándó: meg hát, de még nem írtam vissza

@Biriksz_Krokiksz!: szerintem nézhető, mondjuk helyenként jobb is lehetett volna. Ha bejön a kosztümös-kardozós-évadonként más főgonosz stíl, akkor neked való

2016.08.25. 18:54:39

@Gabba: kosztümös kardozósból utoljára a da vinci démonait néztem, az imádós volt. de pl a fekete vitorlás sorinak hiába futottam neki párszor, nem tudott beszippantani :'(

Pácsó Ármándó 2016.08.25. 19:57:40

@Biriksz_Krokiksz!: Jajj, pedig az méltán híres kalózos-ármányos-kardozós-szerelmes-ágyúzós sorozat!

Ez a Muskotályosok nem olyan, mint a Defincsi.

Gabba 2016.08.25. 21:05:00

@Biriksz_Krokiksz!: pedig kitűnő hogyvoltok készülnek róla :)

2016.08.25. 21:23:51

@Pácsó Ármándó: @Gabba: fijugg.
soriról beszéltem/tünk, nem hogyvoltokról. természetesen minden hv-t olvastam, mindegyiken jól is szórakoztam, köszönet is értük mindkettőtöknek.
<3
(izgulok, h ez most így jó-e mindhármunknak)
XD

Gabba 2016.08.25. 22:00:37

@Biriksz_Krokiksz!: nekem jó, most már nyugodtan alszom :)

Pácsó Ármándó 2016.08.25. 22:45:37

@Biriksz_Krokiksz!: Persze :-)

@Gabba: Megint/mindig igazad van! :-)
süti beállítások módosítása