Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 2x08 - Grotesque

2016. augusztus 23. 09:00 - Chat Géza

kepernyofoto_2016-08-22_17_12_52.png

Zombiapokalipszisben dúskáló, kóborlókkal körített keddet mindenkinek! Visszatért a The Walking Dead testvérsorozata! Ott hagytuk abba, hogy a Mexikóba emigrált szereplők autodidakta módon eltanulták Rick túlélési módszerét, miszerint: ahová mész, azt a helyet így vagy úgy, de a nullával kell egyenlővé tenni. Ennekmegfelelően égették porig Strand meleg, milliomos mókicájának mensönjét, ahol a kereszténységet fullba nyomó házvezetőnő a pincében tartotta a zombikat. A csapat három részre szakadt: Travis megkereste fiát, majd úgy döntött, hogy túl pszichopata ahhoz, hogy visszavigye a többiekhez, ezért kettecskén zarándokolnak valamerre; Madison, Alicia, Strand meg Salazarék bepattantak egy furgonba és a lángoló birtokot maguk mögöttt hagyva elhúztak a véres messzeségbe; a vérrel nyakig bekent Nicknek nem jött be a muter zombikhoz való hozzáállása, miszerint élő halotti titulusokat egy golyó vagy egy mecséta rásegítésével mezei halotti státuszba kell őket taszajtani, ezért megmondta Madisonnak, hogy szüljön sünt, ő megy a maga útján. Ééés most ennek a búskomor baktatásnak a megéneklése következik.

 Nick épp békésen húzza a lóbőrt, de a reggeli mexikói napsugarak kinyitják a csipás szemét, másik oldalára fordul, majd a legnagyobb nyugodtsággal konstatálja a mellette rohadó apukát és gyermekét. A luxus kúriánál megismert takker nő hogyvoltozza, hogy a fickónak pár napja még semmi baja sem volt, de aztán lett, így bele kellett állítania valamit vizenyős agyába. No mindegy is, ő meg a kis Juan (Mi más lehetne egy mexikói kisfiú neve, mi?) tök másik irányba mennek, hogy megtalálják a gyerek faterját. Nick kap egy kis útravalót, némi kaját és egy gallon vizet. Ne aggódj fiam, innivalóra nem lesz gond, isten áldjon, szevasz! Ezzel Nick neki is vágott A gyűrűk urát megszégyenítő sétálásnak. És jöhetne a főcím, ha lenne, de helyette egy bokáig hajlongó kalaplengetés jön a The Walking Dead felé. EZ, ITT NI!!!

kepernyofoto_2016-08-22_16_50_11.png

Nick a végtelenül monoton autópályán baktatás után kicsit letér az útról, talál egy lakatlan és eléggé szétbombázott kuckót, tüzet rak, bedob egy almát, iszik egy kis vizet, úgy él az apokalipszissel tupírozott közmondásos télvíz idején, mintha csak kirándulni ment volna a hatodik cé osztállyal. Az éjszakai horpasztást egy baseball ütővel hadonászó nő zavarja meg, aki miatt szednie kell a lábát, és ott kell hagynia minden kajáját és piáját. Nappalra visszakullogva a Tijuanába vezető útra talál egy autót, benne egy élő halott nővel és pár csepp vízzel. Nick már a műszerfalról lehalászott zsebrádiót nyekteti, amikor egy dzsipp érkezik, és a benne lévő faszik megölnek egy túlélő bácsikát. Ezt látva Nick kicsit beparázik, de nem tud lapítani, mert maga mellé letett rádió TÖK VÉLETLENÜL, pont elkezd sipítani. A zsebgengszterek vaktában lövöldözésének hála Nick megússza a dolgot, így folytathatja a maratoni sétát a pusztaságban.

kepernyofoto_2016-08-22_17_11_08.png

Egy rozsdás busznak dőlve megpihen, majd morgó vadkutyák keltik, meg is marják a lábát, de sikerül felmásznia a kocsi tetejére. Ekkor érkezik egy csapatnyi zombi, így lesz kikkel játszania a két kutyának. De a Kóbor Jánosokat nem hatja meg a harapdálás, így könnyen nekilátnak a nyári nap süttette nyers hot dog bebiflázásának. A maradékra még Nick is rámegy egy kicsit.

Érdekesség egy zombiapokalipszis sújtotta fiktív világból

Sivatagban sínylődéskor a saját pisádtól nem okádsz be, bezzeg a péppé zúzott kaktusztól igen - tudjuk meg hirtelen a Fear The Walking Dead Bear Gryllsétől, Nicktől.

kepernyofoto_2016-08-22_17_15_45.png

Nick újabb adag redvát és vért kenve magára megint beáll a zombik sorába egy kör ballagásra. Az úton szembetalálkoznak a korábban megismert pisztolyhős zsebgengszterekkel, akik most búcsús célbalövősdit játszanak a kóborlókkal. Nick persze egy kicseszett Neo a Mátrixból, akit minden golyó elkerül, aztán olyan közel kerülnek a zombik, hogy simán bedarálják a két fickót, míg a harmadik elhajt a kocsival. Nick zarándoklatán ez nem változtat, megy tovább. Egyszer összeesik, mert totál kiszárad, de az őt távolról figyelő három fős team nem segít rajta, pedig ő lehet a fiú, akiről a prófécia szól, A Zombikkal Baktató. Szerencsére Nicket még az anyatermészet is kedveli, mert totális kiszáradás előtt elkezd esni az eső, így az út közepén fekve tényleg csak annyi dolga van, hogy kinyitja a száját és  kész, máris nem hal szomjan. Így folytatja útját Tijuanába, érkezésekor felforgat egy gyógyszertárat, de csak egy sufniban talált szigszalag+zsepi kombóval tudja orvosolni az egyre csúnyább kutyaharapást.

A garázsajtót rárúgó fegyveres G.I. Jane elkezdi faggatni spanyolul, hogy fertőzött-e. Mivel nem az, ezért elviszik a felujukba. Ott a helyi háziorvos ellátja, aztán kinyitja a rendelő ajtaját és Nick elé tárul a világ, amit keresett: focizó gyerekek, utcai bazársor, szabadtéri közösségi BBQ. Itt nem szörnyetegként kezelik a halottakat. Az írók tolla biztos kifogyott a tintából, amikor ehhez a részhez értek, mert ennél jobbkor, frappánsabban és persze egyben közhelyesebben nem is lehetett volna ellőni Manu Chao ős slágerét, hogy...

Amúgy az egész út alatt Nick visszaemlékezett arra az időre, amikor elvonón volt és megismerkedett egy csajjal, (történetesen azzal, aki először vált zombivá a herkások templomában) akivel azt gyakorolta, hogy miként (ne) borítsa majd rá a faterra azt a sok szart, ami felgyülemlett benne, de erre nem volt lehetősége, mert Nick apja időközben meghalt. Ennek a soha ki nem alakult kötődésnek és a halottakhoz, élő halottakhoz való hozzáállása még vissza fog köszönni egy Madisonnak tartott szent beszéd keretein belül, az egyszer hót biztos, de talán itt és most ebből ennyi elég volt.

Fear The Walking Dead minden hétfőn 3:00-kor és 22:00-kor az AMC-n.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása