Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x22 - If Love a Rebel, Death Will Render

2016. augusztus 19. 20:57 - Scott Pilgrim

Azzal nyitunk, hogy Taylor ordítozik Oscar-ral, amiért felhasználták Mayfair besározásához, Oscar viszont, mint valami szektás, úgy hajtogatja, hogy Mayfair rossz ember és bűnhődnie kell. Aztán egyszer csak megjelenik Sophia Varma, egy rövid flashbackből kiderül, hogy anno még Taylor szervezte be őt, és próbál a lelkére beszélni. Hogy milyen eredménnyel, az rejtély, mert ugrunk a sztoriban két hetet. Egy doktor ruhás fickó szalad az utcán egy táskával. Végül leül egy padhoz, lerakja a pad alá a táskát és tovább áll. Viszont a táskában nem bomba van, hanem mint kiderül, egy csecsemő. Weller közben az apja betegágyánál van, betoppan Taylor, az öregebbik Weller pedig megkéri, hogy meséljen valami vidámat a gyerekkorából. Ettől kissé lefagy, Weller telefont kap és lelép, ott hagyva Taylort az apjával. Edgar és Tasha az irodában megbeszélik, hogy mindkettőjüknek van valami titka, amit itt az ideje, hogy elmondjanak egymásnak. Kurt beugrik Mayfairhez, aki mint kiderül, házi őrizetben van. Kurt próbálja rávenni, hogy beszéljen neki a Napvilágról, hogy segíteni tudjon, de Bethany beletörődött a dologba, mondván, hogy csalni próbált a rendszer ellen, de vesztett, ez van. Edgar elmondja a fenyegetéseket, amiket kapott, és arra jutnak, hogy senkiben sem bízhatnak. Weller közben FBI meetingen van, ahol az igazgató közli vele, hogy lelövi a Jane Doe projektet, para van.vlcsnap-2016-08-18-14h19m23s159.png

Főcím után Mayfairnek postája jön. Emlékszünk még pár epizóddal ezelőtt a fickóra, aki tovább küldte egy dán haverjának a biztonsági kamera fotóját? Sikerült kitisztítani a képet, és Oscar van rajta, Mayfair felteszi a kérdést, hogy ez meg ki, mert ő ugye még nem tudja. Bent az irodában szóba kerül végre a csecsemő is, akiről kiderül, hogy amikor megtalálták, még nem volt 24 órája, hogy megszületett, a csuklóján viszont ugyanolyan tetoválás van, mint Taylornak. Hogy miért nem heges a keze, az felvet néhány logikai kérdést, de most hagyjuk. Mayfair közben összerakta a teljes képet, leszedi a nyomkövetőjét és átrakja a kutyára, egy széfből meg papírokat és fegyvert vesz elő, majd elindul akciózni. Közben Patterson bemérte a nővér ruhás fickót DNS alapján és Wellerék elindulnak találkozni vele. Várják a parkban, ahol találkozója van egy ügyvéddel, közben Patterson szól, hogy a csecsemő DNS-e teljesen megegyezik Bryce Warrenével, akit látszólag mindenki ismer Tayloron kívül. Kiderül, hogy az apja gazdag politikus, a csecsemő meg a gyereke lehet. Végül megpillantják a helyszínen a nővér ruhás fickót is, akit Edwardnak hívnak. Le akarják tartóztatni, de mire beszélhetne, lelövik a tetőről, szóval kár volt megtanulni a nevét. Tasha és Edgar elindul a lövések irányába. Viszont Taylor észreveszi, hogy Edgar köpenyén ugyanolyan ábra van, mint a tetkóján.

vlcsnap-2016-08-18-14h20m00s478.png

Nem sikerült elkapni a mesterlövészt. Viszont felmerül a kérdés, hogyhogy nem jelentették a csecsemő eltűnését, szóval elmennek Bryce Warrenhez. Látszólag fogalmuk sincs az egészről, viszont kiderül, hogy van egy súlyos beteg gyereke. Mayfair a lakásán terem a fickónak, akitől elvileg megmentette anno Alexandra-t a bárban. Kiderül, hogy a fickó sofőr, és többször vitte Alexandra-t találkozóra Sophia-val. Wellerék közben próbálják kipuhatolni Warrenből, hogy megcsalta-e a feleségét, mire betoppan az idősebbik Warren, amiből baj lesz. Az FBI góré leszúr mindenkit a csapatból, hogy ne zaklassák a nagy hatalmú politikus családját, majd nyomatékosítja, hogy Taylor nem nyomozhat velük, mert lelőtte a projektet. Patterson közben kideríti, hogy Bryce felesége, Tracy a csecsemő biológiai anyja, pedig láthatólag nem szült mostanában. Kiderül, hogy Bryce-ék gyereke leukémiás, szüksége van a túléléshez egy csontvelő átültetésre, de csak olyantól, akinek egyezik a DNS-e. Szóval jó eséllyel kamuztak Warrenék. Közben Taylor a kórháznál van és gyanús alakokat lát, akiket követni kezd. A liftben kiderül, hogy fegyverük is van, bunyózni kezd, amikor azt látja, hogy a gyanús alakokból egy elkezdi lelőni a személyzetet és viszik a tetovált csecsemőt. Nyomukat veszti.

vlcsnap-2016-08-18-14h20m32s188.png

Mayfair közben tovább nyomoz és szerez egy telefonszámot Sophia-hoz. Wellerék éppen hogyvoltozzák az irodában a kórházban történteket, amikor betoppan Tracy Warren, akit Kurt rendelt be. Mayfair egy utcai telefonból felhívja Edgart, hogy nyomozza le neki a telefonszámot, amit szerzett. Tasha ezt hallja, és bedobja, hogy lehet fel kéne dobni a főnit, de Reade meggyőzi, hogy segíteniük kell neki. Tracy közben elmondja, hogy ez egy titkos kormányprogram, amiben lombikbébiket növesztenek szövetekből és DNS-ből. Az idősebbik Warren vette rá őket, hogy menjenek bele és holnap lenne az első műtét. Sikerül kiszedni belőle a beavatkozás helyét. Közben Taylort is látjuk akciózni a saját szakállára, túszul ejtette az egyik liftben összevert fickót, hogy infót szedjen ki belőle. Tasha közben felhívja Mayfairt és infót ad át a telefonszámról neki, végül elássák a csatabárdot és jelképesen egymás keblére borulnak. Taylornak meg sikerül lenyomoznia a klinikát, be is oson, és talál egy halom csecsemőt, vagyis jó eséllyel nem csak egy lombikbébi lett a programból, hanem több is.

vlcsnap-2016-08-18-14h20m53s180.png

Emberek jönnek, Taylor meghúzza magát. Wellerék odaérnek a klinikához, de rögtön tüzet nyitnak rájuk. A lövöldözésre a kórházban embereket lelövő nő és az idősebbik Warren menekülőre fogja, de Taylor bunyózni kezd előbbivel. Végül Taylor egy újraélesztővel kiüti a nő szívét. Wellerék lelőnek mindenkit és elindulnak befelé. Tasha és Edgar elkezd a gyereket menekítő politikus után futni, Weller meg megtalálja Taylort, akinek, mint kiderül, sikerült a saját szívét is kiütnie. Kurt elkezdi újraéleszteni. Sikerül neki. Meg az öreg Warrent is sikerült elkapni. Később az FBI igazgatója szúrja le Wellert, majd közli, hogy kinevezi Mayfair utódjának, viszont a Jane Doe projekt továbbra is lefújva. Kurt nem akarja elfogadni a pozíciót, de a főmufti azt mondja, csak akkor maradhat az FBI-nál, ha elfogadja a pozíciót. Az öltözőben összefutnak Taylorral. Elhangzik a kötelező „Te sosem csak egy újabb ügy voltál nekem.” mondat, végül smárolnak, ideje volt már. Üzenetet kap Pattersontól, hogy menjen inni vele.

vlcsnap-2016-08-18-14h21m41s785.png

Viszont egyszer csak hívást kap az apja ápolójától, hogy jó eséllyel most fog meghalni az öreg és siessen. Taylor majdnem bemegy Pattersonékhoz borozni, de végül inkább mégse. Elmegy Oscarral találkozni, de ott Mayfairbe fut, aki fegyvert fog rá és dühösen elkezdi ismételgetni, hogy hazudott nekik, majd kérdezgetni, hogy mit művelt, végül Oscar lelövi. Taylor dühösen elzavarja Oscart és ott marad Mayfairrel, aki meghal. Előtte még odaszúr azért, hogy bárcsak láthatná Kurt arcát, amikor megtudja, ki is valójában Taylor. Weller közben odaér az apja betegágyához, aki ledobja a cliffhanger atombombát, hogy Taylor valójában nem is Taylor, ugyanis az igazi Taylor Shawt mégis csak ő ölte meg. Elmondja, hogy baleset volt, és a holtteste ott van még mindig az erőd alatt. Szóval mostantól az egyikori Talán Taylort, akit egy ideje már csak Taylornek hívok, újra Jane Doe-nak kell hívjam majd a következő, évadzáró hogyvoltban. Ezzel véget is ér az epizód, izgi lesz a következő rész!

Címkék: blindspot
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2016.09.11. 19:59:07

Ez olyan igazi arconb@szós cliffhanger volt a végén :D

(ja kicsit megelőztél az írással, még csak kb holnap fogok finálézni :D)
süti beállítások módosítása