Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 4x04 - Iron in the Fire

2016. augusztus 15. 09:00 - AaannnaaA

Az ismeretlen ISI-tag megtalálása nem egyszerű mutatvány, Carrie az elérhető adatbázist böngészi hasonló arc után kutatva – eredménytelenül. Váratlanul John Redmond toppan be, aki elől szőkénk inkább titkolná mit csinál, de a férfinak jó a szeme, így kiszúrja az ügynök képét, mielőtt eltűnne a süllyesztőben. Ez a szerencse, ugyanis ő ismeri a tagot, aki az adatbázisban amúgy sem lenne fellelhető, merthogy az ISI piszkos munkák elvégzésére alkalmazza (ő lenne Quinn gonosz paki megfelelője?). A neve Farhad Ghazi.

1.jpg

Kiran épp egyedül van otthon, mikor Aayan megérkezik, hogy elvigye a múltkor nála hagyott táskáját. Hát, az nem fog menni, mert a faterja felfedezte, és megsemmisítette a teljes készletet. A fiú kiborul, de arra sincs ideje, hogy lehordja osztálytársnőjét, mert megjelenik a zord atya, aki mindenféle drogdílernek elmondja, és azt üvölti, hogy feljelentette az iskolában, majd kipenderíti a látogatót. Aayan kétségbe esik – ezért ki fogják vágni a suliból.

Saul csekkol kifelé a hotelből, mikor Carrie újból meglátogatja, és szívességet kér. Felvázolja amit megtudtak Sandy halálával kapcsolatban, és arra kéri egykori főnökét, személyesen beszéljen valamely nagykutyával (korábbi ismerősével) a helyi hírszerzéstől, hátha szerez némi információt.Ő először hivatalos utat javasol – kormányzati panasztétel, stb, de Carrie szerint úgy nem tudnak meg semmit. Saul megemlíti, hogy Quinn felhívta múlt héten, mert aggódik a kolléganőjéért, de a nő szerint inkább a maga dolgával kéne törődnie. Azt egyelőre nem tudjuk meg, hogy az öreg vállalja-e a feladatot.

2_1.jpg

2_2.jpg

A titkos bázisra Peter érkezik, Fara fogadja és tájékoztatja, hogy sikerült beazonosítaniuk Farhad Ghazit, a továbbiakat Carrie most egyezteti Saullal. Ekkor váratlanul Aayan toppan be rendkívül feldúlt állapotban, és szőkénkkel akar beszélni (a névjegykártyájáról tudja a címet). Hát, most nincs itt, de mindjárt érkezik – mondja Fara, és sikerül rávennie, hogy maradjon.

Közben egyik kollégája jelentést tesz Redmondnak, úgy néz ki a félreállított állomásvezető kullancsot állított szőkénkre, akit az könnyedén lerázott. Redmond azonban nem hagyja annyiban, ki akarja deríteni min dolgozik főnöknője, ezért utasítja beosztottját, hogy próbálja meg kideríteni honnan lehet az a fotó Ghaziról, amit egy villanásra látott Carrie asztalán (és ami alapján azonosította a tagot).

3.jpg

Végre hősnőnk visszaér az irodába, és beszél a rá váró Aayannal. A fiú azt akarja tudni, hogy képes-e kijuttatni az országból, mire „igen”-t kap válaszul azzal a feltétellel, hogy nagyinterjúban mesélje el a történetét. A fiú beleegyezik, de előlegbe kérne 80 ezer rúpiát. Az mégis mire kell? Persze nem mondja el, így nem is kapja meg. Ezért úgy dönt távozik, ám szőkénk megállítja, és megmutatja neki Ghazi fényképét: ez az ember fenyegetett meg? Mert akkor nagy bajban vagy. Aayan elsírja magát, a nő pedig öleléssel vigasztalja. Annyira átlátszó az együttérzésnek álcázott testi kontaktus, hogy nehezen bírom ki röhögés nélkül. A mindezt távolról végignéző Peternek mindenesetre nincs nevethetnékje.

Egy perc múlva megnyugszik, ám továbbra sem mond semmi érdemit, csak azt, hogy a kért pénz és Ghazi között nincs összefüggés. Carrie végül úgy dönt, odaadja az összeget. A fú megköszöni, majd lelép, Max és Fara pedig autóval a nyomába ered.

4.jpg

Az amerikai nagykövet férje is az országban tartózkodik, Dennis Boyd a helyi egyetemen tanít. Egyik órája végén fiatal pakisztáni nő érkezik, hogy pár szót beszéljen vele. Először ártalmatlannak tűnik, az előadást dicséri, aztán témát vált és elmondja, hogy ő – akárcsak Mr. Boyd – Sandy Bachman barátja. A férfi enyhén zavarba jön, de azért válaszol: neki Sandy nem volt a barátja.

Látogatója nem tágít: tudja, hogy az elhunyt CIA-s Dennistől kapta (és adta tovább a helyieknek) az információit, melyeket az felesége anyagai közül lopott ki, és ez a feladata Sandy halála után sem fog változni. Bazmeg!! Boyd adja a hülyét, és faképnél hagyja a nőt, de kétlem, hogy ennyiben maradna a dolog.

5_1.jpg

5_2.jpg

Saul engedett Carrie kérésének, és eljött találkozni egy régi ismerősével, hogy szívességet kérjen. Latif tábornok már visszavonult, de az ismerősei azért még megvannak, ha intézkedni kell. A két ősi ellenség leül ebédelni, csipkelődnek kicsit, aztán Saul a tárgyra tér: beszélni akar egy ISI fejessel – ezt kellene elintézni – de nem mondja el mi célból. Az ex-tábornok kelleti magát, egyelőre nem derül ki, hogy hajlandó-e összehozni a találkozót.

A személyi követés nem könnyű műfaj, ezt Max és Fara most extrán megtapasztalhatja. Beesteledik, mire Aayan taxija megáll – a srác kórházhoz érkezett. A közelében parkolnak le, de ha hallani is akarják kivel mit beszél, kénytelenek közelebb menni. Ez értelem szerűen Fara dolga, ő helyi, nem tűnik ki a tömegből. Aayan egy lánnyal (vszg. nővérrel) találkozik, odaadja neki a pénzt, aztán a nő bemegy a kórházba. Pontosan nem hallják a fiú mit mond, de úgy néz ki várakozásra kényszerül, ezért a megfigyelők is.

6_1.jpg

6_2.jpg

Ügynökeink birtokba vettek egy lakást Farhad Ghazi-éval szemben, onnan figyelik, plusz az övét bepoloskázták, hogy mindent halljanak. Csakhogy a telefonját nem tudták klónozni, pedig arra is szükség lenne, hiszen ha Saul ügyködése sikerrel jár, elindul a lavina, és előbb-utóbb fel fogják hívni a tagot a megbízói. Ha be akarják őket azonosítani, Ghazi telefonját teljesen hallaniuk kell. Nincs más megoldás, valakinek a közelébe kell férkőznie, ám a klónozás max. másfél méterről működik

Peter vállalja a feladatot mégpedig úgy, hogy éjszaka betör az alvó ügynök (hehe) lakásába, és elvégzi a műveletet. Így is tesz, közben a többiek a szemközti lakásból figyelnek és hallgatóznak, hogy minden rendben menjen. A klónozás sikeres, ám a művelet végén megszólal a tag mobilja – mindenki testületileg vigyázzba áll ijedtében. Quinnek még van ideje visszahúzódni egy fal mögé, mielőtt Ghazi sétálgatni kezdene telefonálás közben. Szerencséjük van, csak a barátai hívják bulizni, de ő nemet mond, és visszakullog a szobájába, Peter pedig lelép. Anyám, ez meleg volt!

7_1.jpg

7_2.jpg

A rámenős pakisztáni csaj eléggé megijesztette a nagykövet férjét, mert vadul hívja egykori felettesét, hogy találjon neki bármilyen tanári állást a zusában, hogy távozhasson az országból. Percekkel később ezt a feleségének már úgy adja elő, hogy felkérték térjen vissza, és töltse be a régi állását. A nő rendkívül morcos, fél, hogy rámegy a házasságuk a távollétre (egyszer már majdnem összejött), de a férfi keményen ragaszkodik ahhoz, hogy ő márpedig lelép.

A CIA-sok a szemközti lakásból felváltva őrzik Farhad Ghazi álmát (jó, igazából a hívást várják, ami remélhetőleg sok kérdésüket megmagyarázza), most épp Quinn és Carrie. A férfi elmeséli, hogy már csak némi bürokrácia volt hátra, és kijutott volna a CIA-tól, mire szőkénk nagyon hálás, hogy a kedvéért mégis maradt. Peter elmondja, hogy még mindig nagyon bántja a régi eset, mikor véletlenül megölt egy gyereket, azóta nehezen viseli, hogy távirányítottként gyilkosságokat követ el. Szőkénk rámorran, hogy neki a kemény kollégája kell, nem aki páros lábbal épp a fékbe ugrik. Ekkor újabb ügynök lép a szobába, így nem tudnak tovább beszélgetni, de úgy nézem haraggal válnak el: Carrie távozik, Peter marad házőrzőnek.

8.jpg

Reggel lesz, mire a kórháznál történik valami: Max a furgon első ülésén ül és figyel, Fara hátul alszik. Megérkezik az ápolónő, aki este átvette Aayan pénzét, most zacskót hoz a fiúnak. Vége az alvásnak, a két ügynök szorgalmasan fotóz, majd mikor a srác taxiba vágja magát, utána indulnak.

A követségre érve Carrie ráröffen Rendmondra, hogy legyen szíves visszahívni az ügynökeit, akik követik. Aha, szóval kiszúrta. Kollégája persze győzködi, hogy igazából csak az ő biztonsága miatt van mindez, de hiszi a piszi. Ugye. Kérdésre a férfi legalább azt elárulja, hogy a követségről van egy hátsó kijárat, ahol suttyomban le lehet lépni (láttuk az első részben, Sandy is arra mászkált, ha nyomtalanul akart eltűnni).

9.jpg

Saul épp a reggelijét fogyasztja szállodája éttermében, mikor karos lajosok jelennek meg körülötte, a vendégek pedig pánik szerűen távoznak. Egyik erős ember hozzá lép, megmotozza, majd szétkapja a mobilját. Mikor a némajátéknak beillő előkészületek lezajlottak belép szívem új csücske, Aasar Khan, az ISI egyik góréja. Aaarrrrggghhh, elolvad a retinám ilyen gyönyörűségtől!

A párbeszéd lényege, hogy Saul arccal előre rákérdez, miért ölette meg az ISI Sandy Bachmant? Mert az egész gyilkosság megtervezett volt a képe kiszivárgásától az irányított lincselésen át addig, hogy Quinnéket életben hagyták. Khan arca nem rezdül, de szerintem neki is új infó, hogy az ISI keze van a dologban, mindenesetre semmit nem ismer el, és felháborodik még magán a feltételezésen is, majd távozik.

10.jpg

Hősnőnk csatlakozik a Ghazit megfigyelő csapathoz, mert fennforgás várható: Saul megrázta a pofonfát, potyogni fog a termés. Ha már itt van félre hívja Quinnt, és megköveti az előző esti összezördülésük miatt. Mutasson már nekem valaki egy hősszerelmest, aki haragudni tud... Ugyehogyugye!

Aayan taxija dugóba került (ahogy mögötte a követői is), ezért kiugrik a kocsiból és gyalog indul tovább. Ügynökeinknek nincs más választásuk mint utána menni, ez értelem szerűen Fara dolga. Ügyesen meg is oldja, így láthatja kivel találkozik, ki az, akinek átadja a csomagot (benne feltehetően a gyógyszerekkel).

11_1.jpg

11_2.jpg

Végre megszólal Farhad Ghazi telefonja, ám a hívásban nincs sok köszönet: a túlvégről mindössze egyetlen, ide nem illő mondat hangzik el, mire az ügynök vadul pakolni kezd. A megfigyelők levágják: ez lehetett a jelzés, hogy lebukott, lépjen olajra. A baj viszont az, hogy a hívó felet nem lehet azonosítani, így egyáltalán nem kerültek közelebb Sandy gyilkosához. Carrie kiadja az utasítást: most azonnal el kell rabolniuk! Quinnek és két segítőjének leesik az álla – ez így kivitelezhetetlen elképzelés. Verbálisan egymásnak esnek, mikor váratlanul Fara jelentkezik telefonon azzal, hogy sürgős.

Elmondja, hogy látta kivel beszélt Aayan, sőt le is videózta bizonyítéknak, mert ezt amúgy senki nem hinné el: Haissam Haqqani él!! Ami azért nagyon durva, hiszen a tálibok erősítették meg, hogy meghalt az esküvő elleni drón-támadásban, és emiatt végül Sandyt is megölték. Eszerint az egész úgy ahogy van beetetés volt, sanszosan ott sem volt az esküvőn – ha halottnak hiszik, nem is keresik. Addig oké, hogy a táliboknak ez állt érdekében, de az ISI miért asszisztál ehhez? Ez lesz a negyven milliós kérdés.

12_1.jpg

12_2.jpg

Dennis Boyd eljött az egyetemi irodájába összepakolni a holmiját. Saját kulcsával lép be a szobába, ám odabent a nő várja, aki korábban az előadása után megfenyegette. Most viszont vége a verbális szájkaraténak, a csaj két rosszarccal érkezett, és mikor Boyd olajra lépne, simán megküldik egy gyomrossal, majd egy székre ültetik.

A nő leül vele szemben, Tasneem-ként mutatkozik be és a következőket adja elő: ha nem működik együtt, elküld az FBI-nak minden adatot, amit eddig a feleségétől lopott – szépen el fogják ítélni hazaárulásért. De ha továbbra is segít az „információ áramlásban”, akkor elengedik, amint Tasneem minden kérését teljesítette. Na persze. A kezébe nyom egy kulcsot – ez az együttműködésük kezdete.

13.jpg

Fara visszatért az irodába, ahogy Carrie is. Szőkénk biztos benne, hogy Aayan hamarosan beállít. Ő maga elmegy egy biztonságos házba, ha a fiú megérkezik, kollégáinak minden további nélkül utána kell vinniük a házba. Fara rákérdez: kezdjem el neki intézni az útlevelet és a vízumot? Meg a nagy lószart! Aayan lesz a sajt az egércsapdában, amivel becsalogatják Haqqanit.

Maradjunk annyiban, hogy Carrie helyzet-értékelése meglehetősen pontos, az éjszaka közepén ugyanis megjelenik kolléganője – meghozta a rémült Aayant. A nő megnyugtatja, hogy itt biztonságban lesz addig a pár napig, míg az iratai elkészülnek, és elmennek Londonba. Holnap magára is hagyja, de ma még egy fedél alatt kell aludniuk. Feszültség oldásnak befogja, hogy segítsen megvetni a vendégágyat, aztán lehuppannak a szélére beszélgetni.

14.jpg

A fiú meggyónja, hogy hamis indokkal (gyógyszer lopás) kivágták az orvosiról, és attól tart, Londonban emiatt nem veszik át az ottani suliba. Carrie megnyugtatja: ilyesmitől nem kell tartania, minden simán fog menni. A nagy vigasztalásba besegít némi női trükkel is – először csak a fiú combjára teszi a kezét, aztán egyszerűen rámászik és elcsábítja. Szerintem kissé túl gyors a tempó, bár nyilván ki akarja használni, hogy Aayan összezavarodott a körülötte zajló eseményektől.

Címkék: Homeland
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2016.08.15. 10:22:32

Állítólag Brodit vissza hozzák a kópék ? :)
Bedobják a kamu akasztás verziót gondolom :)
A 3. évad volt a mélypont, de a 4. és 5. már elég jó lett.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2016.08.15. 13:25:17

AaannnaaA te szinkronnal nézed a sorozatot?

AaannnaaA 2016.08.15. 13:31:58

@szinkrobi: nem, én szinten vagyok az eddigi évadokkal, csak a magyar megjelenéshez írom a hogyvoltot (kivételes eset).
Miért kérded?

szinkrobi · http://iszdb.hu 2016.08.15. 14:20:34

@AaannnaaA: csak mert még az évad előtt volt eszembe, hogy jó a sorozat, és a szinkronjával sem volt nagy gond, csak épp a főcímet hagyták meg eredetiben (ami ugye beszédes főcím, szóval nagyon gáz volt szerintem úgy hagyni)

erre most nézem, és a 4. évadra sikerült leszinkronizálni a főcímet is
mondhatni ezt is megértük :)

nem tudtam hallottál/olvastál-e valamit hogy szinkronstáb-váltás volt, vagy csak rájöttek hogy illene leszinkronizálni?

AaannnaaA 2016.08.15. 14:55:14

@szinkrobi: Nem, sajnos erről nem olvastam semmit, sőt nem is tudtam a főcím-szinkronizálás körüli anomáliáról. Valamiért én úgy emlékeztem, hogy az első évadban ezt megtették, de ha Te magyarul követed nyilván Te tudod jól - én csak random futottam bele szinkronos részekbe. Azt tudom, hogy a káromkodásokon meglehetősen finomítottak (és akkor még udvariasan fogalmaztam), ami szerintem egy ilyen későn vetített sorozatban simán benn maradhatott volna.
Nekem igazából Carrie hangjával nem sikerült megbékélnem (bár sokat nem hallottam), de valahogy nem éreztem a karakterhez passzolónak. Amúgy elég nehéz átállítani az ember fülét az eredeti hangokról a szinkronra (és fordítva), így én a magam részéről ritkán teszem meg. Ahogy kezdtem úgy is folytatom - ha szinkronnal akkor úgy, ha meg eredetiben akkor úgy (kivétel pont a Person of Interest - aminek szintén én írtam a HV-ját - és az első évadot még magyarul néztem, a többit eredeti nyelven).

Gabba 2016.08.15. 15:44:16

@AaannnaaA: alvó ügynök, hihi

Várható volt, hogy Redmond nem nyugszik bele, hogy nem ő lett a főnök, gondolom fogja még itt kavarni a málnaszőrt rendesen.

Tasheem kisasszony csinos, elhívnám teázni, ha merném :)

AaannnaaA 2016.08.15. 15:53:32

@Gabba: Ugye, tudnak valamit ezek az ottaniak - nekem Khan, neked Tasneem :) Majd igyekszem jó képeket lőni róla azokba a hogyvoltokba, amiket ezután készítek.

Pácsó Ármándó 2016.08.15. 18:30:39

@Gabba: OFF (Nem tudom, itt szabad-e?)
Pedig Tashlee kisasszonynál vannak alkalmasabb jelöltek a fagyos Tatooini éjszakák felforrósítására, teázás által :-) Ezzel persze egy pillanatra sem akarlak (nem is tudnálak) lebeszélni az OtthonOrszág című sorozat remekbesz@bott hogyvoltjainak látogatásától és figyelemmel kíséréséről!
süti beállítások módosítása