Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x21 - Of Whose Uneasy Route

2016. augusztus 12. 09:00 - Scott Pilgrim

Mayfair arra ér be, hogy a helyettes államügyész, Weitz, akinek infót szállít Zapata, az embereivel éppen az irodáját pakolja ki. Mayfair rá is kérdez, hogy mi történik, Weitz azt mondja, hogy az ő védelmében van ott és Alexandra halála miatt. Weitz köszön Zapata-nak. Wellernek meg megjelenik a tesója, hogy aláírják az apjukat illető papírokat, ha esetleg döntésképtelenné válna, vagy rosszabb. Patterson meg edzés közben azt tanácsolja Taylornak, hogy szedesse le a tetkóit, úgyis be van már fotózva mind. Mayfair félrehívja Zapata-t, hogy honnan ismeri őt Weitz. Azt kamuzza, hogy egy rendőrbárban egyszer fel akarta szedni. Edgar meg összefut a liftben Weller tesójával, amire az épület vesztegzár alá kerül, próbariadónak tűnik. Szép lassan feltűnik mindenkinek, hogy nincs térerő, ami gyanús, sőt, a hálózatokról is kizárták őket, a bénán írt értesítőszövegről pedig rájön Patterson, hogy valójában meghackelték az FBI-t.

vlcsnap-2016-08-10-23h09m09s693.png

Taylorék elindulnak a szellőzőn. Weller Dr. B-vel ragadt egy szobában, aki meg is ragadja az alkalmat, hogy kifaggassa picit Wellert. Beszélnek Sarah gyerekéről, majd megkérdi Dr. B, hogy mióta kiderült, hogy Kurt tévedett az apjával kapcsolatban, elkezdett-e kételkedni az ösztöneiben. Válaszra már nincs idő, mert a szellőzőn keresztül megérkeznek Taylorék. Edgar próbál beszélni közben Sarah-val, kevés sikerrel, miközben a végrendeletes nő, akivel a liftben ragadtak, borzasztóan pánikol. Közben Zapata meg Mayfairrel szorult egy légtérbe, és Mayfair láthatólag nem vette be a kamuját Weitzről. Közben Pattersonék, Kurt és egy poroltó segítségével néhány ablakon keresztül bejutnak Patterson laborjába. Közben Taylor felteszi újra Dr. B kérdését Weller ösztöneivel kapcsolatban, mire a mindig morcos nyomozó azt mondja, hogy néha téved, de a Taylorral kapcsolatos megérzéseiben bízik.

vlcsnap-2016-08-10-23h09m50s228.png

Patterson kideríti, hogy a hackerek az FBI beépített ügynökeinek az adatait töltik le, ők a célpont. Közben látjuk a hackereket egy sötét szobában, egy szerelmespár, akik spanyolul beszélnek arról, hogy eladják az adatokat valamelyik kartellnek és meggazdagszanak. Patterson nem tudja visszafejteni a hackerek tartózkodási helyét, szóval manuálisan próbálják leállítani az FBI rendszerét, elvágva minden kommunikációs csatornát. Azt viszont csak egy konkrét szobában lehet. Azt viszont acélzsilipajtók rejtik, amiket egy örökkévalóság lenne egyenként rövidre zárni. Viszont ha valódi vészhelyzet lenne, az épület rendszere elkezdené evakuálni az embereket, és bejuthatnának a speciális szobába. Szóval tüzet kell gyújtaniuk. Edgar közben jópofizik Sarah-val, de az rövidre zárja, mire a végrendeletes nőnek leesik, hogy ezek ketten jártak régen, és mivel beüt neki a nyugtatója, azt mondja, biztos azért szorultak a liftbe, hogy újra összejöjjenek – korábban ugyanis azt hitte, hogy a cserbenhagyásos gázolása miatt bünteti a karmája.

vlcsnap-2016-08-10-23h10m10s448.png

Mayfair megkérdezi Tasha-t, hogy hogyan képzeli el a karrierjét 10 év múlva, Tasha azt mondja, ő is csapatvezető lenne. Mayfair elmeséli, hogy egyszer régen tett valami morálisan megkérdőjelezhető dolgot előléptetésért egy hatalmas embernek, de azóta se tud rendesen aludni, és bármit is csinál Weitz-nek, csak arra vigyázzon, hogy utána tudjon rendesen aludni. Közben Weller és Taylor begyújtják a tüzet és átjutnak a zsilipeken. Hogy ne bukjanak le a hackerek előtt, régi, óriási méretű walkie-talkie-kon keresztül kommunikál a két csapat egymással. Wellerék elvágják a kábeleket, de a letöltés nem szakad meg. Kiderül, hogy végig az épületben voltak a hackerek, egy vágással megtudjuk, hogy a szerverszobában vannak és rájöttek, hogy tudják róluk, hogy az épületben vannak. Ami rosszabb, hogy szén-dioxidot küldenek Taylorékra, egy percnyi levegőjük van. Szerencsére Patterson segít nekik manuálisan leállítani és kijuttatja őket. Sőt, azt is betippeli, hogy biztos a szerverszobában vannak.

vlcsnap-2016-08-10-23h10m38s504.png

Viszont nem tudják, hogy hányan vannak, az öltöző meg túl messze van, viszont felettük van pont a bizonyítékraktár, onnan kell fegyvert szerezniük. Közben Tasha megtörik és elmond mindent Mayfairnek, ami miatt verbálisan konfrontálódnak, mire Mayfair felteszi az adekvát kérdést: hogy tartsa Zapata-t a csapatában, ha nem bízik benne, mint vezetőben? Wellerék közben felszerelkeznek, többek közt egy hegesztővel is, amivel Mayfairékhez érnek, és beavatják őket. A hackerek pont végeznek a letöltéssel, mire odaérnek Wellerék és lövöldözés alakul ki a szerverszobában. A hackerek szétválnak, Wellerék is, Taylorral lelövik a nőt. Közben Tasha-ék pont lecsúsznak a fickóról, aki bezár előttük egy ajtót. Végül egyesül a csapat nagy része Patterson irodájában és kiderítik a nő belépőkártyája alapján, ki a fickó. Viszont erre megszólal a hangfalakon, hogy ha nem engedik el a lányt, akkor engedi lezuhanni a lifteket, többek közt azt is, amiben Edgarék vannak. 10 percet kapnak.

vlcsnap-2016-08-10-23h10m48s697.png

A biztonsági kamerák révén meglátja Weller, hogy a tesója is az egyik liftben van. A liftek elkezdenek felmenni a legfelső szintre. Patterson kideríti, hol a fickó, Zapata és Mayfair elindulnak elkapni, Taylor és Weller meg sprintelnek gyalog a legfelső szintre, hogy kiszabadítsák a liftből az embereket. 5 percük maradt, Patterson beméri a fickó táblagépét, közben pedig sikerül uralma alá vonni az összes liftet, kivéve a központit, amiben Edgarék vannak. De Wellerék pont felérnek. Sikerül kiszabadítani a végrendeletes nőt. Viszont már csak 2 percük marad. Egyszerre kell felhúzni Edgart és Sarah-t, de nem bírja el a kötél mindkettőjüket, úgyhogy előre engedi Weller tesóját Reade. Közben Mayfairék odaérnek a hackerhez, aki nyugodt, mert elmondja, hogy jelszóval kell deaktiválni a liftledobós programot, amit csak ő tud, szóval nem lőhetik le. Aztán mikor elmondják neki, hogy a nő halott, kénytelenek lelőni, mert támadni akar. 15 másodperce van Tasha-nak, hogy felülírja a programot, vagy Welleréknek, hogy felhúzzák Edgart. Végül a lift lezuhan, de Edgar pont kapaszkodik a kötélbe és felhúzzák.

vlcsnap-2016-08-10-23h11m02s635.png

Később Sarah közli Edgarral, hogy Portlandbe fog költözni, mert ott él Sawyer apja és ott biztonságban lesznek. Taylor és Kurt meg megbeszélik, hogy kiugranak inni. Végül megjelennek Weitz-ék és letartóztatják Mayfairt gyilkosság vádjával. Kurt magyarázatot követel, úgyhogy Weitz beviszi őket Mayfair kihallgatására. Kiderül, hogy Alexandrának nem is az volt az igazi neve és körözték. Előad egy berziót Weitz, ami alapján Carterrel volt egy régi dealjük, aminek Guerrero is része volt, akit meggyilkoltattak, de mivel Mayfair is a közelben volt a gyilkosságnál, azt hitte, Carter be akarja mártani és megölte őt. Végül Alexandra, akinek törölték az FBI-os adatait, megtudta ezt, zsarolni kezdte, így végül őt is megölte. És itt jön a csavar, az egészet bizonyítani tudják, hála a nyomkövetőnek, a tollnak, meg a gépbe helyezett pen drive-nak a korábbi epizódokból, vagyis Oscarék terve végig az volt, hogy Mayfarre kenjék az egészet. Sőt, még a pénz, amit Sophia Varma-nak adott, az is Alexandránál kötött ki, Mayfair ujjlenyomataival, szóval jó eséllyel Varma is Oscarék csapatában játszik. Hoppá.

Címkék: blindspot
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása