Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 1x01 - Pilot

2016. augusztus 08. 11:00 - Szencsike

Ördögien jó sorozat következik, ugyanis Lucifer karaktere immár a televíziót is meghódította, ne maradjon ki ő se a hogyvoltok sorából. A legelső epizód egy pici ismertetővel kezd, ha valaki nem ismerné Lucifer történetét. Isten kiűzte a mennyországból a lázadó arkangyalt és arra kárhoztatta, hogy a Pokol ura legyen az idők végezetéig. De Lucifer úgy döntött, hogy szabadságot vesz ki… 2016, Los Angeles városa, Lucifer az éjszakában autókázik egy menő Corvette-tel, rockot hallgatva, magabiztos és menő, egészen addig, amíg egy motoros járőr meg nem állítja gyorshajtásért. A rendőr, egy fáradt, 50 körüli tag, Lucifer szerint azzal, hogy megállította, csak a korlátolt kis hatalmát akarja fitogtatni, hogy megbüntethesse őt. Régen ő is lelkesen büntetett, de ma már… Szerintem a derék jó ember ilyen figurával még nem találkozott, de tartja magát a protokollhoz, jogsit, forgalmit, viszont Lucifer pofátlanul megvesztegeti a tagot, számolni kezdi a dollárokat, de ha ennyi nem lenne elég, ő még ad! Szegény rendőr úr próbálkozik betartatni a törvényt, de Lucifer tudja róla, hogy néha ő is megszegi ezt, igaz? Most jön az a kis varázslat, ami Lucifer sajátja, a rendőr bevallja neki, hogy néha csak úgy bekapcsolja a villogót, hogy kedvére száguldozhasson… A tag mintha álomból ébredne, ezt tuti senkinek nem mondta el, de nyugi, sokan elmondják a piszkos kis titkaikat, mert valahogy mindenki kényszert érez, hogy meséljen neki magáról. A pénzt csak tartsa meg, részéről nem gond, így a rendőrünk a történtektől kissé meglepetten, de elveszi a pénzt, majd útjára engedi Lucifert.

1.jpg

Lucifer megérkezett a főhadiszállásához, a Lux nevű night clubhoz. A bejáratnál már hosszú sor kígyózik, hogy beléphessen a féktelen bulik, könnyűvérű csajok, pasik és a mértéktelen piálás birodalmába. A hölgyek szeme majd kiesik, mikor megbámulják a tulajt, aki a bárpulthoz megy, ahol egy unatkozó arcú darkos csaj törölget egy poharat és számon kéri a főnökét, hogy hol volt. Egy hétvégéi házban szórakozott egy nővel, mire a csaposunk megköszöni egy Patrick nevű srácnak a menetet, aki épp a pult alatt kényeztette őt. Csaposunk ugyan nagyon szereti a szexet, de nem azért jött fel Luciferrel a Pokolból, hogy poharakat törölgessen! Ő lenne Mazeeken, Lucifer démoni társnője. Sőt, számon is kéri a pajtásától, hogy miért nem csinál valami jelentőset, hisz a Pokol ura?! Visszavonult, és sok ideje van... Ha már idő, ez szépen lelassul, mintha valami lassított felvételt látnánk, az emberek mozgása lelassul, csak Lucifer és Maze számára marad minden ugyanolyan. Megjött Amenadiel angyal, aki azért van itt, hogy visszaküldje Lucifert a Pokolba. A derék ördög veszi elő a naptárját, soha napján kiskedden megfelel? Egyébként meg üzeni a Teremtő Atyjuknak, hogy megunta, hogy részt vegyen abban a játékban, amit ő tervnek hív. Amenadiel persze kikövetelné tőle az Atya iránti tiszteletet, de Lucifer részéről ez már nincs többé, hisz az Atya is tiszteletlen volt vele, amióta csak él. Meg egyébként, azért ő az ördög, mert ennek teremtette vagy eleve benne van valami ördögi? Ezen már sok filozófus elgondolkodott, de Amenadiel egy igen fontos kérdést tesz fel: mi lesz ezután a Pokol bentlakóival? Hova megy a sok elkárhozott lélek és démon? Kit érdekel, hangzik a válasz, a pozíció immár bárkié lehet, Amenadiel meg menjen a pokolba! Az angyal kiereszti a szárnyait (egész szép cgi szárnyakat kapott) és Lucifer nyakának szegezi a végét. Próbálja csak meg, ne higgye, hogy a Teremtő ideges, ugyan már… Amenadiel visszahúzza a szárnyait, és egyébként még a Teremtő türelme is véges, majd elsétál, igaz ezekkel a szavakkal talán sikerült egy kis kételyt elültetni a főördögbe.

Kell egy kis friss levegő, Lucifer a bár mellett gondolkodhat a történteken, mikor egy limuzin áll meg mellette, egy nagyon csinos hölgyemény üdvözli őt. Delilah és valami celebféle lehet a kint várakozó tömeg lelkesedése alapján. Régi barátok ők ketten, már bent iszogatnak bárban, és a lánynak kétségei vannak, hogy eladta-e a lelkét az ördögnek? Ugyanis Lucifer nem is titkolja, hogy kicsoda ő, de a celebünk megnyugodhat, ha így lenne, az Ördög valóban érdeklődne utána, de ő csak annyit tett, hogy bemutatta néhány fontos embernek, akik tartoztak neki pár szívességgel, kis Keresztapa. Celebkénknek még vannak kétségei, de ugyan már mit aggódik, az ő döntése volt minden, amit eddig hozott. Többek közt az is, hogy majdnem hozzá ment egy Jimmy Barnes nevű izzadt törpéhez, aki a producere volt, de elég cudarul alakult a kapcsolatuk. Most a férfi egy modellt készül elvenni… Lucifer azt a szívességet kéri tőle, hogy szedje össze magát! Sokkal jobbat érdemel, ne vesztegesse el a tehetségét. Úriemberként kikíséri a lányt a limójához, aki megfogadja a tanácsát és összekapja magát. Viszont valaki nagyon nem akarja, hogy a lány bármit is tegyen, egy elszáguldó kocsiból sorozatlövéseket adnak le rájuk, Lucifer és a lány is kap pár golyót, viszont az autónak nincs szerencséje, egy busszal ütközik.

A lány holtan fekszik a földön, míg Lucifer pár pillanat múlva magához tér. Dühösen odamegy a kocsihoz, a lövéseket leadó gyilkosnak még nincs itt az ideje, hogy a túlvilágra kerüljön, miért akarta megölni a lányt? Pénzért. Pénzért, na, ez a válasz felidézi a Pokolbéli víg napokat, elszórakoznának ők ketten. Ugyan már, ő csak meghúzta a ravaszt, majd a bérgyilkosunk szépen meghal. Lucifer visszasétál a halott Celebkéhez, ez bizony elindított benne valamit. Később a rendőrség és helyszínelők uralják a terepet, az ügyet egy fiatal nyomozóhölgy, Chloe Decker kapta, aki gyakorlottan méri fel a terepet. Viszont egy kolléga, Dan szerint nem kéne itt lennie, ez sima ügy, ő már meg is oldotta neki: drogos leszámolás, a halott gyilkos egy kispályás drogdíler volt, nála is volt néhány zacskónyi anyag, és Celebke táskájában is megbújt pár. A szokásos, Celebke csillaga leáldozóban volt, nem tudta kifizetni az anyagot, hát így járt. Miből gondolja Dan, hogy a díler nem volt fontos? A menő kocsija és a drága karórája mást mutat. Hamisítvány, meg amúgy is, a Palmetto-ügy után nem kéne egy újabb gyilkosságba beleártania magát, túlságosan is a reflektorfénybe kerülne. Hogy félti a nyomozót, de ő meg pont hogy a Palmetto miatt kérte. Dan csak csóválja a fejét, de Chloe a szemtanúkról kérdi.

6.jpg

Van szemtanú, övé lesz a szerencse, hogy kihallgassa, épp a bárban zongorázik és Lucifer Morningstarnak hívják. Ez valami művésznév? Nem, Isten ajándéka. Chloe nem reagál, inkább beszéljen. Lucifer elmondja, honnan ismeri a lányt és hogy elcsevegett a lövöldözővel, aki ugye pénzért lőtte le a lányt. Chloe levonja a következtetéseit Luciferről, látszik rajta, hogy irritálja a nagypofájú hapsi, és az ügyet is drogos leszámolásnak tekinti. Nem, ez nem ilyen egyszerű, a korrupt rendőrség vajon hajlandó megtalálni az igazi felelőst, mert Lucifer ezt fogja tenni, igaz azon is sokat gondolkodik, hogy honnan ismerős neki ennyire Chloe? Lefeküdtek volna? Chloera csak rá kell nézni, egy seggfejnek tartja a nagypofájú alakot és elmegy, részéről ők végeztek. Lucifer szerint meg valakinek ezért meg kell bűnhődnie!

7.jpg

Lucifer a maga kezébe veszi az ügyet és az első gyanúsítotthoz megy, Jimmy Barneshoz, akinek most van a modellel az esküvője. Ördögünk épp a „szóljon, vagy hallgasson mindörökre” résznél ér a templomba, ő bizony tud valamit! Hogy lehet, hogy egy gyönyörű, fiatal nő hozzámegy egy undorító, izzadós, idősödő törpéhez? Szegény tiszteletes azt se tudja, mit mondjon, de Lucifer azért egy gyors üdvözletet küld az Atyjának, ha már annyit beszélnek. A leendő férj elzavarná Lucifert, de ő nem tágít, egy nappal az után esküvőzik, hogy megölték az exét, elég visszataszító… Ugyan már, Celebke dobta, mérges volt, de ennyi, nem ölne emiatt! Nagyon igyekszik kerülni Lucifer tekintetét, nehogy trükközzön vele, meg kérdezze Too Vile nevű rappert, ő miatta szakítottak. Igaz, ez a kapcsolat is tele volt veszekedéssel és sok veréssel, meg a rapper amúgy is sok kétes alakkal veszi körbe magát. Jó infók, majd Lucifer bemutatkozik a menyasszonynak, aki bizony szépen elmondja, hogy nem akar lefeküdni a leendő urával és persze, hogy nem a szép szerelem kedvéért megy hozzá feleségül. Lucifer vigyorogva sok boldogságot kíván nekik, majd elegánsan távozik, a násznak meg lőttek.

8.jpg

Egy kis óceánparti autókázás után megérkezünk a következő gyanúsítotthoz, a rapper Too Vile bulipalotájához. Egy inas nyit ajtót, aki nem engedi be Lucifert, de ő kimondja a varázsszót, hozott egy kis drogot, így mehet is a partizó rapperhez. Lucifer rögtön felhívja magára a figyelmet azzal, hogy leállíttatja az ócska rapzenét, és szépen elveszekszik a házigazdával arról, hogy az ő zenéje szar-e vagy sem, de inkább Celebkéről meséljen. Lucifer arcoskodásának megvan az eredménye, a brancs előkapja a fegyvereket és mindenk rászegezi, de felesleges pazarolni a golyót, ő halhatatlan, és egyszerűen kilógatja a tagot az erkélyen a vastag aranyláncánál fogva. Erre már megered a nyelve és elismeri, hogy problémás volt a kapcsolatuk, és igen verés is volt, de csak azért, mert a csaj megcsalta. Lucifer visszahúzza a rappert, ez jó infó, de kivel volt Celebke? Ezt nem tudja, valami gazdag, házas hapsi, de talán Celebke terapeutája, Dr. Linda tudja, hogy ki. Remek, ezzel Lucifer végzett is, de hopp, megjött Chloe is, lefegyverzi a társaságot, ő a halott díler híváslistája révén jutott el ide. Rapperünk hőzöng, igen, beszélt vele, mert anyag kellett, de nem ő ölette meg a lányt. Attól még gyanúsított, de az mégis hogy lehet, hogy Lucifer itt van? Az egyik slepptag egyszer csak valami filmről kezd nyekeregni, hogy ismerős neki Chloe, erre már Lucifer is ugrik, tényleg, a Hot Tube High School nevű zs-kategóriás Amerika Pite utánzatban szerepelt, és volt egy meztelen jelenete is! Chloe vérnyomása valahol a plafon körül jár, maradjunk csak a Celebke-ügynél, de Lucifer már egy kis fenyegetéssel megszerezte az infót, menjenek innen tovább.

9.jpg

Rapperke helyett Lucifer lett letartóztatva, nyomozás akadályozása, törvényszegések sorozata és idegesítés miatt. Ő a bilincsből könnyen kibújik és sürgeti a nyomozót, hogy oldják meg végre az ügyet. Chloenak fura a többes szám, Lucifer nagyon szívesen segít, hasznát vehetné. Meggyőző tud lenni az emberekkel és észrevesz olyan dolgokat is, amik felett mások elsiklanának. Akkor ő egy médium? Nem, nem olvas az emberek fejében, nem Jedi. De van egy olyan képessége, hogy az emberek elmondják neki a legféltettebb titkaikat is. Minél egyszerűbb emberről van szó, annál könnyebb előhívni ezeket a titkokat, de egy erős személyiségnél viszont igazi kihívás. Az emberi bűnökhöz semmi köze, azokat az emberek kreálják maguknak. Chloe nem veszi komolyan ezt a Lucifer dolgot, de tegyünk egy próbát, mi Chloe igazi vágya? Egy pár pillanat az egész, de mintha Chloe elgyengült volna, elmondja, hogy miért is akart rendőr lenni és azt, hogy Lucifer végre szálljon be a kocsiba! Az elmetrükk rá nem hatott, ezt viszont Lucifer sem érti, lehet Chloe a Jedi? Viszont sikerül kiharcolnia magának, hogy Chloe engedje részt venni a nyomozásban, ugyanis a rapper elmondott ezt-azt, amit Chloe nem tudott meg.

10.jpg

Újra L.A.-ben járunk, Chloe a terapeuta után keresgél, Lucifer megosztotta vele ezt a titkot, sőt Celebke álnevét is tudja, amit használt. Lucifer a hátsó ülésen vigyorog, büszke magára, hogy felismerte a filmből Chloét. Mint egy 12 éves, morog Chloe, így Lucifer kielemzi őt, mitől lett ilyen zord, talán a macsó férfiak uralta rendőrvilág keményítette meg, hogy komolyan vegyék? Lehet betalált valamit, de Chloét felhívják Dr. Linda keresésének eredményével, stimmelt Lucifer infója, Dr. Linda Martinhoz fognak menni Beverly Hillsbe. Igaz, előtte még elintéznek egy másik dolgot, Chloét felhívták a kislánya iskolájából, érte kell menni. Lucifer morog, ő aztán nem, menjen a kölök egyedül haza, nekik egy gyilkossági ügyet kell megoldani! A kislány még csak hét éves és Chloe nagyot farolva kanyarodik be, ezzel elhallgattatva a pofázó útitársát. Az iskolánál Lucifer örömmel marad a kocsiban, míg Chloe intézkedik, cigarettát vesz elő, de meglát egy csinos, miniszoknyás, kerekfenekű anyukát, megy is utána. Bent az épületben a hölgyet nem találja, de egy 7 éves forma kislány rászól, hogy ne dohányozzon, az anyukája ezért le is tartóztathatná, mert rendőr. A közös ismerős Chloe megvan, bemutatkoznak, a kislányt Beatrice-nek, hívják, de Trixie névre hallgat, ami Lucifer szerint egy prosti név. A prosti jelentését anyutól kérdezze meg, de miért került büntibe? Az egyik helyi kis zsarnok a neten piszkálta Trixie-t, aki ezért felrúgta. Ez tetszik, Lucifer átül a zaklató mellé, és ráijeszt a vörössé vált szemeivel. A lány sikolyára Chloe kirohan az irodából, a lánya és Lucifer megismerkedtek. Kint megérkezett Dan, aki nem csak kolléga, de Chloe exe és egyben Trixie apukája is. A szülők veszekszenek egyet azon, hogy Chloe még mindig nem zárta le az ügyét, Dan és Lucifer is elkezdi a saját kis párbaját, miután rászólt a párosra, hogy ne a gyerek előtt balhézzanak. Chloe elbúcsúzik Trixie-től, kislánya prosti-kérdését pedig lepasszolja Dannek. Chloe pedig rájön, hogy a kislánya kedveli Lucifert.

Dr. Martin irodája előtt várakozva Lucifer kifejtheti, hogy mi a véleménye a gyerekekről: szörnyűek és csak pénzügyi terhet jelentenek. De persze Trixie a maga kis semmilyen módján aranyos, Chloenak nem kell szégyellnie őt. Ez elég bunkó beszólás volt, de Lucifer más bunkóról is beszélne: miért akarja Dan lezáratni az ügyet? Semmi oka, de Lucifer inkább azon gondolkodik, hogy nem-e a kedves Apja küldte Chloét hozzá? Dr. Martin végre fogadja őket, és Chloe hiába tesz meg mindent, hogy Dr. Linda Celebkéről meséljen, a dokinéni csak Luciferen legelteti szexre vágyakozó tekintetét. Ez viszont Lucifernek is érdekes, egyedül Chloe immunis rá. Igen, így van, egyáltalán nem nyűgözte le őt a férfi semmilyen formában. Lenyűgöző, ezen viszont Dr. Linda akad meg, valójában ez zavarja Lucifert, igaz? Mielőtt az érintett akár csak elgondolkodna a válaszon, Chloe visszatereli az ügyet Celebkére, ki volt a szerető? Dr. Linda az orvosi titoktartásra hivatkozik, de hiába az ő komplex és áttörhetetlen elméje, a mindig higgadt doktornő rejtőző női énje csak kibukkan, és bűbájosan flörtölni kezd Luciferrel, aki így a nevet is megszerzi. Ő Gray Cooper, a színész. Lucifer megdöbben Celebke választásán, jobbat is találhatott volna a középkorú színésznél. Chloe megköszöni az infót és menne, viszont Lucifernek még be kell fejezni a doktornővel kötött üzletet, szexelni fognak, várakozzon kint, ha nem gond. De gond, a nyomozás fontosabb, így Lucifer meghátrál. Dr. Linda azt hiszem még sosem viselkedett önmagához képest ilyen ribisen, de Lucifer elhalasztja későbbre a légyottot.

14.jpg

A páros eljutott Gray Cooperhez, Lucifer besétál a jelenet kellős közepére, a rendező üvölt, az akciójelenetet pedig csak Cooper dublőre forgatta. Sikerül az igazi Gray Coopert is faggatni, mielőtt Chloe rátérne az unalmas kérdésekre, Lucifer a titkos vágyaira kíváncsi. A színész nem adja alább az elnöki széknél, ha Arnold is csak a szenátorságig jutott, ki tudja, ő mire vinné. Viszont lehet a Celebke-ügy közbeszólhat, szóval mondjon valamit. Chloe kiszúrja a férfi óráját, elég drága dolog, meg időközben megjött az igencsak fiatal Mrs. Cooper is. Az órát még Celebke adta Coopernek a közös filmjük forgatásakor, de az egész csapat ilyet kapott. Chloe nem hiszi, de Lucifer kiszedi a férfiből azt, hogy lefeküdtek Celebkével, férfiasan el is röhögcsélnek a dolgon, mire Mrs. Cooper bevallja, hogy tudott a kis viszonyról, így bosszúból Cooper testőrével feküdt össze. Cooperék és a testőr a háttérben szétszedik egymást, a páros meg gondolkodhat, ki is a bűnös.

15_ok.jpg

Este a nyitás előtt álló Luxban értékelik a nyomozást, van három gyanúsított és az óra lehet az igazi kapocs Celebke és a valódi gyilkos között. A páros között kezd kialakulni a kémia, minden trükköt félretéve Chloe megnyílik Lucifernek, mesél a családjáról, rendőr apa, színésznő anya mellett nőtt fel. Belekóstolt a színészkedésbe a hírhedt filmmel, de inkább az apja példáját követte, mert ez érezte igazi hivatásának. Sajnos volt egy ügye, amivel kihúzta a gyufát a kollégáknál, az exe se állt mellé, mostanra pedig senki sem akar vele dolgozni. A háttérben megy a tévé, épp Celebkéről beszélnek, a halála jelentősen megdobta a lemezeladásokat, Chloenak pedig támad egy ötlete. Irány Jimmy Barnes stúdiója, a zenészek előtt vonják kérdőre a producert, Celebke a listák élére ugrott halála után, elég szép bevételt hoz majd neki. Nagyon kellhet a pénz, így megölette Celebkét, és pont azzal az órával fizettek ki a dílert, amit Celebkétől kapott. Undorító dolog egy undorító alaktól, Lucifer kész megbüntetni ezért. Jimmy fegyvert ránt, túszul ejti az egyik zenészt, Lucifer pedig csúnya szenvedést jósol neki. Azonban Chloe lő előbb, azért, mert Jimmy kész lett volna rálőni Luciferre, ezt pedig meg kellett akadályozni. Ezen viszont Lucifer berág, ha a hapsi meghal, nem nyeri el büntetését, szenvednie kellene az elkövetett mocskok miatt, de ez sem fog megtörténni, mert ő itt van és nem a Pokolban végzi a feladatát! Jimmy viszont nem halt meg, sőt, sikerült rálőnie kétszer is Chloera. Lucifer megígéri a sokkot kapott lánynak, hogy nem fogja hagyni, hogy meghalljon, közben Jimmy Luciferre lő, a bünti nem marad el. Chloe már nagyon az ájulás határán áll, de azt még látja, ahogy Lucifer szépen felemeli Jimmyt, és nekicsapja a stúdióablaknak és Jimmy utoljára Lucifer ördögi, véres koponyáját látja maga előtt.

Chloe a kórházban ébred fel, szerencsére nem három évig aludt, ahogy Lucifer mondta neki ébredés után. Mindenesetre átbeszélik, hogy mi történt, Lucifer túlélte a sorozatlövést, legyen elég ennyi. Ha ő nem lett volna, akkor Chloe sem lenne életben, így a nyomozó köszöni szépen a segítséget. A köszönöm zene Lucifer füleinek, jó páros voltak, ő értékes segítség, Chloe a rendőrség fekete báránya, folytathatnák ezt a kis nyomozósdit. Megérkezik Trixie is, egy hatalmas öleléssel üdvözli új legjobb barátját, de Lucifer inkább továbbadja az anyjának és megy is, mert már rosszul van az anya-lánya látványtól. Megérkezett a Luxhoz, de az idő megint lelassul, Amenadiel újra itt van.  A követelés ismét ugyanaz, menjen vissza a Pokolba, az egyensúly felborul, ha nem teszi meg. Jönnek a szokásos fenyegetőzések, Amenadiel mérgesen elszáll. Lucifer iszogat, Maze helytelenítése messziről érződik, miért mentette meg a nőt? Mert van benne valami fura és ezt jó lenne kideríteni. Mi van, ha Lucifer változott meg, hála az embereknek? Ez pedig különösen rossz lenne, mert ő az Ördög! Lucifer kiissza az utolsó kortyokat és elmegy befejezni egy elintézetlen ügyet. Dr. Lindához megy, lefekszik vele nagyon szívesen, de cserébe hallgassa meg, ami a lelkét nyomja. A Luciferhez is nagyon jó zenéket választottak, itt az első rész dallistája!

Címkék: lucifer
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.08.08. 14:51:07

Ez de kiralysag! Multkor ezen rinyaltam, h miert nincs errol a sorirol hv??!
Jovok olvasni!!!!!
#ugral!
#lelkes!

Pácsó Ármándó 2016.08.08. 18:45:20

A csajoknak tetszik ez a sorozat a főszereplő miatt, engem az 5.-6. résztől már fárasztott az állandó vigyorgása :-)
Köszi a hv.-t és a dallistát!

zoxó 2016.08.08. 19:35:48

Azért azt megjegyezném, hogy a szinkron botrányosan rossz. Luciferé sem valami ihaj, bár esetenként élvezhető (eredetiben sokkal kevésbé -bocs, nem találok rá jobb szót - buzoid. Finomkodó, de nem férfiatlan), de Chloe unott motyogása az agyamra ment.

AaannnaaA 2016.08.09. 13:10:16

@Pácsó Ármándó: Én a kevés kivételhez tartozom, nem rossz a pasi, de én is kb. az 5-6 rész magasságában lelőttem, egyszerűen túl uncsi volt. Ez az a sorozat, amit úgy is nevezhetnék, hogy a "kihagyott lehetőségek sorozata" - egy csomó dolgot sokkal jobban is megoldhattak volna, így egy idő után untam a dolgot. Az évadzárót aztán végül megnéztem (bár némi karakterfejlődés-információ így kimaradt, de kibírtam), de kétlem, hogy visszatérnék az új évadra. Legfeljebb egy nyitás-zárás kombóra (első és uccsó rész).
@zoxó: Egyetértünk, sürgősen az eredeti nyelvű után néztem, mikor meghallottam a szinkront.

Szencsike 2016.08.09. 13:32:58

Annyira nem rossz a sorozat :) Kellemes, aranyos, jókat lehet kacagni rajta, de hát ízlések és pofonok :)
A szinkronnál én főleg Chloe hangját nem tudtam hova tenni, az eredeti hangjához képest fura volt őt ilyen hangon hallani. A többség nem lett rossz választás, Lucifernél különösenjól kijött a mézes-mázos stílusa.

zoxó 2016.08.09. 17:11:07

@AaannnaaA: Én végignéztem minden részt, mert mindben voltak jó pillanatok, és rosszak :( Iszonyú hullámzó a színvonal nem csak az évadon, hanem egy-egy részen belül is, jó jelenetek váltakoznak rosszakkal. Én pl. az első epizódban az iskolai "ijesztgessük a gyereket vörösre váló szemekkel" momentumot nem tudtam hova tenni. Tök felesleges volt, ráadásul elvette leszámolási jelenet élét. Ráadásul én a hogyvoltozóval ellentétben nem éreztem a kémiát a két szereplő között, így Chloe kitárulkozása is meglepett a végén. Ez egyébként a sorozat nagy hiányossága is. Nagyon sok jelenetben mintha két külön burokban játszanának a főszereplők.

2016.08.09. 17:56:39

@zoxó: nem szinkronosan neztem, de mas forumokon olvastam, sokan panaszkodtak, h nem sikerult jol, ahogy idonkent a forditas sem, mert volt h nem ultek a poenok a magyaritasban.

Pácsó Ármándó 2016.08.09. 18:37:00

@AaannnaaA: Hasonló érzésem volt nekem is, vártam, hogy hátha ... , de nem. Én még a tv-s előtt, netről néztem felirattal. Kloé jó csaj, remélem sohasem adja oda magát LuxFerinek, az olyan sablonos lenne :-)

Neoprimitív 2016.08.14. 10:03:33

@zoxó: Sajnos kémiának én sem találtam nyomát sem a két főszereplő között, pedig nem ártott volna.

"Iszonyú hullámzó a színvonal nem csak az évadon, hanem egy-egy részen belül is" - ott a pont, sajnos nagyon felemás lett ez a sorozat, pedig bőven benne volt, hogy egy jó kis guilty pleasure legyen belőle.

A kiscsaj viszont nagyon aranyos és szerencsére nem is idegesítő.

A következő évadot azért még elkezdem, kíváncsi leszek, mit hoznak ki az új állandó szereplőből :)

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2016.08.14. 12:02:46

Ez király hv, csak nagyon hosszú, de legalább végre nézem majd a sorit.
süti beállítások módosítása