Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x19 - In The Comet Of Us

2016. július 29. 11:00 - Scott Pilgrim

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Sophia elmondja, amit végül is tudunk, hogy csak megrendezte az öngyilkosságát. Kiderül, hogy eddig Paraguay-ban bújdosott, viszont most visszatért, mert valaki rátalált és tud a Napvilágról, és alig tudta menteni az irháját. Megtudja, hogy Carter halott. Segítséget kér Mayfairtől, hogy el tudjon tűnni egy újabb országba. Tasha közben egy újságban talált számsorral állítja feladat elé Pattersont, ami összefügg a tetkókkal, meg egy focistával, akit drogok miatt tettek ki a sulicsapatából, a számsor pedig, ami tetkóként is megtalálható Tayloron, a játékos csapatának eredményei az elmúlt 4 bajnokságból. Összegyűl a csapat, Patterson pedig elmondja, hogy a csapat, a Hudson tavaly nyomozás alatt állt csalás vádjával. Viszont aki végezte a nyomozást, miután nem talált semmit, vezető pozícióba került a suli egyik alapítványánál. El is mennek kihallgatni az edzőt, de hamar megjelenik a suli igazgatója, aki leépíti a csapatot az edzőbáról. Patterson jelez nekik rádión, hogy talált valamit, de megszakad a vétel, mielőtt elmondhatná. Lövés hangjaira kapják fel a fejüket, emberek menekülnek ki a suliból, Wellerék pedig berohannak, majd főcím.

vlcsnap-2016-07-27-21h22m11s499.png

A főcím után egy flashbacket kapunk Tasha-ról, ahogy épp egy szerencsejátékosokon segítő csoport foglalkozásán vesz részt. Megismer egy fickót, akinél sportújság van. Vissza a jelenbe, Wellerék berohannak és szétválnak. Tasha megtalálja a támadót, aki pont lábon lövi az edzőt, sikerül megsebesítenie a támadót, viszont elmenekül. Tasha meg inkább az edzőt segíti kimenteni, minthogy utána menjen. Az edző szerint rá vadásznak, de nem tudja, ki. Egy auditóriumon keresztül szeretnének távozni, de megjelenik ott a támadó, így elbújnak előle. Az edző zajt csinál véletlenül, a támadó meghallja, Tasha-val lövöldözni kezdenek, de kifogy Zapata lőszere. A támadó elindul feléjük, miközben ők a padok mögött bujkálnak. Kapunk egy újabb flashbacket 5 órával korábbról, Taylor és Oscar éppen befejezi a hupákulást. Oscar azt mondja, szerinte nem kéne a felettese legyen, mert hátráltatja a küldetést. Taylor kiakad, de kap egy sms-t, hogy be kell mennie, megígérteti Oscarral, hogy ezt még este átbeszélik.

vlcsnap-2016-07-27-21h22m27s575.png

Visszaugrunk a jelenbe, vagyis egy picit az elé, Weller és Taylor szétválnak, Taylor látja a rohanó edzőbát és az utána koslató támadót, utánuk menne, de egy kampuszrendőr pont megjelenik és a támadónak nézi, úgyhogy le akarja tartóztatni, nem hiszi el neki, hogy FBI-os. Taylor kikapja a fegyvert a kezéből, amitől a kampuszkopsz berezel, Taylor közli vele, hogy együtt kell dolgozniuk. Odaérnek, ahol az edzőt korábban eltalálta a lövész, majd beesik lőtt sebbel a terembe a suli igazgatója is. Vérzik, mint az isten, Taylor viszont egy forró lapáttal elállítja a vérzést. Magára hagyja a sulizsarut a dirivel, hogy vigyázzon rá, majd megy tovább megkeresni a támadót. Pont akkor ér be az auditóriumba, amikor Tasha-hoz érne a támadó, rá lő, de nem találja el. Gyorsan fedezékbe vonul, a támadó felé fordulva kezd el lőni, ezalatt Tasha pont mögé tud kerülni és tarkón verni valami masszívval. Megbilincselik, majd valami robbanásszerű rázkódásra és zajra lesznek figyelmesek. A támadó azt mondja, nem tudnak elbújni előle, és fogalmuk sincs, mi fog következni, bármit is jelentsen ez.

vlcsnap-2016-07-27-21h23m35s020.png

Újabb flashback 3 órával korábbról. Weller hazahozatta a lábadozó apját, aki elmondja neki, hogy nem haragszik rá és ne okolja magát. Visszaugrunk oda, amikor szétváltak Taylorral. Bemegy egy osztályba, ahol talál egy biztonsági őrt lőtt sebbel. Azt mondja a biztiőr, hogy Levi Hart a támadó, a kirúgott focista, aki amúgy fekete, viszont akit Taylorék letartóztattak, az eléggé fehér. Utána ered, de az egyik teremben egy halom robbanóanyagot talál az ajtóhoz erősítve, így nem mehet be az ajtón keresztül. Kimászik egy ablakon és az épület oldalán pókemberkedve bejut. Megvizsgálja a bombát, feltűnik pár diák, segít nekik kijutni, aztán megpillantja a lövöldöző Levi-t, lövöldözni kezdenek egymással, majd egyszer csak berobban köztük a fal. Levi elmenekül. Weller csatlakozik Tasha-ékhoz, közli velük, hogy két támadó van, Tasha-ék meg közben megtalálták a zavaróberendezést, amivel elvágták a kommunikációjukat, szóval újra működik. Mayfair közben pont átutalna pénzt a szökéshez a volt szeretőjének, de Patterson berohan hozzá és közli, amit megtudott rádión a többiektől, szóval helyzet van, mozdulni kell.

vlcsnap-2016-07-27-21h24m05s081.png

Újabb flashback, ezúttal Edgar 4 órával korábbról, ahogy az öltöztetőjével éppen új öltönyt választanak. Amolyan szakítás utáni ruhavásárlás. Vissza oda, amikor Tasha-val kettéváltak. Talál egy, a halott pasija mellett és miatt zokogó lányt. Elindul kimenteni. Út közben találkozik még emberekkel, maga mögé rendeli őket, majd elindulnak kifele. Lövöldözéseket hallanak, kijáratot keresnek, majd Edgar pont rányit arra a kilincsre, amihez a bomba van erősítve, ha elengedi a kilincset, akkor felrobbannak. A többiek elrohannak biztonságba, a korábban zokogó lány marad segíteni. Elkéri a lány fülbevalóját, mivel tudja vele késleltetni a robbanást. Elzavarja a lányt, a MacGyver trükk bejön, elengedi a kilincset, rohanni kezd, robban a bomba, de pont sikerül elugrania úgy, hogy a robbanás ne érje el. Viszont ahogy felállna, egy pisztolyt nyomnak a tarkójához. Levi az. Megfenyegeti, hogy ha nem viszi el az edzőhöz, akkor lelövi. Edgar blöfföl, és úgy csinál, mintha tudná, hol az edzőbá.

vlcsnap-2016-07-27-21h24m51s778.png

Mennek kettesben a medencénél, Edgar hallja a fülesében, hogy visszatért a rádiós összeköttetés, finoman jelzi a többieknek, hogy Levi-jal van, aki éppen fegyvert fog rá, úgy, hogy a kirúgott focista ne fogjon gyanút. Kurt szól neki, hogy valahogy árulja el, hol van. Elkezd Reade dumálni Levi-hoz, amíg annak elfogy a türelme, a falhoz szorítja, hogy mondja el, hol az edző. Mond egy helyet nagyjából, de azt mondja, pontosan nem tudja megnevezni, csak megmutatni tudja nekik. Elindulnak oda, ahogy Wellerék is. Közben sikerül kiszednie Hartból, hogy azért akarja megölni az edzőt, mert tönkretette az életét és gyerekkora óta molesztálja őt. Hart kitálalt a sulinak, a suli viszont bevédte az edzőt, kitalálták a drogos mesét, és kicsapták Levi-t. Nyílt terepre érnek, Weller már várja. Edgar még megpróbálja békésen megbeszélni Levi-jal, de nem sikerül, úgyhogy Kurt lelövi.

vlcsnap-2016-07-27-21h25m16s108.png

Később Edgar elég ideges, amikor meglátja az edzőt hordágyon, közli vele, hogy ki fogja deríteni, mi az igazság és meg fogja fingatni az edzőt. Később Mayfair közli, hogy nyomozás indul edzőbá ellen, a suli pedig keményen lefizette a hallgatásukért az összes áldozatot, és mindenki benne volt a buliban, hogy eltusolják a molesztálásokat, mert a suli túl sok pénzt hozott. Taylor találkozik Oscarral, és meggyőzi, hogy a kettőjük közt levő kapcsolat pont, hogy segíti a küldetést. Edgar közben még mindig melóban van és nincs jól, úgyhogy Kurt elővesz egy nehéz időkre tartogatott whiskey-t. Tasha újra a segítő csoportban van, ahol megnyílik, hogy a partnere halála miatt csúszott rá a szerencsejátékra. Mayfair a lakásán odaad egy rakás pénzt Sophia-nak, aki mondja, hogy menjen vele, de Mayfair közli vele, hogy sosem fog tudni megbocsájtani neki. Oscar meg egy fekete fickóval találkozik, aki azt mondja, túl közel került Taylorhoz, majd elcipzároznak egy hullazsákot, amiben Carter van. Ezzel pedig vége.

 

Címkék: blindspot
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2016.08.04. 12:12:43

Egész izgalmas rész volt, bár azért a trailer kicsit túlhájpolta.
Formabontó volt a felépítés, hogy szétszakad a csapat, és az események 4 szemszögből való megnézése közben négyfelől megkapjuk a flashbackeket is. Pluszpont a szálak összekötéséért (kishűtő kidobása pl.) meg hogy néha egész aktuális ügyeket dolgoz fel a sorozat.
süti beállítások módosítása