Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x13 - Tűzpróba

2016. július 28. 13:00 - Kapitánylány

„Ragyogj, midőn a Főnix égő tüze közepén, kinek leheletéből bűz, tűz és halál árad.” - English Bards and Scotch Reviewers (George Byron)

Egy kemping üzletben fiatal párocska leltár helyett huncutkodni vonul el, miközben a hátsó ajtón egy férfi tör be és vetkőzik meztelenre. A biztosítékokhoz vonul, majd a kezét felizzítva zárlatot okoz. Az épületre teljes sötétség borul, az iszogató párocska nem igen törődik vele. A betörő most már az egész testét felgyújtja, így borítja lángba az üzletet. A pár lassan észreveszi, hogy füst szag van, kinyitva az ajtót már nem tudnak menekülni, így a fiú kitöri az ablakot, ezzel okozva egy robbanást.

01.jpg

Nick eltüntette a hullát, Juliette inkább nem akarja tudni a mikéntjét, az érdekli, mi lesz most, hogy itt van Adalind? Nick nem aggódik emiatt, meg fog szabadulni tőle, újra eggyel kevesebben lesznek a boszorkányszörnyek, jó ezt a nőnek hallania.

A fiúk kivonulnak a helyszínre, a tűzszakértő kiszámíthatónak tartja a tüzet, ezt kivéve, mert az itteni tűz végig ment a sorok között, majd lement a pincébe. Mennek is kikérdezni a tulajt, aki nem érti mit kerestek bent a fiatalok, mert már rég be kellett volna zárniuk és haza menniük. Hank az őrsön az üzlet biztosítása után érdeklődik, 5 millióra lett biztosítva tavaly. Nick közben kideríti, hogy Harrison nemrégiben csődöt jelentett, meg is van az indíték. Wu megerősíti Harrison és a fia alibijét, így újabb feladattal látják el, a tűzvizsgálókat kérdezze meg, hogy volt-e már ilyen eset, ők pedig a csődeljárást kezelő ügyvéddel beszélgetnek el.

02.jpg

Sam Damerov jelent a századosnak, Kelly eladta az autóját 3 hónapja, Renard majd megpróbálja kideríteni milyen autókat vettek akkortájt ott a környéken. A fiúk is visszatérnek az ügyvédtől (nem sokat tudtak meg, csak papírokat kértek be), Hank nem érti miért gyújtja fel valaki a csőd után az üzletét, ez azért nagyon gyanús. Wu talált még egy hasonló ügyet, de a tűzszakértőt nehéz lesz kihallgatni, ugyanis Nick és Hank tartóztatta le, bizony az illető Peter Orson, pórsertés.

03.jpg

Orson közli, hogy ő majdnem elkapta az elkövetőt, csak épp akkor tartóztatták le, szóval ha kiviszik, akkor be tudja majd azonosítani a tettest. Persze elintézik, de a százados közli, hogy ha megpróbál elszökni, akkor örökre a hűvösön hagyja. Orson elmond mindent, de át kellene nézniük a korábbi jegyzeteiket, indulnak is a pincébe, míg Nick és Wu a lakókocsihoz. Wu rá is talál a lényre, egy Excandesco, egy ilyen borította lángba Rómát 64-ben.

04.jpg

A csődeljárással foglalkozó ügyvéd autójába száll be a tettesünk, ő úgy tudta, hogy nem lesz az üzletben senki. Az ügyvédet ez nem érdekli, kiadja az utasítást, el kell varrni a szálakat, meg kell ölni a felbérlőt is mielőtt köpne, és legközelebb legyen óvatos! Barso ugyanezt tanácsolja az ügyvédnek is, majd felgyújtja.

Az őrsön közben Orson nem tud rájönni mi a katalizátor, Nick ekkor érkezik meg, maga a keveréklény a gyújtóforrás. Ez a lény foszfortermelése magas, ezért tud meggyulladni, Orson ki tudna keverni valamit ellene, szóval irány fűszerüzlet, csak Monroe ne legyen ott, de nem is lesz, kihívták szerelni.

05.jpg

Adalind egyre türelmetlenebb, Viktor csendre inti, kettős diplomáciát hajt végre, ami azt jelenti, hogy Sam Damerov neki is jelent, ennyit a százados megbízható emberéről… Adalind mindenáron szeretne Juliette-tel beszélni, meg fogsz lepődni kisanyám!

A fűszerüzletben Rosalee segítségét kérik, 1000 fokot tűrő kenőcsőt kellene kikeverni. Persze Monroe megjelenik, a pórsertés-dúvad viszály újraéled, Monroe elküldi a kis csapatot, nem hajlandó segíteni. Rosalee utána megy, és a szemébe vágja, hogy elege van a keveréklény gyűlölködésből, és ha ezt Monroe nem fogadja el, akkor neki kellene távoznia, a dúvad ki is megy a hátsó ajtón.

06.jpg

A kis csapat neki áll a kenőcs összeállításának, az összetevők összeszedése közben a bűnbánó Monroe is visszasomfordál, segíteni jött a többieknek. Nick mobilja csörren meg, megtalálták a szénné égett ügyvédet, irány a helyszín. John Harrison a temetésre készül, Andy-t, a fiát is hívja, el kell menniük az alkalmazottaik temetésére. Andy nem akar menni, ő az egész üzletet se akarja, dühösen rohan ki a házból. Megcsörren a mobilja, a gyújtogató hívja, most már tudjuk ki bérelte fel. Barso Andy-t hibáztatja, hogy nem szólt a fiatalokról, találkozni akar vele, de Andy lerázza. A helyszínen Wu érkezik a hírrel, Laney ügyvédnek volt egy ügyfele, egy bizonyos Damien Barso, akit gyújtogatás miatt tartóztattak le, Orson rögtön azonosítja is. Hank és Nick azonnal levonja a tanulságot, Barso tisztogatni kezdett, Harrison lesz a következő áldozat.

07.jpg

Barso tűzszakértőnek kiadva magát lépre csalja az idősebb Harrison-t, az üzletbe hívja megmutatni miként történt a szándékos gyújtogatás, amiben Laney is benne volt. John érkezik meg az üzlethez, fia éppen akkor csörög rá, be akar mindent vallani, indul ő is oda. Andy épp autóba pattanna, amikor a fiúk jönnek az apjáért, de a fiú bevallja, hogy ő bérelte fel Barso-t. Az üzlethez sietnek, Monroe-ék is odaérnek a vizipisztolyba betöltött kenőccsel. Bent Barso székhez ragasztotta John-t, közben mesélt neki a fia tettéről is, az öreg nem akarja elhinni. Orson vonul be az üzletbe Nick jelvényével, így akarják elterelni a tűzgyújtó figyelmét. Míg Orson folyamatosan dumál, addig Hank kiszabadítja John-t, majd kicsalják az utcára. Barso kint végre át is változik teljesen, lelocsolják a trutyival, de az ördögfajzat nem kövül meg, hanem szétrobban.

08-1.jpg

08-2.jpg

Wu a jelentésbe inkább ezt nem írná bele, inkább azt, hogy volt rajta robbanószerkezet, a fiúk helyeslően bólogatnak, ez jobban hangzik, mint az öngyulladás. Monroe közben leszólítja Orson-t, bár nem bocsát meg a haverja halála miatt, Orson pedig Angelina-nak nem tud, de azért kezet fognak egymással, ez azért nagy dolog! Nick a lakókocsiban a vizipisztolyt beteszi a fegyverek közé, immáron ő is helyezett be egy védekező/támadó eszközt, de még milyet!

09-1.jpg

09-2.jpg

09-3.jpg

Juliette otthon van, a korábban csak leskelődő Adalind bekopog, a lányát követeli Juliette-től, a nő biztos tudja hol van. Juliette kezd bepipulni, pláne, hogy Adalind Nick-kel való szexet is felemlegeti, majd közli, hogy vele fog menni a nő. Juliette melegebb éghajlatra küldi a szőke ribancot, aki erre egy vázát int Juliette felé, csak az végül a szőkeség feje mellett törik szét, indulhat is a boszorkányszörny bunyó! Adalind-dal csúnyán elbánik a kezdő boszorkányszörny, és a lakás se ússza meg épen, a szőkeség ijedten rohan ki a házból, Juliette arcán pedig egy mosoly fut végig. Nick érkezik haza a romos épületbe, Juliette végül megmutatja, hogy nem kell félteni, átváltozik a párja előtt boszorkányszörnnyé.

10-1.jpg

10-2.jpg

Címkék: grimm
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.07.29. 18:29:39

Erre a heti CSI-re nem is emlékeztem már, ennyire ragadt meg bennem...
Adalinda feje! XDXDXD (nagyon röhögök)
Zsüli mélyrepülése pedig megkezdődött. (Mondjuk itt bejött a badass üzemmódja)

Pácsó Ármándó 2016.07.29. 20:49:11

Ha van Márti köztünk, az Isten éltesse sokáig és írjon még több jó hogyvoltot! :-)
Emlékszem erre a részre, szerintem még le is rajzoltam az egyik jelenetet, de az is lehet, hogy az egy másik lávaemberes rész volt. Adalinda arca mindent visz! Amúgy is :-)

2016.07.29. 21:24:55

Ja, tényleg! Boldog névnapCSIt! ;)

Gabba 2016.07.29. 21:40:06

ilyen vízipuska nálunk is van, de a gyerekek még csak az eredeti funkcióját ismerik, mert nem látták az epizódot :)

a két bosziszörny bunyóját néhányszor visszatekertem... tetszett :)

2016.07.29. 22:02:39

@Gabba: az mindent vitt... nem is tudtam, kinek szurkoljak, mert kivételesen mindkettőnek igaza volt.

Gabba 2016.07.29. 22:56:28

@Biriksz_Krokiksz!: mindegy, csak folyjon a vér :D

Pácsó Ármándó 2016.07.29. 23:23:58

@Gabba: Vagy mindegy mi folyik, de_ne_vér :-)

Gabba 2016.07.30. 20:19:20

@Pácsó Ármándó:
- Fiam, hozz a hentestőlbegy kiló hurkát. De ne véreset!
- Denevéreset???

Gabba 2016.07.30. 20:22:29

@Gabba: -b

vakon írtam, mint a denevér

Pácsó Ármándó 2016.07.30. 23:09:20

@Gabba: Írd le 100-szor, hogy: "Egyedem-begyedem, legyen egy bőregerem" :-)
süti beállítások módosítása