Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az eltűnt nők városa 1x01 - Tiffany Sayre eltűnése

2016. július 26. 09:00 - Chat Géza

Kobalt kemény sztori ez. Kezdjük ott, hogy az isten háta mögötti Ohióban, a helyi Bokorpuszta 2. alatt történt az eset. Egész pontosan Chillicothéban. Semmi gond, ha nem ismerős a név, hisz egy 21 ezer fős városról van szó. Itt tűnt el hat 20 és 30 év közötti nő. Ebből négyet holtan találtak meg, kettőt még mindig keresnek. Lehet, hogy ez így elég érdektelennek tűnik, de emlékezzünk csak vissza a Bándy Kata-gyilkosságra. Az egy 145 ezer fős városban történt és az egész országot megrázta a dolog. Most képzeljék el, hogy a 23 ezer lakosú Tatán vagy a 20 ezer lakosú Keszthelyen egy év alatt 6 nő eltűnik, majd 4-et holtan találnak meg. Pontosan ezért, a kisvárosi miliő miatt hiteles az, amit már a legelején nyomat a Chillicothe-i újság főszerkesztője, hogy ez azért durva, mert bárkinek a lánya, húga, nővére, nagynénja, unokahúga is ott lehetett volna az áldozatok között, ezért lett egyből mindenki szívügye, hogy végére járjanak az egésznek.

kepernyofoto_2016-07-22_22_05_32.png

Persze Ádám és Évától kell elkezdeni a sztorit, ami onnan indul, hogy ez a Chillicothe egy rendes kis város, tele jó és tisztességes emberekkel, mondja az éppen beszélő rendőr, aki aztán az egész mondatot múlt időbe teszi, mert ez az eset egy kicsit beárnyékolja a városról imént kialakított cukormázas képet.

Tiffany Sayre 2015. május 11-én tűnt el.

Ő volt az ötödik nő az elmúlt egy évben, csak a rendőrség erre nem fordított túl nagy figyelmet. Ez kellett hozzá, hogy rájöjjenek, hogy talán nagyban kellene gondolkodni, hogy nem pusztán véletlenszerűen eltűnedező lányokról van szó, hanem arról, hogy egy sorozatgyilkos sorra szedi áldozatait. Az előző négy nőről nem tudunk meg semmit, most Tiffany a lényeg. Először jönnek a pozitív személyiségjegyek, hogy volt két lánya, akiket mindennél jobban szeretett, egyedülálló anyaként nevelte őket, egy benzinkúton dolgozott, szerette az állatokat, így az volt a terve, hogy egy nap főiskolára megy és majd állatokkal foglalkozik. Na igen, aztán lavinaként kezd ömleni a szar az eddig egekig magasztalt nőre, merthogy prostituált volt és heroinozott is. És nem csak úgy ímmel-ámmal kívánta meg, hogy szúrja magát, hanem rendesen rá volt függve a szerre. (Volt egy pasija, egy ex-katona, aki úgy nézett ki, hogy egyenesbe hozza Tiffany-t, de hirtelen belehalt valami háborús sérülésbe, aztán csak rosszabb lett a helyzet.)

kepernyofoto_2016-07-22_23_34_13.png

Térjünk vissza 2015. május 11-re. Eddig csak a család beszélt, de most feltűnt egy "legjobb barátnő", aki elmeséli, hogy mi történt az nap éjjel. Eddig annyi volt, hogy Tiffany bement egy Motelbe. Most kiderül, hogy miért. 

Akkor este is árultuk a testünket. Sétáltunk az utcán, pár pasi leszólított minket és elmentünk az ominózus Motelbe. Erőszakosak voltak a pasik, megmondtuk, hogy elmegyünk (egy kis anyagért), de visszatérünk. Három órával később tette fel a kérdést Tiffany, hogy nem kellene-e visszamenni, mire én mondtam, hogy nem, majd elbúcsúztunk.

Ezt mesélte az állítólagos legjobb barátnő. Azért kell kellő távolságtartással kezelni az ő szavait, mert róla speciel még életében nem hallott a család egyik tagja sem. Oké, Tiffany-nak voltak titka, nem mondott el mindent, de egy "Elmentem XY-hoz, haggyatok már békén." elhangozhatott volna az idők során, de senkinek sem rémlik...

Van még egy nyom, amivel meg van lőve a rendőrség: Tiffany telefonja. A család szerint a nő mindig magánál hordta és folyamatosan azon lógott, mindig be volt kapcsolva, mindig el lehetett érni, stb, de az eltűnése napján nem. A helyi rendőrség viszont kinyomozta, hogy hol és mikor használták utoljára a készüléket, ezért elmentek oda, hogy a klasszikus módszerrel, a környéken házalva, kérdezősködve végére járjanak a dolognak. Persze senki sem látott vagy hallott semmit, mert itt nem menő spiclinek lenni. Pedig ha kiderülne, hogy valaki tud valamit és el is árulná, akkor azzal már pikk-pakk fel lehetne göngyölíteni a nyomozást.

kepernyofoto_2016-07-22_23_33_35.png

kepernyofoto_2016-07-22_23_33_45.png

18 nappal Tiffany eltűnése után találnak egy holttestet.

Épp a polgármester tartott beszédet az önkéntesekből álló kresőcsapatnak, amikor a sheriffnek hirtelen dolga akadt. Ekkor találtak rá egy holttestre. Tiffany családja is a helyszínre ment, de egyből nem azonosíthatták a hullát. Mint kiderült, nem ő volt az, de

ezzel csak még súlyosabb lett a helyzet.

Hogy miért? A következő részből kiderül  

Az eltűnt nők városa legújabb epizódja este 10-kor az ID Xtra műsorán.

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hubert Cumberdale 2016.07.27. 09:59:57

fel szemmel neztem mindket epizodot (meg ugy altalaban kedvenc gyerekmelletti hobbim lett az ID-n bemutatott eseteken valo megdobbenes), ha jol ertem meg nem tudunk semmit?!
Az oke, hogy folyik meg a nyomozas, de azt lehet tudni, hogy meddig jutunk el a sorozatban? mondjuk a jelenig, ahol mar esetleg tudunk barmit az eltunesekrol/gyilkossagokrol?

sans paraben 2016.07.27. 11:24:53

Az igazán érdekes dolog az, hogy egy keszthelynyi városban ennyi prosti megél... elkeserítő.
Maga a sorozat egyébként nem tetszett.

Hubert Cumberdale 2016.07.27. 15:01:40

@sans paraben: ezen a csatornan a legtobb musor nagyon elkeserito kepet mutat amerikarol. szoges ellentetben all a filmet altal bemutatott altalanos keppel. Gyanitom a kisvarosi/videki elethez az elso verzio kozelebb all.
süti beállítások módosítása