Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x18 - One Begets Technique

2016. július 22. 14:57 - Scott Pilgrim

Rich Dotcommal nyitunk, aki éppen a börtönben elnyeri pókeren mindenkinek a cigijét. Az egyik rab meg is vádolja csalással, de Dotcom elmondja, hogy dehogy, csak mindnyájan könnyen kiismerhetők és szarul játszanak. A benga rab nem veszi be, és elő is kerül Rich ingujja alól némi extra lap. Ezt nem viselik jól a többiek, szóval jól össze is verik. Kurt közben a kórházban virraszt az apja mellett és megtudjuk, hogy nem túl jó az állapota. Mayfair meg egy Marcus nevű ismerősének passzolja át a megfigyelőkamera felvételeit, hátha tud vele kezdeni valamit. Bent Taylor a szar állapotban levő Wellernek feldobja ötletként, hogy bevihetné őt az apjához, vigasztalásként megöleli, Allie meg pont akkor érkezik meg, és jelzi, hogy beszélnie kell velük. Kiderül, hogy eddig próbáltak infót kiszedni Dotcomból, de most, hogy bent szétrúgták a seggét, már hajlandó beszélni is, és átadja Shohid Aktart, aki nyolcadik az FBI körözési toplistáján. Ő kezeli az összes nagy terrorszervezet pénzügyeit, ha elkapnák, az ISIS-tól a Boko Haramig mindenkit meg lehetne szivatni. Viszont csak Taylorral és Wellerrel hajlandó tárgyalni.

Bemennek kihallgatni, Dotcom meg elmondja, hogy a lopott művészeti alkotások Aktar gyengéi, neki meg pont van egy rakás Gardner festménye, ami nem csak, hogy érdekelheti, de már le is szervezte vele a találkozót. Az lenne a terve, hogy megrendezik a kamuszökését, találkozik Aktarral, elfogják, aztán visszajön a börtönbe. A főcím után Allie jelenlétében megkérdi Wellertől és Taylortól, hogy házasok-e, mert a villában vibrált a levegő köztük, amire Allie szemmel veri őket. És akkor ledobja a bombát Dotcom: igazából nincsenek nála a festmények, de tudja, hol vannak, szóval előtte még el is kéne lopni őket. Egy Randall Turner nevű professzornál vannak, aki leszerelt tengerészgyalogos, kegyetlen, és az évszázad legprofibb tolvaja. A házában meg nagyon durva biztonsági rendszer van. Először is riasztók vannak, amiket az okosórájával hatástalanít. Aztán egy ablak nélküli szoba, ami páncélterem, és egy 12 számjegyű kód nyitja, meg egy hőérzékeny tenyérszkenner. A festmények mögött meg 5-5 mini érzékelő van, meg egy-egy sörétes puska, ha valaki elmozdítja valamelyiket, megsemmisül a kép és a tolvaj arca is. A nyakában meg van egy kapcsoló, amit ha megnyom, leégeti a szobát, szóval nem lehet csak úgy letartóztatni se. Ha megvannak a képek, 10 órával az átadás előtt Aktar megadja a találkozási helyet, kiválaszt véletlenszerűen egyet a képek közül, leellenőrzi, aztán ha rendben van, akkor létrejöhet az üzlet.

El is indul a móka. Első lépésként gázt küldenek a lakásba. Turner telefonál gázszivárgás miatt. Reade kimegy szerelőként. Turner nyilván nem engedi be, jelzi, hogy a szomszédnál van a szivárgás, de ez nem is baj, ugyanis Edgar közben lemásolja az okosórájáról az adatokat. Következő lépés egy kesztyű, amin Dotcom már régóta dolgozik, és amivel átverhetik a tenyérszkennert. Mivel Doctom kezére van tervezve, így ő, Weller, Taylor, és Allie mennek akciózni, méghozzá akkor, amikor Turnernek előadása van, két órájuk van. Edgar és Zapata Turneren tartja a szemét, amíg a többiek betörnek. Doctom amíg próbálja kinyitni a zárat, megjegyzi, hogy Weller és Allie azért nem illik össze, mert túl egyformák, Kurt morcos lesz tőle. Taylor megunja a tökölést és seperc alatt kinyitja inkább maga a zárat. Bemennek, sikerrel abszolválják a riasztókat a lemásolt okosórával, Allie diktálja a páncélszoba kódját, aztán baj van, mert kiderül, hogy van egy retinaszkenner is. 90 másodpercük van megoldani. Dotcom kitalálja, hogy nyomják le az áramot, a rendszer attól újraindul, a kettő közt meg pont bejutnak. Ez ugyan riasztja Turnert, de fél óra, amíg odaér úgyis. Patterson lekapcsolja az áramot, kinyitják az ajtót, kitámasztják, visszajön az áram. Turner elindul haza.

Taylorék elkezdik finoman és aprólékosan elvágni az apró kis drótokat és leszedegetni a képeket, 11 képet kell leszedjenek fél óra alatt. Viszont gáz van, még bent vannak a szobában, amire Turner hazaér, amivel kitámasztották az ajtót, elcsúszik, az ajtó meg bezáródik. Ettől viszont megszakad a kommunikáció Pattersonnal, aki jelezhetné nekik, hogy megjött a gazda. Sikerül megbabrálniuk a vezetékeket, kinyílik az ajtó, mögötte viszont már ott van Turner egy szamurájkarddal. Mivel Dotcom és Weller még festményt hatástalanítanak, Taylor és Allie próbálja leverni Turnert. Taylornak sikerül leszakítania a megsemmisítőt leszednie a nyakából. Turner leüti Allie-t, Taylor egy feszítővassal küzd meg a kardos proffal, patthelyzet alakul ki, de Weller eldönti egy letépett képpel, ami mögött a sörétes puska pont Turner fejét találja telibe. Viszont ettől egy lyuk keletkezett az egyik festményen, ami kútba ejtheti az Aktar bizniszt. De Dotcom ismer valakit, aki helyre tudja hozni, cserébe némi pénzt kér, meg egyszer nem letartóztatást a fickónak, ha segít nekik, mivel az illető szökevény. Boston Arliss Crabnek hívják a fickót, aki ahogy megérkezik, bemos egyet Dotcomnak. Kiderül, hogy régen kavartak, de egyszer Olaszországban magára hagyta Rich, hogy egy olasz nővel flörtöljön, ezért fasírtban vannak. De a képek miatt segít. Sikerül a dolog, a bizniszt egy Gatsby témájú bulin akarja Aktar nyélbe ütni, ami egy szálloda tetőterében lesz. Taylor lesz Dotcom párja az eseményen. Kiderül, hogy valamit benéztek, mert csak ők öltöztek be. A buliban ráadásul Aktar éppen két aranypisztollyal táncolva lövöldöz, mivel paranoid lett kissé a kokaintól.

Ellenőrzi a képeket, de azt mondja, hogy ezek hamisítványok. Fegyvert nyom Dotcom szájába. Közben Wellerék látják, hogy négy fegyveres fickó halad a rendezvény felé lifttel, úgyhogy bemennek. Bent lövöldözés alakul ki, Aktar pedig elrohan, Taylor pedig utána, Dotcom meg követi. Viszont ahogy felérnek utána a tetőre, az arcába nyomja a fegyvert, és eldobatja Taylorral a nála levőt. Dotcomot lábon lövi, a következő golyó már fejbe menne, de kiderül, hogy kifogyott a tár. Előkap két kést és bunyózni kezdenek Taylorral. Közben bent tovább tart a lövöldözés és kiderül, hogy a pakisztáni hírszerzéssel csatáznak éppen. Ezt gyorsan tisztázzák, kiderül, hogy Rich hívta őket, elindulnak a tető felé. Közben Taylor lebunyózza Aktart, megy megnézni Rich-t, aki éppen a tető peremén áll, azzal fenyegetőzve, hogy leugrik, ha közelebb megy. Búcsúzóul elmondja még Taylornak, hogy valljon szerelmet Wellernek, mert rövid az élet, majd ugrik. Ernyője van, nyilván kijátszotta az FBI-t.

Lent várja Crab egy autóban, az igazi festményekkel a csomagtartóban, és elhajtanak. A Gatsby buliról meg azért hazudott, hogy a zakójába rejthesse az ejtőernyőt. Valószínű még a verést is ő rendezte meg a börtönben. Ráadásul Aktarról sem tudják, hogy Aktar-e, mert csak Rich tudná azonosítani. Csúnyán rá lettek szedve. Ráadásul Allie még szakít is Kurttel, mert látta, hogy van valami közte és Taylor között, még ha nem is tudnak róla. Mayfair beugrik Marcus-szal, aki közli, hogy nem jutott semmire a képekkel, de van egy kollégája Dániában, akinek átküldheti, mert egy új technológia van a birtokában. Taylor és Weller később beugrik az azóta már magához tért idősebb Wellerhez. Taylor meg kihasználja az alkalmat, hogy a betanult infók alapján elhitesse Kurttel, hogy beugrott néhány emlék. Mayfair közben beül az autójába és felhívja Alexandra-t, hogy találkozzanak. Majd neszre lesz figyelmes, ráfogja valakire a fegyverét, aki mondja, hogy tegye le a fegyverét, mert ő – egy borzasztóan szappanoperás fordulat fog következni – Sophia Varma, a halottnak hitt egykori szeretője. Ezzel a hatalmas cliffhangerrel pedig vége.

Címkék: blindspot
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2016.07.28. 21:27:33

Az átlagszínvonalhoz képest meglehetősen zseniális rész volt :D Dotcom figurája hatalmas, és ez az átverés-halmaz, nem semmi! +akció is rendben volt +nem igazán voltak benne logikátlanságok :)
A végén a cliffhanger meg mi már? :O

Is 2016.07.28. 21:34:39

Dotcom rendesen megszívatta őket. :)
A cliffhanger meg engem is meglepett, kicsit erőltetettnek éreztem, de aztán azért alakult.
süti beállítások módosítása