Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x18 - Ragnarok (Évadzáró)

2016. július 20. 13:00 - Szencsike

Elérkeztünk végre valahára a végkifejletthez, hamarosan lezárjuk ezt a vergődősre sikerült 3. évadot. Kezdjünk a templomban, Betsy „hónapokig” tartó bezártsága után végre tehet egy kört a helyszínen, addig Abbie és Crane megbeszélhetik, mitévők legyenek. Ha befejezik a doboz helyreállítását, akkor mindannyian a saját idejükbe térnek vissza, tehát Betsy a múltba, Abbiék a jövőbe. Nem zavarhatják össze Betsyt, hogy ők a jövőből jöttek, mert ezzel összekuszálnák az idősíkokat. Abbie tudja, ez komoly dolog, látta a Csillagok háborúját, de Crane helyesbít, Star Trek, de ez most mindegy. Igen, mindegy, így Abbie nem bánná, ha Crane hozná fel a hazajutós dolgot. Betsy visszatért, nincs semmi, ami hasznos lenne a küldetésükben, Abbie bólogat, csak homok és napsütés. Betsy gyanakszik, honnan tudnak ennyi mindet a helyről, Crane azzal vágja ki magát, hogy Washington tábornok parancsai szerint járnak el. Betsy úgy hiszi, ha ez igaz, akkor valami szörnyű dolog történhetett, ugyanis Crane elvileg az ő tudomása szerint nem tudhat a természetfeletti ügyekről. És vajon miért jött vele egy idegen? Crane lehadnagyozza a társát, Betsy távozása után kezdtek együtt dolgozni. Hadnagy? Nők nincsenek a hadseregben tiszti pozícióban. Becenév, de igazán nem mondhatnak semmit, csak azt, hogy egy fontos természetfeletti tárgyat kell helyrehozniuk, ugyanis ezen múlik a világ sorsa.

1.png

A dobozdarabok a kőasztalon, Crane kimondja a varázsigét, az asztalba vésett szavak felizzanak, füstfelhő veszi körül a dobozdarabokat, majd pár pillanattal később a doboz újra a régi lett. De Abbie szerint a doboz ezüstszínű volt, mikor utoljára egészben látták, pedig Crane pontosan mondta vissza Pandora varázsigéjét. A falon ekkor felvillan egy szöveg, amiről Pandora nem tett említést. E szerint a gonosz erőket köti össze és a ragyogást egy örök lélekkel rendelkező Tanú tudja kiváltani. Vagyis kell valaki, aki feláldozza magát. A dobozból közben füst árad ki és Abbie köré vonja magát, Crane és Betsy szerencsére le tudja csapni a felnyílt fedelet, így Abbie-t nem ragadta el a doboz. Abbie összeszedi magát, nem volt olyan vészes a kaland és közben a doboz is ezüstszínű lett, vagyis elég volt ennyi is. Igen ám, de Abbie összeesik, él ugyan, de nagyon gyenge, a doboz elvett valamit tőle. Betsy úgy hiszi, hogy ha visszatérnek, Washington vagy Revere segíthet, de nem fognak együtt visszatérni. Betsy csalódott Crane-ben, aki nem mondhatja el az igazat, de a nőt nem lehet átverni, Crane szíve már Abbie-hez húz. Crane elmagyarázza a lánynak a kivezető utat, Betsy Abbie-től búcsúzik, jó társat kapott magának, de azért néha rakja helyre Crane-t. Később már ők is a kútnál vannak, de Abbie tudja, hogy valami nem stimmel. Nem is, a kőtáblán volt egy kifejezés, amit mostanáig nem tudott lefordítani és feltűnt itt, ez pedig az örök lélek volt. A szelencének kellett egy Tanú lelke, ezért küldte ide őket Pandora. Hát ez van, nincs mit tenni, történt ami történt, de irány haza, a kötelek kifeszítve, Abbie ugrik a kútba elsőnek, majd Crane.

2.png

A páros visszatért az irattárba, ott Jenny szomorkodik, Mills papa is itt van, Joe pedig meghalt… Crane méltatja Joe-t, bátran küzdött, nekik is ezt kell tenniük, hogy bosszút álljanak Múmián. Jenny nem ücsörgött tétlenül, utánanézett pár istengyilkosságnak, ilyen pl. a Ragnarök mítosz. Azt hiszem, ebből nem lesz egy Marvel kaland Thorral és Lokival. Érdekes, hogy ezt nem Crane, hanem Mills papa fogja mesélni, ismerte Corbint, ismerte az archívumot is, micsoda véletlen… Megtalálta a történet szövegét, lenne fegyverük is, a szelence, de Pandorát meg elvitte Múmia. A görögtűzhöz használt cső jó lesz majd valamire most is, Jenny és Crane összeállítják a muníciót. Abbie kettesben marad az apjával, aki már intézkedett Joe temetésével kapcsolatban. Sok minden történt velük, de a család az család. Abbien látszik, hogy pár kérdést szívesen feltenne az apjának, ám megszédül egy kicsit, de még nincsen baj. Később Abbie, Jenny az FBI irodában beszéli át a fejleményeket, Reynoldsék figyelik az időjárást, jókora vihar közelít a város felé, akkor a vihar közepén lesz a célpont is. Reynoldsnak bejött a Tanúk melója, Abbie köszöni mindkettejük segítségét, de ők most maradjanak hátra, a többit intézik Abbiék.

3.png

Múmia a régi rejtekhelyükön egy tükörbörtönbe zárta Pandorát, már tudja is, hogy fogja leigázni a világot, vér lesz a folyók helyén, a növények feketévé válnak, majd az egész világot víz fogja elborítani, ám ez ihatatlan lesz. Megjött a két tesó, zúdítják a görögtüzet Múmiára, de meg sem érzi, könnyedén lefogja a tűz hullámait. Crane a hátsó ajtón jutott el Pandorához, lerakja elé a dobozát, és így, hogy végre ott van előtte, könnyedén ki tud lépni a börtönéből. Pandora a doboz erejét Múmiára irányítja, ez a lépés bizony meglepte az istenünket, az erejét a doboz szívja magába. Egy bizonyos pontig, a doboz becsukódik, ennyire volt csak képes. Pandora Abbiehez fordul, bizony szükség lesz rá, az ő lelke lesz az a kötőanyag, a remény, ami összetartja a dobozt, de ehhez be kell fejezni azt, ami a teremben elkezdődött. Crane persze másik megoldást akar, Pandora Abbienek susog, hogy mentse meg a világot, Múmia meg szép csendesen megindul feléjük. Abbie úgy tűnik döntött, a dobozhoz rohan és hagyja, hogy végezze a dolgát. A doboz egyre erősebb lesz, ahogy elszívja Abbie lényét, és közben Múmia erejét is magába szívja. A legvégén Abbie azt kéri Crane-től, hogy sose adja fel a reményt, majd eltűnik a dobozban.

4.png

A sokk után Crane a dobozt nézi, Pandora pedig az aszott Múmiához lép, most már megbánta, hogy ilyen csúnyán viselkedett, mi? Hát bizony ő bármit megtenne, amit az asszonykája mond. Pandora alig élvezheti a bosszúja gyümölcsét, ugyanis Jennyé lesz a kegyelemlövés. Bosszúból Joért, lelövi Múmiát. Pandora nagyon dühös lesz, Crane erre elszakad a doboztól és nyugalomra inti Pandorát, majd azt kéri tőle, hogy hozza vissza Abbiet. Az nem fog menni, egy Tanú lelke kellett, hogy a doboz újra működőképes legyen. Vagyis kihasználta őket, de Pandora szerint a két Tanú is kihasználta őt, mindenki jól járt. És egyébként neki már nem parancsolhat senki, uralkodni fog a világon, megvan Múmia ereje ehhez. Múmiával ellentétben ő megkedvelte ezt a világot, ha senki sem idegesíti fel, akkor kifejezetten jóindulatú istennő lesz. Később az irattárban Mills papa hitetlenkedik, hogy mi lett a lányával, de Crane és Jenny úgy hiszik, hogy ki tudják őt szabadítani.

5.png

Egy másik, szépia színű világban egy étteremben járunk, Corbin seriff vár Abbiere a szokásos almáspite-fagyi kombóval. A seriff se nem angyal, se nem ördög, hanem egy hibákat elkövető ember, akinek a fia is az ő hibái miatt bűnhődött. Abbie is meghozta a maga áldozatát, hogy a világ rendben működjön tovább. Abbie választott, vagy ő, vagy a világ, és az ő világa rendben volt, mert kibékült a húgával, az apjával és Reynoldsszal is rendezte a dolgait, úgyhogy most irány Corbin kíséretében a mennyország. Még nem, mert meg kell értenie valamit. A főnixről mesél, a hamvaiból feltámadó madárról. Lehet Abbiere is újabb kalandok várnak. De mi lesz Crane-nel, még most is azon dolgozik, hogy Abbiet megmentse. Ez a közös bennük, Abbie sokat tanított neki. Hopp, Corbin meglát valakit a bárpultnál, Joe fia ücsörög ott, ideje meghívni a fiát egy sörre, ha az életben nem is, de itt úgy látszik rendezhetik a viszonyukat.

6.png

Egy istentiszteleten járunk, a kórus énekel, a hívők velük dalolnak, minden szép és jó, de megérkezik a kontyos frizurát és királynői ruhát kapó Pandora, bizony, most kezdődik az uralma! Hogy a hatalmát fitogtassa, kiereszt egy kis energiát a dobozából, mire az egész közösség kirohan a templomból. Pandora egyedül marad, odalép az egyik virágcsokorhoz, kiválaszt egy rózsát és Múmiáról elmélkedik, majd csak úgy a templomból egy temetőbe lép át, hogy a virágot a volt ura sírjára helyezze. Jönnek Crane-ék is, hozza vissza Abbiet!. Nem, jó, Crane elővesz egy koponyát, és megidézi a mi Abrahamünket, a Fej Nélküli Lovast Pandora dobozából. Jenny aggódik, mi lesz, ha a Lovas elindítja az apokalipszist. Az korábban volt, és Moloch irányított, Moloch meghalt, vagyis a Lovast ők irányítják, milyen egyszerű. A fejet odaadja a Lovasnak, egy villám csap a koponyába és kristályként villog az éjszakában, a célpontja Pandora lesz.

A nő sírköveket vág a Lovashoz, de ő könnyedén hárítja ezeket, a távolban figyelő Crane biztos a győzelmében, hisz a Halállal szemben senki sem győzhet. Hát úgy tűnik, hogy mégis, Pandora újból elszívja a Lovas erejét, így Crane indul és segít. Ha tudna, mert Pandora egy energialökettel meghátrálásra kényszeríti őt. Jenny odarohan hozzá, Crane pedig rájön, hogy Abbie nincs többé, nem segít már neki... De igen, ott van vele, azért áldozta fel magát, hogy Crane most itt lehessen és befejezze a harcot! Crane magára talál, odaszalad a Lovas lándzsájához, a Lovasnak dobja, aki lekaszabolja Pandorát. Viszont Crane-nek élve kell a nő, így megparancsolja a Lovasnak, hogy hagyja abba. El is küldi őt, ennyi halál elég volt, a Lovas ellovagol a sötét éjszakában. Pandorában még pislákol az élet, igaz már tudja, hogy közel a vég. Rájön arra is, hogy Crane-nek csak Abbie kell, igazán szerette őt. Hozza őt vissza, de Pandora már nem tehet semmit, Abbiet nem a doboz ragadta el, hanem meghalt. Ezzel Pandora is meghal, a doboz meg elkezd világítani, fel fog robbanni, így Crane-ék a katakombákhoz száguldanak és az SzK cellába viszik, az elnyel minden mágikus energiát. Crane-nek még van annyi ideje, hogy becsukja maga után az ajtót és pár méterre el tudjon rohanni, de a robbanás ereje eléri őt.

10.png

Crane egy rendőrségi cellában ücsörög, és a rendőr Abbie jön érte. Crane haza akar menni, de Abbie nem fog vele tartani, el kell búcsúzniuk. Ugrás az irattárba, Abbie elmondja, hogy a doboz megsemmisült, de ő maga felszabadult. Ők ketten örök lelkek, de Abbie még így sem mehet a fény felé, viszont a feladatát elvégezte. Ez egy átmeneti hely, valahol élet és halál között, és Abbienek már nincs sok ideje. Hát persze, mert szépen visszajön vele, az élők közé, de Abbie nem fog vele visszatérni. A Tanú feladatokat elvégezte, igaz, ezeknek sosem lesz vége, de Abbie Millsként már végzett. Ugrás a közös házuk verandájára, Crane végre megérti, hogy Abbie megbékélt az életével, ezért is olyan nyugodt, bármi is várjon rá. Crane-nek is újra kell kezdenie, de ő meg nem tudja, mi lesz vele Abbie nélkül. Crane-nek kiváló mentorai voltak, Washington, aki tudta mi lesz Crane sorsa, de vele volt Franklin, Jefferson, és olyan társakkal dolgozhatott, mint Betsy és Abbie. Abbie feladata az volt, hogy Crane-t tanítgassa, amit megtett, de találkozni fognak még, ezért sem búcsúzik végleg. Ad Crane-nek egy kis italt, megígérteti vele, hogy rengeteg szörnyet fog megölni és vigyázni fog Jennyre. Crane mindig Abbie társa lesz, de legyen erős és bátor. Búcsúzni kell, Crane jó szokásához híven kézcsókkal és meghajlással tiszteleg előtte, de mire felnéz, Abbie már nincs ott…

Crane visszatér a valóságba, a katakombák padlóján fekszik a törmelékek között és Jenny élesztgeti. Nagy nehezen összeszedi magát, és Jenny már tudja, hogy Abbie meghalt. Crane szerint a doboz elvehette Abbie-től a reményt, de ő mindig velük lesz, és ők is mindig ott lesznek Abbienek. Később, Jenny és Crane a temetőhöz hajtanak, Jenny megy tovább, Joe hamvait fogja szétszórni Corbin apu nyaralójánál a tóban. Crane-nek tetszik az ötlet, és nem kell aggódni, Jenny visszajön érte, hisz vigyázni kell rá. Crane felsétál Abbie sírjához, és kis semmiségekről cseveg vele, mint az American Idol, az állampolgársági ügye, lakáskeresés, és, hogy elég nyugis az élet, mert egy szörny sem bukkant fel. De Álmosvölgyben vagyunk, majd jön egy nemsokára. És hiányzik neki… Leteszi a virágot a sírjára, majd egy szomorú sóhaj után indul visszafelé. Nicsak, nicsak, Mills papa rá várt és fontos infói vannak, de nagyon figyeljen, mert Abbie halála elindított dolgokat. Mindig két Tanúnak kell lennie, de ha egyikük meghal, akkor a lelke nem fog eltávozni, ezért az örök lélek. Crane-nek beugrik, hogy Abbie mondott ilyesmit, vagyis van remény, hogy visszahozzák? Nem, ez nem így megy, a lélek keresni fog valakit a vérvonalból, akiből Tanút kovácsolhat. De Crane-nek sietnie kell, mielőtt azok megtalálnák. Mert Crane-t is keresik és a másik jelöltet is keresik. Mills papa ad egy levelet, Washington elnök írta 1789-ben.  Washington kinevezi őt parancsnoknak, mégpedig Betsy Ross sugallatára, ezt egy flashbackben meg is mutatják nekünk. Betsy tudja, hogy a katakombás Crane, aki kiszabadította és az általuk ismert Crane ugyanazok, de mégis Crane lesz 200 év múlva az egyetlen élő alapító atya, aki tovább viheti az örökséget, a titkos szervezet élére állhat, amivel felveheti a veszélyt mindenféle túlvilági ellen. Mills papa tud erről a szervezetről, Washingtont a jó szándék vezérelte, de mára sokan romlottak lettek a tagok közül. Eközben pár SUV robog be a temetőbe, apuka lelép, Crane elteszi a levelet, mialatt a kocsik leparkolnak. Jack Walters (Reynolds főnöke, az ő parancsára kellett Abbie-t megfigyelni) száll ki az egyikből és szeretné, ha Crane vele jönne a fővárosba, mert pár embernek lenne hozzá néhány kérdése. Crane ugyan megkérdi, hogy van-e más választása, de ha menni kell, hát menni kell. Mielőtt még beszállna a kocsiba, megfogadja, hogy bárhol is legyen, meg fogja találni a Tanútársat. Ez lett volna a harmadik évad, elég nyögvenyelősre sikerült ez a 18 epizód. A negyedik évadot berendelték, remélem új lendületet kap a sorozat, mert ha ez sem fog működni, jobb lenne lezárni a sorozat és a nézők érdekében is. Köszönöm a figyelmet, a negyedik évadnál találkozunk!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása