Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x17 - Delaware

2016. július 14. 09:00 - Szencsike

Hamarosan indulni kell a hosszú száműzetés helyszínére, így az utolsó normális világban töltött órákat meg kell becsülni. Crane egy cappuccinoval lepi meg Abbie-t, ő pedig egy fánkot hozott Crane-nek. Kölcsönösen elégedettek a finomságokkal és igen, Abbie még mindig kitart amellett, hogy visszatérjen a másik világba. Az irattárban a társaság azon vitatkozik, hogy vajon lehet-e hinni Pandorának vagy sem. Jenny kifejezetten ellenzi a társulást, Sophie is az ő pártját fogja. Pandora is végighallgatja amit dumálnak róla, neki igazából mindegy, hogy bíznak-e benne vagy sem, mert ő mindenképp meg akarja menteni a világot. Érkezik egy meglepetésvendég, Reynolds akar csatlakozni a társasághoz. Négyszemközt Abbie is rákérdez, ugyan mégis miért ez a nagy lelkesedés? A múltkori eset a túlvilági katonával megrázta, és tudja, hogy immár nem fordíthatja el a fejét, mintha mi sem történt volna. Semmi nem lesz ugyanolyan, mint az eset előtt és leginkább azért jött, hogy Abbie mellett legyen. Ha mindennek vége, akkor elmennek Virginia Beachre pihenni. Legyen így, üdv a fedélzeten.

1.png

A társaságnak 8 órája van, amíg Múmia homokórája lepereg, ezek után válik igazán mindenhatóvá. A legősibb istenek ereje lesz az övé és minden élőt elpusztít. A terv két részből áll, Abbie és Crane Betsy Ross zászlajával elmennek a templomba és helyrehozzák Pandora dobozát, a többiek feltartják Múmiát. Reynolds, mivel még kezdő a démonirtásban, nem szokta meg a körülményeket, rengeteg kérdése lenne, de hát ez nem az FBI ahol elemzők és tucatnyi kolléga áll a rendelkezésére, hogy segítsen. Abbiért aggódik persze, de neki mindenképp mennie kell, mert a két Tanú képes helyreállítani a dobozt, Pandora pedig pontos útmutatásokkal látta el őket, vagyis Pandora itt marad, biztonságban. Jenny persze megint ideges lesz, de Múmiát Pandora ismeri igazán, mindenképp maradnia kellene. Veszekedni nem érdemes, az idő kevés, bele kell vágni a küldetésbe.

Útban a folyóhoz Crane elmélázik és felidézi az utolsó találkozását Betsyvel, amikor a nő megmutatta neki az átkelés előtt a kész zászlót. Ez a bambulás majdnem balesethez vezet, kevesen múlott, hogy ne rohanjanak bele a szembejövő sávban érkező kocsiba. Abbie-nek nem kell találgatnia, hogy mi jutott Crane eszébe, tudja, hogy mennyire dühítő lehetett Crane helyzete akkor: kimaradt a küldetésből, Betsy és Paul Revere mentek helyette. Igen, ez igaz, de van más is: miután Betsy visszatért, utána megváltozott. Korábban nagyon közel álltak egymáshoz, de utána már csak egy levelet küldött neki, amelyben véget vetett a barátságuknak, sosem beszéltek többet. Az irattárban ideje, hogy Pandora is beszálljon az ötletelésbe, Múmia a Medve-hegyre fogja vinni a homokórát, ott ugyanis óriási energiákat lehet felszabadítani és neki erre van szüksége. Jenny előszedi Washington naplóját, a hegyen Ley-vonalak vannak, Reynolds kedvéért elmagyarázzák mi ez: geomagnetikus jelek, amelyek vonzzák a misztikus energiákat. Szerencsére ezeknek a vonalaknak az energiáit is lehet irányítani, vagyis Múmiát lehetne ezzel támadni.

4.png

A folyón ideje elővenni a zászlót, Abbie érzi, ha bárki látná őket, tuti hülyének nézné őket. Ahhoz, hogy a varázslat teljes legyen, a lány a himnuszt is énekelni kezdi, és pár pillanat múlva a zászló aranyfonalai felizzanak és immár nem a Delaware folyón hajókáznak, hanem a Styx-en, az Alvilág folyóján. Ha már az Alvilágba kerültek, elgondolkodnak hányszor is halhattak meg, mindkettejüknek hosszú a lista, de igazából nem is ez, ami fáj, hanem az, hogy másokat is elveszítettek: Mills mama és Corbin, Katrina és Henry stb. Viszont itt vannak egymásnak és Crane részéről Abbie a No. 1 harcos társ, még Betsy Rossnak és Washingtonnak is voltak idegesítő hibái. Crane-nek pedig sosem remegett meg a hite, mert nem is kellett, kettejükben volt a legbiztosabb. Abbie észrevesz a parton egy kis kikötőt, de ott már vár egy kis csónak, még Washington csapata kötött ki itt és néhányan közülük a parton haltak meg… A másik csapat megérkezett a hegyhez, néhány megfelelően kiválasztott Ley-pontra villámhárító rudacskákat raknak, Pandora nem kicsit sietteti a társaságot. Joe szerint most kifejezetten kedves is.

Az Alvilágban Crane mesél a csapatról, Washington személyesen választotta ki őket, a legjobb katonák voltak. Próbálják kitalálni, mi történhetett, golyónyomokat is látnak, meg robbanást is emlegetnek. Crane talál egy levelet az egyik katona zsebében, Betsy írta. Revere-t még az indulás után visszaküldték, Crane szerint azért, hogy vezesse a trentoni támadást Washington helyett, hisz ő itt volt. Sajnos a küldetés nagyon rosszul alakult, ugyan eljutottak idáig, de a katonák között szabotőrök is voltak, akik miatt a lövöldözés és a robbanás történt. Ezeket a képeket egy kis flashbackben megmutatják, Crane szerint Betsy és Washington túlélte ezt a részt, véghez vitték a küldetést, eljutottak a templomhoz, megszerezték a szemet és visszatértek a saját idejükbe. De valami mégis történt Betsyvel, ha ennyire megváltozott. Betsy a háború után letelepedett, rengeteg gyermeket szült, de mi van, ha nem az igazi Betsy jött vissza? Lesz egy újabb feladatuk, kideríteni mi történt Betsyvel.

7.png

A való világban a hegyen Múmia várja, hogy lecsorogjanak a homokszemek, a csapat már lerakta a rudakat is, de Pandora tudja, hogy Múmia tudja, hogy itt vannak. A madarak menekülnek a hegyről és óriási viharfellegek érkeznek Álmosvölgy fölé. Az Alvilágban a páros nyomokat keres, hogy kiderítsék, hogy lehet innen eljutni a templom felé. De sehol semmi, max. kiderül az, hogy a katonák zombik lettek, ugyanis egyikük felébredt a kómából és rátámad Crane-re. Szerencsére Abbie ugyan egy karddal kettészeli a katonát, de zombi, így még mindig mozog, Crane a szívébe döfi a kardot, ez lehet hatott, de az sokkal jobb ötlet volt, hogy Crane leszedte a katona nyakáról a nyakláncát. Sötét mágiával bűvölték meg az ékszert, emiatt volt a katona elátkozva. Howe tábornokra vall egy ilyen, hogy képes feláldozni a saját emberét is. Washington lehet nem számított erre, de Crane másképp látja, mi van, ha mégis? Crane előkapja Betsy levelét, ha Washington szabotázst sejtett, vagy sejtette, hogy a britek követik őket, akkor ez a levél megmondja mi történt igazából.

8.png

A többiek közben újra együtt vannak, Múmia jól rájuk ijesztett ezekkel a fellegekkel, de már nincs vész. Sajnos Pandora iránytűje tönkrement, ezzel tudták meghatározni a Ley-vonalakat. Jennynek lennének térképei, de otthon vannak, és nem érne vissza az akció kezdetére. Joe vállalja, hogy elmegy, üzenetben elküldi a koordinátákat. Reynoldsból előbújik az FBI-os, túl váratlanul érte őket a támadás, tudni akarja, mi történik Múmiával, így Jenny felderítő lesz. Abbiék közben megtaláltak egy portált, ami átvezet a száműzetés világába, de most az a könnyebbség, hogy Abbie nincs egyedül és a kiutat is tudják. Joe eljutott a lakókocsihoz, megtalálta a térképet, megnyitotta Álmosvölgy térképét és már jegyzeteli is a varázsvonalak koordinátáit. Jenny eljutott Múmiához, jelenti is Reynoldsnak és lenne egy terve. Pont rálát a homokórára, és Múmia sincs az eszköz mellett, le tudná szedni. Reynolds ezt megtiltja, de Jenny nem a beosztottja, hogy parancsolgasson, közelebb megy a célponthoz. Joe elküldte sms-ben a koordinátákat, Reynolds köszöni és jöjjön vissza azonnal. Sajnos Joe-t feltartják, Mills papa érkezett most látogatóba a lányához. Jenny lőtávolba ért, de Múmiát nem lehet átrázni, Jenny a fogja lesz, büntetésül Joe-t bántja, elszívja Jenny energiáit, továbbítja Joe-hoz, aki még mindig Mills papával dumcsizik, elég elfoglaltak, most tényleg nem alkalmas elmélyíteni a családi kapcsolatot. Megérkezik az energia, de Múmia rossz energiává alakította, mert Joe-ból Mills papa szeme láttára lesz Wendigo, és örökre így is fog maradni. Mills papának pedig menekülnie kell, amilyen gyorsan csak tud, a kocsit még elérte, de a kulcsa kiesett a kezéből és a dühös WendiJoe már nagyon szétmarcangolná.

Pandoráék még nem tudják, mi történt a csapatuk másik részével, de nincs mese, neki kell menni Múmiának. WendiJoe már nagyon közel van Mills papához, de egy igazán váratlan alak bukkan fel, Jenny termett itt, hogy került ide, tényleg nem tudom, azt sem értem, hogy szabadult ki Múmia fogságából, de mindegy, a lényeg, hogy belelő egy nyomkövető golyót a szörnyikébe és aput is megmenti tőle, majd kocsival elmenekülnek. Közben Reynolds és Sophie a Ley-vonalakat keresgéli a rudaknak, és ha már így kettesben vannak, fény derül Reynolds kis titkára. Elmeséli Sophie-nak, hogy nem csak Abbie titkolózott, ő sem beszélhetett bizonyos dolgokról. Befolyásos emberek parancsára, többek között az egyik igazgató helyettes is benne volt, kémkedett Abbie után. Valamiért ezek a befolyásos emberek úgy gondolják, hogy Abbie fontos lehet, talán azért mert Tanú. Reynolds sem tudja, hogy mennyit tudnak valójában, de érzi ő is, hogy elszúrta a dolgokat, és megtesz mindent, hogy megvédje a lányt és megmentse a világot.

12.png

Abbiék megérkeztek a templomba, ő volt az utolsó lakója a helynek, ugyanolyan nyomasztó, mint eddig. Rengetegszer beszélgetett egy képzeletbeli Crane-nel, de Crane is beszélgetett egy képzeletbeli Abbie-vel, szóval valamilyen módon, de mégis kapcsolatban voltak. És most ismét itt vannak, hogy megmentsék a világot. Úgy tűnik Abbie szembenézett a démonjaival, mert egész jól viseli a visszatérést, meggyógyult. Elindulnak Pandora útmutatása szerint, megtalálnak egy titkos ajtót, ami egy kamrába vezeti el őket. A falakon írások vannak, egy kőasztal van a terem közepén és az asztal lábánál egy takaróba burkolózva ott fekszik valaki. Betsy Ross. Felfektetik az asztalra, de nem lélegzik, nincs is pulzusa, a mágikus erők miatt maradt meg épségben a teste. Fura, Abbie sem érti, hónapokig volt itt és mégsem találta meg a nőt, aki már évszázadok óta itt lehet. Lássuk Jennyéket, apu a fegyverraktárba vitte őt, és meglepően sokat tud arról, hogy micsoda egy Wendigo, sőt elég sokat tud általában a természetfelettiről vívott harcokról is. Még az obszidián penge és egy koponya is van kéznél, Jennynek már csak az indián varázsigét kéne felidézni, hogy vége legyen. Biztos, ami biztos, magukhoz vesznek egy jókora fegyvert, de ezt csak végszükség esetén lehet használni. Jenny persze nem tud napirendre térni a dolgok felett, honnan tud ennyi mindent? Apu elővesz egy régi képet, azon Corbin és Nevins látható, ő csinálta a fotót annak idején. Jennynek rengeteg kérdése lenne, de előbb Joe Corbint kell megmenteni, Mills papa ennyivel tartozik August Corbinnak.

A templomban Crane egy kis búcsúztatót szeretne a halott bajtársának, de Abbie vétóz, felesleges lenne, ugyanis Betsy él. Bizony, Betsy magához tér és felismeri Crane-t. Múmiákéknál a helyzet változatlan, Pandora odaért hozzá és elkezdődik az időhúzó csevegés. Pandor hiába sajnálta meg régen, a többi istenség tudta róla, hogy könyörtelenül felhasználná az erejét, hogy megszerezze a világuralmat, ezért zárták be. Pandora kihozta, de hamarosan itt a vég, a nő lassan fog meghalni. Reynoldsék elhelyezték az utolsó rudat is, maguk sem tudják, hogy minek kéne történnie, de a rudak aktiválódnak, összegyűjtik az energiákat és egy erőteret hoznak létre. Múmia persze mindenre számított, csak erre nem, Pandora bizony átverte. A templomban Betsy megölelgeti Crane-t és lelkesen mesélni kezdi, hogy mi történt az átkeléskor, de észreveszi, hogy a régi barát megváltozott és vele van egy másik nő is. Jennyék az erdőben a Wendigora várnak, van egy kis idejük a taliig, addig a papa mesélhetne, hogy miért is tud ennyi mindent. Állítólag tett egy ígéretet Corbinnak, meg kellett védenie a csajokat. De hogy mitől, már nem tudjuk meg, mert jön a szörnyük. Jennynek sikerül megvágnia és így megszereznie a vérét. Belecsepegteti a koponyába, majd mondja a varázsigét. De nem történik semmi, sőt mintha a szörny bosszúsabb lenne, mint volt. Jön a papa is besegíteni, de végül Jenny hozza meg a súlyos döntést, beveti a nehézfegyverzetet, lelövi a dögöt. A Wendigoból újra Joe lesz és egy marha nagy lyuk van a mellkasán. A srácnak már csak arra van ideje, hogy elmondja, nem haragszik Jennyre és szereti őt, majd szép csendben meghal. Jenny sírva omlik rá.

Múmiáék, az erőtér ugyan működik, de a fenébe is, ez egy isten, egy csapással megszünteti ezt. Az utolsó homokszemcse is lehullik, Múmia kézbe veszi a homokórát, vörös villámok cikáznak körülötte. A homokórának vége, Múmia térdre hullik, majd összeszedi az erejét, mert bizony úgy tűnik, hogy megkapta a végtelen hatalmat, amit annyira akart. A templomban itt az idő megtudni, hogy maradt életben Betsy, nézzünk is egy flashbacket. Washington tábornokkal hónapok óta készültek az akcióra, és eljutottak ebbe a titkos kamrába. Meglett a kő, de Betsy kíváncsi lett, mi mást rejt a kamra. Ugyan nem nyúlt semmihez, ám a templom mégis megrázkódott, és egy csapóajtó állt Betsy és a tábornok közé. A lány bent, a férfi kint. Ugyan a tábornok megígérte, hogy visszatér és megmenti, de Betsy tudta, hogy ez esélytelen. Nem ismerte az ősi nyelveket, mint Crane, így hiába próbálkozott a falon lévő szövegek megfejtésével. A mágikus erő révén életben maradt, de rájött, hogy nem jön érte senki. A jelenben Betsy azt hiszi, hogy még zajlik a függetlenségi háború, és ugyan hónapoknak érzi az ittlétét, szerinte 1777-et írunk. Érdekes kalandoknak nézünk elébe, a következő rész az évadzáró lesz!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása