Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x16 - Dawn's Early Light

2016. július 07. 09:00 - Szencsike

Egy párkapcsolat végóráit látjuk, Múmia piszok mérges Pandorára, talán sokkal többet engedett meg neki, mint kellett volna és lám, mi lett a vége... Ja, egyébként Pandorát a kútvízből vágja ki a földre, hát a fulladásos halál is jobb lenne egy mérges Múmiánál. Pandora hiába állítja, hogy megbánta a tetteit, még a Tanúkhoz is elment, csak hogy megmentse a drága urát. Igen, pont ezért hagyja életben. Most egy kis szünet jön a büntiben, mert Múmia fáradt, addig Pandora is szedje össze magát. Abbie-lak, a két tesó épp iszogat, Jenny kávét, Abbie ásványvizet, mert a száműzetés alatt leszokott a koffeninről, kész elvonó volt. Valaki kopog, Mills papa lesz a vendég, épp erre járt és gondolta beköszön, a két lány elég hűvösen fogadja a próbálkozást. Igazából azért jött ide, mert hozott valamit a lányoknak, ez egy családi album lenne. Nézegetik is a képeket és nosztalgiáznak a gyerekkorukról, Abbie legalább megerőlteti magát és dumálgat apuval, de Jenny tüntetőleg nem vesz tudomást róluk, és hiába mond szép dolgokat Mr. Mills a lányok anyjáról, ő csak arra hajlandó emlékezni, hogy elhagyta őket. Nagy lelkesedéssel megérkezik Crane, felfedezte a KFC csodáit, de itt van Mr. Mills. Crane meglepődik, hogy a papát itt találja, bemutatkoznak, de a családi jelenetnek vége, papa megy tovább a dolgára. Crane lemaradt valamiről Mills papával kapcsolatban, de Jenny szerint itt ugyan nem történt semmi.

1.png

Crane az SzK cellába hozott pár elrejteni való cuccot, de valaki már itt van, Pandora. Crane előveszi a fegyverét, Pandora Abbie-t szeretné itt látni, ő meg tudja erősíteni, hogy amit mondani fog, az igaz. Ő viszont nincs itt, úgyhogy beszéljen. Pandora oldalt váltott, úgy döntött, hogy Múmia ellen fordul, és ehhez kellenének a dobozdarabok. Az egyetlen hely, ahol újjá lehetne építeni, az a templom lenne, ahol készült, és ahol Abbie és Betsy Ross is raboskodott. Crane persze nem akar hinni neki, de mivel a doboz istenek erejét tárolja, így ez az egyetlen esély a győzelemre. A templomba vezető út a fácskával együtt elpusztult, mikor Abbie a követ akarta megsemmisíteni, de lehet van más megoldás. Az edzőteremben Abbie-t látjuk, aki tenne egy kísérletet arra, hogy a szintén ott futópadozó Reynoldsnak elmondjon valami fontosat, de Crane sürgős üzenete miatt el kell mennie. Reynolds igazán szívesen beszélgetett volna bármiről a lánnyal, de még ő is tudja, hogy talán később majd Abbie megmagyarázza.

Az irattárban Crane-től kaphat magyarázatot arra, miért kellett jönnie, Pandora és az ő kis dobozkája a téma. Pandora szövetsége egy dolog, de Crane-t sokkal jobban zavarja az, hogy vissza kell térni a templomba, és tudja, Abbie ott mennyire szenvedett, így ha ő nemet mond, akkor ő is nemet fog mondani. A lány mérlegeli a dolgokat, de oda nem lehet már visszajutni! De igen, csak ők nem tudják az utat és Abbie-n kívül még Betsy Ross is ott volt. Az biztos, hogy Washingtontól az Anubisz kő Paul Reverehez került, ami Pandora szerint ezen a túlvilági helyen volt előzőleg és Betsy Ross is járt ebben a világban, aki megtalálta a kiutat. Crane Reveret és Betsyt 1776. karácsonyán látta utoljára, még a new jersey-i támadás előtt. Abbie-nek beugrik, hogy ez volt a Delaware-i átkelés, tehát Crane ott volt? Nem, Washington tábornok parancsára maradnia kellett a táborban, csak nézhette, ahogy elindulnak, igaz sokat nem látott, mert nagyon nagy köd volt. Csak nem valami misztikus köd volt, kérdi naivan Abbie, mire Crane is kezd sejteni valamit. A Delaware-átkelés nem a New Jersey csatát jelentette, hanem az utat a másik világba…

4.png

Teljes a csapat, épp Emanuel Leutze híres festményét elemzik, aki így emlékezett meg a Delaware-átkelésről, mármint a hivatalosat, nem a túlvilágit és ehhez a képéhez John Sullivan naplóját használta. Az irattárban is látható ez a festmény teljes életnagyságban, Crane nézegeti is, mialatt Abbie a netről olvassa az infókat. Sullivan pedig szabadkőműves volt, vagyis mindenképp kellett valamilyen nyomot hagynia a jövő generációjának. Crane-nek feltűnik az egyik katona kalapja, és a jegyek alapján ráismer Betsy Ross kalapjára. Jenny furcsállja is, hogy a képen egy férfi van, de Crane biztos abban, hogy a festő azt hihette férfiakról írt Sullivan a naplójában, ám a kalap mindenképp Betsyé, aki rajta volt a hajón. Mert Crane ott volt, mikor ez megtörtént. Lássunk egy flashbacket, a táborban járunk, Betsy épp varrogat, mikor a mérges Crane megérkezik hozzá, most kapta meg a parancsot, hogy maradjon a fenekén. Még Betsyt is megkérdi, hogy ő megy-e a küldetésre. Betsy kicsit zavartan válaszolja, hogy Washington neki azt a feladatot adta, hogy fejezzen be egy varrást, ez pedig az amerikai zászló eredetije lenne. Crane nagyon szépnek találja a lobogót, amihez a lány aranyfonalat is használ. A lány szerint lehet ez lesz az egyetlen, amiről emlékezni fognak rá. Ez nem biztos, de ha így is lenne, egy gyönyörű lobogót készített. A jelenben Crane rájön, hogy Betsy hazudott neki, elment a küldetésre. Talán csak nem akarta, hogy Crane aggódjon, véli Joe, és lehet valóban így volt. Abby az aranyfonalra kérdez rá, és hozza a kancsót, amit Crane használt, hogy megtalálja őt a másik világban. Ugye Orfeusz ezzel találta meg Euridikét az alvilágban, de az alvilágba egy lanttal jutott be, aminek a húrjai aranyból voltak. Vagyis nem a zászló lesz a fontos, hanem a belevarrt aranyfonál, így kell az eredeti Betsy zászló. Ez utoljára Reverenél volt, aki tuti, hogy vigyázna egy ilyen értékes darabra. Akkor hol lehetnek Revere cuccai, Jenny már ugrana neki a keresésnek, de Joe tudja a választ: az észak-bostoni Revere emlékház, bejegyzett történelmi emlékhely, mindent megőriztek, ami Reveré volt. És mindezt onnan tudja, hogy hatodikban járt ott egy iskolai kiránduláson.  A ház honlapja szerint ott egy 18. századi zászló is, így Joe és Crane megérdemelten pacsizik. Abbie és Crane mennek a zászlóért, J&J pedig okoskodjon, mit kellene tenniük vele.

Revere-ház, az idegenvezető örömmel segít az FBI-nak, alig van változás Revere óta, és sokan csak az Alexander Hamilton musical miatt jönnek el. Crane ezen megdöbben, ismerte a pasast, szörnyű hangja volt és manapság valaki róla írt egy musicalt... Az idegenvezető csak mosolyog, de Abbie gyorsan megkérdi, hogy körbenézhetnek-e. Igen, gyorsan megnézi van-e valaki még a házban, ne zavarják őket, így kettesben maradva Crane Mills papáról kezd beszélni. Lehet szép lassan helyre jönnek a dolgok a Mills családban, de Abbie inkább nem szaladna előre. Jennyhez képest ő mindenképp nyitottabb a papára, és ha már a változásoknál tartanak, úgy döntött, hogy elmondja Reynoldsnak az igazságot a Tanúskodásról, mindenről, és ha többet szeretne tőle, mint barátság akkor jobb őszintének lenni. Az idegenvezető visszajött, mehetnek kutatni. Az egyik teremben meg is van a zászló, igencsak molyrágta állapotban, de egész pofásan néz ki. Abbie készíti is a fényképeket róla, ám jobban megnézve Crane rögtön látja, hogy ez hamisítvány, ugyanis Betsy egy csakis rá jellemző öltést használt, de ezen a zászlón nincsen ilyen. Vagyis nem Betsy készítette, Crane pedig mérgében meg is rángatja a zászlót. Ekkor valami por kerül a levegőbe és a kandalló mögül is zajt hallanak.

7.png

A páros lesiet a pincébe, az idegenvezető szerint beindult a kovácskemence, nem is tudja leállítani, rohan is, hogy hívja a tűzoltókat. A páros körbenéz a helységben, még a falak is forróak, majd egy üvegablak kitörik, és egy kéz rántja magához Abbie-t. A kéz után jön is a test, egy Franklinstein 2. szabadul ki és veszi üldözőbe a párost. Szerencsére eljutottak a kocsijukhoz, a szörnyeteg már csak az elviharzó kocsit látja, mire vesz egy mély levegőt, a teste égni kezd és szétolvad a betonon, majd a földbe szivárog. A kocsiban Crane magyarázza ki is lehetett a szörny, a 8. virginiai ezred egy katonája, akiket megöltek a monmonthi csatában, de sokan elszöktek közülük még a csata előtt. Franklin naplójából tudja, hogy elkaptak egy dezertőrt, akire mindenféle varázsanyagot kentek és ilyen pokoli kátrány katonává lett.  A zászlót őrizhette, de ők felébresztették. Igen, de a zászló hamis, mert valaki kicserélte azokat. Nagyobb baj az, hogy az őr addig fogja üldözni őket, amíg meg nem öli őket, szóval meg kéne találni az igazi zászlót és életben is kellene maradni közben.

8.png

Az irattárban Joe lelkesen keresgél valamit, ami segíthet az ügyben, de Jenny csak mélázik. Egy fagyizó képét nézi a neten, régen idejártak a papával. Jennynek az a fura, hogy a talikor úgy tettek, mintha minden rendben volna, de közben semmi sem volt rendben. Az apja elhagyta őket és nehezen lép túl ezen a tényen. Akárhogy is volt, most a világ sorsa a tét, és megnézik a zászló fotóit, amit megkaptak Abbie-től. Joe-nak feltűnnek a lyukak rajta, túl szabályosak egy égéshez vagy molyrágáshoz képest. Lehet ezek valamit jelölnek, kódok, de mihez? Miért kellenek a sávok a zászlóra? Joe kijelöli a lyukakat és lám, megvan a megoldás, mert a pontok hangjegyeket jelölnek. Lekottázzák ezeket és az amerikai himnusz dallamát kapják meg, de vajon miért? Az SzK cellában folytatódnak az események, a himnusz a téma, a szöveget Francis Scott Key írta az 1812-es háború alatt, tehát évtizedekkel később, mint a Delaware-i átkelés. Viszont egy Key-festményen ott egy jel, egy szabadkőműves gyűrű. Vagyis tudhatott egy s mást a korábbi háborúról és mivel az ő háborúja is a britekkel zajlott. Sokat fosztogattak, sok híres helyről raboltak el műtárgyakat, ilyen lenne Paul Revere háza, vagyis Key megmentette onnan az igazi zászlót, majd elrejtette egy biztos helyre. A hova kérdésre maga a himnusz fogja megadni a választ, Key a Fort McHenryben írta a művét, úgyhogy a társaság megint túrázik egyet. Jennynek van pár ötlete, hogy lehetne legyőzni a lényt, ehhez még összeszedné az eszközeit.

9.png

Crane és Abbie a parkolóban jár, mikor belefutnak a mérges Reynoldsba. Az idegenvezető felhívta őt és beszámolt neki arról, hogy Abbie tönkretett egy emlékhelyet. Reynolds piszkosul ki van akadva a titkolózáson, Crane-en és egyebeken, de felbukkan a szörnykatona és megtámadja a társaságot. Abbie nem ilyen igazság pillanatára gondolt, de Reynolds tisztességgel lövi a lényt, míg Crane el nem üti azt.  Mindhárman bepattannak a kocsiba és Reynolds most tudja meg az igazságot, miért is voltak a rejtélyes eltűnések, a fura magyarázatok és miért lóg együtt Abbie ennyit Crane-nel. Ő sem így képzelte, hogy így fogja megtudni az igazságot, de így alakult. Hamarosan kirakják őt, ne keveredjen bele még jobban, sokkal biztonságosabb így. Lássuk a gonoszainkat, Múmia asszonykát keresi, aki jelentkezik is a hívásra. Úgy tűnik igazat mondott Crane-nek, tényleg nem akar tovább Múmia mellett maradni, ugyanis átverte őt. Azt hitte egyenlő társa lesz, de csak szolgaságot kapott tőle, ezt pedig már unja. Szolgaként segített Múmiának felemelkedni régen és most is csak egy szolga a szemében. A Tanúktól megtanulta, hogy az igazi kötődésnek valódi ereje van, azért tudnak állandóan nyerni ellenük, mert számíthatnak egymásra és szeretik egymást. Ezt ő Múmia mellett sosem tapasztalta meg, mert neki csak a hatalom számít. Múmia egy energialökettel elintézné a nőt, de neki csak a kivetülése van ott, a teste valahol máshol van, mégpedig egy erdőben. Mit érdekli ez Múmiát, hamarosan ő lesz a világ ura és Pandora elpusztul.

Az FBI-nál is lehet unatkozni, Sophie a nagy semmittevésben egy teniszlabdát dobál, de érkezik egy zaklatott Reynolds. Tessék neki megmagyarázni miért nem mondta el, hogy tud Abbie titkos életéről! Ezért voltak ilyen jóban, még csodálkozott is rajta. Sophie vall, az Abbie utáni kutatáskor jött rá egy s másra, hogy Crane-nel másik dimenzióból jött lények ellen hadakoznak, hogy visszahozzák a másik dimenzióban ragadt Abbie-t. Mégis mit mondott volna Reynoldsnak, aki a főnöke és a jó barátja is? Ennek az ismeretnek következményei vannak, óriási felelősséggel jár már csak az is, hogy az ember tudja ezeket a dolgokat, a részvétel egész más lapra tartozik. Ki tud még erről? Jenny és a mentős srác, másról nem tud, de jobb lenne, ha Reynolds nem feszegetné a témát. Van rá egy fogadásom, hogy Reynolds nem csak kíváncsiságból kérdi ezeket, hanem az Abbie-vel kapcsolatos kis titkai miatt.

12.png

Abbie és Crane megérkeztek a McHenry erődbe, a lány még mindig zaklatott, hogy Reynolds így tudta meg a titkát. Crane biztos benne, hogy Reynolds elég erős, hogy feldolgozza ezeket, de azt is tudja, hogy néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezi az ember. Lássunk egy flashbacket, visszatért a sereg a „Delaware”-átkelésből, sok a sérült, Crane Betsyt hívná, hogy segítsen, de az egyik katonától csak egy levelet kap tőle. Ebből tudja meg, hogy Betsy elment az átkelőkkel, önként vállalta a feladatot és tisztában van azzal, hogy talán sosem térhet vissza. Egyedül csak azt sajnálja, hogy képtelen volt személyesen elköszönni Crane-től… A jelenben Crane elismeri, hogy ezek után nem látták viszont egymást, de Abbie szerint most már tudja, hogy hol volt a lány, és hogy segített megnyerni a háborút. De beszéljünk az erődről is, Crane szerint majdnem 125 évig használták, de Abbie csak azt nem érti, miért van itt egy Orfeusz szobor. A talapzaton ott a történet is domborműveken ábrázolva, rajta az aranyhúrú lanttal. A dísz gombocskáit pedig a himnusz dallama szerint kell megnyomkodni, hát kinyílt egy titkos ajtó, ami egy titkos rejtekhelyre vezet. Nem kell sokat keresgélni, hogy megtalálják a zászlót, Crane elérzékenyülten veszi a kezébe. De bár ilyen egyszerű lenne a történet, megjelent a szörny és tűzgömböket dobál feléjük. Miközben a páros az életéért küzd, megjelenik Jenny és fagyasztót szór a kátrány szörnyre, aki ettől megfagy, Joe pedig egy jókora kalapáccsal darabokra töri. Milyen egyszerű is, nem?

Később, immár sokkal nyugisabb körülmények között Abbie megbeszélheti a dolgokat Reynoldsszal. A részletekről még nem mesélne, de azt tudja, hogy csak azért halogatta a nagy vallomást, mert óvni akarta őt. Korábban úgy gondolta, azért nem akar vele bármi komolyabbat, mert ez a világ túl sokat kér tőle és nem akarta ebbe belevonni a férfit. De rájött arra, hogy ez csak kifogás volt és szeretné, ha elmélyíthetnék a viszonyukat. Reynolds most már sokkal tisztábban lát, bár Crane-t nehezen dolgozza fel, de egy csók jó kezdet nekik. Csak Abbie rá ne jöjjön a férfi kis titkára. Jenny-lak, Mills papa eljött látogatóba, hozott neki egy kis ajándékot, hogy megköszönje, hogy legalább kinyitotta neki az ajtót. Az ajándék pedig a kis cukrászdából jött… Egy kora hajnali órán Crane és Abbie találkozik, Crane megpróbálta működésre bírni Betsy zászlaját, de semmi. Aztán rájött, hogy a legegyszerűbb megoldás a legjobb, Abbie csak idézze vissza a himnuszuk egyik sorát (By the Dawn’s early light/kora hajnali fénynél) és ez a megoldás. A zászló sokkal több, mint egy zászló, a nemzet jelképe is, amiért harcoltak, de egy térkép is. A felkelő nap első sugaraira reagálnak a beleszőtt aranyszálak, kirajzolja azt az utat, ami elvezette Washingtonékat a templomba. Abbie pedig kész visszatérni a száműzetésének színhelyére.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása