Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A nyaralás, ami jobb, ha meg sem történik

2016. július 07. 18:46 - szabóZ

Péter ült a kanapén és a plafont bámulta bambán. A szobában félhomály volt, még a sötétítő függönyöket sem húzta el, amióta hazaérkezett. Ólmos fáradtságot érzett, mintha egy duplaműszak és némi túlóra után még lenyomott volna egy Gavid Guetta-koncertet de nem csak úgy szimplán, hogy Hello, Budapest, itt a DJ-szettem, tomboljatok, aztán szevasztok. Hanem alapozással, első sorban táncolással és két, egymást követő, csapatós afterpartival.

Miközben ezen gondolkodott, próbálta nem észrevenni a macskát, aki sértődötten figyelte a sarokból. Mindig ilyen gonoszan nézett rá, amikor hazahozták a macskapanzióból, éjjel vélhetően majd telepisálja a család összes elérhető cipőjét, na nem bosszúból, csak úgy, a miheztartás végett. De Pétert ez sem izgatta most, sőt még az is hidegen hagyta, hogy az előszobából beszűrődő hangok alapján a gyerekei éppen összevesztek a nyaralás előtt leengedett hűtőben talált utolsó, megcsoffadt répán. Péternek most, az utolsó pillanatok után lett elege a családi nyaralásból.

ruined-vacation-burning-beach.jpg

Tengerpartról volt szó, sörről, és árnyékban heverészésről. Csak azért előtte még felmászták az Akropoliszra. Negyven fokban, bőröndökkel. Nem meglepő, hogy a gyerekek napszúrást kaptak, és két napig ápolhatta őket a lesötétített apartmanban. De utána sem pihent, de nem ám, mert befizettek egy egész napos snorkeling túrára, este meg a görög folklórest, mert ugye ki nem lehet hagyni, ha már ingyen adták a túra mellé csomagolva. Aztán másnap a két gyerek sugárban hányt a másnapos gyrostól, és mire jobban lettek már csak egy maratoni antik váza és köcsögtárlat, meg a hazautazás volt hátra. És persze a négy órás sorbanállás, reklamáció és végül vörös fejjel üvöltés az elveszett csomagok miatt a reptéren.

Ennyi volt a nyaralása, pedig ő csak annyit akart, hogy semmit ne kelljen csinálni egy hideg sör társaságában az árnyékban. Csak azértis nyaralok most már, gondolta Péter, és kiment a kamrába az utolsó, megárvult üveg sörért. Langyos, talán már le is járt a szavatossága, de most ez van. Azért is a múlt hét van, ül majd a kanapén a befüggönyzött szobában és tévét néz. A múlt heti műsorokat. A macska meg oda pisál, ahova akar haragjában.

groundhogdaysnowman.jpg

Megnézi a vasárnapi Heti hetest az RTL2-n, aztán a UPC Horizon Médiabox-szal visszanavigál egyenesen szombatra és belenéz a CSI Miami helyszínelőkbe a Coolon. Vagy megnézi a Van, aki forrón szereti című klasszikust Jack Lemmonnal és Tony Curtissel, és persze Marilyn Monroe-val az AMC-n. Ha már úgyis olyan rohadt meleg van, és forrón kell szeretnie. Sőt, nem is, inkább csütörtökre navigál, és a Dunán végigröhögi megint minden idők legjobb romantikus vígjátékát, az Idétlen időkiget Bill Murray-jel és Andie MacDowell-lel. Aztán lemegy pár üveg hideg sörért, a feleségének meg csinál egy nagy adag almafröccsöt, és együtt megnézik az összes múlt heti Éjjel-nappal Budapestet. Mert az is elérhető egy hétre visszamenőleg. Meg a Barátok közt, de azt inkább már nézze az asszony egyedül, ha már nem tud élni a Berényiek nélkül. De ha inkább egy rendes vice házmestert kever az asszonynak olaszringből, akkor talán megnézhetik a Vér és méz földjén című háború szerelmi drámát is miután lefeküdtek a gyerekek. Igen azt, amit Angelina Jolie rendezett és Budapesten forgatták, merthogy múlt hét szerdán adta a Duna Televízió.

Vagy esetleg még szóba jöhet az Utolsó akcióhős Arnold Schwarzeneggerrel, amint szerdán adtak az AMC-n, de akkor az már családi mozizás, de csak akkor, ha a két gyerek szépen kipakolja a bőröndöket, meg berak egy mosást. És ki is teregetnek! Vagy lehet, hogy hagyja az egészet, bezárkózik a szobába, és amíg odakint a család értetlenkedve dörömböl, megnézi a Showder Klubot az RTL2 vasárnapi műsorán. És röhög, és nem érdekli semmi, még a leégett válla sem.

Éppen ezek a gondolatok jártak Péter fejében, amikor váratlanul a felesége lépett be a szobába. Jelentőségteljesen a szoba közepére állított, teli bőröndökre mutatott, majd a fürdő felé távozott. Péter a macskára nézett, aki életében először megijedt a férfitól, akit eddig csak lelkes konzervnyitónak és alattvalónak gondolt. Péter felállt, a kezébe vette a távirányítót, aztán nagyot sóhajtva, mégis inkább elkezdte kipakolni a táskákat. Ráér, gondolta, a tévéműsor végül is hét napig megvár.

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.07. 23:32:22

Péter esetleg álljon a sarkára, és ne menjen folklórestre ha nem akar.

jandera 2016.07.08. 06:25:56

Jó UPC reklám! Mennyit fizettek?

gada00 2016.07.08. 06:50:50

Upc reklám?
Ez legalább olyan szánalmas mint a tv reklám.

Mokaka (törölt) 2016.07.08. 08:22:02

Az asszony tehet mindenről.

Szpájk 2018.10.26. 23:28:35

Na, az ilyen végigkergetjük magunkat az adott ország- avagy városrészen, hogy mindent lássunk, ha már ott vagyunk alapon típusú nyaralások vs spanyol inkvizíció nagyjából erős döntetlen.
Amikor meg zenéltek kéretlenül a vacsi mellé ott külhonban(mert ahol az ilyen opció fel van tüntetve, azt igen messziről elkerülöm), és még pénzt is vártak azért, hogy megzavartak, na azokat igen gyorsan elküldtem oda, ahova nem szakadt be a fejük, amikor megszülettek.
Lásd még, lefotózunk, ugyan nem kérted, de vigyorogj hozzá, és nem baj, ha utána kifizeted ezt a szart.
Hát bazmeg, nem.
Inkább a kocsma, ahol tudod, hogy nyugi van, és nem basztat senki.
Tehát átérzem a cikk célját és mondanivalóját, de okos ember ilyen hibákat legfeljebb egyszer követ el.
Kivételek lehetnek.

nyúúúlacska 2018.10.27. 09:44:42

Bepakoltam a bőröndömet és hamarosan indulok nyaralni. 2 hétre, vagyis a 7 napos visszanézhetőség alma. Nem viszek magammal kölyköket, meg másokét sem kell elviselnem, mert direkt 18+ szigetre foglaltunk (Hurawalhi). Élni tudni kell, aki meg hülye, az magára vessen.

2018.10.27. 15:28:45

Ha ez vicces akart lenni, akkor nem volt az. Ha meg komoly akart lenni, akkor vicces volt.
süti beállítások módosítása