Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x15 - Older Cutthroat Canyon

2016. július 01. 09:00 - Scott Pilgrim

Taylor a tetőn találkozik Oscarral, akitől azt a küldetést kapja, hogy tegyen egy nyomkövetőt a csapata autójára. Edgar az autójában tér magához, ahol maszkos emberek fenyegetik meg fegyverrel, hogyha tovább kutakodik a CIA-es simlis után, akkor kinyírják a családját. Közben meg valami farkasmaszkos besurranó valami műteremben vandálkodik a műalkotásokkal. Másnap Edgar elmondja Mayfairnek, hogy meggondolta magát, és szerinte nincs köze Taylornak a gyilkossághoz, most már megbízik benne. Patterson már mutatja is a megfigyelőkamrák felvételeit a farkasmaszkos fickóról, aki a sorozat saját Banksy-jének, Zomonak a művét lopta el a galériából. Viszont ez a Banksy nem olyan jó, mint az igazi Banksy, mert ronda lángoló rózsákat rajzol inkább, viszont az ellopott lángoló rózsa tetkó formájában pont Tayloron van. Gyanús, mert a farkasmaszkos egy rakás sokkal több pénzt érő képet is ellophatott volna, de ő pont a nyamvadt rózsát lopta el.

vlcsnap-2016-06-30-23h02m32s560.png

Elmennek a galériába, Zomo egyik alkalmazottjához, aki sosem találkozott még Zomoval, csak leveleznek, le is foglalják Wellerék az utolsó képeslapot, amit küldött. Taylor kikéreckedik és felrakja az autóra a nyomkövetőt. Visszamegy, pont arra, hogy Welleréknek feltűnik, az egyik szobor el lett mozdítva, egy kamerát meg nem fújt le az elkövető. Hamar kiderül, hogy a szoborban bomba van, a kamera meg figyeli őket, fel is robban a szobor septiben. Weller van a legközelebb hozzá, őt találja el, a robbanás után vérezni kezd durván a nyaka és gyorsan mentőket hívnak. A főcím után már viszik is hordágyon. Ugrunk az időben, a többiek bent az irodában azt a hírt kapják, hogy még mindig műtik, sok vért vesztett, de a fontosabb szerveket nem érte. A csapatnak meg kell találnia a tettest, de túl sok nyomuk nincs. Mivel az egyik kamera közvetített, kellett neki wifi, ezen a vonalon indulnak el.

vlcsnap-2016-06-30-23h03m28s571.png

Végül megtörténik a csoda, ugyanis Binggel (a második legnépszerűbb keresőmotor azok körében, akik még soha nem hallottak a Google-ről) sikerül beazonosítaniuk, hol lakhat Zomo, a házmester szerint meg fura, rejtőzködő alak lakik az egyik lakásban, szóval nyomon vannak. Viszont mi van, ha Zomo akarja, hogy megtalálják a lakást és bomba van benne? A megoldás: Taylor és Edgar civilben, egy bombakereső kutyával indulnak felkeresni a címet, többiek állig fegyverben várják őket kint. Benéznek a kulcslyukon, látnak egy székhez kötözött embert. Bemennek, egy halott fickó van a székhez kötözve. Taylort meglövik, de fogja a golyóálló mellény, Edgar elmondja a többieknek, milyen irányból jött a lövés, ők meg mennek is tetőtől-talpig akcióba öltözve. Körbeveszik az épületet, elkezdenek behatolni, Reade is megérkezik, és pont elmegy neki FBI-osnak öltözve a tettes, nem sokkal később a halott FBI-ost is látjuk, akitől a ruhát lopta.

vlcsnap-2016-06-30-23h03m51s525.png

Mázlijuk, hogy Taylor pont akkor ér oda, amikor a fickó távozna, észreveszik egymást, Taylornak beugrik róla néhány régi szép emlék, de a fickó tüzet nyit rá. Kiérnek a többiek, de elmenekül a pali. Viszont Taylor is eltűnik. Amire végül is jutottak: Taylor a célpont, nem ők. Elmondja ezt Mayfair a műtét után magához térő Wellernek is a kórházban, meg azt is, hogy nem Zomo a tettes, ő csak csali volt, és ő a székhez kötözött hulla, akit láttunk. Mayfair elmondja azt is, hogy Taylor eltűnt, de Weller hamar lehűti a kedélyeket, hogy csak azért, hogy távol legyen a csapattól, nehogy veszélyben legyenek miatta. Wellernek nem is kell több, műtét után rögtön le is tép magáról mindent, hogy ő akkor megy nyomozni, hiába akad ki mindenki körülötte. Taylor közben egy utcai telefonfülkében hív fel egy pizzériát, hogy kódnyelven „lemondja a rendeléseit”, mert szükséges. Bármit is jelentsen az.

vlcsnap-2016-06-30-23h04m31s331.png

Bent közben Patterson elmondja, hogy a fickó annyira profi, hogy nincs nyom. Viszont Zomo asszisztense éppen készült lelépni egy olyan országba, amelyikkel nincs kiadatási egyezménye az Egyesült Államoknakkal. Gyanús! Oscar közben valami raktárszerű helyen találkozik Taylorra, aki rögtön fegyvert is fog a tarkójához, hogy azonnal mondjon el mindent. Cade-nek hívják a távcsövest, a terv része volt, de aztán bekattant és most vadászik Taylorra. Úgyhogy Oscarral felfegyverkeznek, hogy levadásszák Cade-et. Közben kihallgatják az asszisztenst, aki elmondja, hogy pár napja valaki megfenyegette Zomot, hogy felfedi a kilétét, ha nem rajzolja meg azt a rózsát, úgyhogy megtette. Weller viszont rájön, hogy akit az asszisztensnek hittek, az maga Zomo, a srác meg csak egy álca volt. Kiderül, hogy a sráccal járt Zomo, és amikor megtudta, hogy megölték, ösztönösen menekülni kezdett. Védőőrizetbe veszik Zomot.

vlcsnap-2016-06-30-23h05m02s505.png

Közben Oscarék kapnak egy autót tele fegyverrel egy közös baráttól, akire Taylor csak nyomokban emlékszik, viszont amint indulnának, rálőnek a közös barátra. Taylor tüzet nyit Cade-re, aki viszont elmenekül. A közös barát közben meghal. Gyorsan elindulnak, mielőtt odaérnének a zsaruk, Taylor elmondja, hogy autót kell cserélniük a biztonság kedvéért, aztán csipogni kezd valami 911 felirattal, ami gondolom rosszat jelent, mert olyan arcot vágnak. Közben Wellerék bent találnak egy üres erőművet, mint lehetséges búvóhelyet a gyilkosnak, azok alapján, hogy mi történt és hol. Közben a csipogó cucc kiderül, hogy azt jelentette, megtalálták Oscarék egyik emberének holttestét durván megkínozva, ezért ki kell vonniuk Taylort az FBI-tól, mert ha meghal, akkor oda a küldetésük. Shawnnak ez annyira nem tetszik, érthető okokból.

vlcsnap-2016-06-30-23h05m53s885.png

Wellerék kimennek az erőműhöz, ahol látnak egy hajót lehorgonyozva. Elindulnak felé lopakodva fegyverekkel. A hajóban meg Cade van, aki éppen szedegeti ki magából a repeszeket. Amint belépnek Wellerék a hajóba, megszólal a riasztó. Futkározós lődözés alakul ki, de Cade végül csapdába csalja őket, és bezárja őket valami kabinba. Közben Oscarral közlik az emberei, hogy Cade csapdába ejtette Welleréket, de sebaj, mert elintézik, csak helyezze biztonságba Taylort. Taylornak ez nem tetszik, fegyvert fog rá, és faképnél hagyja az autóval, hogy megmentse a társait. Azok éppen már épp MacGyver módjára robbantanák ki az ajtót, mire odaér Jane, viszont nem nyílik neki az ajtó. De megjelenik mögötte fegyvert fogva rá Cade, és közli, hogy dobja el a fegyvereit. Azt mondja, Oscar előtt akarja megölni, úgyhogy sétáljanak, a folyóson viszont Taylor rátámad és elmenekül, a többiek meg kirobbantják sikeresen az ajtót és kijutnak.

vlcsnap-2016-06-30-23h06m12s820.png

A hajó felszínén utoléri Cade Taylort, bunyózni kezdenek, aztán megjelenik Oscar és hasba lövi Cade-et, majd neki rohan és a vízbe ugrik vele. Taylor azt mondja a többieknek, hogy ő lőtte hasba és a vízbe esett. Bent lecseszik a többiek, amiért eltűnt, viszont meg tudja magyarázni, honnan tudta, hogy a hajón vannak. Később Mayfairral közli Edgar, hogy nincs meg a hulla, talán elsodorhatta valami. Mayfair megkérdi tőle, hogy neki nem-e gyanús, Edgarnak beugranak a maszkos emberek fegyverrel, és azt válaszolja, hogy neki ugyan nem. Végül elmegy Wellerhez, hogy szakítson a testvérével. Taylor találkozik Oscarral, akitől megtudja, hogy Cade halott, és Oscar ártott valakinek, akit Cade szeretett, ezért akart bosszút állni rajta. De már minden oké. Csakhogy nem az, mert epizód végi cliffhangernek megkapjuk Cade-et, aki él és virul, kocsit lop, és dühösen elvezet. Ezzel pedig vége.

Címkék: blindspot
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása