Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Maláj Tigris - 1x04

2016. június 28. 11:00 - Gabba

Fogságba esett a szuperhős, na tessék, ebből is látszik, hogy ez nem Marvel sorozat. Szúrós tekintetű vezérünk a falhoz kikötve szenved Brooke hajójának fenekében, az angol diadalmas vigyorral pocskondiázza kicsit: Sosem gondoltam volna, hogy a híres Maláj Tigris megadja magát. Ha tudtam volna, hogy te vagy a hajón, inkább az utolsó csepp véremig harcolok, vág vissza Sandokan és csak azért nem harapja át közben Brooke torkát, mert nem elég hosszú a lánc. (Kemény csávó ez, a magyar történelemből hirtelen csak egy hasonló kaliberű hős jut eszembe, Gyula vitéz.) Brooke persze csak röhög a maláj átkokon, akasztófán fogod végezni, mint egy koszos lázadó, veti oda és felmegy a fedélzetre. Felkeresi Mariannát a kabinjában, a lány a szerelemre hivatkozik, de Brooke-tól ez az érzés idegen, ő sosem engedte, hogy nők és szerelmek befolyásolják a karrierjét. Rövid rábeszélés után azért beleegyezik, hogy a lány pár percre lemehessen a fogolyhoz.

sand1_04_01.jpg

Megható lírázás következik, örök szerelmi fogadkozások, csókok, stb, a kalózvezérnek azonban kész terve van a szabadulásra is. Gyűrűjében különleges port őriz, ami 3 órára tetszhalott állapotot idéz elő annál, aki beveszi. Mariannának el kell érnie, hogy Sandokant a tengerbe temessék, mostantól számított 3 óra múlva, pont napfelkeltekor. A lány kétségbeesetten tiltakozik, nincs nála a Doxa órája, mi lesz, ha elszámolja az időt, de a kalózvezér bízik benne. Beveszi a port és erős görcsök közepette eszméletét veszti, Marianna hívja az orvost. Az angol doki a külső tünetek és a szívműködés leállása alapján megállapítja a halált.

sand1_04_02.jpg

Marianna a kapitánnyal beszél és sikeresen eléri, hogy Sandokan mellett maradhasson napfelkeltéig, és utána a tengerbe temethessék. Ezt megtudva Brooke heves vitába kezd a kapitánnyal, mert a bennszülöttek okulására ő a halott kalózvezér tetemét nyilvánosan fel akarja akasztani, a captain azonban ragaszkodik Mariannának tett ígéretéhez: tengeri-hántás nem, tengeri temetés viszont lesz, punktum. Hosszú percekig győzködik egymást a birodalom érdeke versus az adott szó megtartása témakörben, Brooke végül beleegyezik a temetésbe.

sand1_04_03.jpg

Hasad a hajnal, a katonák felsorakoznak a fedélzeten, a divatos zsákvászonba csomagolt Sandokanra Marianna búcsúzóul még egyszer ráhajol, közben stikában becsúsztat a vászon alá egy tőrt. A kalózvezér arca a hajnali hidegtől megrándul, de lehet, hogy csak a penge csiklandozza, Marianna mindenesetre gyorsan ráhajtja a fejére a vásznat.

sand1_04_04.jpg

Négy matróz odalép és a deszkát felemelve a vízbe csúsztatják a testet, a katonaság közben díszsortüzet ad. Csobbanás, a zsák egyre mélyebbre merül a tengerbe, egyelőre semmi mozgás benne, körömlerágó pillanatok, végre Sandokan megmozdul és tekeregni kezd, mint David Copperfield egy jobbfajta szabadulós mutatványban. A penge átvágja a vásznat, Sandokan gyors tempóban a felszín felé úszik és még mielőtt elfogyna a levegője, kijut a szabadba. Fél liter izzadságot törlök le magamról.

sand1_04_04_1.jpg

A hullámok hátán Sandokan körbenéz majd erőteljes csapásokkal úszni kezd, lefogadom, hogy Hosszú Katinka is látta a sorozatot és innen sajátította el világklasszis tempózási technikáját. Egy kisebb halászhajóról észreveszik a vízben úszó alakot, delfinnek túl szakállas, cápának meg kicsit lassú, a farka se látszik ki, nyilván összezsugorodott a hideg vízben, a távcsövön át figyelő Yanez ezért kicsit tétovázik, de végül kijelenti embereinek: Ez ő, Sandokan, menjünk elébe!

sand1_04_05.jpg

Ez után a nagy izgalom után nyugodtabb vizekre, pontosabban rizsekre evezünk, mert a kikötői Chinatownba váltunk, ahol az egyik étteremben az úri közönség valami árnyjáték műsorszámot nézve szórakozik. A hátsó boxból méltatlankodó hang hallatszik, egy bizonyos lord Antony Welker azon pattog, hogy neki ne hozzanak angol roastbeafet, mert ő skót, és majd ő választ magának kaját a helyi kínálatból. Terebélyes szakállú kínai lép oda hozzá és kappanhangon felajánlja segítségét, majd ékes mandarin nyelven hosszú ételsort rendel a pincértől. A személyzet telepakolja az asztalt mindenféle edénnyel, a szakállas sorra magyarázza a skótnak, mi micsoda. Ez itt rizs, élő bolhákkal, nagyon finom, ez töltött rák, az meg ott tonkini macskapörkölt, az is nagyon finom. De ez a rák él, riadozik a lord, ha a gyomrába tömi, akkor meghal, nyugtatja a szakállas. Van itt még roston sült hal pekingi módra teknősbékával töltve, főtt rák citrommal, cápauszonnyal és hínárral körítve, természetesen mind-mind nagyon finom. A kitűnő lakoma végeztével zsenge kínai lánykákat is ígér a lordnak (remélhetőleg azok is élők), a skót nem sokáig kéreti magát, elindul a szakállas után. Azonban pár lépés után a szakállas leüti, és immár Yanez hangján kiadja a parancsot pár emberének: Vegyétek el a ruháit aztán tegyétek fel a fickót az első Ausztráliába tartó hajóra!

sand1_04_06.jpg

Yanez a frissen szerzett skót viseletben és monokliban felkeresi lord Guillonkot, igazán csinosan mutat a szoknyában, bár a térde az én ízlésemnek kicsit csontos. A lord nagy örömmel fogadja, nahát, maga is Etonban tanult, én is, kedélyeskedik, Yanez szeméből kiesik a monokli, lebukás veszélye ante portas, ezért inkább gyorsan üzleti dolgokra tereli a beszélgetést. Teát venne minden mennyiségben, de más termények is érdeklik, és meglobogtatja a banki igazolást a számláján lévő elégséges fedezetről. Belép Marianna, másnap reggel visszautazik Angliába, a lord bemutatja neki a vendéget. Marianna kis híján elárulja magát, hogy már találkoztak, de Yanez megmenti a helyzetet. Képes beszédben felvázolja, hogy ő és a barátai nem szeretik, ha elrabolják az értékeiket, majd előhoz egy régi történetet, amikor valami helyi ételkülönlegességtől rosszul lett és beleesett a tengerbe. Három órán keresztül hányódott, míg végül kihalászták, nahát, milyen hihetetlen történet, mosolyog Marianna. Sajnos az itteni éghajlat nem tesz jót az unokahúgomnak, ezért tér haza, holnap délben indul a King Henry fedélzetén, magyarázza Guillonk.

sand1_04_07.jpg

Este búcsúvacsora, amire „lord Welkert” is meghívják, Fitzgerald közli, hogy amint véget ér az itteni küldetése, ő is hazatér az óhazába. Természetesen Brooke is a vendégek között van, Yanez monokliját villogtatva kijelenti, mennyire örül, hogy személyesen is találkozhat Sarawak fehér rádzsájával. Az egyik szolga jelenti, hogy elfogtak három kalózt, a társaság kivonul az udvarra, ahová bevezetik Sambigliongot, Tengeri Pókot és még egy társukat. Brooke bezáratja őket az egyik épületbe, de előbb még diadalmason közli, hogy főnökük meghalt és már el is temették a tenger fenekére, ahonnan semmiféle sharknado nem fogja felhozni többé.

sand1_04_08.jpg

Marianna lefekvéshez készül, csinos hálóköntöst és még csinosabb hálósapkát ölt magára, de a kapott hírek miatt nem jön álom a szemére, az ablak előtt ácsorogva nézi a trópusi éjszakát, az meg őt. A börtön körül feltűnik Yanez, aki csendben elkapja az egyik őrt és kiszorítja belőle a szuszt. Nem sokkal később lövés dördül, az egész ház felbolydul, megszöktek a foglyok, riadó! Brooke és Fitzgerald egy emberként dühöng, érdeklődő arccal Yanez is előkerül, mijafasztörtént tisztelt uraim? Yanez egyik keze vérzik, á semmiség, csak megszúrta ez egyik bokor, mondja az őt gyanakvó szemmel figyelő Brooke-nak.

sand1_04_09.jpg

Reggel Marianna elbúcsúzik a háziaktól, Yanez lovagiasan felsegíti a kocsiba: Jó utat, és kívánom, hogy sok érdekeset lásson útközben. Fitzgerald egy szakasz katonával kíséri a lányt, újabb gyönyörű tájképek következnek mindenféle kedves állattal fűszerezve, mivel nem vagyok egy Gerald Durrell, közülük csak az őzt és az antilopot ismerem fel. Az ezredes a kocsi mellett lovagolva kijelenti, bízik benne, hogy mire ő is visszatér Angliába, Marianna meg fogja gondolni magát és elfogadja a nyalka tiszt ajánlatát. Az idő nem old meg mindent, mondja erre a jónő talányosan.

sand1_04_10.jpg

Brooke áthívja magához „lord Welkert” egy koccintásra, barátunk egyből gallér mögé dobja a piát majd kijelenti, ilyen pocsék kotyvalékot még nem ivott. Nyilván nem, mert ez a yuma, a dajakok találmánya, ami kis mennyiségben megoldja a nyelvet, nagy adagban pedig méreg, vigyorog Brooke. Majd a nevén szólítja Yanezt, akit éles elmével felismert, és kérdésekkel kezdi bombázni. A portugál az ital hatása alatt bevallja, hogy Sandokan nem halt meg, csak három órára tetszhalott állapotba került, de már jól van és készül a Neoton Famíliával közös fellépésre (október 22., Budapest Sportaréna), majd eszméletlenül összeesik.

sand1_04_11.jpg

Amikor magához tér, Brooke leül vele teázni, kedélyesen beszélgetni kezdenek, bár barátunk kissé nehezen tudja összebilincselt kézzel tartani a csészét. A kitűnő hírszerzési tapasztalatokkal rendelkező Brooke mindent tud Yanez nemesi származásáról és eddigi életéről. Brooke remek profilozó is, és együttműködést ajánl Yaneznek, mert szerinte a portugált a játék és a szerencsevadászat hajtja, ez befolyásolja, milyen csapatban és ki ellen harcol. Sandokanhoz is csak az intellektuális izgalom vitte, mert ki akarta próbálni, milyen nemes ember helyett páriának lenni, most viszont csatlakozzon hozzá, hadnagyi rangot kap és izgalomban bőven lesz része itt is.

sand1_04_12.jpg

Yanez azonban leoltja és elmeséli neki, hogyan ismerkedett meg Sandokannal. Jópár éve a portugál gyarmat Goáról tartott hazafelé, amikor kalózok támadták meg a hajóját. Kevesebben voltak, mint a portugálok, ráadásul rosszabb fegyverekkel, mégis csodálatra méltóan harcoltak számukra igaz ügyért. A hajó kapitánya le akarta lőni a neki háttal álló kalózvezért, ezt a lovagias harcos Yanez nem hagyhatta és lelőtte a kapitányt. Így ismerkedett meg Sandokannal, és ez a döntés, illetve választás örökre szól. Broooke nem veszi fel a kioktatást, azt viszont kifejti, tisztában van vele, hogy Sandokan most mindenáron lady Marianna közelébe akar jutni, neki tehát nincs más dolga, mint egy század katonát mozgósítani. Velük simán elkapja a főkalózt és idehozza, természetesen addig Yanezt bezáratja a kóterbe, ezzel magabiztosan távozik. Ha van a kalózoknak istene, akkor remélem, most segíteni fogja Sandokant, néz Yanez huncut mosollyal a kamerába…

sand1_04_13.jpg

Címkék: Sandokan
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akármi Áron 2016.06.28. 14:47:58

Most picit sietős, csak akartam "olvasói tömeget", de majd gyövök időben! Lehet, h káprázott a szemem, ez a valódi 4. rész ugyi, mert ilyet is láttam, h 3 (szeri) vagy a szemészetet is útba ejtsem?:)
Most csak a nyalka tiszt ajánlatáig jutottam, .......x megjegyzem, direkt izgi, mi választ kap?!:)
Hú, miSoda ételsor, nézném csak, kóstolni sose, finnyás vagyok!:)
Már eddig is teccik, mi lesz még a végéig?:)

Gabba 2016.06.28. 15:20:43

@Akármi Áron: kösz a tömegelést :)

Fitzgeraldnak nem sok esélyt jósolok Mariannánál, igaz ugyan, hogy nyalka, de a jónő azt szeretné, ha másvalaki nyalna...

Is 2016.06.28. 16:35:35

Hajrá Tigris! Hajrá Yanez!

Pácsó Ármándó 2016.06.28. 16:48:05

@Gabba: Hoppá! :-)

@Akármi Áron: Szemfüles voltál!

@Is: Köszi! :-)

Gabba 2016.06.28. 17:06:58

@Pácsó Ármándó: nem kérek elnézést :)

@Is: hajrá, ha már ria-riázni nem tudunk tovább :)

Flankerr 2016.06.28. 18:39:23

Ismételten zseniális hogyvolt, köszönöm
" Egy kisebb halászhajóról észreveszik a vízben úszó alakot, delfinnek túl szakállas, cápának meg kicsit lassú, a farka se látszik ki, nyilván összezsugorodott a hideg vízben, " Ez pedig különösen :D

Akármi Áron 2016.06.28. 20:15:16

@Gabba: Qqcska!:)
Szóval du. a "tömegtől" tényleg úgy láttam, h a 3. hv-t rakták fel hirtelen, még a 4. nem volt fenn, és gyorsolvasom (a számot minek nézzem ugyi?:) tyhű, jó hazai ízek, sorok, olyan ismerős, aztán rájöttem, h a 3-at olvasom megint:D, de hogy került a blog tetejére?:) Csuda rejtély volt ez! Túl tettem magam rajta hamar, mert rögvest ott vót a soros is, akkor még a sörös nem!:)
Végre végig olvastam (a kívánt mennyiségben) igen-igen körömrágós volt, izzaccságos egy-egy résznél, oszt sztereóban még könnycsorgatós is!:) Hát csuda ez a Maláj Tigris, csak kiváltya az emberből rendesen a testnedveket, oszt most muszáj pótolni!:))
Neked h sikerült pótolni a fél lityi veszteséget? :) Mer'ha még kérdéses, nézz az ajtód küszöbére, gurítottam egyet, pukkantós, megérdemled a maiért (is)! Ugyan érte kell menni, meg lehajolni, (én, kérek elnézést!) de egészségedre, ettől aztán helyre áll a bio meg a ritmus:D Kocc!
YanEz+az utolsó szelfije télleg nagyon huncutkás, kis bajuszkája még lök rajta!:)
Mariann döntése meg csoda?:)) Ugye! (Ért a nyalánkságokhoz is!)
Egyre szórakoztatóbbak a hv-k, vagy én vagyok má szabadságra megérett:) (Gonoszkodnak hátam mögött álló nap!)
Jól esett a mai hv-d is, pompásra sikeredett, köszike!:)

@Pácsó Ármándó: Köszönném azé' csak picit pontatlan vagyol!:) Vagyok, feltámadásig!!:) Meg a Doxa óra nálam, csatolt rész!:D

Pácsó Ármándó 2016.06.28. 22:18:47

@Akármi Áron: Megdicsértelek, így vagy úgy :-)

@Gabba: Csatlakozom az előttem és majd utánam szólókhoz, remek hogyvolt, remek humorral! Külön köszönöm a tigrises részeket és Mariannás képeket!
Nem emelek ki részeket, mert úgy kerek, ahogy van :-)
(Ez a Brúk hasonlít valakire, de nagyon, csak még nem jöttem rá, hogy kire!)
Mikor jön a következő? :-))

Gabba 2016.06.28. 23:05:39

@Flankerr: ezt tapasztalatból írtam :)

@Pácsó Ármándó: ha rájössz,hogy kire hasonlít, akkor majd add fel rejtvénynek (szerintem galambra - B(u)rukk)

kövi poszt jövő hét elején, szokás szerint

@Akármi Áron: folyadékpótlás megvolt 3 dobozos sörrel, ebből egyik a tiéd :)

Terézágyú 2016.06.29. 07:28:17

"Mariannának el kell érnie, hogy Sandokant a tengerbe temessék, mostantól számított 3 óra múlva, pont napfelkeltekor. A lány kétségbeesetten tiltakozik, nincs nála a Doxa órája, mi lesz, ha elszámolja az időt, de a kalózvezér bízik benne."

Igen, az ilyesmit mindig bírom, hogy ennyire arra alapoznak, hogy minden klappolni fog...

Ugye Luke Skywalker is pontosan így tervezte el, hogy, hogy majd ott fog állni egy pallón a sivatag fölött, pont ott lesz Artu is, pont látni fogják egymást, pont ki tudja majd lőni neki a fénykardot, pont...

A_Rézi 2016.06.29. 16:33:16

@Pácsó Ármándó: Amilyen sunyi képe van Brooke-nak, szerintem simán elmenne James Bond főgonosznak...

@Gabba: Köszönet a hogyvoltokért - a kiszólásokért pedig főleg megéri olvasni!

Pácsó Ármándó 2016.06.29. 16:47:47

@A_Rézi: Simán! :-)
Szerinted kire hasonlít?

Ez körkérdés volt! Szerintetek kire hasonlít Brúk?

A_Rézi 2016.06.29. 16:48:42

@Pácsó Ármándó: És el is megy: 1965 Tűzgolyó, Sean Connery ellenlábasa volt az öreg (nem egy Blofeld, de azért nem lehetett rossz) :)

A_Rézi 2016.06.29. 17:15:11

@Pácsó Ármándó: Amúgy a karaktert tekintve viszont valami '60-as, '70-es évekbeli Alain Delon zsarufilm főmaffiózója lehetne, vagy (bár a kor nem stimmel) valami sötét varázsló egy a Fantaghiro-típusú sztoriban, ami ráadásul még olasz is...

Pácsó Ármándó 2016.06.29. 18:02:42

@A_Rézi:
Akkor összesítek:

Gabba - galambra hasonlít
A_Rézi - főmaffiózó vagy olasz mago oscuro
Ármándó - Egy konkrét személy, csak még nem tudja, hogy ki

Gabba 2016.06.29. 18:20:29

@A_Rézi: és tényleg, SPECTRE ügynök, a jó öreg Sean(ka) ellenfele!
Meg is nézem a filmet valamelyik nap, kösz az észrevételt!

Pácsó Ármándó 2016.06.29. 20:48:03

@Gabba: Bond is sorozat elvileg, retró is, sokan szeretik, stb., stb...
(Olvassá a sorok között!) :-)

Pácsó Ármándó 2016.06.29. 20:52:28

@KapitányG: Oké, felírtam:
KapitányG - Havas Henrik

Van benne valami hasonló, tényleg! :-)

@Akármi Áron: Az elsőknek kötelező tippelni :-)

Gabba 2016.06.29. 21:04:21

@Pácsó Ármándó: annak idején felvetettem, de a főszerk visszadobta az ötletet: sorozatnak vehetjük ugyan, de nem tévés...

Pácsó Ármándó 2016.06.29. 21:12:13

@Gabba: A Dunyhatévén nemrég láttam egy csomó részt, hétvégenként adták...

Pácsó Ármándó 2016.06.30. 06:11:06

@Tóthi: Hű! Ő nagyon hasonlít, eddig talán Ő a legjobban!
Felírom:
Tóthi - Sinkó László

Gabba 2016.06.30. 08:40:41

@Tóthi: aha, tehát ha rejtvényről van szó, előkerülnek a régi játszótársak is!
köszi@Pácsó Ármándó: hogy segítesz ebben :))

A_Rézi 2016.06.30. 09:18:11

@Gabba: Szívesen. :) Én köszi a retró-hogyvoltot!

Gabba 2016.06.30. 09:53:57

Ha már szóba került James Bond: Kabir Bedi az Octopussyban játszott rosszembert Roger Moore ellenében

Akármi Áron 2016.06.30. 10:06:03

@Pácsó Ármándó: Nehogy elmulasszam a mai kötelezettségem tippcsiben, hát lássuk!:)

Az utolsó előtti fotyón nekem hajazik, pajeszosodik Szilágyi Tiborra is, de erősebb bennem egy HP (nem jelzős csaje) úriember kinézete picit (kereszTények vagyunk-e?:) hátha még a nevető ráncai felfelé lennének kontúrosak orcáján, 'Stenemre mondom!:)

Pácsó Ármándó 2016.06.30. 10:30:25

@Akármi Áron: Köszi, felírom! :-)

Akármi Áronka - Szilágyi Tibor vagy a keresztény Harry Potter

@Gabba: Tényleg?

Gabba 2016.06.30. 10:45:02

@Akármi Áron: az esti lengyel-portugálra nem akarsz tippelni? :)

Pácsó Ármándó 2016.06.30. 14:31:57

@Gabba: Ha kapsz tippet, megjátszod a tipp-mixen? :-)

Akármi Áron 2016.06.30. 16:11:05

@Pácsó Ármándó: Ülj le Fiam, nem taNátad el, most még nincs szekunda, kapsz még egy óra gondolkodást a fejtvényhez!:)

@Gabba: Mijé? Akarod-e nagyon az én tippcsijeimet? Fogadásba vagyol talán?:)
1.) igen
2.) nem
3.) egyéb (éspedig......!:)
* a megfelelőt karikázni!:D
Rá kell készülnöm, nekem is sokba vóna, ha mellélőnék:) de egyelőre mankónak annyit,
ha üzletelsz:D h x de lehet, h 1, e kettőn még elmélkedni fogok, míg gyövök a tutival, jó-e?:)

Gabba 2016.06.30. 16:25:39

@Akármi Áron: @Pácsó Ármándó:
Harrach Péter lesz az :)))

Áronka, az X most nem játszik, mert egyenes kiesés van már, csak egy maradhat :)

Pácsó Ármándó 2016.06.30. 16:46:11

@Gabba: Nem ismertem, de nem is hasonlít.

@Akármi Áron: Harag Péter?

Akármi Áron 2016.06.30. 18:00:15

@Gabba: Nahát, ha azt mondod, h nem lehet X a 90. perc eredménye, akkor 1, azaz egy láda sört küdök, vagy egyenesTest cipelem személyesen!:)
Én azt nagyon jól tudom (más sportágakban is egyenes kiesés) ha csak a végeredményt nézed nyalván, és eredményre megy a móka:D de ha üzletelsz és tippmixelni akarsz, csak tedd meg tétjeidet X-re a 90 percre, jáccik az, nyugottan, hivatkozz rám!:))) (Beszállok és felezünk!)
Egyébként hajrá Lengyelek és akkor 1 (velem ugye könnyen megy, salala-salala:)))

@Pácsó Ármándó: Hát pon' azért nem hasonlít, mer nem ismered! (nagy veszteség:)))) még én is röhögök rajta:D) De igen, főleg a végéről a 6. fotyó, fehér csokorKanykendőben, ifjabb HP!:) De mondom, ippeg az a bibéje, a különbsége, h lefelé görbül, aminek felfelé kék, hát nem fiDelsz?:))) És akkor ez megint a pék és a Mama esettye, de h az miSoda különbség:)

Ma nagyon kötekednek minden oldalról velem, még ilyet?!:)))) Úgy van, ma Haragos vagyok.D

Pácsó Ármándó 2016.06.30. 18:34:18

@Akármi Áron: Ne legyél harragos, nézz inkább huncut mosollyal, mint Yanez :-)

Gabba 2016.06.30. 19:09:51

@Akármi Áron: tudtam, hogy tudod :)
attól még küldheted a rekeszt, cserébe küldök muskotályosokat :)

Akármi Áron 2016.06.30. 19:28:44

@Pácsó Ármándó: :))) Az a folklór bajuszka mindig megnevettet, igazad van ránézek, elűzi
a harraCkomat:)

@Gabba: Nade, hUnnan tuttad?:) Akkor mostmá hendikepes is vagyok?:)))
Várjuk csak meg az eredményt, úgy ütre-püffre nem dobáLózung a reKeSzeGGel:) Küdök én, aranyka szívem van cserbere nélkül is, mit kezgyek a muskotályosokkal, nagyon senyvedős időnek kell ahhoz lenni, h nekem lecsússzannyon, sok a Shaw-ja!:)
Te mit tipplizel a mai meccsre, elárulod?:)

Gabba 2016.06.30. 20:20:29

@Akármi Áron: kitaláltam :)

emlékszem, hogy inkább sörös vagy, a muskotályosokat azért írtam, mert olyan nyalka...
legények :)

tippem nekem is 1-es, drukkoljunk k-európai barátainknak

Akármi Áron 2016.06.30. 21:01:04

@Gabba: :))) Sejtés vót!
Hajrá-hajrá, izgi lesz! Barátságosak és vendégszeretőek a barátaink!:)

2016.06.30. 21:54:41

@Gabba: aki ma lengyeleknek szurkol, annak felajánlom az ajiba kapott, (most figyelj!) karamellás-rumos szilvás barnasört (van vmi 3,5%os alkoholtartalma, senki nem megy tőle a falnak), én meg utálom a sört :)

és persze hajrá szándokán!
(meg a polákok)

2016.06.30. 22:26:58

@Gabba: nagyon bizarr ízkoNbináció, pistám, majd adj egy kortyot kóstiba'! meg áronkánknak is.

(am' azon gondolásztam, ha most tél és szezonja lenne, eskü ezzel locsolnám a csülköt sütés közben)

és természetesen #bocsmindenki az offért, együnk egy kis jégbehűtött dinnyés majomszemagyvelős levest, nézzük-olvassuk tovább szándokánékat. <3

Gabba 2016.07.01. 07:40:52

@Biriksz_Krokiksz!: a kombinéció jobb, főleg a csipkés :)

amúgy tudhatnád, Margit, hogy Onedin és Sandokan alatt nincsen off

Pácsó Ármándó 2016.07.01. 07:49:02

@Biriksz_Krokiksz!: Én is kérek! Ha elfogyott kapjál még ajándékba és továbbítsd!

@Akármi Áron: @Gabba: A portugézek nyertek :-(

2016.07.01. 08:03:58

@Gabba: lenyugodtam egyből, nagy offcsászártroll vagyok XD

@Pácsó Ármándó: neked beszerzek majd ennél is vadabb és elvetemültebb ízvilágút, saját kezűleg fogom megkézműveskedni, tán még csalánt is főzök bele XD

Gabba 2016.07.01. 08:15:58

@Pácsó Ármándó: @Akármi Áron:
szerencsére már bezárt a lottózó, mire odaértem, nem tudtam megjátszani az 1-et (amúgy is X-et kellett vóna :)

@Biriksz_Krokiksz!: ez ám a csípős komment! :D

Akármi Áron 2016.07.01. 08:39:40

@Biriksz_Krokiksz!: Szva, napsugarasJuliskás napon is:) az ízorgiás korty ajánlatod köszcsi,alig várom, nemtom meddig rágódik rajta a Mester, lehet nem mámma fogok tőle büfözni:) Időnk van!:D Meg igényünk is, teríccsed csak ide az össz ajikat:)

@Pácsó Ármándó: úgy tűnik a Gézengúzok menetelnek tovább!:)

@Gabba: :))) Bár én reméltem az estVe, h a 90 percet számbaveszed X-el, ahogy mondtam, ismétlem, ahogy mondtam X!:))) Hát így maradtunk lóvé nélkül hétvégére, de arra minek is:D
A mazsola kiszemezgetése után, (mind a tied lehet!:) kellő hőmérséklettel kérem a kortyomat, még tűrök estig:D

Pácsó Ármándó 2016.07.01. 08:47:11

@Biriksz_Krokiksz!: Navégre! :-)

@Gabba: Még szép, hogy X-et, megmondta Áronka!

@Akármi Áron: Bebukdácsolnak egy dobogós helyre :-)

Gabba 2016.07.01. 09:00:47

@Akármi Áron: mazsola a csmorzsa fő alkotóeleme, nekem jöhet bármikor

a muskotályosok viszont hétfőre tolódtak, próbáld meg kihúzni addig valahogy

Tóthi 2016.07.01. 12:58:19

@Gabba: Folyamatosan olvaslak, változatlan lelkesedéssel. :) Sajnos a kommenteket általában csak késve tudom átnézni, ezért lemaradok az eszmecserékről. :(
Onedinék végeztén-végzetén pityeregtem kicsinység, de aztán jött süldőkorom hőse, Yanez de Gomera (már akkor is rosszul voltam összeszerelve, és bár Sandokan hősies sárgászöldesbarna szeme is megdobogtatta néha a szívemet, jobban vonzott a portugál fanyar humora). Úgyhogy tudd, mikor csuklani kezdesz, én áldom sírva-röhögve a neved és írói tevékenységed. :D

Gabba 2016.07.01. 14:50:45

@Tóthi: örülök, hogy sikerült felszárítani a könnyeidet :)

@Pácsó Ármándó: ráhibáztál, tényleg lakik nálunk tengerimalac, bár nem Tádénak hívják

2016.07.01. 16:03:13

@Akármi Áron: igyexem, áronkámka, neked feltétlenül olyat küldök, ami nyomokban targonyát tartalmaz ;)

Gabba 2016.07.01. 20:00:35

@Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka: ebben a részben keveset szerepelt, de az első kép szerintem felér legalább tízzel (mármint annak, aki szereti :)

hörcsögöt kösz nem, így is alig férünk el

@Pácsó Ármándó: Párna :)

Akármi Áron 2016.07.01. 20:21:35

@Pácsó Ármándó: Bebe! A portugálok nyert meccs nélkül, míg a lengyelek nyerttel sem bukdácsolnak!:))) Furi kettős!

@Biriksz_Krokiksz!: :) Tudom, h adol rá!:))) Meg különben is úgy autentikus!:)

@Gabba: Borzasztóan tartani kell magam hozzá, de bírjuk még!:)))
Malacod van?:)) Itt egy pár na na ! :)

Pácsó Ármándó 2016.07.01. 21:08:14

@Gabba: :-)
Nálatok laknak-e másfajta állatok?

Pácsó Ármándó 2016.07.01. 21:10:49

@Akármi Áron: Ma ki fog nyerni tipp-mixx tehetségességed? :-))
Wales-i Bárdok vagy a Belga Apátsági Sörök?

Gabba 2016.07.01. 21:19:36

@Pácsó Ármándó: én a Leffe ivókra tippelek :)

2016.07.01. 22:53:58

@Gabba: ja, ezt buktuk is, pistám. totál befordultam.

@Pácsó Ármándó: nagy kedvenc: nálatok, laknak-e állatok?
www.youtube.com/watch?v=EGzNDkzla5s

Gabba 2016.07.01. 22:56:17

@Biriksz_Krokiksz!: még jó, hogy ma se tippmixeztem, bevágok inkább egy rúd kolbászt, Margit

2016.07.01. 23:03:37

@Gabba: Pista, kolbász lakat alatt. aláírás Koleszterin szül. a te Maooorgitod.

Gabba 2016.07.01. 23:24:40

@Biriksz_Krokiksz!: nagyon gondos vagy, akkor maradok az abált szalonnánál
süti beállítások módosítása