Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sleepy Hollow 3x14 - Into the Wild

2016. június 23. 09:00 - Szencsike

Abbie és Jenny falra mászott, na, nem egymástól, hanem kikapcsolódásként a helyi mászó egyesületnél. Abbie-nek bőven volt alkalma a száműzetése alatt gyakorolni a sziklamászást, nem csoda, hogy legyőzte Jennyt. A kistesó nem akarta felhánytorgatni a múltat, csak egy kicsit szórakoztatni akarta a nagytesót, aki a szándékot legalább értékeli. Crane is segít neki a jelről való leszokásban, hála a Netflixnek, Crane megismerte az Egy csodálatos elmét, így viselkedésmódosításos technikákat vetett be Abbie-nél, hogy lejöjjön a mániájává vált jeléről. A hétvégét meg FBI túlélő tréningen tölti, ahol Reynolds is ott lesz, meglátjuk felébrednek-e a régi érzelmek, bár Abbie-nek bőven elég a szakmai kapcsolat. A csajok a következő mászásra készülnek, egy hapi segít Abbie-nek megkötni a hevedereket, hogy egy kicsit flörtöljön vele és osztja az észt, mekkora kihívás a falmászás. Jó embernek mondja, Abbie semmi perc alatt feljut a torony tetejére, inkább a csaj a kihívás a javából.

1.png

A gonoszaink tovább szövögetik a terveiket, a homokórában a szemcsék csendesen peregnek. Pandorának jó híre van, megtalált egy újabb darabot a dobozkájához, amit összeilleszt a meglévővel, de ez még mindig kevés. Ám a démoni lények így is jönni fognak a segítségükre és Múmia hatalma még erősebb lesz. Pandora alig várja, hogy a megerősödött ura újra összerakja neki a dobozát. Múmia önzőnek nevezi a párját, hogy csak a dobozkájával törődik, pedig törődhetne inkább vele, aki már érzi, hogy csökkenőben van az ereje. Lássuk Crane-t, a jelet vizsgálgatja, egész pofás labort alakított ki magának az archívumban. Érkezik Abbie, hát Crane nem jutott előrébb a kutatással, de tud valakit, aki segíthet, Cranston professzor, Rochesterből. Már a hétvégén konzultálhatnak vele, ám Abbie-nek ez nem lesz jó a túlélőgyakorlat miatt. Crane átrakja és mehetnek együtt, de Abbie rábeszéli az útra, neki itt lesz a tréning, amivel lekötheti magát, Jenny és Joe is épp egy sumér tárgy után kutatnak, nem kellene vesztegetni az időt. Jó érv, így Crane felkeresi a profot, bár azon meglepődött, hogy Rochester ezredesről, akit ismert természetesen, egy egész várost neveztek el, elég morózus ember volt. Jenny már a célegyenesben van, egy titkos aukción megvehetik a keresett tárgyat, de sok nehézfiú is a licitálók között lesz. Minimum 10 ezer dolcsi a beugró, Joe-nak ez nem lehet probléma, ha csak nem szórta el a pénzt egy újabb lakókocsira. Szóval ez bántja a lány csőrét, Joe azért adta neki a lakókocsit, mert egyszer szeretett volna ő irányítani a kapcsolatukban. Jenny egész megenyhül ettől, de Joe ne próbáljon többet a cuccához nyúlni.

Menjünk az erdőbe és lássuk az FBI Surviver kalandot, Reynolds mondja a szokásos bevezetőt, majd a hivatalos túravezető a lényeget: csapatokban mennek, minden csapat kap egy meghatározott útvonalat és felszerelést, ezt a bejárandó utat 48 óra alatt kell teljesíteni. Micsoda véletlen, Abbie és Sophie egy csapatban lesznek, de a noném harmadik kolléga pont vakbélgyulladással fekszik a kórházba, így Reynolds csatlakozik. Sophie jól érzi, ez kínos lesz. A két csaj már javában rója a kilométereket és alkalmuk nyílik a csevejre. Egyikük sem a turista típus, Abbie-nek kijutott a jóból a másik világban, de köszöni szépen Sophie-nak a segítséget, amit Crane-nek nyújtott. Igen, bár a segítség az egy dolog, javarészt megdöbbent arccal hallgatta a szörnyhistóriákat. Abbie meg is lepődött, hogy ilyen jól fogadta ezeket, Sophie neki is elmeséli a szülei rejtélyes eltűnését és kutatását irántuk, de hisz abban, hogy megtalálja a válaszokat velük kapcsolatban. Sophie pozitív hozzáállása meglepi Abbie-t, ő már gyerekkora óta szív a szellemvilág miatt, furcsa, hogy van valaki, aki másképp áll a kérdéshez. A témát nem tudják folytatni, inkább mennek tovább, mert már feltűnt mögöttük Reynolds és a túravezető, aki mondja az okosságokat az erdőről. Reynolds észrevesz egy kutat, Robbie (ő a túravezető) szerint a környéken holland telepesek éltek, már az 1600-as évek óta, ez a kút is az övék lehetett. A kutat valami feltörte, Robbie készíti a képeket, hogy jelentse a vadőröknek, de az ő élete is csak másodperceken múlott, mert a kút mélyén valami éldegél, ami rátámadt volna Robbie-ra.

5.png

Az erdőjáró kiscsapat eltévedt, Reynolds nem barátja a térképnek. Abbie elkéri ezt és az iránytűt, de ha már így kettesben vannak, ő örül, hogy egy csapatban vannak. Az elmúlt időszakban volt alkalma gondolkodni és jó lenne pár dolgot tisztázni azokkal, akik közel állnak hozzá. Lássuk J&J-t, valami country clubban van az aukció, csupa gazdag ember, és Jenny ismer is közülük párat. Az árveréshez hoznak nekik egy mobilt, ezen keresztül lehet licitálni, névtelenül. Jenny egyik régi „ismerőse” odalép a pároshoz, Hans Christinger, az oké, hogy Jenny itt van, ő szakmabeli, de Joe Corbin jelenléte okozott egy kisebb meglepetést, tán csak nem folytatja a családi bizniszt? Úgy is mondhatjuk, de Jenny gyorsan tereli a témát, Hans sem tud semmi konkrétat a tárgyról, csak annyit, hogy sumér és értékes. Már hozzák is be lepel alatt a titokzatos tárgyat, de miután a lepel lehullott, Jenny álla is a padlóig zuhan, ez bizony Pandora tönkrement szelencéjének a darabja és még mindig átjárja az erő. Ha valaki ezeket a darabokat összegyűjti, akkor Pandora és a Múmia újra erőre kapnak. Az erdőben Reynolds még mindig a helyes ösvényt keresi, addig Robbie karókat hegyez. Ám valami ólálkodik a közelében és meg is támadja őt. Bizony egy gonosz lény vetődik rá, két lábon jár, de csupa féregből áll az egész teste. A férfi kiáltásaira a csajok jönnek segíteni, sikerül elkergetni, de Robbie súlyosan megsérült. Reynolds is érkezik, neki prérifarkast említenek. A pech az, hogy Robbie-nál volt az egyetlen műholdas telefon, de ez ripityára tört, így Reynolds és Abbie épít valami hordágyfélét, Sophie pedig ügyel a tagra.

6.png

A rögtönzött hordágy kész, a csajok fogják cipelni és előreküldik Reynoldsot, keresse meg a kiutat. Sophie átnézte Robbie cuccait, a fényképezőgépén talált képek szerint a kúton holland felirat volt, ami kb. 400 éves lehet és egy veszélyes szörnyetegre figyelmeztet. Abbie jól gondolta, hogy nehéz hétvége lesz, mert most itt vannak fegyvertelenül és nem is tudnak szólni senkinek. Abbie figyeli a környezetet, itt van a közelben a lény, ez biztos. Sophie szerint be kell avatni Reynoldst, de ez Abbie szerint nem jó ötlet, veszélybe kerülhet a férfi. Sophie és ő vigyék ki Robbie-t, majd ő elintézi a lényt. Abbie visszahívja az elől haladó Reynoldsot, pihenőt kér magának, Sophie és ő vigyék ki a sebesültet, majd megy utánuk. A mi kis Rambínánk egyedül járja az erdőt, de a magány előhozza a jel-elvonási tüneteket, folyton csak a kis szimbólumon agyal. Ez viszont nem jó, mert a bambulásból baj lehet, így összeszedi magát, pár mély levegő, már sokkal jobb, de a lény ott terem mellette és megtámadja őt. Abbie ugyan a vadászkéssel levágja a szörny kezét, de az visszanő, a férgek mintha meg sem éreznék ezt a csapást, és Abbie nagyon hamar a földön találja a magát. A lány kap egy váratlan segítséget, Sophie csapja le a dögöt, aki ugyan elmenekül, így szereztek maguknak egy kis időt és Sophie ismét megdöbbenhet.

Abbiék összegzik a helyzetet, a lényt ugyan meg lehet verni, de a gyors gyógyulás nem ad túl sok reményt a győzelemre. Valamit mindenképp ki kell találni, mert lehet a lény pont ezért volt elzárva a kút mélyére, mert nem lehet legyőzni. Visszaértek a közelben lévő Reynoldsékhoz, aki szerint estére biztonságos helyet kell keresniük, Abbie-nek rémlik egy közeli faház. A házikó megvan, Sophie tűzifát gyűjt, Reynolds és Abbie a kijutáson gondolkodik, de a segítség jó pár mérföldnyire van tőlük. Reynolds nagyon ideges, az egész túra az ő felelőssége, és mivel ő a főnök, az ő dolga lenne, hogy segítsen a bajbajutott társakon. Abbie kész rácáfolni erre, neki is épp úgy fontos, hogy kijussanak innen. Igen, igen, Abbie Millsnek csak Abbie Mills a fontos, lehet mégsem kellett volna ilyen gyorsan visszahívni őt. Abbie kíváncsi lenne Reynolds magyarázatára, de Reynoldsnak is lehetnek titkai, csak úgy, mint Abbie-nek. Reynolds döntött, megy segítségért, Abbie vigyázzon a sebesültre.

9.png

Lássuk az aukciót, a minimum ár 10 ezer dolcsi, szépen lassan lépegetünk felfelé, a többség talán nem is sejti, miért olyan érdekes a tárgy, de sose tudni. Jenny ellövi a 100 ezer dolláros tétet, úgy tűnik nincs válasz, de hopp valaki, Hans bedob 200 ezret. Joe-nak sem kell több, 1 millió dollár először, másodszor, harmadszor, a tárgy J&J-é. Jenny intézi a papírmunkát, Joe átadja a mobilt az aukcióvezetőnek és megérinti a doboz tárolóját, amitől a szeme fehérré válik. Jenny érkezik, el kell vinni a dobozt, ráborítja a leplet, Joe-nak elmúlt a kis epizód, de Jennyre nem hatott a darabka. Pandora a kút vizében figyeli, ahogy Jennyék elviszik a darabot, úgy tűnik, már neki is van egy terve. Az erdei faházba Sophie érkezik vissza, talált valamit a házban, egy naplót, Christopher Dampier írta. Egy vadász volt, aki kb. az 1650-es években járt ezen a környéken. Elolvassák a megfelelő passzust, a vadász és az öccse egy holland településre érkezett, akik egy szörnyeteg támadását heverték ki éppen, Verslindernek nevezték a dögöt.

Nézzünk egy flashbacket, ott járunk a történetben, hogy a vadászoknak fizettek a lakók, kapják el a dögöt, mert még mindig szabadon kószált. A művelet sikerült, a Dampier testvérek vitték el a kúthoz, de az úton történt egy baleset, az egyiküket a dög megharapta.  Ugyan sikerült elvinni a kúthoz és a föld gyomráig űzni a lényt, de a megharapott testvér állapota gyorsan romlott és meghalt. Sajnos azonban a testvér feltámadt. Vissza a jelenben, mi van, ha a kúton lévő figyelmeztetés nem a lényről, hanem az áldozatokról szól, ugyanis Robbie is mintha mi sem történt volna, tépkedi magáról a kötést, majd a vállában kicsi férgecskékkel, eltorzult arccal, elfehéredett szemmel és hegyes tépőfogakkal megtámogatva rátámad a lányokra. Szerencsére sikerül leverni őt, lekötözik az eszméletlen tagot, de csak azért a győzelem, mert még nem alakult át teljesen. Abbie gondolkodik, az archívum egyik könyve ír az átváltoztatott emberekről, az a megoldás, ha magát a forrást ölik meg, így az áldozat is meggyógyul. Akkor hogyan lehet legyőzni ezt a férges Verslindert, mert nincs náluk féregtelenítő gyógyszer. Sophie ezt poénnak gondolta, de Abbie ezt igenis jó ötletnek tartja, csak ki kell küszöbölni azt, hogy nincs semmi náluk.

12.png

J&J már távozna a helyszínről, de Hans elkapja őket és egy pisztoly is van nála. Az ügyfele nagyon vissza akarja kapni a darabkát, és nem fog neki csalódást okozni. Egyik fél sem tágít, de láss csodát, jön Pandora és a falhoz hajítja a férfit. Megköszöni J&J-nek hogy visszaszerezték a darabkát, ideje hogy visszaadják neki. Sajnos Hans rosszkor húzta meg a ravaszt, csak centik kérdése volt, hogy nem Pandorát találta el. A gonosz nőszemély használja az erőt és fojtogatni kezdi a férfit, de ezt a félrenézést J&J kihasználja és elmenekülhetnek, Pandora meg hagyja a fenébe a férfit, és megy J&J után. A faházikóban Abbie bevetette minden tudását és a gyógynövényekhez fordult, ezekből állított elő egy kis gyógyszert. Ezt a tudást is a száműzetés ideje alatt szedte fel, és most jól jött (oké, egy kopár, kietlen, sziklás vidéken miféle gyógynövények voltak?). Lássuk Crane-t, a prof laborjában gyönyörködik egy mágneses játékban, mialatt a doki a jelet elemzi. Ilyet ő bizony még sosem látott, nagyon lelkes, hogy valami újat felfedezhet. Még a bronzkor előttről származhat, és meleg, mintha saját ereje lenne. És nem egy darabból áll, hanem kettőből, és úgy vonzzák egymást, mint a mágnes a vasat. A profot telefonon keresik, kimegy az irodából, Crane-nek beugrott a sumér tábla, az is két darabból áll, és nohát, magával is hozta, rögtön meg is nézi alaposabban. Szétszedi a jelet és a táblán megtalálja a formákat is, ahová beillesztheti ezeket. Így rögtön látja, hogy Abbie bajban van a féregszörny miatt. A prof visszatér, és a meglátja a rémült Crane-t, aki hebeg-habog arról, hogy a társa bajban van, de fogalma sincs, hol lehet.

13.png

Lássuk J&J-t, valami raktárban menekülnek Pandora elől, de hiába, a gonosz nőszemély elkapta őket és Jennyt fojtogatja. Joe hagyja veszni a darabkát, hozzávágná Pandorához, csak hagyja Jennyt, ám a darabka újból felizzik, és Joe-ból előjön a Wendigo, vagyis az a démoni lény, aki egy ideig megszállta őt. Pandora örül, hogy egy újabb démon akadt a horgára, Joe csak hagyja, hogy az igazi természete uralja őt. Több se kell a srácnak, megkarmolja a nőt, aki úgy látszik, nem akar kikezdeni WendiJoeval, így eltűnik. Jenny is talpra áll, szólongatja a félig átalakult Joe-t, és hála az égnek a srácnak sikerült legyőznie az átalakulást, ismét ember lesz, de elájul. Az erdőben a csajok úgy döntenek, hogy szétválnak, a dög korábban csak akkor támadt, ha az áldozat egyedül volt. Sophie ígéri, ha a lény rátámad, jókorát fog sikítani. Abbie egyedül bolyong a sötét erdőben és a lény ott ólálkodik körülötte. Abbie egy karóval szúrja hasba a lényt, a karóra meg rá volt kenve a gyógynövénykenőcs, ami máris érezteti a hatását, a lény nagyon szenved. Abbie másodszorra már nem tud szúrni, a lény eltaszítja és megindul Sophie felé, Abbie egy hangos kiáltással figyelmezteti őt.

14.png

Sophie és a lény egymásra találnak, a lánynak is sikerült bevinni egy szúrást, de a lény még mindig támad. Jön Abbie is, már ketten próbálkoznak, de a lény túl erős. Egy hangos lövés dörren, Crane a váratlan megmentő, jöhet egy újabb szúrás és a féreglény porrá lesz. A túlélőtréning bizony sikeres volt, házikóhoz visszatérve Crane elmeséli, hogy mi történt a tábla és a jel találkozásakor. A Blavatsky-démontérképet használva talált rá Abbie-re. A lány úgy hiszi, hogyha a tábla és a jel segítettek, akkor talán mégsem a gonosz erők műve ez a két tárgy. Sophie is érkezik, Robbie gyógyulófélben, nincs több féreg benne sem. A két csaj kapcsolata is erősödött, immár hivatalosan is harcostársak lettek, és Abbie átgondolhatja a kapcsolatát a jellel. Eddig félt tőle, mert hátha gonosz, de kiderült, hogy mégsem az. Crane is ugyanezt hitte, de lehet ez egy jó lecke volt, hisz azok a dolgok mentették meg őket, amikről azt hitték, hogy ártanak nekik.

Ismét a civilizációban és ezúttal az FBI irodában, Abbie hoz egy kávét Reynoldsnak. Robbie jól van, felépül, de szerencsére nem sok mindenre emlékszik. Abbie pedig még jön egy vallomással Reynoldsnak, hiányzik a kapcsolatuk és ezt beismerni nem volt könnyű, de remélhetőleg eljön az idő, hogy ismét egymásra találjanak. J&J, a lány elrejtette a dobozdarabkát, de Joe még pánikol. A szörnyeteg még mindig ott él benne, mi van, ha Jennynek baja lesz? Jenny bízik az ő Joe Corbinjában, ugyanis az övé az irányítás, hagyja-e, hogy a szörny visszatérjen. Pandoráék, a nő még mindig a karmolást nézi, Múmia alig hiszi el, hogy az emberek megtámadták őt. Nem ember, hanem egy sötét teremtmény, aki azért nem áll az uralma alatt, mert a doboz nem teljes, így az ő ereje sem teljes. Múmia kénytelen átgondolni az asszonya helyzetét, aki már örül, hogy újból kap egy kis erőt a párjától, de nem. Múmia elhatározta, hogy megöli a Tanúkat. Pandora kudarcot vallott, most rajta a sor, hogy támadjon. A férfi elteleportálja magát valahova, Pandora pedig a kút vizében nézi, ahogy Crane és Abbie a jellel foglalkoznak.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása