Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x13 - Erase Weary Youth

2016. június 19. 09:00 - Scott Pilgrim

Taylor éppen szalad, miközben flashbackek ugranak be arról, ahogy az előző epizód véget ért, de hiába volt a nagy cliffhanger, a flashbackekből megtudjuk, hogy nem árulta el neki Oscar, hogy mi is az az Orion. Taylor szaladás közben eléggé őrlődik, hogy bízzon-e a kollégáiban. Közben a már korán talpon levő Weller elcsípi az éppen hazaérő nővérét, akit meg is kérdezi, mikor mutatja be végre a pasiját, de a téma gyorsan arra terelődik, hogy végre újra szent a béke a családban. Közben Pattersont is flashbackek zaklatják a pasija halála kapcsán, ezért dühösen edzőfelszereléseket karatézik edzés címszó alatt. Tasha és Edgar megjelenik aggodalmaskodva, megint el akarják küldeni szabadságra Pattersont, de nekik se jön össze. Könyörgöm, hagyják már Pattersont dolgozni, ha ennyire akar! Közben az orosz kém, akit lefüleltek az előző epizódban éppen egyezkedik a bíróval, az ügyvédjével kimennek a mosdóba, ahol kiderül, hogy az ügyvédje is orosz kém, és rosszul venné, ha kikotyogná azt a bizonyos nevet tanúvédelmi programért cserébe, úgyhogy rátámad és némi durva dulakodás után belenyomja a köpni készülő kém fejét a WC kagylóba. Egy biztonsági rájuk talál és le is lövi az ügyvéd kémet, de addigra már a köpni készülő kém belefulladt a WC kagylóba.

blindspot-1x13-9.jpg

Bent Taylor és Weller éppen öltözködik, mutat valamit Weller a telefonján neki, de hívja pont Allie, a csaj, aki pár epizóddal ezelőtt féltékennyé tette Taylort, most meg újra, mert jó eséllyel kavarnak Wellerrel. Weller ezután bemegy Mayfair irodájában, mert látja, hogy egy telefonhívástól nem lett túl vidám. Elmondja neki, hogy a köpni készülő kém halott, az ügyvédkém is halott, és van egy tégla az FBI-ban. Akit meg kell találnia Wellernek, belső vizsgálat címszó alatt, de nem szabad elárulnia a többieknek, mert mi van, ha a csapatában van a tégla. Ennek Weller nem örül. Közben összegyűlnek nyomozni a többiek, felbukkan a kémelhárító Sloane is a korábbi epizódból. Weller rögtön félre is hívja, hogy nehogy megemlítse a többieknek, hogy egy tégla van az FBI-ban. Mondjuk hiába a nagy titkolózás, mert egy rakás emberrel megérkezik Jonas Fisher, a szemét is pöcs a kettővel ezelőtti epizódból, hogy átvegye a belső vizsgálatot nagy csindarattával.

blindspot-1x13-2.jpg

Weller realizálja, hogy Fishert jobban érdekli, hogy valami szaftosat találjon Mayfair ellen, minthogy megtalálja az árulót, szóval meg kell találniuk, mielőtt Jonas terhelő dolgokat találna. Viszont Jonas leleplezi a többiek előtt, hogy nem árulta el nekik a belső vizsgálatot, majd közli, hogy vele kezdi a kihallgatásokat. Rákötik a hazugságvizsgálót, és rögtön olyan kérdésekkel bombázzák, hogy együtt volt-e Allie-vel, dumáltak-e munkáról az irodán kívül, meg most kavar-e valakivel az irodából, és csak utána jön, hogy orosz kém-e. Kint a többiek éppen nem veszik jó néven, hogy nem bízott bennük Weller. Patterson talált az ügyvéd kémhez három diplomatakapcsolatot, akik mentességüket felhasználva csempésznek dolgokat Oroszországba. Sloane-nak elmenne érdeklődni felőlük, mivel ismeri már őket, de Fisher a vizsgálat idejére lezáratta az épületet, senki se ki, se be.

blindspot-1x13-8.jpg

Kihallgatnak hazugságvizsgálóval mindenkit a csapatból igen szemét kérdéseket feltéve, de semmi izgi nem derül ki egyelőre. Edgar utána idegességében bevallja Wellernek, hogy a nővérével jár, de nem igazán tudjuk meg Kurt reakcióját erre, mert megérkezik Fisher, aki közli vele, hogy Jane, Sloane, Tasha, vagy Mayfair a tégla, mert a poligráfos eredményeikben ellentmondásokba ütköztek. Közben Sloane jutott valamire, van egy ember, akit segíthet, Kurt meg ismer egy embert, akinek a segítségével be tudják talán juttatni az épületbe. Tasha-t újra kihallgatja Jonas, elmondja, hogy találtak a lakásában egy CIA-s poloskát. Kiszedik belőle, hogy meg lett keresve, hogy poloskázza be Taylort, de azt mondja, visszautasította őket. Allie segítségével sikeresen becsempésznek közben egy alkesz maffiózó külsejű oroszt, akit Romannak hívnak. Kurt bemegy kihallgatni, azt mondja, csak akkor köp, ha írásos engedélyt kér. Kurt szelfizik vele egyet, majd megfenyegeti, hogy elküldi a képet az orosz nagykövetségre, ha nem köp a három diplomatáról. Beválik.

nup_171818_1259.JPG

Közben Fisher kiszedi Pattersonból, hogy Taylor néha kiszökött, és kiderül, hogy őt gyanúsítja Tom Carter halálával. Közben Roman elmondja Wellernek, hogy ő csak fuvarozta a diplomatákat, jó az arcmemóriája viszont, úgyhogy elküldi Sloane-nal, hogy vessenek egy pillantást az összes irodában dolgozó ember fotójára. Közben viszont Fisher Taylort hallgatja ki, és azt sikerült összeraknia, hogy az oroszok 5 évesen elrabolták, kiképezték, és most téglaként beépítették, Carter erre rájött, ezért ölte meg. Weller elbeszélget Fisherrel, hogy rossz nyomon jár, beszél neki Romanhoz. Átviszi őt hozzá, Roman meg beazonosítja az arcot, akit látott már találkozni a diplomatákkal: igen, Taylor az. Letartóztatják, de Kurt hisz neki, és megígéri, hogy kideríti az igazat. Elviszik bilincsben. Sloane-t kezdi gyanúsítani, elmegy durván vallatni Romant, akinek felfedezi, hogy ugyanolyan márkájú a zakója, mint Fisheré.

blindspot-1x13-19.jpg

Végül kiderítik gyorsan, hogy Fisher előbb ért oda, mint ahogy odaérhetett volna, miután elrendelétk a belső vizsgálatot, szóval, ami gyanús. Végül Roman bevallja, hogy Fisher a tégla és nagyon veszélyes embernek nevezi. Taylor-t éppen vinnék zárkába, amikor megjelennek Wellerék, ordítva, hogy Fisher a tégla, de lezárják az ajtót előttük. Jane megbilincselve lekaratézza az őröket maga körül, Jonas menekülni kezd, Jane meg utána. Utoléri, mire Jonas nyúl a kabátjába akar nyúlni, de Taylor lelövi. Odaér Kurt és megállapítja, hogy meghalt. Később az öltözőben Kurt megnyugtatja, hogy önvédelem volt, szóval semmi para, a fegyveréért nyúlt, viszont beszélniük kellene valahol. Taylor azt mondja, inkább haza menne és elindult. Kurt elcsípi viszont Edgart. Megkérdezi, hogy komoly-e a dolog a nővérével. Mondja, hogy igen. Kurt szúrós szemmel annyit mond, hogy akkor vessen véget neki, és elviharzik.

vlcsnap-2016-06-16-19h46m47s485.png

Zapata hazaér, és hangosan elkezd beszélni arról, hogy tud a lehallgatókészülékről, szóval ha beszélni akarnak vele, csak hívják. Megcsörren a telefon. Közben Weller éppen a nővérével veszekszik Reade miatt, ami végül abba torkollik, hogy azt ordítja, hogy a munkája túl veszélyes és ő nem tud mindenkit megvédeni. Majd elnézést kér és elmegy azzal, hogy valójában nem is rá dühös. Közben Taylor találkozik a tetőn Oscarral, lecseszi a mai nap miatt, próbálja kideríteni, hogy kinek dolgozik és az oroszoknak-e, nem igazán kap egyértelmű válaszokat. Oscar meg akarja mutatni az egyik tetkóját, mert fontos a következő küldetéshez, de Taylort nem érdekli, mert azt mondja, hogy kiszáll a buliból. Közben Edgar bemegy Mayfairhez, hogy bár nem orosz kém, Taylor gyanús, az alibije meg eléggé gyenge lábakon áll arra a bizonyos estére. Mayfair mondja, hogy tud róla, a kérdés az, hogy mit kezdenek az infóval, ez sokat sejtetően, szóval ennek még lesz folytatása. Ezzel viszont véget is ér az epizód.

Címkék: blindspot
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása