Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Blindspot 1x12 - Scientists Hollow Fortune

2016. június 11. 09:00 - Scott Pilgrim

A tetőn indítunk, ott, ahol az előző epizód véget ért. Taylor, akiről most már tudjuk, hogy Taylor, megkérdi Oscartól, hogy akkor most mi van. Oscar a kezébe nyom egy tollat, amiről elmondja, hogy Mayfair írószerének tökéletes replikája, ez lesz az első küldetés. Az asztalára kell tennie, elcserélve az eredetivel. Szóval el kell lopnia egy tollat. Taylor otthon szétszereli persze a replikát, hogy van-e benne valami poloska, vagy ilyesmi, de egy tök sima toll, mint kiderül. Eközben valahol egy országúton egy fekete, tetoválásos srác baktat zombi módjára az úton, és felveszi egy fickó platós autóval. Ennek a jelenetnek később lesz értelme, mert rögtön visszaváltunk az FBI öltözőbe, ahol éppen összefut Kurt Taylorral és azt kamuzza neki, hogy ő sem ment el a találkára, mert rájött, hogy túl komplikált lenne a kapcsolat és inkább hagyják.

vlcsnap-2016-06-10-00h40m02s407.png

Eközben a platós fickó megérkezik a tetkós feketével a közeli katonai bázisra, mondván, hogy hozta, mert furán viselkedik és hadsereges tetkója van. Ott a katonák kérdezgetni kezdik a tetkós srácot, amire az motyogni kezd, hogy „Nem tehetitek ezt velünk!”, majd egy erősebb lökésre eltöri az egyik őr karját, elveszi tőle a fegyverét, és rálő, majd a másik őrre, majd a sofőrre. Ugrunk az időben, az eseményeket már biztonsági felvételen nézik Wellerék, Patterson elmondja, hogy kettőjük meghalt, egy kórházban van. Kiderül, hogy az elkövető háromszor volt Irakban és egy halom kitüntetést kapott. De azért nem a katonaság vizsgálja, mert a neve bele van rejtve Taylor egyik tetkójába. Viszont a tetkós csávó, akit Charlie Napiernek hívnak, hivatalosan 18 hónapja halott. Egy bevetés során halt meg. Elvileg. Bár csak fogakkal tudták alátámasztani.

vlcsnap-2016-06-10-00h40m35s478.png

Közben Shaw tetkói közt 4 másik katona neve is el van rejtve, mind hivatalosan halottak. Szóval bárhol felbukkanhatnak gyilkolászni, mint Napier. Közben Patterson jelzi, hogy sikerült megtalálni Napiert, az anyja volt házához tart, de nem tudja, hogy az anyja már nem lakik ott. Kimennek a házhoz állig fegyverben, az ajtó előtt már egy anya várja ott gyerekkel a kezében, hogy menjenek, mert egy fickó fegyverrel a házban van. Éppen a gyerekszobában áll Napier, Weller fegyvert szegezve rá mondja, hogy dobja el az övét, Napier megkérdi, hogy mit műveltek az anyjával, majd azt hajtogatja, hogy nem bírja tovább. Ettől beugrik Taylornak egy katonai kiképzés, amin részt vett. Napier motyogja, hogy nem megy többé vissza oda, de nem sikerül kiszedni belőle, hogy hova. Végül Taylor azt kamuzza neki, hogy az anyja lent várja, beválik, leteszi a fegyvert, Wellerék meg jól letartóztatják őt.

vlcsnap-2016-06-10-00h40m46s111.png

Bent kihallgatják, de Charlie nem emlékszik semmire, az utolsó emléke egy barlang, tűz, és meggyőződése, hogy a pokolban volt. Mármint szó szerint. És a Styx folyón keresztül szökött meg onnan. A vizsgálatok egy halom drogot és szteroidot mutatnak ki a szervezetében. Viszont ami fontosabb, hogy ugyanazt a szert találták a szervezetében, amit Taylorében anno, vagyis amivel kitörölték az emlékeit. Megállapítják, hogy a Pentagon valószínűleg szuperkatonákat képez titokban. Taylor elmondja, hogy nála ismerős dolgoktól be szoktak ugrani emlékek, szóval behozzák Charlie anyját, hátha majd attól beugrik neki valami. Megérkezik az anyja, aki a halottnak hitt fiától zokogni kezd, kérdezi őt, hogy hol volt, de Napiernek továbbra se ugrik be semmi különös, továbbra is meggyőződése, hogy a pokolban és látta isten arcát.

vlcsnap-2016-06-10-00h41m26s370.png

Taylor közben rákérdez Wellernél, hogy miért nem bocsájtott meg még az apjának. Weller elmondja, hogy mert alkesz volt és rossz apa. Közben Mayfair megint megpróbálja szabadságra küldeni Pattersont, aki csak nem akar menni. Elmondja neki, hogy volt már hasonló helyzetben, és minél tovább szalad a problémái elől Patterson, annál szarabb lesz majd neki. Katonák jelennek meg az FBI-nál és elszállítják Charlie-t, hiába próbálják feltartóztatni őket Mayfairék. Nagyon titokzatosak. Patterson nemsokkal ezután kideríti a kapcsolatot a halottnak nyilvánított katonák közt: a Northlake, ami azonosította a katonák vélt holttesteit. Közben a rabszállító autót, amiben Napiert viszik, maszkos alakok támadják meg, akik elviszik Charlie-t. Jó eséllyel a Northlake volt.

vlcsnap-2016-06-10-00h42m26s087.png

Az egyik lábnyomban valamilyen olajat találnak, különlegeset, amiből csak öt helyen tartanak Charlie megtalálásának közelében, ráadásul pont egy folyón túl van, szóval az lehetett az ő fejében a Styx, és az olaj égett úgy, mintha a pokol lenne. Szóval elmennek arra az öt helyre. Eközben visszaérnek a maszkosok a Northlake titkos laborjába Napierrel, ott a többi halottnak hitt katona is lekötözve. Közben Zapata-nak beugrik, hogy isten arca egy templomra festett Jézus lehetett, amitől rögtön leszűkül a lehetséges helyek száma egyre. Közben a harangkongástól Taylornak újabb emlék ugrik be arról, hogy katonaként nem bír felmászni egy kötélre. Megtalálják a négy lekötözött katonát, kiderül, hogy halottak mind. Viszont megállapítják, hogy Charlie még életben lehet.

vlcsnap-2016-06-10-00h42m39s287.png

A Northlake emberei elpucoltak, viszont Pattersonnak sikerül egy videót kinyerni a megsemmisített számítógépekből, amin egy kísérlet van. A felvételen Dr. Lindsay Sparacino van. Lenyomozzák, hogy van egy offshore cége, szóval szuperkatonákkal akar kereskedni, de csak Charlie-n működött eddig a cucc. Beazonosítják a doki tartózkodási helyét. Elmennek a másik laborhoz, ott némi bunyó és lődözés által eljutnak Charlie-hoz, akit kiszabadítanak, a dokikat letartóztatják, viszont Napiernek megint amnéziát okozó cuccot adtak be, szóval miután kiszabadítják, elrohan. Taylor utána, Weller meg Taylor után. Shawn utoléri, de hiába próbálja jobb belátásra bírni, Napier nekiront. Bunyóznak egyet, földre küldi Taylort, ráfogja a fegyvert, de mielőtt meghúzhatná a ravaszt, Weller lepuffantja Charlie-t.

vlcsnap-2016-06-10-00h44m55s000.png

Taylor egy picit civódik Wellerrel, hogy miért lőtte le a srácot, hisz ártatlan volt, majd beugrik neki némi flashback egy szirénától, amiben katonaként hallja az Orion szót több különböző alkalomkor is, de ahogy ő se, úgy még mi sem tudjuk, mi is az. Mayfair behívja később az irodájába, hogy leszúrja, amiért meg akarta állítani a bakákat, hogy elvigyék Charlie-t. Bosszúból Taylor végül kicseréli a tollát a másolatra. Eközben kiderül, hogy Kurt nővére Edgarral jár titokban, de még Edgar nem merte neki bevallani. Weller hazaért, az apjával elvannak egy darabig, aztán megkérdi, mit csinált abban a 3 órában, ami alatt Taylor eltűnt. Az apja végül könnyek közt bevallja, hogy meg akarta ölni magát, de meggondolta magát. Ettől Kurt is sírni kezd és megfogja apja kezét.

yup.jpg

Oscar és Taylor újra találkoznak a tetőn. Shaw elmondja, tudja, hogy a tollal csak tesztelte a lojalitását, úgyhogy válaszokat akar. Kiderül, hogy a szakállas férfi, aki a korábbi epizódokban megtalálta, az velük volt és amikor azt mondta, hogy ne bízzon bennük, akkor az FBI-ra gondolt, viszont még nem mondhatja el Oscar, ki lőtte le. A szuperkatonagyártó labor viszont nem velük van, csak lenyúlták az amnéziát okozó drogjukat. Végül Taylor felteszi a nagy kérdést, hogy mi az az Orion. Oscar nem akarja megmondani, de végül csak kinyögi, hogy a hely, ahol Taylor meghalt. Sokk, és epizód vége.

Címkék: blindspot
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2016.06.11. 21:49:41

Király, hogy pont olyan ütemben írod, ahogy nézem, pedig tartottam egy egész hosszú szünetet is :D
A midseason szünet óta egyébként szerintem feljavult a sorozat, főleg a következő rész volt jó....bár azért vannak hiányosságok, pl ebben a részben az mennyire hihető, hogy Mayfair egyedül hagyja Jane-t az irodájában?
süti beállítások módosítása